Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Κατασκευή τραπεζάκι καφέ εξωτερικού χώρου.Συνολικό κόστος περίπου 50 και χρόνος περίπου 10 ώρες,δύο γεμάτα απογεύματα στην ουσία.Οι διαστάσεις είναι 120χ80χ50 ,οι τάβλες είναι 12χ3 και τα δοκαράκια 6χ6 .

Αρχικά έκοψα τα ξύλα και ξεκίνησα το μοντάρισμα,πρώτα την επιφάνεια οπου για τους αρμούς χρησιμοποίησα κάτι βολικά παξιμάδια επειδή τα σταυρουδάκια δεν μου έβγαιναν με τίποτα:

IMG_20190420_195009.jpg

Μετά τον σκελετό...

IMG_20190420_214846.jpg

IMG_20190420_220719.jpg

Τις βίδες τις έβαλα ολες διαγώνια,απλά επειδή δεν είχα οδηγό τρυπούσα με την αρίδα λίγα χιλιοστά ίσια και μετά έδινα κλίση.Το ξύλο ήταν αρκετά μαλακό οπότε ήταν παιχνιδάκι.Στην ουσία σε ολόκληρο το έπιπλο δεν φαίνεται καμία βίδα.

IMG_20190420_214857.jpg

Τρίψιμο με 60ρι γυαλόχαρτο καλά,για να εξομαλυνθούν και κάποια μικρές διαφορές στις ενώσεις,στοκάρισμα και μετα τρίψιμο με ψιλό γυαλόχαρτο νομίζω 400ρι.Στην παρακάτω φωτό δεν έχω τρίψει με ψιλό ακόμα.

IMG_20190420_215358.jpg

Βάψιμο με λάδι εμποτισμού Εβενος της Vettex και μου άρεσε που βγήκε σαν καμένο,οπότε είπα να μην το περάσω δεύτερο χέρι ώστε να μην γίνει πολύ σκούρο. Αλλωστε το χειμώνα τα μαζεύω τα έπιπλα.

IMG_20190422_083229.jpg

IMG_20190421_204437.jpg

IMG_20190421_204405.jpg

Και το τελικό αποτέλεσμα που να σας πω την αλήθεια την θεωρώ την αρτιότερη δουλειά που έχω κάνει έως τώρα.Και ίσως η πρώτη μου φορά που δεν έκανα ούτε ένα λάθος και όλα πήγαν βάση σχεδίου.

IMG_20190422_183607.jpg

IMG_20190422_183559.jpg

IMG_20190422_183634.jpg

Πολυ ωραιο μαστορα :SFGSFGSF:

αλλά μαλλον δεν εχεις βαλει κολα στις ενωσεις
να περασεις και με ενα πινελακι ζωγραφικης αναμεσα στις ταβλες της επιφανειας και να σκουπιζεις με πανι οτι περισσευει απο πανω

Καταπληκτικο το τραπεζακι και πολυ ομορφο το σχεδιο, γεια στα χερια σου!!!

Εχεις δικιο, φαινεται εξαιρετικα προσεγμενη δουλεια και στην κατασκευη και στο φινιρισμα. Οι αρμοι βγηκαν τελειοι, μπραβο σου και παλι!!

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Πολυ ωραιο μαστορα :SFGSFGSF:

αλλά μαλλον δεν εχεις βαλει κολα στις ενωσεις
να περασεις και με ενα πινελακι ζωγραφικης αναμεσα στις ταβλες της επιφανειας και να σκουπιζεις με πανι οτι περισσευει απο πανω

Ναι δεν έβαλα....που το κατάλαβες??!!

Οσο για το πινελάκι,έχω βάψει μέσα στους αρμούς κανονικά,ισως ξεγελάει κάποια φωτογραφία.Βέβαια τώρα που το είπες θα πάω να το τσεκάρω μήπως μου έχει ξεφύγει κάτι και θα το διορθώσω.

Πολύ όμορφο janpap08.
Όλα τα λεφτά οι αποστάτες για τα πλακάκια & τα παξιμάδια !

Τα δοκαράκια τα έκανα για παραπάνω από 6 * 6 !

Ένα καθυστερημένο μπράβο και από μένα. Πολύ ωραίο το σχέδιο και η τελική απόχρωση που πήρε.

Καλησπέρα παιδιά.
Μια ερώτηση για να αποφασίσω αν θα πάω σε φτιαχτό ή έτοιμο... (Για κούτσουρο κοπής κρέατος το θέλω)

Μαδερι δεκαρι οξιάς ξέρει κανένας πόσο περίπου κάνει;
Ψάχνω ψάχνω αλλά οποία τιμή βρίσκω είναι σε κυβικά

Ευχαριστώ

Μια ιδιαίτερη ιδέα-κατασκευή που έφτιαξα σήμερα για ένα beachbar που ετοιμάζω . Το εξωτερικό του μπαρ έπρεπε να κλείνει για υγειονομικούς λόγους και επειδή τα ρολά έβγαιναν χιλιάρικα ευρώ πήγα στην λύση πορτακια στυλ καντίνας , μόνο που θα ανοίγουν προς τα μέσα με τροχαλίες σαν ψευτοταβανο . Κόντρα πλακέ 12αρι και δοκαρακια 3x5 για τελαρωμα και μεντεσεδες , κόστος συνολικό 200 . Διαστάσεις μπαρ 5,5x4 μέτρα .

Ωραίο βγαίνει.

Οι μεγάλες επιφάνειες είναι ότι πρέπει για γκραφίτι - διαφήμιση του καταστήματος.

Πολύ ωραίο Ηλία... Και πώς θα ασφαλίζει στο ταβάνι; Με κρίκο που θα πιάνει κάπου;

Ωραίο βγαίνει.

Οι μεγάλες επιφάνειες είναι ότι πρέπει για γκραφίτι - διαφήμιση του καταστήματος.

Πολύ σωστά ! Umbrella το όνομα του μαγαζιού και στο κάθε καπάκι θα φτιαχτεί από μια ομπρέλα όπως της φωτό σε πετρολ χρωμα αντί για κόκκινο .
(Μην παρεξηγήσετε το καρναβάλι-μάστορα , εργασία και χαρά..χαχαχα...)

Πολύ σωστά ! Umbrella το όνομα του μαγαζιού και στο κάθε καπάκι θα φτιαχτεί από μια ομπρέλα όπως της φωτό σε πετρολ χρωμα αντί για κόκκινο .
(Μην παρεξηγήσετε το καρναβάλι-μάστορα , εργασία και χαρά..χαχαχα...)

Αμα το χαιρεσαι το μαστοριλικι... :)
Το logo ειναι Resident Evil;