- 1 February 2008
- 1,498
στο FR φαίνεται να υπάρχει ένα μεγάλο πικ στα 5000Hz, πόσο ενοχλητικά ακούγεται σε αυτή την περιοχή?
Καθόλου, ακούγονται μάλιστα ποιο ¨γλυκά¨ από τα kef reference που είχα.
Κοιτα μια τυπική μέτρηση του ls50 σε δωμάτιο...

στο FR φαίνεται να υπάρχει ένα μεγάλο πικ στα 5000Hz, πόσο ενοχλητικά ακούγεται σε αυτή την περιοχή?
ultimatum εννοώ πως βάσει του σχεδιαγράμματος έντασης/συχνότητας η βουτιά που σηματοδοτεί το τέλος της τονικής ισορροπιας έρχεται σχετικά νωρίς (από τα 100hz) οπότε καθίσταται δύσκολο το ταίριασμα του με sub αφού το sub θα πρέπει να σεταριστεί αρκετά ψηλά σε συχνότητες (να παίζει μέχρι 100hz) το οποίο σημαίνει πως πρέπει να ματσάρει πολύ πολύ καλά και επίσης πως η έννοια της παντοκατευθυντικότητας των χαμηλών στην ουσία υπάρχει από χαμηλότερες συχνότητες (από τη μικρή πείρα μου και από τις ρυθμίσεις που έχω κάνει στο δικό μου sub ανά καιρούς θα έλεγα γύρω στα 70hz) οπότε θέλεις δύο πολύ πολύ καλά sub για να καλύψεις όμορφα και ταιριαστά όλο το φάσμα των ακουστικών συχνοτήτων.
Πάντως δυσκολεύομαι να καταλάβω τον λόγο ύπαρξης ενός τέτοιου ηχείου με κόστος 900 όταν σήμερα υπάρχουν ποιοτικά fullrange μεγάφωνα που μπορούν άνετα να καλύψουν την περιοχή 100-20.000 Ηz με πολύ χαμηλότερο κόστος.
Θέλω να πω πως την εποχή που το BBC αναγκάστηκε να "εφεύρει" ένα φορητό μόνιτορ, ήταν μονόδρομος η λύση των 2 δρόμων μιας και δεν υπήρχαν ποιοτικά μικρά μεγάφωνα fullrange που να μπορούν να καλύψουν αυτό το φάσμα, ενώ σήμερα υπάρχουν αρκετά.
Για παράδειγμα έχω ένα fullrange Fountek FR88ex και σκοπεύω να φτιάξω μια μικρή καμπίνα (2 λίτρα περίπου) προκειμένου να καλύψω την περιοχή 100-20.000 Ηz.
εδώ δείχνει σούπερ!
Άμα το θέλει ο χώρος...
Nα δούμε και πως ακούγεται παιδιά!!:Banane0:
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.