Επαναφέρω αυτό το πολύ ενδιαφέρον θέμα, με κάποιες ερωτήσεις για κάποιους πιθανούς συνδιασμούς δικτύωσης που εχω στο μυαλό μου...
Συντομα λεω να αποκτήσει το downloaderPC μου διπλή κάρτα δικτύου (μια 100αρα, και μια 1000άρα), ή -το πιο πιθανό- να αλλαχτεί όλο με ένα mini-itx με διπλή 1000άρα από την μάνα του (π.χ. με κάτι τέτοιο:
http://www.carputercenter.com/Default.aspx?tabid=298 ή στην fanless εκδοση με VIA eden 1.2, με συνολική κατανάλωση λιγότερη από 10W! )
Hδη το HTPC μου έχει μια 1000άρα πάνω του, και έχω και περίσευμα σε 100άρες κάρτες στο πατάρι. Μια από αυτές, λέω να την βάλω σαν δεύτερη...
Και εδώ αρχίζουν οι απορίες... Εχω για την adsl ένα ρουτερ/μοντεμ 10/100, από όπου όλοι βγαίνουν στο ίντερνετ. Μπορώ να αγοράσω και
ένα από τα φτηνότερα 5πορτα gigabit ρούτερ, των 35 και να συνδεσω σε αυτό τις gigabit κάρτες? Δλδ να φτιάξω δύο ανεξάρτητα δίκτυα...
Τι ρυθμίσεις θα χρειαστούν?
Με ποιον τρόπο θα "πείσω" τους υπολογιστές όταν θέλουν ίντερνετ, να χρησιμοποιούν το 100άρι δίκτυο, και όταν θέλω να στέλνω από τον ένα στον άλλο τα mkv (είχα γράψει σε παλιότερο θέμα ότι για κάθε 4.5GB χρειάζομαι 14 λεπτά χρησιμοποιώντας το παρόν 100άρι δίκτυο) να χρησιμοποιούν το gigabit lan? Την συγκεκριμένη τοπολογία την σκέφτομαι ώστε να μην εχω μόνιμα σε λειτουργία το 1000άρι router, παρά να το ανάβω μόνο όταν το χρειάζομαι (φυσικά και για να παίξω και λίγο με το δικτυάκι μου, να μαθω και τίποτα). Αλλιώς όπως είχε
προταθεί και στο άλλο θέμα, θα μπορούσα να το παρεμβάλω πριν το adsl modem/router... Αλλά ετσι θα έπρεπε να είναι μόνιμα αναμένο, ουσιαστικά για να χρησιμοποιείται η παραπάνω ταχύτητα του μόνο 1 λεπτό κατά μέσο όρο την ημέρα και άν...