Κατασκευή ξύλινης ζαρντινιέρας + καφασωτό

Είναι ο χορηγός μου . . .
Πλάκα κάνω.Και να σκεφτείς ούτε καν από τα Στάρβλαξ είναι.
Φραπεδιά σπιτίσια είναι. . .Απλά περίσσεψε το πλαστικό.
Κατάλαβες τώρα πια είναι τα καπάκια ;
Ναι,καλή φάση και ομορφαίνει το όλο σχέδιο....ομορφαίνει δεν παχαίνει....

Απάντηση: Re: Κατασκευή ξύλινης ζαρντινιέρας + καφασωτό

Άψογα είναι φίλε,συγχαρητήρια....μου βάζεις ιδέες.Θα αρχίσω να ψάχνω παλέτες ...
Ευχαριστώ φίλε μου.
Ξεκίνα εσύ κι εμείς εδώ είμαστε. . .

Ναι,καλή φάση και ομορφαίνει το όλο σχέδιο....ομορφαίνει δεν παχαίνει....
Έχω ένα μικρό θεματάκι με τα καπάκια όμως.Ο ιμάντας όταν τεντώνει στην μεταφορά επειδή το ξύλο είναι σχεδόν 2 πόντους μέσα εσωτερικά το σηκώνει.Και λέω ή να τα φάω εκεί.(αλλά θέλει sega και δεν έχω)Ή να τους κάνω τρύπες.

Ενισχύσεις εσωτερικα..?
Αν σε παίρνει,τις τάβλες που το κρατούν να τις κάνεις διπλές εσωτερικά.?
Όχι όχι μάλλον δεν κατάλαβες.Άν προσέξεις στην κοντινή φωτό που έχει μπεί το ύφασμα μαζί με τον ιμάντα και είναι και από πάνω το καπάκι.Εσωτερικά τα καπάκια δεν έρχονται πρόσωπο με το τελείωμα του ξύλου.Εκεί που τελειώνει και το ύφασμα.Δηλαδή εξωτερικά τα καπάκια(νύχι-δόντι πέστο όπως θέλεις) βγένουν 2 πόντους.Το ίδιο συμβαίνει και εσωτερικά.

Καλημέρα.

Κατάλαβα αδερφέ...γιατί δεν βάζεις εσωτερικά ένα κομμάτι εκεί που κάνει το κενό,να κάνεις ''σάντουϊτς'' τον ιμάντα δηλαδή ώστε να μην σου ξηλώσει την τάβλα από το καπάκι.

29ooj8m.jpg

Κάτι τέτοιο απλά το ξύλο (κόκκινη γραμμή) φαντάσου το κάτω απ' τον υμάντα.Έτσι θα σου βγει ο υμάντας χωρίς κενό και θα έχεις κόντρα στο ξύλο απ' το καπάκι για να μην σου ξηλωθεί αφού μπορείς να το δέσεις καλύτερα με βίδες.

Σωστός. . .:grinning-smiley-043 Ή αυτό θα κάνω που λές (αλλά πάλι θέλει ξήλωμα το ύφασμα) ή θα κάνω χειλάκι . . .

Για να ξηλωθεί το ύφασμα το ξεχνάμε. . .Το έχω βάλει με προκάκια ψηλά και το σκίζω.Οπότε δε μπορώ να βάλω και από μέσα ένα κομμάτι ξύλου.Το δοκίμασα από έξω(σάντουιτς) τον ιμάντα και δεν πολύ μου αρέσει.Φαίνεται κάπως.
Άρα πάμε στην λύση να το φάω εσωτερικά σε εκείνο το σημείο.Αλλά χρειάζεται σέγα και δεν έχω.Άν δεν βρώ από κανά φίλο μπορεί να τα βγάλω και τελείως.
:chinscratch:

Που μένεις ? Ίσως μπορώ να βρω μια από ένα φίλο..
Ευχαριστώ φίλε zavara.Σου έστειλα pm.-bye-
Να είσαι καλά. . . .

Σε τι μπελάδες με έβαλες ρε φίλε , εν πάση περιπτώσει αφού ζήλεψα και δεδομένου πως αυτή την εποχή τρέχω με την δουλειά , έκανα κάτι βιαστικό (δυο μέρες μου πήρε) και παραθέτω το αποτέλεσμα (Οι φωτογραφίες είναι από κινητό) :

zartiniera1.jpg

zartiniera2.jpg

zartiniera3.jpg

Τα σανίδια ήταν 3,5 μέτρα με 11,5 εκ. πλάτος και 4,5 πάχος (κόστος 3,5 ευρώ το τρέχον μέτρο) , έτοιμα πλαναρισμένα και στρογγυλεμένα με ρούτερ στις άκρες .
Του είπα να μου τα σχίσει με την κορδέλα στην μέση και να γίνουν 2,2 εκ πάχος ώστε και πιο λεπτές να γίνουν οι ζαρντινιέρες και να βγουν και τα διπλά σανίδια .
Έπειτα έβαψα (αφού δεν χρειαζόταν τρίψιμο) δυο χέρια εσωτερικά με πίσσα (συγκεκριμένη που αραιώνεται με βενζίνη) και εξωτερικά με ένα χρώμα νερού σε απόχρωση καρυδιάς που αδιαβροχοποιεί και αυτό σε ένα βαθμό .
Κόστος 35 ευρώ με τα χρώματα .
Διαστάσεις 60 Χ 60 Χ 40 ύψος , 100 Χ 25 Χ 28 ύψος και 100 Χ 25 Χ 40 ύψος η τρίτη .

Το δύσκολο (και εξαιρετικά κουραστικό) ήταν στο χώμα που το πήρα μετά από διαλογή (το λέμε εδώ μαύρο χώμα αυτό) από ένα κτήμα , το ξεψείρισα στην κυριολεξία , το έτριψα , ανακατεύτηκε με περλίτη και με χωνεμένη κοπριά από μαντρί της περιοχής και έγινε ότι καλύτερο μπορούσα να έχω . Το αγοραστό που είχα από τις καταργημένες πλέον γλάστρες , με ιχνοστοιχεία τύρφη κλπ , το χρησιμοποίησα πάνω πάνω για φινίρισμα .
Πιστεύω τα φυτά θα το επιβεβαιώσουν σύντομα αυτό .

Να σαι καλά φίλε jpanou39 , το είχα κατά νου εδώ και καιρό αλλά δεν υπήρχε κανείς να με ξεσηκώσει .

Τελικά όλα μια απόφαση είναι .

Σε τι μπελάδες με έβαλες ρε φίλε , εν πάση περιπτώσει αφού ζήλεψα και δεδομένου πως αυτή την εποχή τρέχω με την δουλειά , έκανα κάτι βιαστικό (δυο μέρες μου πήρε) και παραθέτω το αποτέλεσμα (Οι φωτογραφίες είναι από κινητό) :Τα σανίδια ήταν 3,5 μέτρα με 11,5 εκ. πλάτος και 4,5 πάχος (κόστος 3,5 ευρώ το τρέχον μέτρο) , έτοιμα πλαναρισμένα και στρογγυλεμένα με ρούτερ στις άκρες .Του είπα να μου τα σχίσει με την κορδέλα στην μέση και να γίνουν 2,2 εκ πάχος ώστε και πιο λεπτές να γίνουν οι ζαρντινιέρες και να βγουν και τα διπλά σανίδια .Έπειτα έβαψα (αφού δεν χρειαζόταν τρίψιμο) δυο χέρια εσωτερικά με πίσσα (συγκεκριμένη που αραιώνεται με βενζίνη) και εξωτερικά με ένα χρώμα νερού σε απόχρωση καρυδιάς που αδιαβροχοποιεί και αυτό σε ένα βαθμό .Κόστος 35 ευρώ με τα χρώματα .Διαστάσεις 60 Χ 60 Χ 40 ύψος , 100 Χ 25 Χ 28 ύψος και 100 Χ 25 Χ 40 ύψος η τρίτη .Το δύσκολο (και εξαιρετικά κουραστικό) ήταν στο χώμα που το πήρα μετά από διαλογή (το λέμε εδώ μαύρο χώμα αυτό) από ένα κτήμα , το ξεψείρισα στην κυριολεξία , το έτριψα , ανακατεύτηκε με περλίτη και με χωνεμένη κοπριά από μαντρί της περιοχής και έγινε ότι καλύτερο μπορούσα να έχω . Το αγοραστό που είχα από τις καταργημένες πλέον γλάστρες , με ιχνοστοιχεία τύρφη κλπ , το χρησιμοποίησα πάνω πάνω για φινίρισμα .Πιστεύω τα φυτά θα το επιβεβαιώσουν σύντομα αυτό .Να σαι καλά φίλε jpanou39 , το είχα κατά νου εδώ και καιρό αλλά δεν υπήρχε κανείς να με ξεσηκώσει .
Τελικά όλα μια απόφαση είναι .
Φίλε Κώστα καλημέρα.Τελικά εσύ σε σχέσει με μένα είσαι πολύ γρήγορος.2 μέρες μόνο ;
Φυσικά όλα μια απόφαση είναι. . .Και όρεξει για δουλειά να υπάρχει και όλα γίνονται.Οι φωτογραφίες σου δεν φαίνονται πουθενά,για να δούμε την δουλειά σου.Δεν ξέρω.Ή Κάνω καμία βλακεία εγώ και δεν μπορώ να τις ανοίξω.

Πρόχειρα πράματα για εξοικονόμηση χρόνου , άλλη δουλειά κάνεις εσύ .

Σε μένα φαίνονται κανονικά , δεν πειράζει δες τες απ ευθείας :

[url]http://dl.dropbox.com/u/926093/For%20Forums/zartiniera1.jpg[/URL]

[url]http://dl.dropbox.com/u/926093/For%20Forums/zartiniera2.jpg[/URL]

[url]http://dl.dropbox.com/u/926093/For%20Forums/zartiniera3.jpg[/URL]

Last edited:

Πρόχειρα πράματα για εξοικονόμηση χρόνου , άλλη δουλειά κάνεις εσύ.
Τελικά εγώ έφταιγα και το pc μου. . .
Φίλε Κώστα ειναι πάρα πολύ ωραίες και ειδικά σε 2 μέρες που τις τελείωσες έκανες πολύ καλή δουλειά.Μεγάλο πράγμα να έχεις έτοιμη την ξυλεία.Γιατί εγώ έχω τρελαθεί να τρίβω και να στρογγυλεύω.Μου τρώει πάρα πολύ χρόνο αυτό.
Το ρούτερ πάρα πολύ καλό μηχάνημα.Ένα τέτοιο χρειάζομαι τώρα τελικά για να φάω λίγο τα καπάκια.
Συγχαρητήρια. . .

Γιάννης

Οι εργασίες :smash: της κατασκευής πρός το παρόν έχουν σταματήσει λόγο έλειψεις χρόνου και εργαλείων.

Last edited:
Οι εργασίες :smash: της κατασκευής πρός το παρόν έχουν σταματήσει λόγο έλειψεις χρόνου και εργαλείων.

Κρίμα , έδωσα μόλις παραγγελία για 6τεμ 70cm και άλλα τόσα 29cm ώστε να κάνω άλλη μία 70Χ34 . Επειδή τα καλά σανίδια των 10cm πλάτος που είχα για πάτο μου τελείωσαν βρήκα τρία με άγρια επιφάνεια γεμάτη σκλήθρες .
Μη έχοντας πλάνη τα λείανα (δώσε βάση jpanou39) με γωνιακό τροχό χρησιμοποιώντας αυτό το εξάρτημα , το οποίο αφαιρεί αρκετό υλικό .

Αν έχεις γωνιακό τροχό μπορείς με προσοχή βέβαια , να κάνεις την δουλειά του ρούτερ με το συγκεκριμένο εξάρτημα ακριβώς επειδή βγάζει πολύ πράμα .

Φυσικά έχω σκοπό αύριο βράδυ να είναι έτοιμη .

Από εχθές κοσμεί το μπαλκόνι μου , μόνο που πρέπει να κάνω άλλη μία διότι η απέναντι πλευρά πλέον φαίνεται μισοάδεια με μόνο μία ζαρντινιέρα .

zartiniera4.jpg

Last edited:
Πολύ καλές φίλε Κώστα.Άντε τώρα πήρες το κολλάει. . .Εγώ δυστυχώς δεν έχω ασχοληθεί καθόλου αυτές τις μέρες γιατί προέχουν άλλες πιο σημαντικές υποχρεώσεις.