Κεφαλη για Pro-Ject 2Xperience

Αν θα παίξει ή δεν θα παίξει μπορείς να το δεις από τώρα...

Τσέκαρε τι βάρος έχει η AR77 συν την SAS, την ενδοτικότητα (compliance) της SAS, και δες πόσο είναι η μάζα του βραχίονα... πηγαίνεις και τα βάζεις εδώ

http://www.vinylengine.com/cartridge_resonance_evaluator.php

και ξέρεις εκ των προτέρων αν παίζει η δεν παίζει...

Περιπου 9 Hz :a0210:

ΥΓ. τι περιμένετε να σας πούνε οι εταιρίες στα email... αν δεν κάτσετε να λίγο να διαβάσετε και να καταλάβετε πως συμπεριφέρεται το σύστημα βραχίονας/κεφαλή/phono... και το χειρότερο εμείς που ξέρουμε, τα λέμε, και μας λοιδορούν...

εχει πλακα να μου πουνε οτι ο βραχιονας φτιαχτηκε μονο για οrtofon:D στις υπολοιπες κανει μουτσουνακια

Δεν με "τρωγει" η περιεργεια αλλα "προσωπικα" θα μπορουσα να σου πω τοσο εγω οσο και αλλοι φιλοι εδω αρκετα πως και γιατι τεκμηριωνονται ΚΑΙ τα δικα μας λεγομενα. :listen::a0210:

δεν ειπα οτι δεν τεκμηριωνονται τα λεγομενα σας.το αντιθετο μαλιστα:D

παντως προσωπικα αν εχεις να μου πεις κατι ,να πω την αληθεια δεν σε επιασα, στο προσωπικο μου mail μπορεις να μου στειλεις οτι θελεις. οχι σε personal message του φορουμ.

δεν ειπα οτι δεν τεκμηριωνονται τα λεγομενα σας.το αντιθετο μαλιστα:D

παντως προσωπικα αν εχεις να μου πεις κατι ,να πω την αληθεια δεν σε επιασα, στο προσωπικο μου mail μπορεις να μου στειλεις οτι θελεις. οχι σε personal message του φορουμ.

Σιγουρα δεν υπονοουσα κατι για σενα :a0210: :smile:

Στις τιμες που πουλανε οι εταιρειες αυτες τις μοντιφαρισμενες ΑΤ95Ε , η audio-technica προσφερει κεφαλες πολυ πιο εξελιγμενες τοσο απο πλευρας κατασκευης, οσο και απο πλευρας πηνιων,στελεχους,ακιδας κλπ.

Π.χ ΑΤ150MLX ,ασε που την πουλανε και στην μιση τιμη μοντιφαρισμενων ΑΤ95Ε.

Αυτο που νομιζω οτι εννοει ο Κρις αναφορικα με την συγκριση audio-technica & clearaudio,εχει να κανει με το πραγματικο VFM & marketing , αλλα ισως/μαλλον παρεξηγηθηκε.

Ουδέποτε ισχυριστηκα ότι είναι vfm η clear audio. Και συμφωνώ και με το post σου καί με το ύφος της γραφής σου. Διαφωνώ με τα ¨εμεις έχουμε άποψη γιατί έχουμε εμπειρια¨. Ολοι έχουν άποψη και εμπειρία. Υπάρχουν και οι ειδικοί που τους έχω και εντοπίσει και τους ακούω με προσοχή.

Ουδέποτε ισχυριστηκα ότι είναι vfm η clear audio. Και συμφωνώ και με το post σου καί με το ύφος της γραφής σου. Διαφωνώ με τα ¨εμεις έχουμε άποψη γιατί έχουμε εμπειρια¨. Ολοι έχουν άποψη και εμπειρία. Υπάρχουν και οι ειδικοί που τους έχω και εντοπίσει και τους ακούω με προσοχή.

Mην νομισεις οτι ειπα κατι για να υποτιμησω τις γνωσεις και την εμπειρια σου η καποιου αλλου φιλου.
Ξερω οτι δεν ισχυριστηκες κατι για την c.a ,ειπα τι κατα την γνωμη μου εννοουσε ο Κρις,ακριβως για να αποφυγουμε καποια παρεξηγηση.

Ολοι νομιζω αντιλαμβανομαστε τα κολπακια πολλων επωνυμων που με οπλο την παρουσια τους στην αγορα και το "καλο" τους μαρκετινγκ πουλανε οτι θελουν και οσο θελουν.

Ενα κλασικο παραδειγμα που παντοτε μου αρεσει να λεω διοτι δεν μπορει να αντικρουστει απο κανεναν τουλαχιστον ως τωρα,ειναι η JICO SAS βελονες , με στελεχος boron, nude SAS ακιδα σ μια τιμη που ολοι οι κατασκευαστες βλεπουν μονο στα ονειρα τους. Γι'αυτο και την συστηνω οταν και οποτε μου δοθει η ευκαιρια,ειναι απο τις περιπτωσεις που οχι μονον εκτιμω αφανταστα,αλλα και απο τις περιπτωσεις που πρεπει ολους να μας προβληματισει, διδαξει και παραδειγματισει ωστε να γινομαστε πιο αυστηροι κριτες εκει που πρεπει για το δικο μας καλο. :ernaehrung004:

Μου ήρθε σήμερα η P77 που είχα παραγγείλει απο ebay.

Βλεπω ότι οτι πανω έχει ένα αυτοκολλητο 71 (αντι 77 που θα περιμενα; ).

Παιζει να ειναι κατι λάθος;

Attachments

• photo2.JPG
    photo2.JPG
    112.9 KB · Views: 178
  • photo.JPG
    photo.JPG
    92.2 KB · Views: 178
Merci :)

Περιμενω τωρα τη βελονα.

Καμια οδηγία πως τη βάζω, παίζει;

Απλά συρταρώνει μέχρι να πάει τέρμα, βέβαια περισσεύει στο πλάι, λίγο το πλαστικό της Jico, αλλά αυτό δεν σε πειράζει

Uploaded with ImageShack.us

Να προσέξεις πολύ όταν ρυθμίζεις ή όταν θα σου το ρυθμίσει ο PanMan, διότι η βελόνα είναι πολύ λεπτεπήλεπτη... βάρος ανάγνωσης 1 έως 1,5 γραμμάρια...

Καλό επίσης είναι να βγάλεις το stylus guard αν θες μέγιστη απόδοση.

Καλώς να δεχτείς και την βελόνα!!

Εκανα καποιες πρωτες δοκιμες χθες (με καλώδια, phono, κεφαλες κλπ).

Λέω να αναφέρω τα συμπεράσματα μου σε άλλο, νεο, νήμα.

Στο παρόν όμως να αναφέρω / ρωτήσω το εξής:

Τόσο η Jico όσο και η 2M Blue που δοκίμασα υπεροδηγούσαν τον Pro μου (Pioneer LX-86) - αναβε συνέχεια η ενδειξη ''Overdrive'' (δεν άκουσα πολύ για να κλείσει αλλά φαντάζομαι ότι αυτό θα γινόταν).

Το Phono που είχα για δοκιμή (ProJect DS Tube http://www.project-audio.com/main.php?prod=tubeboxds&cat=boxes&lang=en) είχε χαμηλότερη ρύμιση db τα 40 τα οποία και είχα ρυθμίσει.

Το ιδιο πρόβλημα (overdrive) είχα και με ένα αλλο μικρό phono που είχα (Clearaudio micro basic) - αυτό δεν εχει καμια ρύθμιση (μονο επιλογη MM / MC).

Κάποια σκέψη / παρατήρηση;