Kef LS50

στο FR φαίνεται να υπάρχει ένα μεγάλο πικ στα 5000Hz, πόσο ενοχλητικά ακούγεται σε αυτή την περιοχή?

Καθόλου, ακούγονται μάλιστα ποιο ¨γλυκά¨ από τα kef reference που είχα.
Κοιτα μια τυπική μέτρηση του ls50 σε δωμάτιο...

ScreenShot2012-12-05at93006AM.png

ultimatum εννοώ πως βάσει του σχεδιαγράμματος έντασης/συχνότητας η βουτιά που σηματοδοτεί το τέλος της τονικής ισορροπιας έρχεται σχετικά νωρίς (από τα 100hz) οπότε καθίσταται δύσκολο το ταίριασμα του με sub αφού το sub θα πρέπει να σεταριστεί αρκετά ψηλά σε συχνότητες (να παίζει μέχρι 100hz) το οποίο σημαίνει πως πρέπει να ματσάρει πολύ πολύ καλά και επίσης πως η έννοια της παντοκατευθυντικότητας των χαμηλών στην ουσία υπάρχει από χαμηλότερες συχνότητες (από τη μικρή πείρα μου και από τις ρυθμίσεις που έχω κάνει στο δικό μου sub ανά καιρούς θα έλεγα γύρω στα 70hz) οπότε θέλεις δύο πολύ πολύ καλά sub για να καλύψεις όμορφα και ταιριαστά όλο το φάσμα των ακουστικών συχνοτήτων.

Πολύ κατατοπιστικός, thanx :a0210:

μάλλον διάβασα λάθος το γράφημα, τα peak στα 5Khz αφορά το παλαιό LS3 και όχι το LS50, οπότε λογικό να ακούγονται πιο γλυκά όπως λες.

Πάντως δυσκολεύομαι να καταλάβω τον λόγο ύπαρξης ενός τέτοιου ηχείου με κόστος 900 όταν σήμερα υπάρχουν ποιοτικά fullrange μεγάφωνα που μπορούν άνετα να καλύψουν την περιοχή 100-20.000 Ηz με πολύ χαμηλότερο κόστος.

Θέλω να πω πως την εποχή που το BBC αναγκάστηκε να "εφεύρει" ένα φορητό μόνιτορ, ήταν μονόδρομος η λύση των 2 δρόμων μιας και δεν υπήρχαν ποιοτικά μικρά μεγάφωνα fullrange που να μπορούν να καλύψουν αυτό το φάσμα, ενώ σήμερα υπάρχουν αρκετά.

Για παράδειγμα έχω ένα fullrange Fountek FR88ex και σκοπεύω να φτιάξω μια μικρή καμπίνα (2 λίτρα περίπου) προκειμένου να καλύψω την περιοχή 100-20.000 Ηz.

Re: Απάντηση: Kef LS50

Πάντως δυσκολεύομαι να καταλάβω τον λόγο ύπαρξης ενός τέτοιου ηχείου με κόστος 900 όταν σήμερα υπάρχουν ποιοτικά fullrange μεγάφωνα που μπορούν άνετα να καλύψουν την περιοχή 100-20.000 Ηz με πολύ χαμηλότερο κόστος.

Θέλω να πω πως την εποχή που το BBC αναγκάστηκε να "εφεύρει" ένα φορητό μόνιτορ, ήταν μονόδρομος η λύση των 2 δρόμων μιας και δεν υπήρχαν ποιοτικά μικρά μεγάφωνα fullrange που να μπορούν να καλύψουν αυτό το φάσμα, ενώ σήμερα υπάρχουν αρκετά.

Για παράδειγμα έχω ένα fullrange Fountek FR88ex και σκοπεύω να φτιάξω μια μικρή καμπίνα (2 λίτρα περίπου) προκειμένου να καλύψω την περιοχή 100-20.000 Ηz.

Φανταζομαι οτι η KEF ονειρευεται να καλυψει το κενο των ls3/5a ,ειναι μια αγορα που πολλοι ζαχαρωνουν .Εγω εμφανησιακα ψηνομαι ,δειχνει οτι ειναι μια πολυ αξιολογη κατασκευη.

"Summing Up
It is rare to find a loudspeaker that offers this combination of clarity and neutrality. For KEF's LS50 Anniversary Model to do so for a penny under $1500/pair makes it even more remarkable. This thoroughbred both shows a clean pair of heels to the venerable LS3/5a and, within its limits of dynamic range and bass extension, will provide Class A sound for those with small rooms. Recommended. Highly."

sterophile

εδώ δείχνει σούπερ!
Άμα το θέλει ο χώρος...

ναι ειναι οι ιδιες μετρησεις που δημοσιευσα παραπανω.
τις ειχα παρει απο την ψηφιακη μορφη του stereophile που μου ερχεται νωριτερα...
μια χαρα ειναι ψηλα, χαμηλα τι γινεται...

φιλος που τα εχει (προσωπικα δεν τα εχω ακουσει) αναφερει οτι εχουν μεγαλη διασπορα και αυτο στον σχετικα μικρο χωρο του προκαλει καποιες "αντιχησεις" σε μεγαλα συμφωνικα εργα.

ο ιδιος λεει οτι ανταποκρινονται πολυ διαφορετικα απο ηχογραφηση σε ηχογραφηση, αποδειξη οτι ειναι γνησιοι απογονοι των 3/5.