Ναι σωστά αναγνώρισες για πιο ελατήριο έλεγα – έπρεπε να ήμουν πιο περιγραφικός.
Άρα, να φανταστώ ότι το βελούδο ακουμπά στο δίσκο και έχεις υπολογίσει τέλεια τις αποστάσεις.
Το ελατήριο βοηθά στο να ‛πετάγετε’ προς τα πάνω ο βραχίονας με το βελούδο με το που κλείνεις τον διακόπτη αναρρόφησης. Με το που πετάγετε, κάνεις και την κίνηση με το χέρι να απομακρύνεις τον βραχίονα. Αυτό γίνεται και για να μην στάξει τελευταία στιγμή ο βραχίονας απορρόφησης στον δίσκο και αφήσει σταγόνες. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και από τα ‛μουστάκια’ του βελούδου – τελευταία στιγμή να αφήσουν στίγματα.
Εφόσον έχεις σωστές αποστάσεις και (τεράστια από όσο καταλαβαίνω) δύναμη απορρόφησης, δεν είναι και τόσο χρήσιμο. Καθώς σε αυτή την περίπτωση όσο υγρό υπάρχει στον βραχίονα απορροφάτε ή εξατμίζεται.
Ευχαριστώ που μας βάζεις και ‛στο μυαλό του κατασκευαστή’.
Σημειώνω για ακόμα μια φορά ότι είναι εμφανής ή άριστη εργονομία – το κυριότερο κατά την άποψή μου για προσεκτική δουλειά καθαρισμού. Έχω δει diy με σκούπα εξωτερικά από το κουτί που πρέπει να πατάς το κουμπί της σκούπας. Κάπου εκεί είναι που χάνεις τις λεπτομέρειες και η κακή εργονομία αφήνει τα κατάλοιπα της.
Τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια και πάλι!
Η ιδέα με το ελατήριο είναι πολύ καλή. Παρόλο που όπως πολύ σωστά κατάλαβες η ισχύς της αναρόφησης δεν αφήνει ίχνος υγρασίας ακόμα και στο βελούδο. Θέλει λίγο παίδεμα όταν το τοποθετείς για να είσαι σίγουρος ότι έρχεται σε επαφή με τον δίσκο μόνο αυτό και να πετύχεις το κατάληλο άνοιγμα για την μέγιστη αναρόφηση.
Εχω παραλάβει έναν φακό μεγένθυσης Χ100 αλλά δεν μου λέει και πολλά για το τι γίνεται μέσα στο αυλάκι. Θα πρέπει να βρω έναν μεγαλύτερο.