Μετά ήρθε η γνώση.......mogami και belden
Τι εννοείς? Τα είχα κι εγώ αυτά παλιά στα ηχεία μου...

Μετά ήρθε η γνώση.......mogami και belden
Κατευθυντικότητα υπάρχει και είναι ακουστή αλλά υπάρχει νόημα μόνο αν στο καλώδιο η θωράκιση είναι κολλημένη και στις δύο άκρες του καλωδίου
Απο δω που ειμαι , μονο με καμια φωτογραφιαΦτιάχνεις δικά σου καλώδια?
Πώς μπορούμε να τα "δούμε"?
Η πουθενα. Το "πειραμα" γινεται χωρις θωρακιση.Αυτη κατα βουληση/αναγκη μπαινει μετα . Ενα βημα καθε φορα , βοηθα στην εξαγωγη ασφαλεστερων συμπερασματων.
Δίχως θωράκισή δεν υπάρχει κύκλωμα και είναι εκτός των προδιαγραφών σύνδεσης, και μόνο με ξεχωριστό καλώδιο ground μπορεί να υπάρξει ήχος. Και πάντα θα είναι ένα πείραμα, τα σωστά μηχανήματα παίζουν σωστά μόνο με θωράκιση αλλιώς είναι θέμα μηχανημάτων και όχι καλωδίων.
Ο φίλος Audiolytic εννοεί ότι αν η θωρακιση είναι γειωμενη στο ένα άκρο, αν κάνεις δοκιμές φοράς, αυτή θα γειωθει πότε στην πηγή και πότε στην άλλη συσκευή οπότε αυτό ίσως δώσει κάποια διαφορά που δεν ανήκει αποκλειστικά στο καλώδιο..Δίχως θωράκισή δεν υπάρχει κύκλωμα και είναι εκτός των προδιαγραφών σύνδεσης, και μόνο με ξεχωριστό καλώδιο ground μπορεί να υπάρξει ήχος. Και πάντα θα είναι ένα πείραμα, τα σωστά μηχανήματα παίζουν σωστά μόνο με θωράκιση αλλιώς είναι θέμα μηχανημάτων και όχι καλωδίων.
Φυσικα και υπαρχει κυκλωμα χωρις θωρακιση.Δυο ιδιοι αγωγοι , ενας για + και ενας για - και εχεις κυκλωμα.
Τα καλωδια ηχειων ειναι θωρακισμενα ?Δεν ειναι ολα τα καλωδια ομοαξωνικα ιντερκοννεκτ !!!!!
Ο φίλος Audiolytic εννοεί ότι αν η θωρακιση είναι γειωμενη στο ένα άκρο, αν κάνεις δοκιμές φοράς, αυτή θα γειωθει πότε στην πηγή και πότε στην άλλη συσκευή οπότε αυτό ίσως δώσει κάποια διαφορά που δεν ανήκει αποκλειστικά στο καλώδιο..
Ας μη μας συγχιζει η περιπτωση ενος line interconnect που εκτος απο coaxial μπορει να ειναι απλα δυο αθωρακιστοι αγωγοι.Ενα τετοιο αθωρακιστο ιντερκοννεκτ, σπανια εως ποτε δεν εχει θορυβους.
Παρτε ενα απλο καλωδιο ηχειων.Για να δεις/ακουσεις αν η κατευθυντικοτητα του απο τη μια η την αλλη εχει ακουστες διαφορες, απλα το γυρνας και ακους.
Στην περιπτωση καλωδιου balanced που θα τερματιστει με rca , η θωρακιση θα συνδεθει μονο στη μια πλευρα.Αυτο οντως σημαινει οτι οι δυο ομοιοι αγωγοι του καλωδιου,παυουν να ειναι ομοιοι οποτε δεν εχει νοημα να ψαξει καποιος για διαφορες στην κατευθυντικοτητα,διοτι το πιο πιθανο ειναι οτι θα υπαρχουν λογω θεσης της θωρακισης.
Με το αθωρακιστο καλωδιο με ομοιους αγωγους, η οποια δηποτε διαφορα ακουστει,θα ωφειλεται αποκλειστικα στην κατευθυντικοτητα και μονον.
Γι αυτο λεω οτι το πειραμα/δοκιμη, οπως θελετε πεστε το, μονον με αθωρακιστους αγωγους εχει βαση και λογικη να γινει.
Έχουν συμπεριληφθεί όλα αυτά που λες στις δοκιμές.. Ακόμα και στα θωρακισμένα καλώδια (και στις δύο άκρες) υπαρχει φορά. Τι εννοείς τρικ? Η συρρίκνωση της στερεοφωνική εικόνας δεν είναι θέμα rf...Φυσικά και υπάρχει κύκλωμα με δυο αγωγούς όμως το να απουσιάζει ο αγωγός μπλεντάζ που θωρακίζει το RCA καλώδιο από παρεμβολές EMI, τότε δεν αγωγός αλλά πομποδέκτης που στέλνει σε άλλες συσκευές και λαμβάνει παράσιτα.
Φυσικά ξέρω ότι η κουβέντα πάει στα RCA με πλεξούδες αλλά ένας σοβαρός κατασκευαστής έχει δοκιμασμένα τα μηχανήματα του με θωρακισμένα καλώδια μπλεντάζ στα interconnect και παραλλήλους αγωγούς στα ηχεία. Από εδώ και πέρα αρχίζουν τα τρικ εντυπωσιασμού και διαφορών.
Μένει στην Ανταρκτική και άρχισες το πλέξιμο? Μήπως είναι και cryogen? Η μήπως είσαι στο Portville και είναι Hot?Απο δω που ειμαι , μονο με καμια φωτογραφια
Αλλα θα δεις ενα μαυρο πλεκτο με 4 βισματα ......... χαχαχα
Έχουν συμπεριληφθεί όλα αυτά που λες στις δοκιμές.. Ακόμα και στα θωρακισμένα καλώδια (και στις δύο άκρες) υπαρχει φορά. Τι εννοείς τρικ? Η συρρίκνωση της στερεοφωνική εικόνας δεν είναι θέμα rf...
Το γεγονός ότι δεν αντιλαμβάνεσαι τον θόρυβο RF με την εννιά του παράσιτου, αυτό δεν σημαίνει ότι το σήμα είναι καθαρό και δεν επηρεάστηκε από εξωγενείς και εσωγενεις παράγοντες.
Δεν ειναι αυτο που λες.Κοιταξε το ξανα.Ακριβώς αυτό λέω αλλά. Αν η θωράκισή μπλεντάζ να είναι κολλημένη στο 1 άκρο μόνο δεν υπάρχει κύκλωμα.
Εκτός αν ψάχνουμε πατέντες και τρικ για καλώδια με 2 αγωγούς και μπλεντάζ θωράκιση..
Μένει στην Ανταρκτική και άρχισες το πλέξιμο? Μήπως είναι και cryogen? Η μήπως είσαι στο Portville και είναι Hot? οο
Ναι πραγματικά κρίμα.. Anyway ίσως βρούμε κάποιο φθηνό καλώδιο αναφοράς ώστε να μάθω πώς ακούγονται σχετικά...Οχι, απλα δε μενω στην Ελλαδα.Αν ημουν εκει θα σου δανειζα 2-3 να δοκιμασεις.
Δεν ειναι αυτο που λες.Κοιταξε το ξανα.
Επιμενεις ακομη για το οτι δεν υπαρχει κυκλωμα με θωρακιση στο ενα ακρο , αμεσως πριν λες "φυσικα μπορει και να υπαρχει κυκλωμα με δυο αγωγους......."
Το νημα ασχολειται με την κατευθυντικοτητα αγωγων.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να πειραματιστεις αν το καλωδιο σου ειναι οτιδηποτε αλλο εκτος απο δυο ΑΠΟΛΥΤΑ ιδιους αθωρακιστους αγωγους.
Δοκιμη για κατευθυντικοτητα θελουμε να κανουμε,οχι να βρουμε το πιο αθορυβο καλωδιο.Και οταν αποφασισουμε αν ακουμε η οχι διαφορες λογω κατευθυντικοτητας, αν θελεις, βαζεις και τριπλη θωρακιση.Δεν απαγορευεται.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.