Εννοεί ότι με 2 τόνους ξύλα έχουν ζεσταθεί, τουλάχιστον εκεί που είναι το τζάκι, τι δεν καταλαβαίνεις?
Το υφος σου, αλλα μπορει και να κανω και λαθος.
Εννοεί ότι με 2 τόνους ξύλα έχουν ζεσταθεί, τουλάχιστον εκεί που είναι το τζάκι, τι δεν καταλαβαίνεις?
Η μόνη διαφωνία είναι ότι εγώ δεν θα έβαζα το «και στις επιπτώσεις της καύσης ξύλου» μου φτάνει να επικεντρωθούμε σε αυτούς που φταίνε και αυτό γιατί μόνο έτσι θα βρούμε την λύση. Η καύση του ξύλου αυτού με βασικό στοιχείο τον άνθρακα (που λένε και οι ειδικοί) συντροφεύει την ανθρωπότητα από τότε που μας την έδωσε ο Προμηθέας. Το έχουν φάει τα πνευμόνια μας εις τους αιώνας των αιώνων. Πάντα το τελευταίο καταφύγιο του ανθρώπου θα είναι η φωτιά αν δεν έχει άλλη λύση.
Δεν λοιδορούνται ρε συ, πλάκα κάνουμε, η ενημέρωση καλό κάνει αλλά λένε τα βασικά. Ναι είναι καρκινογόνο η καύση ξύλου, το ίδιο και να ψήνεις μπριζόλα στα κάρβουνα. Ποιες είναι οι συνέπειες για την υγεία και σε τι χρονική διάρκεια γίνονται θανατηφόρες? Είναι προτιμητέο να πάμε από καύση ξύλου ή από παγωνιά? Τι μας λένε οι ειδικοί να επιλέξουμε?
Τα έχεις βάλει με την Εκάλη και τα υπόλοιπα. Πόσοι είναι αυτοί? Λες στις βίλες να μην έχουν να πετρέλαιο για να ζεσταθούν. Σε πόσους κόβουν το ρεύμα σήμερα? Πόσοι δεν θα έχουν ρεύμα μέχρι το 2014 με τις αυξήσεις και τα χαράτσια. Πόσες πολυκατοικίες δεν μπορούν να βάλουν πετρέλαιο γιατί ένα μεγάλο μέρος δεν πληρώνει κοινόχρηστα. Για το 2014 προβλέπουν ανεργία στο 40% επίσημα. Αν νομίζουμε ότι τώρα έχει κάπνα έξω, που δεν έχουν πιάσει και τα κρύα, φαντάσου τι θα γίνει μέχρι το 14. Δεν θα μείνει ούτε στο σύνταγμα δέντρο. Δεν έχει νόημα να κυνηγάμε τους χρήστες τζακιών. Νόημα έχει να κυνηγάμε τους χρήστες εξουσίας.
Με συγχωρεις που απομονωνω το παραπανω σου ποστ.
Εννοεις πως ζεσταθηκαν/ζεσταναν τον(τους) χωρους με 250 ευρω σε ξυλα αντι 2000 ευρω σε πετρελαιο ?
Δεν υπαρχει τετοια περιπτωση...
ακριβώς
με δυό τόνους (τώρα τελειώνει ο δεύτερος - τα βλέπω στην αυλή) και γύρω στους 15 πόντους πετρέλαιο για μιά ώρα τη μέρα όταν χρειάζεται και για μπάνιο. Δηλαδή 250 ξύλα (ίσως και λιγότερο) και κάπου 150 λίτρα πετρέλαιο δηλαδή άλλα 200 ευρώ.
το τζάκι σχεδόν δεν έσβησε.
Οι περισσοτεροι φτωχοι δεν εχουν τζακι στο διαμερισμα τους!!!
Τα περισσοτερα διαμερισματα δεν εχουν ουτε καμιναδες. Αρα ουτε ξυλοσομπες.
Τζακια εχουν τα ακριβα διαμερισματα.
Οι περισσοτεροι φτωχοι δεν εχουν τζακι στο διαμερισμα τους!!!
Οι ξυλοσομπες παντως ειναι πολυ καλυτερες απο τα τζακια.
Το κυριο προβλημα μαλλον ειναι τα ανοικτα τζακια. Δηλαδη και παλι η μεσαια προς μεγαλη ταξη που (οπως σε πολλα αλλα) δεν δινει δεκαρα για τις επιπτωσεις οσων κανει...
Δεν ένοιωσα να λοιδορούμαι άμεσα, κανένα πρόβλημα. απλά λοιδορείται η άποψή μου εμμέσως, όταν τα στοιχεία για τη βλάβη της υγείας μας και του περιβάλλοντος πραγματικά ευτελίζονται.
δεν πρόκειται για "παντεσπάνι" πρόκειται για μαύρο ψωμί ζυμωμένο απο ροζιασμένο χέρι... να το καταλάβουμε αυτό.
είμαι δε αντίθετος με τη λογική (δεν είναι μόνο δική σου) ότι τόσα χρόνια καίγαμε και δεν πάθαμε και δεν δείξαμε και τι να κάνουμε αφού κρυώνει ο κόσμος.
Πρώτα απ'ολα ο κόσμος να αντιληφθεί γιατί κρυώνει...
προτιμώ (χωρίς να συμφωνώ επίσης!) με μια αντίδραση τύπου "εσύ τους ανέβασες στη εξουσία και τους έδωσες το δικαίωμα να σε πηδάνε... πεινάς? πήδα! τώρα"...
παρά "κάψε ότι βρεις και αυτοκτόνα παίρνοντας μαζί σου και άλλους που δεν φταίνε, στο φινάλε".
Το βασικό και χειρότερο όμως είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλοί που καιν τα τζάκια όπως τα έκαιγαν πριν χρόνια... στα χρόνια της "ευημερείας"... γιατί γουστάρουν.
Και με αυτούς δεν ασχολείστε καθόλου...
δεν έχω κολλήσει με την Εκάλη.... έχω κολλήσει με γεγονότα που ξέρω και γνωρίζω σε όλα τα μήκη και πλάτη της κωλοΑθήνας... και είμαι σίγουρος ότι γνωρίζεις και συ και όλοι.
δεν θέλω να τιμωρηθεί ο ανήμπορος ή ο ανενημέρωτος. απλά βρίσκω πιο λογικό να αντιδράσω στην αιτία του προβλήματός μου... και αυτό δεν γίνεται! αν γίνεται να μου το εξηγήσει κάποιος γιατί μέχρι και φτάνει το καπάσιτυ του μικρού μυαλού μου. Πως θα αλλάξει η κατάσταση με τις φωτιές ρε παιδιά? Πως???
Ως πότε θα είναι "φτηνό" το ξύλο? Ως πότε θα επιτρέπουν την καύση νοβοπάν? Ω πότε θα υπάρχουν ξύλα να κόψεις?
εντάξει μεγάλε
το βρήκες
Bull's eye!
Καλά όλα αυτά με τις καθαρές ενέργειες και τα θέλω όλα αλλά όταν μας γυρίζουν στην εποχή του Ντίκενς δεν μπορεί να αναρωτιόμαστε γιατί καίμε ξύλα, το απαιτεί η εποχή. Ας αναρωτηθούμε γιατί τους επιτρέπουμε να μας γυρίσουν εκεί. Τότε θα βρούμε και την λύση.
και καλά έκανε και ξύπνησε, μπας και γίνει αφετηρία γενικού ενδιαφέροντος, αλλά εδώ κατηγορούμε τους "χρήστες και όχι τους εμπόρους" .......
Μα η καύση ξύλου δεν είναι αποτέλεσμα επαναστατικής σκέψης για να ρίξουν ή να τιμωρήσουν την εξουσία. Είναι αποτέλεσμα των κυβερνητικών επιλογών και της ατομικής και όχι συλλογικής προσπάθειας για να σώσει ο καθένας τον εαυτό του. Η αιτία του προβλήματος είναι οι κυβερνητικές επιλογές και εκεί πρέπει να εστιάσουμε. Πολλοί απ αυτούς που έκαιγαν τα τζάκια στα χρόνια της "ευημερίας" ταυτόχρονα έκαιγαν και την ζωή μας με τις υπόλοιπες πράξεις τους και ασχολούμαστε χρόνια τώρα και εδώ μέσα. Το να τους κατηγορούμε γιατί συνεχίζουν να καίνε τα τζάκια είναι σαν να κατηγορείς τον τσοχατζόπουλο γιατί δεν μας λέει καλημέρα.
Η λογική μου δεν λέει ότι τόσα χρόνια που καίγαμε δεν πάθαμε τίποτα και αρά συνεχίζουμε. Η λογική μου λέει ότι ή θα δούμε συνολικά το πρόβλημα που έχουμε σαν κράτος και θα το αλλάξουμε με συλλογική προσπάθεια ή θα καταντήσουμε να παίζουμε εμείς το ρόλο που έχουν τα κούτσουρα στην φωτιά στοιβαγμένοι σε μορφή μπριγκέτας για να μην βρωμίζουμε και τον χώρο που λέει και ο υπερμυγας
Δε νομιζω οτι μπορω να προσθεσω ουτε τελεια στα παραπανω γραφομενα... και αν ειχα παιδια, ετσι και κρυωναν, ας ερχοταν κανεις να μου μιλησει για βηχαλακι...
Μαρια Αντουανετα δεν ημουν και δεν θα γινω, εδω ζω, στην κοινωνια μεσα, και επειδεικτικα τα ματια μου αρνουμαι να τα κλεισω.
Οποιος θελει και μπορει μετα να κοιμαται το βραδυ, ας το κανει.
Μονο μη σκουξει οταν θα ερθουν για αυτον... θα ειναι αργα και δεν θα βρει κανενα οικτο...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.