Με το ζόρι να με ρίξεις στον βούρκο!
Θα ανοίξω θρεντ, όχι για το τι να αγοράσω (γιατί όντως δεν το βιάζομαι), πιο πολύ για να καταλάβω τι μου γίνεται, κάτι σαν "πικάπ για αρχάριους". Εκτός αν υπάρχει ήδη κάποιο θρεντ που να εξηγεί τι κάνει ακριβώς το κάθε component, τι ακριβώς χρειάζεσαι για να ακούσεις μουσική, τι πρέπει να προσέξεις, κλπ κλπ κλπ.
έναν σωρό θρεντ έχουμε για τα πικάπ, τις κεφαλές, τα phono κλπ...
έχουν μαλλιάσει οι γλώσσες ορισμένων να εξηγούν γιατί ΠΡΕΠΕΙ ένας βραχίονας πικάπ να έχει ρυθμίσεις, τι συμβαίνει όταν μια κεφαλή μπει όπως νά'ναι,
μέχρι και την σημασία της Συχνότητας Συντονισμού, πως την πετυχαίνουμε και γιατί την "κυνηγάμε".
μόνο ξύλο δεν έχει πέσει για αυτά τα θέματα...
και μην τρομάζεις με όλα αυτά.. και εγώ όταν μπήκα εδώ μέσα 3 βασικά πραγματάκια ήξερα (ευτυχώς ήταν αρκετά για να μην καταστραφούν δίσκοι μου 35-40 ετών)
και διαβάζοντας, συζητώντας, δοκιμάζοντας, πολλές φορές ξενυχτώντας ακόμα, κατάλαβα ότι οι κατασκευαστές πολλές φορές στον βωμό του κέρδους κάνουν τέτοιες παραχωρήσεις που στο τέλος τους γυρίζουν μπούμερανγκ.
γιατί αυτό που έχεις στον νου σου να πάρεις θα παίξει τόσες κλάσεις κάτω από τα ψηφιακά σου που δεν θα αργήσεις να ρίξεις σουτ στο μέσο.
και θα λες και εσύ όπως πολλοί άλλοι, "το πικάπ δεν αξίζει τον κόπο..." ενώ η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.