Απάντηση: Re: Κατασκευή ξύλινης ζαρντινιέρας + καφασωτό
Σε τι μπελάδες με έβαλες ρε φίλε , εν πάση περιπτώσει αφού ζήλεψα και δεδομένου πως αυτή την εποχή τρέχω με την δουλειά , έκανα κάτι βιαστικό (δυο μέρες μου πήρε) και παραθέτω το αποτέλεσμα (Οι φωτογραφίες είναι από κινητό) :
Τα σανίδια ήταν 3,5 μέτρα με 11,5 εκ. πλάτος και 4,5 πάχος (κόστος 3,5 ευρώ το τρέχον μέτρο) , έτοιμα πλαναρισμένα και στρογγυλεμένα με ρούτερ στις άκρες .
Του είπα να μου τα σχίσει με την κορδέλα στην μέση και να γίνουν 2,2 εκ πάχος ώστε και πιο λεπτές να γίνουν οι ζαρντινιέρες και να βγουν και τα διπλά σανίδια .
Έπειτα έβαψα (αφού δεν χρειαζόταν τρίψιμο) δυο χέρια εσωτερικά με πίσσα (συγκεκριμένη που αραιώνεται με βενζίνη) και εξωτερικά με ένα χρώμα νερού σε απόχρωση καρυδιάς που αδιαβροχοποιεί και αυτό σε ένα βαθμό .
Κόστος 35 ευρώ με τα χρώματα .
Διαστάσεις 60 Χ 60 Χ 40 ύψος , 100 Χ 25 Χ 28 ύψος και 100 Χ 25 Χ 40 ύψος η τρίτη .
Το δύσκολο (και εξαιρετικά κουραστικό) ήταν στο χώμα που το πήρα μετά από διαλογή (το λέμε εδώ μαύρο χώμα αυτό) από ένα κτήμα , το ξεψείρισα στην κυριολεξία , το έτριψα , ανακατεύτηκε με περλίτη και με χωνεμένη κοπριά από μαντρί της περιοχής και έγινε ότι καλύτερο μπορούσα να έχω . Το αγοραστό που είχα από τις καταργημένες πλέον γλάστρες , με ιχνοστοιχεία τύρφη κλπ , το χρησιμοποίησα πάνω πάνω για φινίρισμα .
Πιστεύω τα φυτά θα το επιβεβαιώσουν σύντομα αυτό .
Να σαι καλά φίλε jpanou39 , το είχα κατά νου εδώ και καιρό αλλά δεν υπήρχε κανείς να με ξεσηκώσει .
Τελικά όλα μια απόφαση είναι .