Re: Απάντηση: ΚΕΦΑΛΕΣ ΚΙΝΗΤΟΥ ΜΑΓΝΗΤΗ, ΚΙΝΗΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΥ, ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΥ ΠΗΝΙΟΥ
Τελικά όμως δεν λέει κάποιος που υστερούν οι ΜΜ.
Λέτε ότι υπερέχουν στον ρυθμό στα ντραμς στα κρουστά.
Να υποθέσω ότι στα υπόλοιπα υστερούν;
Δηλαδή οι MC υπερέχουν στις μεσαίες και υστερούν στον ρυθμό, ντραμς κρουστά;
Άρα οι ΜΜ έχουν περισσότερα πλεονεκτήματα... τουλάχιστον αριθμητικά.
Πιστεύω ότι δεν παίζει ρόλο μόνο μια καλή βελόνα από μόνη της, αλλά πρέπει να συνοδεύεται και από μια καλή γεννήτρια. Και πάντα αναρωτιόμουν γιατί δεν κατασκευάζει κάποιος μια ΜΜ με χαμηλή έξοδο.
Μιας και θα έχει λιγότερο σύρμα στα πηνία της και χαμηλότερη αντίσταση (DC resistance) & inductance θα έχει και ίσως περισσότερη διαφάνεια.
Μπορεί να μην έχω πλατώ τελευταίας γενιάς,μιας και η τελευταία μου αγορά περιορίζεται προ 8ετίας με την απόκτηση του Clearaudio champion ,έχω όμως ακουστικές εμπειρίες από τα προσωπικά μου μηχανήματα που δεν είναι και λίγα, φίλων ,γνωστών αλλά και από στούντιος που ευλαβικά παρακολουθώ όσο συχνότερα μπορώ.
Δεν έχω επίσης τελευταίας γενιάς phono με μικρορυθμίσεις,αλλά η αποψή μου είναι ότι σ όλα τα υπόλοιπα μέρη εκτός των κρουστών και του ρυθμικού μέρους ,οι MM ΥΣΤΕΡΟΥΝ.
Ακόμα και σ´ένα υπερ πλατώ/βραχίονα να τοποθετηθεί μια καλή ΜΜ,θα δείξει τα ακουστικά της..σύνορα,που προφανώς έχουν σχέση με τις γεννήτριες αλλά και άλλα υλικά (διαμάντι κ.λ.π.)
Το άνοιγμα της σκηνής αλλά και ο ηχοχρωματικός πλούτος είναι τα κύρια χαρακτηριστικά υπεροχής ακόμα και μιας MC της μεσαίας κατηγορίας σύμφωνα με τα ακούσματά μου.
Και γω ακούω με δίσκους από παζάρια και μέτριας κοπής.Μπορείς να κανονίσεις ραντεβού με αντιπροσώπους και να πειστείς με test.Και ποιος δε θα ήθελε να δείνει 1000άρικα τέτοιες εποχές,όμως η αλήθεια είναι δυστυχώς αυτή.
Προσωπικά πλήρωσα λάθη μου και έχασα βελόνες από απροσεξία αρκετές φορές.
Δεν έχει θειχτεί ένα θέμα που διαβάζω τώρα σ ένα απ τα αρχειοθετημένα περιοδικά,που έχει σχέση με την ακίδα,Ελλειπτική,στρογγυλή,ειδικής κοπής και την ικανότητα καθεμιάς να βγάζει πληροφορίες απ το αυλάκι.
Δε νομίζω ότι όλα τα tests σε ξένα και δικά μας περιοδικά εδώ και πάρα πολλά χρόνια αλλά και χιλιάδες ώρες ακροάσεων reviewer's ,είναι μόνο για λόγους marketing ,αλλά και πωλήσεων.
Δεκτές όλες οι γνώμες αλλά και τα tweaks που σέβομαι απόλυτα,ειδικά αυτές τις μαύρες εποχές που περνάμε,όμως ξέρω φίλο που αγόρασε troika μεταχειρισμένη από αγγελία και χαίρεται τα βινύλιά του όπως δεν τρα χει ξανακούσει,λέγοντάς μου ότι κανακούει 'άλλους' δίσκους .