Κατασκευή μικρού ταχύπλοου ξύλινου σκάφους

Κουκλι!
Φοβερο!
Φτου, φτου!
Συνεχισε με τον ρυθμο σου!
Θα είναι κριμα να μην βραχει, αλλα η επιλογή ειναι δική σου!
Καλη συνεχεια.
Περιμενουμε νεοτερα!

καλημερα.
Στη συνέχεια κολλήθηκαν τα κεντρικά ξύλα στη θέση του ντουλαπιού. Εκτος απο το ντουλάπι ξυλο έπρεπε να κολλήθει και μπροστα και πίσω. Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες τη διάταξη
κατασκευή deck απο μαόνι χαμηλή ανάλυση (44).jpgκατασκευή deck απο μαόνι χαμηλή ανάλυση (45).jpg

Για να κολληθούν στην ευθεία τα δυο μικρά ξυλα χρησιμοποίησα οδηγούς. Αφού μέτρησα και βρήκα τα κατάλληλα σημεία έβαλα τους οδηγούς αριστερα δεξιά, ώστε να μην μετακινηθούν τα ξυλα. Οταν τα έπιασα με τους σφιχτηρες τους εβγαλα για να μην κολλήσουν με την ρητίνη που ξεχείλησε
κατασκευή deck απο μαόνι χαμηλή ανάλυση (46).jpgκατασκευή deck απο μαόνι χαμηλή ανάλυση (49).jpgκατασκευή deck απο μαόνι χαμηλή ανάλυση (50).jpgκατασκευή deck απο μαόνι χαμηλή ανάλυση (51).jpg

Κολλήθηκαν πρωτα τα δυο μικρά κομμάτια μπροστά και πίσω απο το ντουλάπι. Θελω πρωτα να σκεφτω πως ακριβως θα μπουν τα διάφορα ανοξείδωτα για το ντουλάπι. (κλείδωμα κλπ) και στη συνέχει να τα κολλήσω.
κατασκευή deck απο μαόνι χαμηλή ανάλυση (42).jpgκατασκευή deck απο μαόνι χαμηλή ανάλυση (41).jpg

Last edited:
Αφου κολλήθηκαν έκανα ένα έλεγχο συμμετρίας του καταστρώματος στα δυο πιο πλατιά σημεία που δημιουργούνται για τα παράλληλα ξύλα που θα μπούν. Το αποτέλεσμα νομίζω είναι κατι παραπάνω απο καλόκατασκευή deck απο μαόνι χαμηλή ανάλυση (56).jpg

κατασκευή deck απο μαόνι χαμηλή ανάλυση (33).jpgκατασκευή deck απο μαόνι χαμηλή ανάλυση (34).jpg
κατασκευή deck απο μαόνι χαμηλή ανάλυση (31).jpgκατασκευή deck απο μαόνι χαμηλή ανάλυση (32).jpg

Δεν εχω είχα έτοιμα κομμένα τα λεπτά ξύλα, οπότε προχώρησα στη διαμόρφωση εξωτερικά του deck. Άφησα περίπου ένα εκατοστό περιθώριο για την τελική επεξεργασία. Δεν εχω ακομα αποφασίσει πως θα είναι διαμορφωμένο το κόντρα πλακε με το ξύλο σε τομή. Δείτε τι εννοώ στις παρακάτω φωτογραφίες
κατασκευή deck απο μαόνι χαμηλή ανάλυση (3).jpgκατασκευή deck απο μαόνι χαμηλή ανάλυση (4).jpgκατασκευή deck απο μαόνι χαμηλή ανάλυση (5).jpgκατασκευή deck απο μαόνι χαμηλή ανάλυση (18).jpg

Ξεκίνησα με το πριόνι για να αφαιρέσω το πολύ υλικό και συνέχισα με πλάνηκατασκευή deck απο μαόνι χαμηλή ανάλυση (28).jpg

Last edited:
κατασκευή deck απο μαόνι χαμηλή ανάλυση (29).jpg

κατασκευή deck απο μαόνι χαμηλή ανάλυση (27).jpg

ξεκίνησε η επεξεργασία των λεπτών ξύλων
Αποφάσισα να βάλω 8 λεπτά ξύλα στο μπροστινό μέρος. Πίσω βγαίνουν 7. Ο υπολογισμός του πλάτους έγινε ως εξης. Θελω το εξωτερικό ξύλο να έχει το ίδιο πλάτος στο τελείωμά του με τα υπόλοιπα για να είναι όμορφο. Αν έχω 8 ξύλα θα έχω 9 κενά που θα γεμίσουν με εποξική ρητίνη πάχουν 5mm. Άρα 43-9Χ0.5 = 38,5

38,5: 8 = 4,81 cm. Το απεναντι κομμάτι που είναι 2 mm πιο λεπτο θα γίνει με ιδιο παχος ξυλα ουσιαστικά. Τα δύο χιλιοστά θα κατανεμηθούν ομοιόμορφα στα 6 εσωτερικά ξύλα.

Πίσω ταιριάζει απόλυτα το πάχος αυτό οπως θα δείτε στις φωτογραφίες. Αν δεν ταίριαζε είχα αποφασίσει να μειώσω λίγο το πάχος στο εξωτερικό ξυλο.
κατασκευή deck απο μαόνι χαμηλή ανάλυση (37).jpgκατασκευή deck απο μαόνι χαμηλή ανάλυση (40).jpg

κατασκευή deck απο μαόνι χαμηλή ανάλυση (24).jpg

Last edited:
Ρε Γιώργη, πραγματικά σε θαυμάζω, έχεις κάνει απίθανη δουλειά, επιστημονική!!!
Δε μπορώ όμως, θα τη πώ τη λ@λ@κία μου 😊
Με το ρυθμό που προχωράς με ιστιοπλοϊκό έπρεπε να ασχοληθείς όχι με ταχύπλοο. 😀

Ναι ρε γ***ο ....
παω πάρα πολύ αργά το ξέρω
🤣🤣🤣🤣🤣

Είναι ζήτημα αν πηγαίνω πέντε ώρες το μήνα τα τελευταία 2 χρόνια
Και κάποιους μήνες δεν έχω πάει και καθόλου
Η μικρή φταίει ξεκάθαρα. Και η γκρίνια της μεγάλης... 🤣🤣🤣🤣😂😂🤣🤣

Ναι ρε γ***ο ....
παω πάρα πολύ αργά το ξέρω
🤣🤣🤣🤣🤣

Είναι ζήτημα αν πηγαίνω πέντε ώρες το μήνα τα τελευταία 2 χρόνια
Και κάποιους μήνες δεν έχω πάει και καθόλου
Η μικρή φταίει ξεκάθαρα. Και η γκρίνια της μεγάλης... 🤣🤣🤣🤣😂😂🤣🤣

Μια χαρά σε βρίσκω… και σε ζηλεύω!

• Love
Reactions: ggeorge
καλημέρα.
Κοπηκε η ξυλεια. Τοποθετήθηκαν πανω στο σκάφος για να ταιριάξουν χρωματικα μεταξύ αριστερού δεξιού. Καθε ξυλο κοπηκε σε 3 κομμάτια. Τα δύο πρωτα απο κάθε ένα τοποθετήθηκαν ενα αριστερά και ένα δεξια (bookmatch). Αυτό τελικά δεν είναι και τόσο απαραίτητο γιατί όλα έχουν το ίδιο χρώμα και δεν έχουν ιδιαίτερα νερά.
Νομίζω ότι η διαφορά χρώματος του εξωτερικού σκούρου με τα εσωτερικά ειναι πολύ μεγάλη. Ισως να πρεπει να το κάνω λιγάκι πιο σκούρο. Θα το σκεφτώ όταν το δω ολοκληρωμένο και καθαρισμένο.
κατασκευή deck απο μαόνι χαμηλή ανάλυση (10).jpg
κατασκευή deck απο μαόνι χαμηλή ανάλυση (11).jpg
κατασκευή deck απο μαόνι χαμηλή ανάλυση (9).jpg
κατασκευή deck απο μαόνι χαμηλή ανάλυση (8).jpg

Πολυ καλη δουλεια με μερακι, μπραβο σας...
Εχετε υπολογισει το κοστος σε υλικα συνολικα?
Επισης καμια εκτιμηση για το συνολικο βαρος της κατασκευης?

καλημερα.
Μεχρι πριν 2 χρόνια κραταγα ενημερωμενο το αρχείο με τα κόστη. Ημουν στα 9.500 μαζί με τη μηχανη (4340 εκανε αυτη)
Απο τοτε να εχω πληρωσει αλλα 1500 περιπου; Καπου εκει. Τα εχω ολα σημειωμενα αλλα δεν εχω κανει το αθροισμα. Στο τέλος θα φτιάξω σωστα τα excel με τις ωρες κατασκευης και τα κόστη

Ας πουμε κόστος μεχρι τωρα 11.000 €. Και μενουν οι ρητινες για το τελικο στρώμα και τα λουστρα. Να εχουν αλλα 500 αυτα;

Αλλα : πολλα απο αυτα δεν τα χρησιμοποιησα και αγορασα δευτερα και τρίτα. Και περισσεψαν και ξυλα.

Λογικα 7500 με 8000 περιπου θα κόστισει. (χωρις τη μηχανη και μαζί με τις λάθος αγορές) (συν 5 χρόνια ενοικιο :rolleyes::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO: )
βαρος ενα σκετο αντιστοιχο βαρκακι ζυγίζει 70 κιλά. Χωρις τα μαονια πανω και χωρις όλα τα οργανα που εχω βαλει κλπ.
Γυρω στα 100 κιλα υπολογιζω.

κοστη 1.JPG
κόστη 2.JPG
κόστη 3.JPG

Attachments

καλημερα
μια φωτογραφία απο το μπροστινο μέρος σχεδον τελειωμένο όσον αφορά την κολληση των ξυλων (το τελευταίο δεν εχει κολληθει γι' αυτο πεταει λίγο). Μενει φυσικα να γεμισουν τα κενα με ρητίνη (μαλλον μαυρη και όχι άσπρη που έχουν τα περισσοτερα)
Ξεκινησα και το πισω μερος που εχει το ντουλαπι. Εκει θελει κολληση πολλών και μικροτερων ξυλων οποτε θα παρει μαλλον περισσότερο χρόνο.
κατασκευή deck απο μαόνι χαμηλή ανάλυση (13).jpgκατασκευή deck απο μαόνι χαμηλή ανάλυση (11).jpg