Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Απάντηση: Ξυλεία...

2.jpg4.jpg6f.jpg12.jpg31.jpg

Μια δουλεια που ειχα κανει πριν απο κανα χρονο,με ξυλεια που εσωσα απο μια ανακαινηση

και εφτιαξα καμια δεκαρια τραπεζακια τετοια για ενα εστιατοριο μπαρ.

Η μεση ειναι με μικρα κοματακια βιδωμενα και κολλημενα σε mdf θαλασσης,για να μην γινει πολυ βαρυ.

Δυστυχως δεν βρηκα φωτογραφιες με το τελειωμα στο μαγαζι

τα ξυλα ειναι περομπα και γκαραπε'ι'ρα

τα ποδια ειναι καμμενα με φλογιστρο και για αναμεσα στα ξυλα εχει υγρο γυαλι για να κλεισει τις εκδορες

Re: Ξυλεία...

Πολυ καλη και πρωτοτυπη ιδεα, και η κατασκευη αυτη καθ'εαυτη και η προσθηκη υγρου γυαλιου!!

Last edited:
Απάντηση: Ξυλεία...

Μια δουλεια που ειχα κανει πριν απο κανα χρονο,με ξυλεια που εσωσα απο μια ανακαινηση

και εφτιαξα καμια δεκαρια τραπεζακια τετοια για ενα εστιατοριο μπαρ.

Η μεση ειναι με μικρα κοματακια βιδωμενα και κολλημενα σε mdf θαλασσης,για να μην γινει πολυ βαρυ.

Δυστυχως δεν βρηκα φωτογραφιες με το τελειωμα στο μαγαζι

τα ξυλα ειναι περομπα και γκαραπε'ι'ρα

τα ποδια ειναι καμμενα με φλογιστρο και για αναμεσα στα ξυλα εχει υγρο γυαλι για να κλεισει τις εκδορες

Όμορφη "ανακύκλωση" ξυλείας. Έτσι δώσε μας υλικό να βλέπουμε & να μαθαίνουμε & εμείς.
Οι ονομασίες των ξύλων εμένα για λατινικούς χορούς θα μου έκαναν :flipout:

Οι φωτο σου (κινητό σου ?) θέλουν αναβάθμιση γιατί σίγουρα αδικούν το αποτέλεσμα.

Πολύ ωραίο το τραπεζάκι. Ο τρόπος κατασκευής μου θυμίζει τους τάκους που χρησιμοποιούν στα χασάπικα.
Τα χρώματα των ξύλων απίθανα, εγώ θα έφτιαχνα και 2-3 επιφάνειες κοπής μ´ αυτά τα κυβάκια.

Καλημερα σας κυριοι απο εδω (εχουμε 6 ωρες διαφορα αυτη την εποχη,μετα πεφτει στις 4)

και ευχαριστω για τα καλα σας λογια !

Μια ερωτηση προς το συντονηστη για τις συνημενες φωτο,μπορω να τις σβησω απο το αρχειο των συνημεννων αφου μπουν στο θεμα ?

Ευχαριστω Χιωτη για τις "μετακομισεις" στο σωστο θεμα, μαθαινω σιγα σιγα

Ναι φιλε μου μπορεις.
Αν θυμαμαι καλα υπαρχει περιορισμος στον αριθμο που μπορεις να ανεβασεις με αυτο τον τροπο
Εναλλακτικα μπορεις να τις ανεβασεις σε καποιο σαιτ φιλοξενιας και να βαζεις εδω το λινκ
.

Πες μας και το ονομα σου να μην μιλαμε απροσωπα!

Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Ναι φιλε μου μπορεις.
Αν θυμαμαι καλα υπαρχει περιορισμος στον αριθμο που μπορεις να ανεβασεις με αυτο τον τροπο
Εναλλακτικα μπορεις να τις ανεβασεις σε καποιο σαιτ φιλοξενιας και να βαζεις εδω το λινκ
.

Πες μας και το ονομα σου να μην μιλαμε απροσωπα!

Σε ευχαριστω Enduras1 , Γιωργος

Ενα "τραπεζακι" συνεδριασεων 3μ χ 1,1μ που εκανα για μια εταιρια, τα ποδια Χ ειναι απο inox 10x10cm ,

και η κατασκευη εγινε σε δυο μερη γιατι δεν υπηρχε τροπος να ανεβει ουτε απο ασανσερ,

ουτε απο σκαλα ουτε περναγε απο τα παραθυρα(ολα τα μεγαλα ηταν fix για λογους ασφαλειας) για να ανεβει με

γερανο...19ος οροφος!

Εγινε με το συστημα torsion box(σαντουιτς με κλεψυδρες στη μεση) για να μην σκευρωσει,

χρησιμοποιηθηκε mdf και ντυθηκε με φυλλα ξυλου και το τελειωμα εγινε με βερνικι PU 2 συστατικων

7.jpg6.jpgIMG_0155.jpg

Ti ομορφο τραπεζι, τι ομορφο σχεδιο, ποσο ομορφο φινιρισμα!! Μπραβο Γιωργο καταπληκτικη δουλεια:a0210:

Ποσο βαρος περιπου εχει αυτη η κατασκευη? Τι ξυλο εβαλες για καπλαμα? Οταν λες torsion box, μπορεις να βαλεις καποιο σχεδιαγραμμα απο το ιντερνετ για να καταλαβουμε?

Ευχαριστω Νικο και Μιχαλη!

Μιχαλη το torsion box ειναι ενα ειδος "σαντουιτς" απο δυο πλακες και στην μεση μπαινουν λωριδες απο ξυλα καθετες για να

μην σκευρωνει η επιφανεια,εχει αρκετα βιντεακια στο youtube σχετικα, πανω κατω αυτο στην φωτο:

Screen Shot 2017-01-28 at 13.27.00.png

images-1.jpg

Αρκετοι χρησιμοποιουν την τεχνικη για παγκους εργασιας επισης:

images.jpg

Το καθε κοματι απο τα δυο ηταν κανα 15κιλο

ο καπλαμας ηταν απο ενα ομορφο ξυλο που εχουν εδω που λεγεται Imbuia,

και ηταν ελαφρως επεξεργασμενο για να δωσει την γκρι αποχρωση.

Σε αυτη την φωτο λιγο πριν τις τελευταιες διορθωσεις και τα τελευταια χερια του βερνικιου φαινεται καλυτερα:

IMG_0043.jpg

Γιώργο πολύ όμορφο. Άλλη φορά βάζε πιο πολύ υλικό (φωτογραφίες) να παίρνουμε μάτι.

Ευχαριστω Δημητρη,και μιας που ζητησες περισσοτερες φωτο,εχω απο αλλη μια "ανακυκλωση" που εκανα στο παρελθον :

Ενας γειτονας εβγαλε τα ξυλα(Ipe deck) απο ενα πατωμα και εγω τα πηρα για να κανω ενα τραπεζι.

Εκοψα με την σεγα τα σαπισμενα κοματια,και με την σεγα μετα εβγαλα λωριδες 4εκ χ 2εκ

1.jpg4.jpg

Αφου κοπηκαν ολα,με το φαλτσοπριονο κοπηκαν σε μηκοσ περιπου 45ε-50κ με φαλτσο 45 απο τις δυο πλευρες:

5.jpg6.jpg

αφου εκανα ενα τεστ για το σχεδιο που ηθελα στο πατωμα ,πηρα ενα κοντρα πλακε θαλασσης και τα κολλησα:
9.jpg10.jpg11.jpg

Εκοψα τα περισευματα με την Makita sp6000 με δισκακι 24 δοντια για rip cut:

12a.jpg12.jpg13.jpg

Μετα αρκετο ξυσιμο με ξυστρα,ρασπες και τριβειο (Η ξυστρα ηταν του σχωρεμενου του πατερα μου,εχω φερει καμια δεκαρια εργαλεια του εδω για να με συνοδευει στα ξυλουργικα)

16.jpg17.jpg

Στη συνεχεια καλαφατισμα με μια συνταγη απο τους παλιους βερνικι με πριονιδι σκονη και λιγες σταγονες λεμονι για να μην σκουρηνει αφου στεγνωσει:

18.jpg

Τελευταια ξυσιματα:

21.jpg

Τελειωμα με ορυκτελαιο για να μην υπαρχει προβλημα με τα τροφιμα,και ετοιμο!
Η τελευται φωτο ειναι λιγο ποιο κιτρινη γιατι ειναι στο ινσταγκραμ

Screen Shot 2019-10-26 at 13.14.08.jpg

Μπράβο ρε Γιώργο, πολύ όμορφα...
και το πιο όμορφο απ´ όλα είναι να βλέπω τη Dewalt να “τρώει τη σκόνη” του Makita. :grinning-smiley-043
attachment.php

Να σαι καλα Κωστα,

βρηκα και μια ακομη πριν απο το λαδι:

23.jpg

Στο insta εχω βαλει λιγες φωτο γιατι δουλευω πολυ με ντουλαπες,κουζινες με MDF που ειναι "βαρετο" αλλα δυστηχως αυτο ζητανε οι πελατες και αντεχουν οι τσεπες τους...ετσι ανεβαζω ποιο λιγα πραγματα,κυριως με μασιφ που μου δινει χαρα

https://www.instagram.com/yourmoveis/

παρα πολυ καλο και ωραιο tip για το στοκαρισμα :SFGSFGSF:
τι διασταση βγηκε το τραπεζι ?
να μας δειξεις συνδεση των ποδιων