ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΓΜΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ...

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,261
Ολα αυτά τα χρόνια,που ασχολούμαστε με το χόμπυ μας,ήταν-είναι ένα μεγάλο σχολείο.Κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί,ότι τα έμαθε όλα.Κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι τα είδε και τα άκουσε όλα.Γι' όλους μας δεν παύει στιγμή η αναζήτηση της καλής μουσικής...

Αυτή είναι κι η μεγάλη γοητεία,που έχει αυτό το χόμπυ-γι' αυτό κι υπάρχουν εκατομμύρια ανθρώπων σ' ολον τον πλανήτη,που παθιάζονται μ' αυτό.

Πιστεύω,ότι θα ήταν ενδιαφέρον,να γραφτεί απο τον καθένα μας,ποιό είναι το "καταστάλαγμα" του μέσα απ' αυτήν την πολύχρονη πορεία.

1) Eμπιστευτειτε τα αυτια σας.
2) Οσο καλο και αν ειναι ενα μηχανημα που αγορασετε πανταα υπαρχει κατι καλυτερο
3) Οι συσκευες για να στρωσουν θελουν το διπλασιο χρονο απο οσο αντεχετε να περιμενετε.
4) Παρτε ενα καλο ηχειο, οσο αντεχει το budget σας και χτιστε γυρω απο αυτο ολα τα υπολοιπα.
5) Δωστε 10% του προυπολογισμου σας σε καλωδια.
6) Κανενας δεν αγορασε μηχανηματα τα συνεδεσε και επαιξαν καλα. Χρειαζεται πολυ ψαξιμο μετα την αγορα.
7) Τρανζιστορ, τρανζιστορ, τρανζιστορ....You cant go wrong
8) To στερεοφονικο σας να μην κοστιζει πανω απο 15% του σπιτιου σας
9) Η πηγη ειναι απιστευτα σημαντικη. Μην την αμελησετε.

10) Αν θέλεις να δοκιμάσεις κάτι ζήσε μαζί του για καμιά εβδομάδα. Μετά αφαίρεσέ το από το σύστημα και δες αν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτό.
11) Ψυχραιμία. Αγορές που έγιναν εν θερμώ συνήθως καταλήγουν στις αγγελίες.
12) Προσπάθησε να ακούσεις άλλα στημένα συστήματα και σύγκρινέ τα με το δικό σου.
13) Άσε να σε κρίνουν και μην ακούς ποτέ μία μόνο γνώμη.
14) Μην γραφτείς στο AvClub. Θα καταστραφείς οικονομικά.

Παρατήρηση, όσον αφορά το "10":
Και κανένα μήνα να ζήσεις μαζί του, ακόμα καλύτερα.

15) Αγοράζετε πάντα μετρητοίς. Μέχρι να μαζέψετε τα λεφτά, μπορεί να αλλάξετε γνώμη.
16) Analog Rules!

Απο αυτά που έχω ζήσει τόσα χρόνια τώρα θα έλεγα ότι τα μηχανάκια πάντοτε με αποσπούσαν από το λόγο ύπαρξής τους, δηλαδή την ίδια τη μουσική.

Πάντοτε ενδιαφερόμουν για το πως παίζει και όχι τι θέλω να ακούσω.

Ναι μεν, χρειάζεται ένα επίπεδο τεχνολογικής ποιότητας για να ευχαριστηθεί κάποιος τη μουσική, αλλά προσωπικά το είχα παρακάνει.

Πλέον εξελίσσω το σύστημά μου, αλλά παράλληλα μπορώ και ευχαριστιέμαι τη μουσική.

Αυτό είναι το θέμα παίδες.

Να μη παρασυρόμαστε από τα μηχανάκια.

Εμείς πρέπει να εκμεταλλευόμαστε αυτά, όχι αυτά εμάς.

Παρατήρηση, όσον αφορά το "10":
Και κανένα μήνα να ζήσεις μαζί του, ακόμα καλύτερα.

:grandpa: Ακόμα καλύτερα αλλά είναι κομμάτι δύσκολο να ζητήσεις από έναν αντιπρόσωπο να κρατήσεις ένα μηχάνημά του για ένα μήνα...
Κάποιοι θα σε αναγκάσουν να το αγοράσεις.
Έτσι την πάτησα με τη γυναίκα μου.

4. Πάρτε ένα καλό ήχείο...

Αυτό πως παίρνεται ?

στο σακί ?
με κάτι πρεπει να δοκιμαστεί...
με τα δικά σου μηχανήματα ή με του πωλητή ?
σε ποιό χώρο?
σ αυτόν που μένεις ή που θα μετακομίσεις...

το αποτέλεσμα της επαφής μου με το άθλημα τα τελευταία 25 περίπου χρόνια, είναι ότι σταμάτησα ν'ασχολούμαι με το "άκου ρε πώς παίζει το εργαλείο" κι ασχολούμαι με το "άκου ρε ΤΙ παίζει το εργαλείο" ...

Έχω τη γνώμη ότι το πιο σημαντικό τελικά είναι να έχουμε καταλήξει τί ακριβώς θέλουμε από τον ήχο του συστήματός μας. Υπάρχουν πολλές σχολές ήχου και άλλες τόσες κατηγορίες τιμής. Αν κάποιος είναι κατασταλαγμένος, ξέρει τι ζητά από ένα σύστημα και δεν παρασύρεται εύκολα. Η γνώμη των άλλων για κάποιον με συσσωρευμένη εμπειρία, μικρή σημασία έχει.

Και βέβαια σημασία πάντα έχει η μουσική. Πριν αγοράσετε εκείνο το ακριβό IC, σκεφτείτε πόσα δισκάκια παίρνετε με τα ίδια χρήματα.

17. Το κόστος του συστήματος να μην υπερβαίνει το 10-15% του κόστους της δισκοθήκης.

Ολα αυτά τα χρόνια αυτό που έμαθα είναι να μην περιφρονώ ποτέ και σε καμία περίπτωση κανένα μηχανάκι... και ότι πάντα δεν φταίει το μηχάνημα που δοκιμάζω για το αποτέλεσμα...

Τέλος όλη αυτή η ενασχόληση με κάνει να περνώ καλά, να γνωρίζω ωραίους ανθρώπους, με αποτέλεσμα πέραν της παρέας να αποκτώ εμπειρίες αλλά και να δανείζομαι μηχανήματα που μπορεί να κρύβουν τις λύσεις που χρειάζομαι.
Και πολλές, πάρα πολλές μουσικές!

Re: Απάντηση: ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΓΜΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ...

17. Το κόστος του συστήματος να μην υπερβαίνει το 10-15% του κόστους της δισκοθήκης.

:grandpa: Εγώ καλέ κύριε που πουλάω συνέχεια τα CD και τους δίσκους μου επειδή δεν χωράνε στο σπίτι τι στερεοφωνικό να πάρω;

Συμφωνώ απόλυτα με το παραπάνω, απλά θα είμουν πιό ελαστικός στο ποσοστό.
Κάποιος που έχει επενδύσει π.χ. 30.000 ευρώ για να πάρει 1000 δίσκους βινυλίου δεν μπορεί να τους βάζει πάνω σε πικάπ + κεφαλή των 300 ευρώ γιατί απλά σε λίγο καιρό θα μείνει με τα εξώφυλα στο χέρι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΓΜΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ...

:grandpa: Εγώ καλέ κύριε που πουλάω συνέχεια τα CD και τους δίσκους μου επειδή δεν χωράνε στο σπίτι τι στερεοφωνικό να πάρω;

Συμφωνώ απόλυτα με το παραπάνω, απλά θα είμουν πιό ελαστικός στο ποσοστό.
Κάποιος που έχει επενδύσει π.χ. 30.000 ευρώ για να πάρει 1000 δίσκους βινυλίου δεν μπορεί να τους βάζει πάνω σε πικάπ + κεφαλή των 300 ευρώ γιατί απλά σε λίγο καιρό θα μείνει με τα εξώφυλα στο χέρι.

1ον το 10-15% δεν αντιστοιχεί σε πικάπ των 300 ευρώ αλλά αρκετά ακριβότερο.

2ον Το GR1 της Goldring που κάνει 270 ευρώ και έχει RB250 και Goldring Heroica δεν νομίζω ότι είναι λίγο ή καταστρέφει τους δίσκους. Ήμαρτον..

E, καλά, κάποιος που έχει 1000 δίσκους δεν αξίζει κάτι παραπάνω;
Εγώ το ποσοστό θα το έβαζα στο 30% πάντος.
(Προσπαθώ να δικαιολογηθώ βρε παιδί μου! Βοήθα και εσύ λιγάκι!) :flipout:

Ολα αυτά τα χρόνια,που ασχολούμαστε με το χόμπυ μας,ήταν-είναι ένα μεγάλο σχολείο.Κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί,ότι τα έμαθε όλα.Κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι τα είδε και τα άκουσε όλα.Γι' όλους μας δεν παύει στιγμή η αναζήτηση της καλής μουσικής...

Αυτή είναι κι η μεγάλη γοητεία,που έχει αυτό το χόμπυ-γι' αυτό κι υπάρχουν εκατομμύρια ανθρώπων σ' ολον τον πλανήτη,που παθιάζονται μ' αυτό.

Πιστεύω,ότι θα ήταν ενδιαφέρον,να γραφτεί απο τον καθένα μας,ποιό είναι το "καταστάλαγμα" του μέσα απ' αυτήν την πολύχρονη πορεία.
Το ακουστικό καταστάλμα μετα απο 25 χρόνια πορείας (αν και δεν είμαι αυτής της σχολής) ηταν:
Κάτι πελώριες κόρνες με lowther 2 μέτρα υψος..που έπαιζαν με ενα λαμπάτο (2Α3) και ενα φοβερό πικ-απ.

Η δική μου άποψη είναι ότι όταν φτιάξουμε ένα ικανοποιητικό σύστημα καλό θα ήταν να παραμένουμε σε αυτό και να μην τρωγόμαστε με συνεχείς αναβαθμίσεις.
Επίσης να πάρουμε απόφαση ότι πάντα θα υπάρχουν καλύτερα συστήματα από το δικό μας και έτσι να αφαιθούμε στην μουσική απόλαυση που αυτό μας προσφέρει.
Βέβαια αρκετοί θα πούνε ότι σημασία έχει το ταξίδι κλπ....