ξέρω είμαι εκτός θέματος....
αλλά ρε σεις, τώρα που λέτε γιά Τζακ και ουίσκια...
τελικά η τουαλέτα του 416 ήταν και κάτσε καλά φάση
Μονο που ο Larry ειχε συχνοουρια και μας εβγαζε συνεχεια εξω

ξέρω είμαι εκτός θέματος....
αλλά ρε σεις, τώρα που λέτε γιά Τζακ και ουίσκια...
τελικά η τουαλέτα του 416 ήταν και κάτσε καλά φάση
Όταν για παράδειγμα κάποιος που μπαίνει στο χώρο σου την ώρα που ακούς μουσική, σου πει "πάλι αυτές τις αηδίες ακούς;", δεν έχει ελπίδα.
.
Μα...
αυτή είναι η βασική στιχομυθία μας με το Ντοκ....:ADFAD2:
Κι όταν λέω Μιχάλη, εννοώ κατ' επέκταση όλη τη μουσική κατηγορία.
Εφ' όσον λοιπόν οι προθέσεις του δημιουργού , εκφράζονται με το καλύτερο δυνατον όχημα υλοποιήσεως τους και ως εκ του λόγου τούτου καθιστούν τον καλλιτέχνη σημαντικό γιατί δεν είναι εξ ίσου σημαντικός ο δημιουργός του ευτελούς , αφού για να καταδείξει το ευτελές περιεχόμενο του δημιουργήματος του υιοθετεί μιά ευτελή φόρμα σε απόλυτη αισθητική αντιστοιχία με αυτό που θέλει να εκφράσει .
[...]
Συνεπώς τελικά , μήπως μόνον το προσωπικό γούστο είναι ο καταλληλότερος τρόπος να τοποθετηθούμε απέναντι στο φαινόμενο της καλλιτεχνικής δημιουργίας , αφού ούτως ή άλλως η φόρμα που υιοθετείται είναι σε αγαστή σύμπνοια με το περιεχόμενο ;
Μήπως δηλαδή και ο Penderecki και ο Φοίβος είναι αποδεκτοί κατά την ανωτέρω σκέψη ;
Σπυρο πιστεψε με ανεξαρτητα της αμοιβαιας συμπαθιας που τρεφουμε ο ενας για τον αλλο, το κομματι αυτο που εβαλες και ετσι οπως το παρουσιασες μου κεντρισε το ενδιαφερον να κατσω να το ακουσω.
Δεν νομιζω να το ακουγα ποτε μονος μου ουτε μπορει να ισχυριστει κανενας οτι ηταν "ωραιο" κομματι.
Αν ομως ημουν σκηνοθετης και ηθελα να επενδυσω μουσικα μια εφιαλτικη σκηνη, αυτο θα ηταν που θα διαλεγα.
Αρα θα ειχε επιτελεσει το σκοπο του.
Οποτε αυτο αν το μεταφερουμε σε αντιστοιχια με το ευτελες, τοτε μονο με ενα σαχλοτραγουδο μπορουσαμε να το επιτυχουμε.
Αν απο την αλλη θελουμε να ξεφαντωσουμε παλι αντιστοιχα τραγουδια θα διαλεγαμε (ναι ρε παιδια και Ζηνα και Κοκκινου και Μαζωνακη).Αρα και εδω θεωρειται επιτυχημενη η επιλογη μας.Και λαβετε υποψη σας οτι πολλοι διασκεδαζουν με αυτο το τροπο, ας μην τους σνομπαρουμε γιατι και αυτο το εχω δοκιμασει και πιστεψτε με, πολυ μου αρεσε.
Εξισου επιτυχημενη επιλογη θα ειναι οταν η κορη μου κανει παρτυ με τις φιλες της και διασκεδαζουν με Rihana και Beyonce.
Αν το χοντρυνουμε λιγο το θεμα, η κουλτουρα των σκυλαδικων ειναι και αυτη απολυτως αποδεκτη (γιατι για σκεφτητε σε ποιους απευθυνεται,υπαρχει πολυ νταλικα και περιθωριακος κοσμος διπλα μας) και οποιος την εκτελει καλα ειναι και αυτος επιτυχημενος στον χωρο του.
Τωρα τι μουσικη θα βαλουμε εμεις να ακουσουμε στο σπιτι μας οταν ειμαστε μονοι μας και θελουμε να "ταξιδεψουμε" ειναι αλλο θεμα ,και καμμια σχεση δεν εχει με τους δημιουργους και τους λογους και τους σκοπους που ο καθενας τους υπηρετει με οποιον τροπο την μουσικη.
Εμεις απλα επιλεγουμε αυτο που μας αρεσει.
Και η Rihanna καλή είναι αλλά από φωνή..καρτούν !perator:
Εφ' όσον λοιπόν οι προθέσεις του δημιουργού , εκφράζονται με το καλύτερο δυνατον όχημα υλοποιήσεως τους και ως εκ του λόγου τούτου καθιστούν τον καλλιτέχνη σημαντικό γιατί δεν είναι εξ ίσου σημαντικός ο δημιουργός του ευτελούς , αφού για να καταδείξει το ευτελές περιεχόμενο του δημιουργήματος του υιοθετεί μιά ευτελή φόρμα
σε απόλυτη αισθητική αντιστοιχία με αυτό που θέλει να εκφράσει .
Μήπως δηλαδή και ο Penderecki και ο Φοίβος είναι αποδεκτοί κατά την ανωτέρω σκέψη ;
... για μένα η σημαντικότερη λειτουργία ενός έργου Τέχνης που λειτουργεί ως τέτοιο, είναι γνωστική και όχι μόνο στενά ηδονιστική ή εκτονωτική.
Γνωστική μέσω άλλων οδών, ασαφέστερων, πολυσήμαντων αλλά και πιο καθολικών και εσωτερικών σε σχέση με τυπικούς θετικιστικούς γνωστικούς μηχανισμούς.
Συνεπώς τελικά , μήπως μόνον το προσωπικό γούστο είναι ο καταλληλότερος τρόπος να τοποθετηθούμε απέναντι στο φαινόμενο της καλλιτεχνικής δημιουργίας , αφού ούτως ή άλλως η φόρμα που υιοθετείται είναι σε αγαστή σύμπνοια με το περιεχόμενο ;
Πιστεύω ότι κατά κύριο λόγο είναι θέμα γούστου και κατά κυριότερο ακόμα λόγο θέμα παιδείας.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.