Κατασκευή - Vinyl Cleaning Machine

Mπραβο προεδρε, εξαιρετικο, απιστευτο.:grinning-smiley-043

Το καταλαβαμε βεβαια οτι τα χερια σου πιανουν, απο πισι, υδραυλικα, ρυτινες, μπετα, καλουπωματα, κ.λ.π.,........................................

αλλα κανενα μηχανημα θα φτιαξεις????:flipout:

Πλακα κανω ετσι???

Ευγε!!! εισαι απαιχτος.

!
και γω που νόμιζα από τις περιγραφές ότι θα έβγαινε κάτι λειτουργικό μεν, γκουμούτσα δε :chinscratch:

πρόεδρε ζωγράφισες, deep :grinning-smiley-043

Mπραβο προεδρε, εξαιρετικο, απιστευτο.:grinning-smiley-043

Το καταλαβαμε βεβαια οτι τα χερια σου πιανουν, απο πισι, υδραυλικα, ρυτινες, μπετα, καλουπωματα, κ.λ.π.,........................................

αλλα κανενα μηχανημα θα φτιαξεις????:flipout:

Πλακα κανω ετσι???

Ευγε!!! εισαι απαιχτος.

Αν εννοείς τις μπασόκορνες περιμένω να γυρίσουν τα γουφεράκια μου απ την Σουηδία που τα χω στείλει για χειμερινές διακοπές.

Απάντηση: Re: Κατασκευή - Vinyl Cleaning Machine

Εγώ να δεις!

Ασε που οι λαμπίτσες θα μας δώσουν υποπίεση. Εμείς για το καφεδάκι θέλουμε πίεση.
Μπας και τα τρανζιστόρια είναι υπο πίεση. Γι αυτό δεν σκάνε όποτε τους καπνίσει;

ναι, η υποπιεση θα δημιουργησει πιεση αλλου και ιδου η εσπρεσιερα:flipout:
τα τρανζιστορακια αστα, δεν εχουν τετοια κολπα. Εξ´αλλου ολοι ξερουμε οτι ειναι γεματα ... καπνο!:flipout:

Απάντηση: Re: Κατασκευή - Vinyl Cleaning Machine

Όσο αφορά στο πλύσιμο στο χέρι, δεν είχα ποτέ πρόβλημα παρόμοιο με αυτό που αναφέρεις, παραμένει ομως επίπονη διαδικασία. Για το πλύσιμο χρησιμοποιώ υγρό σαπούνι χεριών ελαφρώς αραιωμένο το οποίο απλώνω στον δίσκο με ενα βουρτσάκι καθαρισμού για δισκους. Στο τέλος ξεπλένω με νερο βρύσης για να φύγουν οι σαπουνάδες και η βρωμιά και μετα με αποσταγμενο για να φυγει το νερο βρύσης. Αποτελέσματα: απο αισθητή διαφορά προς το καλύτερο εως καθόλου διαφορά. Για το στέγνωμα, αφηνω τους δίσκους πάνω σε απλωμένο χαρτί κουζίνας(κάποιο που δεν αφήνει χνούδι).

Ακριβώς την ίδια διαδικασία κάνω κι εγώ.
Αλλά η DIY κατασκευή πλυντηρίου ήταν το κάτι άλλο!!! :grinning-smiley-043

Πολύ καλή ιδέα-υλοποίηση και ωραίο φινίρισμα! :grinning-smiley-043

Ωραίος!
Αν δεν τα καταφέρω με το δικό μου project (και αυτό για καθαρισμό βινυλίου) μου φαίνεται θα σε πάρω στο κυνήγι... :p

Συγχαρητήρια για την κατασκευή. Πραγματικό έπιπλο το έκανες!
Τα κουμπιά τα βλέπω αρκετά εργονομικά, κάτι πολύ σημαντικό για να δουλέψεις ώρα με το πλυντήριο.

Για να γίνεται κουβέντα και να μας μεταφέρεις και μερικές κατασκευαστικές επιλογές που έκανες, προσθέτω κάποιες μικρές παρατηρήσεις.

Δεν φαίνεται εάν έχεις βάλει σούστα στο σωλήνα της αναρρόφησης. Κάτι που προσωπικά πιστεύω ότι βοηθά όταν έρθει η ώρα να τραβήξεις την αναρρόφηση. Είναι κόλπο που χρησιμοποιούν αρκετοί κατασκευαστές.

Επίσης δεν φαίνεται να έχεις βάλει σωληνάκι για να αδειάζεις το βρόμικο υγρό. Ούτε σωληνάκι πλήρωσης βλέπω. Να φανταστώ ότι του ανοίγεις το καπάκι για τα υγρά ή έχεις καμία πατέντα που δεν βλέπω στις φωτογραφίες.

Το βέλκρο ήταν πολύ καλή ιδέα γιατί όντος θα χρειαστείς να αλλάζεις τα βελούδα.

:grinning-smiley-043

Συγχαρητήρια για την κατασκευή. Πραγματικό έπιπλο το έκανες!
Τα κουμπιά τα βλέπω αρκετά εργονομικά, κάτι πολύ σημαντικό για να δουλέψεις ώρα με το πλυντήριο.

Για να γίνεται κουβέντα και να μας μεταφέρεις και μερικές κατασκευαστικές επιλογές που έκανες, προσθέτω κάποιες μικρές παρατηρήσεις.

Δεν φαίνεται εάν έχεις βάλει σούστα στο σωλήνα της αναρρόφησης. Κάτι που προσωπικά πιστεύω ότι βοηθά όταν έρθει η ώρα να τραβήξεις την αναρρόφηση. Είναι κόλπο που χρησιμοποιούν αρκετοί κατασκευαστές.

Επίσης δεν φαίνεται να έχεις βάλει σωληνάκι για να αδειάζεις το βρόμικο υγρό. Ούτε σωληνάκι πλήρωσης βλέπω. Να φανταστώ ότι του ανοίγεις το καπάκι για τα υγρά ή έχεις καμία πατέντα που δεν βλέπω στις φωτογραφίες.

Το βέλκρο ήταν πολύ καλή ιδέα γιατί όντος θα χρειαστείς να αλλάζεις τα βελούδα.

:grinning-smiley-043

Σούστα; Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς.
Αν εννοείς ελατήριο για να κάθεται η αναρόφηση πάνω στον δίσκο δεν υπάρχει ανάγκη. Εχει τόση δύναμη που αν την λειτουργήσεις σε πλήρη ισχύ και την κρατήσεις σε κάποια απόσταση τραβάει τον δίσκο πάνω της.

Ναι δεν έχω βάλει προς το παρόν αποχέτευση. Μπορεί στο μέλλον αν το κάνω στο κάτω μέρος με βρυσάκι. Οπως είναι, αν δεν είναι συνεχόμενη η χρήση η ποσότητα του υγρού που θα μαζευτεί θα εξατμιστεί σε μερικές μέρες. Επίσης το δοχείο είναι πολύ μεγάλο για να μαζέψει τόση ποσότητα που να υπάρχει ανάγκη ν αδειάσει. Αν χρειαστεί ν αδειάσει μπορεί να αφαιρεθεί το καπάκι.
Πλήρωση δεν γίνεται γιατί προς το παρόν το υγρό απλώνεται ψεκάζοντας με το χέρι. Μια απλή ιδέα είναι μια αντλία απο υαλοκαθαριστήρες και ένα σωληνάκι με τρύπες στηριγμένο εσωτερικά στον βραχίονα με την βούρτσα.

Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις!

Μια μηχανή που ξεφεύγει απ το συνηθησμένο τρόπο (αυτόν που έκανα κι εγώ) είναι η Keith Monks Record Cleaning Machine

arm-thrd.jpg

Last edited:
Μανώλη καταπληκτικό το νέο σου κατασκεύασμα (όπως και πολλά άλλα).
Να ρωτήσω και εγώ με την σειρά μου, για τους δύο βραχίονες πυ έχεις τοποθετήσει? Τους έφτιαξες σε τόρνο ή του έχεις πάρει από κάπου αλλού έτοιμους? Αλουμίνιο υποθέτω?

Σούστα; Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς.
Αν εννοείς ελατήριο για να κάθεται η αναρόφηση πάνω στον δίσκο δεν υπάρχει ανάγκη. Εχει τόση δύναμη που αν την λειτουργήσεις σε πλήρη ισχύ και την κρατήσεις σε κάποια απόσταση τραβάει τον δίσκο πάνω της.

Ναι σωστά αναγνώρισες για πιο ελατήριο έλεγα – έπρεπε να ήμουν πιο περιγραφικός.
Άρα, να φανταστώ ότι το βελούδο ακουμπά στο δίσκο και έχεις υπολογίσει τέλεια τις αποστάσεις.
Το ελατήριο βοηθά στο να ‛πετάγετε’ προς τα πάνω ο βραχίονας με το βελούδο με το που κλείνεις τον διακόπτη αναρρόφησης. Με το που πετάγετε, κάνεις και την κίνηση με το χέρι να απομακρύνεις τον βραχίονα. Αυτό γίνεται και για να μην στάξει τελευταία στιγμή ο βραχίονας απορρόφησης στον δίσκο και αφήσει σταγόνες. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και από τα ‛μουστάκια’ του βελούδου – τελευταία στιγμή να αφήσουν στίγματα.
Εφόσον έχεις σωστές αποστάσεις και (τεράστια από όσο καταλαβαίνω) δύναμη απορρόφησης, δεν είναι και τόσο χρήσιμο. Καθώς σε αυτή την περίπτωση όσο υγρό υπάρχει στον βραχίονα απορροφάτε ή εξατμίζεται.

Ευχαριστώ που μας βάζεις και ‛στο μυαλό του κατασκευαστή’.
Σημειώνω για ακόμα μια φορά ότι είναι εμφανής ή άριστη εργονομία – το κυριότερο κατά την άποψή μου για προσεκτική δουλειά καθαρισμού. Έχω δει diy με σκούπα εξωτερικά από το κουτί που πρέπει να πατάς το κουμπί της σκούπας. Κάπου εκεί είναι που χάνεις τις λεπτομέρειες και η κακή εργονομία αφήνει τα κατάλοιπα της.

Τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια και πάλι!

Re: Απάντηση: Κατασκευή - Vinyl Cleaning Machine

Να ρωτήσω και εγώ με την σειρά μου, για τους δύο βραχίονες πυ έχεις τοποθετήσει? Τους έφτιαξες σε τόρνο ή του έχεις πάρει από κάπου αλλού έτοιμους? Αλουμίνιο υποθέτω?

Δεν είναι τόσο εξωτικοί.
Είναι φτιαγμένοι απο χαλκοσωλήνα και βαμένοι.
Στο κάτω μέρος τους έχουν συνδεθεί με την γείωση για τον στατικό που μπορεί ν αναπτυχθεί.