kathrein how to

Ενα Turbo X 8GB που έχω μόνιμα στην πίσω πλευρά του δέκτη για εγγραφές δουλεύει κανονικά, ενώ δούλευε και για μεταφορά των καναλιών για επεξεργασία στο PC.

Για τον σκοπό αυτό δουλεύει χωρίς πρόβλημα.
Για να του βάλεις Barry Allen και να κάνει boot από το Stick δεν μου δούλεψε.

Να ρωτήσω κάτι παιδιά όσους ξέρουν....

Στις πίσω Usb έχω το Στικάκι των 2GB (ΒΑ) και έναν δίσκο 120GB ...
Οταν πατάω Record γράφει στο Stick...

Υπάρχει κάποιος τρόπος να επιλέξεις σε ποιόν δίσκο να γράψει?

φυσικα αφου οταν πατας το record στο popup σε ρωταει που θελεις να το γραψεις, διαλεγεις το name του device που προτιμας.

Thanx! ... ήταν πολύ Newbie η ερώτηση ...
Ο δίσκος ήταν NTFS και δεν τον αναγνώριζε ο Kathrein ...
Γιαυτό και το poup δεν είχε άλλη επιλογή πέραν του XBA για να χρησιμοποιήσω!
Και έψαχνα στο setup μήπως έχει καμμία default ρύθμιση ποιον δίσκο να χρησιμοποιεί για εγγραφές και δεν έβρισκα τίποτα!!

χαλαρα, ναι θελει fat32 για να δουλεψει το record για καποιο λογο. ΤΙ να πω και εγω που προσπαθω εδω και κατι μερες να βρω τροπο να γραψω σε nfs share, δεν βρισκω πουθενα πληροφοριες. Μιας και εχω ubuntu στο pc μου τα οι σκληροι μου ειναι ext3 και μαλλον γι'αυτο δεν παιζει το record, δεν μου λετε αν κανω nfs share κανενα fat32 δισκο λετε να παιξει??? θα το δοκιμασω καποια στιγμη, τωρα εχει euro στο orf hd:award:

Το να κάνεις format έναν δίσκο σε FAT32 βέβαια είναι αρκετά δύσκολο!!!!
Ειδικά όταν ο δίσκος είναι μεγαλύτερος από 32GB που επιτρέπουν τα WinXP...
Πρέπει να κατεβάσεις ειδικό εργαλείο ή να τον σπάσεις σε 32άρια partitions.

Εμένα τον 120άρη επειδή δεν βρήκα εύκολα utility για να τον κάνω φορμάτ σε Fat32 τον έκανα 3χ32GB....

Απάντηση: Re: kathrein how to

Μιας και εχω ubuntu στο pc μου τα οι σκληροι μου ειναι ext3 και μαλλον γι'αυτο δεν παιζει το record
Δεν βλέπει file system ext3 απο την usb. Αυτό είναι σίγουρο.

Πάντα είχα την περιέργεια να ρωτήσω αυτούς που έχουν περάσει εσωτερικό sata δίσκο, σε τι σύστημα φορμάρεται ο δίσκος?

Το να κάνεις format έναν δίσκο σε FAT32 βέβαια είναι αρκετά δύσκολο!!!!
Ειδικά όταν ο δίσκος είναι μεγαλύτερος από 32GB που επιτρέπουν τα WinXP...
Πρέπει να κατεβάσεις ειδικό εργαλείο ή να τον σπάσεις σε 32άρια partitions.

Εμένα τον 120άρη επειδή δεν βρήκα εύκολα utility για να τον κάνω φορμάτ σε Fat32 τον έκανα 3χ32GB....

Εγω εκανα φορματ τον 500αρι μου μεσα απο τον καθρειν με το οριτζιναλ μενου,και μου δουλεψε αψογα..

ξερει κανεις που βρισκοντε τα config των εμου ? εψαξα ολο το δεκτη χωρις να τα βρω για να τα βαλω παρεα με τον dream στο σαλονι μου και με την συνδρομη μου

ευχαριστω

danos

Παιδια εκανα και εγω format εναν σκληρο δισκο maxtor 500αρι που εχω με το service menu του Kathrein σε fat32.Εγραψα τον κολοαγωνα της Εθνικης μας(κλαψ κλαψ)και το αρχειο που γραφτηκε εχει καταληξη .trp.Με τι μπορω να ταδω σε pc με windows η να τα μετατρεψω σε αλλου ιειδους αρχειο;

Εγω εκανα φορματ τον 500αρι μου μεσα απο τον καθρειν με το οριτζιναλ μενου,και μου δουλεψε αψογα..

xaxaxa ... εχω φάει πάνω από μία ώρα ψάχνοντας utilities για να τον κάνω φορμάτ από τα ΧΡ .......
Τώρα είδα οτι έχει επιλογή για USB MANAGEMENT!
:flipout::violent-smiley-030:

Παιδια εκανα και εγω format εναν σκληρο δισκο maxtor 500αρι που εχω με το service menu του Kathrein σε fat32.Εγραψα τον κολοαγωνα της Εθνικης μας(κλαψ κλαψ)και το αρχειο που γραφτηκε εχει καταληξη .trp.Με τι μπορω να ταδω σε pc με windows η να τα μετατρεψω σε αλλου ιειδους αρχειο;

Καλύτερα κάνε τα παρακάτω:
- Επιλέγεις το αρχείο
- Κρατάς πατημένο το Shift
- Πατάς το πλήκτρο DELETE στο πληκτρολόγιο .... :BDGBGDB55:
Με αυτό τον τρόπο το σβήνεις και φεύγει και από τον Κάδο Ανακύκλωσης χωρίς δυνατότητα επαναφοράς!!!! :rifle::argue:

Και δεν χρειάζεται να μπεις ποτέ στον πειρασμό να το ξαναδείς!!!!

Πέρα από την πλάκα πάντως .... εμένα μου παίζουν με Media Player Classic ... Πρέπει να παίζουν και με τον VLC Media Player

Απάντηση: Re: kathrein how to

ξερει κανεις που βρισκοντε τα config των εμου ? εψαξα ολο το δεκτη χωρις να τα βρω για να τα βαλω παρεα με τον dream στο σαλονι μου και με την συνδρομη μου

ευχαριστω

danos
ολα όσα χρειάζονται θα τα βρεις στο data/keys
και ότι δεν υπάρχει θα το δημιουργήσεις.

Γιαν να τραβηξεις τις εγγραφες σου χρειαζεσε το kathrein video manager μιας και αυτο μετατρεπει τα αρχεια που γραφει ο kathrein σε tp ή ts μου παιζουν μετα και ο vlc αλλα και πολλοι αλλοι.

Παιδες εγω αντιμετοπιζω ενα ακομα ποιο γελιο προβλημμα ....θελω να ρυθμισω την ΙΡ αλλα δεν μπορω να βαλω την τελεια αναμεσα απο τα νουμερα..Τα φωτα σας παλικαρια

Παιδες εγω αντιμετοπιζω ενα ακομα ποιο γελιο προβλημμα ....θελω να ρυθμισω την ΙΡ αλλα δεν μπορω να βαλω την τελεια αναμεσα απο τα νουμερα..Τα φωτα σας παλικαρια

Βάλε την IP χωρίς τελείες, αλλά με συμπληρώνοντας με μηδενικά ώστε να βγουν 12 ψηφία. Ας πούμε αντί 192.168.1.2 βάζεις 192168001002

Λοιπον καινουρια καλουδια απο την AAF με το image 2.0 beta και το kcc
παραθετω το link για το σωστο download περιεχει το KCC το barry allen 4.4.2 και το baboot menu 0.6
http://rapidshare.com/files/123974691/AAF2.0-EM-Edition2008.zip.html

συμβουλη για το install. κανουμε install το KCC στο pc μας τρεχουμε το προγραμμα και δινουμε την IP του δεκτη μας. Βαζουμε το δεκτη να τρεξει απο το flash ωστε να μπορεσουμε να κανουμε update/install το BA
μολις ανοιξει ο δεκτης παταμε το Βarry allen tab και αν εχουμε ειδη εγκατεστημενο το ΒΑ τοτε μας δειχνει τη λιστα με τα images που εχουμε στο stick αν το stick μας ειναι κενο τοτε εχουμε option να κανουμε ba install. εγω εκανα install απο την αρχη. αλλα και με το update πρεπει να λειτουργει μια χαρουλα. Αρα η κανουμε ba install η ba update. μετα κανουμε και ba menu install και το στικ μας ειναι ετοιμο να δεχτει τα images. Η επιλογη flashcopy erstellen ειναι αυτη που κανει copy το flash στο stick με ονομα flashcopy.
αφου κατεβαζουμε το αντιστοιχο image που θελουμε το κανουμε install απο το μενου. ειτε με το download and install ειτε με το new ba image install(και το tar.gz και το Img δουλευουν αψογα). Προχωση οταν καποια στιγμη πατησουμε το install ρωταει κατι για settings στα γερμανικα παταμε NO γιατι το installation δεν θα γινει σωστα.
Αυτο ειναι μολις τελιωσει και ανοιξουμε το δεκτη μπορουμε να διαλεξουμε το AAF 2.0 η οποιο αλλο image βαλαμε στο stick.
Για το diseqc ακολουθησα την αρχικη διαδικασια με το diseqc_mon του telesat μιας και δουλευει αρκετα καλα αλλα απο οτι ειδα εχει και δικο του diseqc το image, αλλα δεν το χρησιμοποιησα.

καλο flashing!!!