Kathrein UFS 910_πρώτη παρουσίαση

Re: 2 problimata me kathrein 910s

Κάθε δέκτης χρησιμοποιεί διαφορετικό τρόπο ορισμού αυτών των αριθμών. Συνεπώς δεν έχει κανένα απολύτως νόημα η σύγκριση των αριθμών αυτών σε διαφορετικούς δέκτες.

Για firmware κλπ δες στο http://ufs910.hdtvinfo.eu/

Σύγκριση ευαισθησίας μπορείς να κανεις μόνο σε κάποια κανάλια οριακής λήψης όπου πχ ο ένας το δείχνει κανονικά ενώ ο άλλος κάνει παγώματα στην εικόνα και τις πιο πολλές φορες θα ειναι πιο ευαίσθητος αυτός που σου δίνει....μικρότερη ένδειξη σήματος! (Δεν είναι απόλυτος κανόνας αλλά απο προσωπικές παρατηρήσεις)
Επίσης...άλλο τα dvb-s καναλια και άλλο τα dvb-s2 που γενικότερα απαιτούν καλύτερο σήμα για να δείξουν σωστά (μπορείς να συγκρίνεις λήψεις με τον παλιό σου δέκτη μόνο στα dvb-s κανάλια). Για παράδειγμα με τον dreambox 800 έχουμε δυσκολία λήψης των dvb-s2 καναλιών ακόμη και σε δορυφόρους που (στην ίδια δέσμη) τα dvb-s κανάλια λαμβάνονται άνετα (εγω γι αυτό άλλαξα και lnb και ξαναρύθμισα την στροφή του....οπότε αν μιλάς για dvb-s2 κανάλια μην εισαι σίγουρος ότι επαρκεί το 1.25μ επειδή έχεις άνετη λήψη στα dvb-s κανάλια του ίδιου δορυφόρου!)

Τελος να πω ότι ουσιαστικά το quality μετραει, αν εχεις 95% ...που ειναι το πρόβλημα;

GIBERTINI 1,25 ine to piato den nomizo na yparxei problima sto sima sta hd se opio satelite pao to moter den exo pano apo 60 eno to quality einai sto 95

Φίλε μου και εγώ με 1,70 m. κεραία έχω σήμα 50% - 60% και 95% quality .Είναι η μέτρηση που έχει ο δέκτης που δίνει τέτοια νούμερα , νομίζω ότι κάτω από 50% υπάρχει πρόβλημα και κάνει σπασίματα στην εικόνα;
Πρόβλημα θα είχες άν δεν έπιανες κάποια κανάλια που τα έπιανες με άλλους δέκτες.

Για να πάρεις μια ιδέα, σου παραθέτω τις δικές μου ενδείξεις στην Πάτρα. Με πιάτο Kathrein 1,20, δύο LNB (παράκεντρο) της Κατράϊν με ο,6 dB για Astra - Hotbird, παίρνω τις παρακάτω ενδείξεις στον UFS 910.
Signal Strength
Arte 63%
Anixe 66%
Astra 66%
Premiere 66%
Discovery 66%
Suisse 65%
ORF 73%
Hellas SAT 61%

To Signal Quality σε όλα είναι 95%
Τον Hellassat το πιάνω με ένα δευτερο πιάτο Zehnder 1m, με κέντρο τον Astra 28,2 και Hellassat παράκεντρο.
Σπασίματα, είχα έως τώρα μόνο σε μια πολύ δυνατή καταιγίδα στο Arte.
Σπασίματα έχω (είχα) μόνο κατά την τελευταία κακοκαιρία στο Arte.
(ORF - Premiere με Diablo)

o ufs εχει περιεργο tuner λογικα μου ακουγονται και καπου στον astra ειδα ενα update καναλι που λεγεται kathrein download δεν ξερω αν η kathrein εχει βαλει καποιο bug οταν βλεπει οτι ο δεκτης εχει αλλο λογισμηκο π.x. aaf!!!!

Απ' ότι γνωρίζω δεν πρόκειται για bug, αλλά δεν είναι δυνατόν να περάσεις αναβάθμιση της Kathrein μέσω δορυφόρου (από τον transponder του ORF), έχοντας προηγουμένος περάσει κάποιο άλλο λογισμικό, π.χ. AAF.

Της αναβαθμίσεις από 1.04 - 1,06 της έχω κάνει μέσω της USB θύρας του δέκτη, μιας και η αναβάθμιση από δορυφόρο διαρκεί περίπου 30'.

kathrein 910 με 16 lnb

λοιπον απο χτες περασα ενα beta firmware, το οποιο αποτι φαινεται υποστηριζει disecq 1,1 και 1,2, η τωρινη εγκατασταση ειναι με wave t90 και 4 lnb, τωρα λεω να παω για 12-16 lnb, τι θελω να ρωτησω, ιδιους τους εμπειρους του forum, και αν εχουν τον 910 ακομα καλυτερα, θελω να παρω τα παρακατω :
4x http://www.stamelectronics.com/product.php?productid=184&cat=59&page=1

1x http://www.stamelectronics.com/product.php?productid=216&cat=158&page=1

και 12 lnb, mti τα γνωστα...

η ερωτηση ειναι η εξης, θα δουλεψουν ? η οχι ?
οποιος εβαλε αυτο το χτεσινο firmware που δινει disecq 1,1 και 1,2 αν εχει δει τα menu νομιζω μπορει να καταλαβει, απο αυτα που ειδα παντως στον δεκτη δειχνει να ειναι εφικτο, περιμενω απαντησεις με αγωνια...

Απάντηση: kathrein 910 με 16 lnb

Καταρχήν η επιλογή των Spaun είναι άριστη. Χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια τον συνδυασμό τεσσάρων τετραπλών sar 411 με τον sur 420. Με Dreambox λειτουργούν απροβλημάτιστα.
Το διάστημα που είχα τον Kathrein, τα τότε λογισμικά δεν υποστήριζαν Diseqc 1.1 και αυτή η αδυναμία ήταν από τους βασικότερους λόγους που τον αποχωρίστηκα.

Το αν θα δουλέψει το σετ, αμφιβάλλω να μπορεί κάποιος να σου απαντήσει με βεβαιότητα.

sorry για το off topic Alex all επειδή μόλις το πήρα και εγώ το SUR420 θα μπορούσες να μου πεις τοις ρυθμίσεις στο δεκτη DM800 ?
δεν έχω καταλάβει την επιλογή γρήγορο diseqc στο δεκτη

αν είναι τσακισετω το μήνυμα και απάντησε μου με pm

sorry για το off topic Alex all επειδή μόλις το πήρα και εγώ το SUR420 θα μπορούσες να μου πεις τοις ρυθμίσεις στο δεκτη DM800 ?
δεν έχω καταλάβει την επιλογή γρήγορο diseqc στο δεκτη

αν είναι τσακισετω το μήνυμα και απάντησε μου με pm
Υπάρχει σχετικό θέμα με όλες τις ρυθμίσεις.
Χρησιμοποίησε την αναζήτηση.
(θα προσπαθήσω να το βρω)

Re: kathrein 910 με 16 lnb

Σύνθεση δορυφόρου:μη στάνταρ ρύθμιση
diseqc1.1
τσεκάρουμε επανάληψη -ανταλλαγή
To γρήγορο diseqc το αφήνεις ατσεκάριστο.

lnb1 LNB0 = Position A/A; uncommited Switch Input 1
lnb2 LNB1 = Position A/B; uncommited Switch Input 1
lnb3 LNB2 = Position B/A; uncommited Switch Input 1
lnb4 LNB3 = Position B/B; uncommited Switch Input 1
lnb5 LNB4 = Position A/A; uncommited Switch Input 2
lnb6 LNB5 = Position A/B; uncommited Switch Input 2
lnb7 LNB6 = Position B/A; uncommited Switch Input 2
lnb8 LNB7 = Position B/B; uncommited Switch Input 2
lnb9 LNB8 = Position A/A; uncommited Switch Input 3
lnb10 LNB9= Position A/B; uncommited Switch Input 3
lnb11 LNB10= Position B/A; uncommited Switch Input 3
lnb12 LNB11= Position B/B; uncommited Switch Input 3
lnb13 LNB12= Position A/A; uncommited Switch Input 4
lnb14 LNB13= Position A/B; uncommited Switch Input 4
lnb15 LNB14= Position B/A; uncommited Switch Input 4
lnb16 LNB15= Position B/B; uncommited Switch Input 4

Ο διακόπτης πόσο σου βγήκε?

το εκανα αναζήτηση Alex και δεν το βρήκα χτες και προχτές για αυτό ρώτησα και πάλι sorry

Ο διακόπτης πόσο σου βγήκε?
ο SUR420WSG (με κάλυμμα)και ένας SAR411WSG(με κάλυμμα) 81 ευρώ

Γιατι αυτο δεν κανει

το century έχω αυτόhttp://www.emp-centauri.cz/products.php?id_kateg=5&id_pkateg=40&id=63 και δουλεύει κανονικα αλλα αργεί λίγο στην αλλαγή δορυφόρου (ελάχιστα βεβαια) αλλα θα βάλω και στο δεύτερο δεκτη όλα τα lnb για αυτο πήρα το SPAUN
οι ρυθμίσεις του century είναι αυτές

Table 2: P.168 V2 / P.168-W V2
Sat System A: committed none uncommitted 1
Sat System B: committed none uncommitted 2
Sat System C: committed none uncommitted 3
Sat System D: committed none uncommitted 4
Sat System E: committed none uncommitted 5
Sat System F: committed none uncommitted 6
Sat System G: committed none uncommitted 7
Sat System H: committed none uncommitted 8

Last edited:
Νεα για KATHREIN UFS910

Φιλοι γεια σας!
Καθε μερα ψαχνω να βρω κατι για την ..Κατερινα,αλλα ολο και λιγοτερα υπαρχουν...Τι εγινε αυτος ο πολλα υποσχομενος στην αρχη δεκτης;Γιατι ΔΕΝ υποστηριζεται;Απ'οτι καταλαβαινω πολλοι που τον ειχαν ερωτευθει...Τον αφησαν-για χαρη μαλλον τουDM (???)...
Αν υπαρχουν καποιοι που ...παιζουν ακομη μαζι του, ας ερθουν ΕΔΩ να μας δωσουν πληροφοριες...
Μηπως κι εμεις πρεπει να την...χωρισουμε και να παντρευτουμε καποια αλλη; Ακουω πως η εποχη ΕΙΝΑΙ ενδιαφερουσα...Δεχομαστε και προξενεια για αλλους δεκτες που να εχουν ομως...ειδικα προσοντα κυριως σε HD κι οχι μονο...Ευχαριστω!

Re: Νεα για KATHREIN UFS910

Συνεχεια...
Ετσι ειναι δυστυχως ο ερωτας...Ενθουσιασμος στην αρχη,απογοητευση μετα...
Ειναι η Κατερινα ενα ENIGMA ? Και ΠΟΤΕ και ποιος Θα το λυσει για ...χαρη της;
Να παω και γω με τον ΑΣΧΗΜΟ dm800 ;Ακουω πως ΕΧΕΙ... πολλα λεφτα !!!

αν θες γινε λιγο ποιο συγκεκριμενος τι ειναι αυτο που σε κανει να λες οτι δεν εισαι ικανοποιημενος απο υποστιριξη ?
ποιο συγκεκριμενα τιπροβληματα αντιμετοπιζεις γιατι τον δεκτη μπορει νατον εχει και καποιο αλλο παιδι και να σε βοηθισει:BDBDG54:

Απάντηση: Νεα για KATHREIN UFS910

Ολα είναι θέμα ανεπίσημης υποστήριξης. Ενας καλός δέκτης θα μείνει στην αφάνεια αν δεν υποστηριχθεί σωστά.
Οι Dreambox τα έχουν όλα. Μπορείς να κάνεις μαζί τους σχεδόν ότι θέλεις, και δεν αναφέρομαι σε παρανομίες. Οποιο πρόβλημα και να αντιμετωπίσεις το λύνεις αμέσως γιατί πολλοί γνωρίζουν να σου απαντήσουν.

Η υποστήριξη για Kathrein προχωράει και είναι σε καλά επίπεδα, δεδομένου ότι οι dreambox έχουν ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν. Βέβαια, προχωράει αργά και είναι κυρίως στα Γερμανικά. Ευτυχώς που υπάρχει και το google translate!

Πάντως θα γράψω λίγα πράγματα για όσους ενδιαφέρονται στο sticky που υπάρχει για τον δέκτη.