Μέσα στο καλοκαίρι είχα την ευκαιρία να φτιάξω επιτέλους ένα έπιπλο που είχα δει κάπου στο διαδίκτυο και είπα να το αντιγράψω
Η ιδέα ήρθε από αυτή την φωτογραφία χωρίς να έχω αναλυτικό σχέδιο αλλά δεν είναι και κάτι πολύπλοκο.

Η δουλειά έγινε αποσπασματικαά από τον Μαΐο μέχρι το τέλος Αυγούστου.
Το μέγεθος είναι 80 χ 50εκ και χρησιποίησα ξυλεία ελάτης πάχους 18χλστ. που προμηθεύτηκα σε ταβλες και έκανα τα κοψίματα εγώ.
Όλα τα κοψίματα έγιναν στην Αθήνα και μεταφέρθηκε στην Κεφαλλονιά σε κομμάτια όπου και έγινε το τρίψιμο βάψιμο (αρχικά λανθασμένα) ξανά τρίψιμο και ξανά βάψιμο.
Τέλος μοντάρισμα, κόλλημα και τοποθέτηση των "αξεσουάρ".
Δυστυχώς δεν βρίσκω φωτογραφίες από τις εργασίες που έγιναν στην Αθήνα.
Εδώ κάποιες φωτογραφίες από τις τελικές εργασίες
Το τρίψιμο το ξεκίνησα από 120αρι και έφτασα μέχρι 320αρι
Το βάψιμο έγινε με αυτό
Αρχικά είχα μια αναποδιά και από λάθος μου σε κάποια σημεία υπήρξε μεγάλη συγκέντρωση από το βερνίκι όπως παρακάτω
Ξανατριφτηκε όλο από την αρχή και το πέρασα πιο προσεχτικά 3 χέρια από το παραπάνω βερνίκι
Με σαφώς πολύ καλύτερο αποτέλεσμα

Το μοντάρισμα έγινε με καβίλιες και ξυλόκολα.
Η τοποθέτηση των κρεμαστρων, οι κάτω προορίζονται για πανωφόρια και οι επάνω για μπρελόκ
Εδώ το τελικό αποτέλεσμα

Η τελική ανάρτηση στον τοίχο δεν έγινε, θα γίνει όταν ξαναπάμε στο νησί.
Το τελικό αποτέλεσμα είναι καλό οπτικά αλλά οι λεπτομέρειες χωράνε αρκετή βελτίωση και αφενός ήμουν χαρούμενος που το έφτιαξα από την άλλη το μάτι πέφτει σε μικρές αστοχίες που με χαλάνε. Οπότε την επόμενη φορά θα πρέπει να βελτιώσω αρκετά πράγματα ώστε το αποτέλεσμα να είναι αρκετά καλύτερο.
Βέβαια πήρα έγκριση από την σύζυγο οπότε κάτι είναι κι αυτό

Σύντομα θα ανεβάσω κι άλλες κατασκευές που είχα την ευκαιρία να φέρω εις πέρας μέσα στο καλοκαίρι.