Κεφαλή μας άφησε χρόνους..Αναζήτηση νέας

Η talisman αλλα ακόμα και η mm Maestro την τρώνε για πρωινό και στην μουσικότητα ( για όσους έχουν στο μυαλό τους τα παλιά στερεότυπα..)

Πάντως μην προχωρήσεις σε καμία αναβάθμιση αν δεν ανακαλωδιώσεις τον βραχίονα του xperience πρώτα χωρίς αυτό και το speedbox (το φτηνό) δέν ακούς το εξαιρετικό πικάπ σου.
Μόνο αυτές οι αναβαθμίσεις με κόστος γύρω στο διακοσοπενηντάρι χωρίς να αναβαθμίσεις την κεφαλή σου αρκούν για να σε κάνουν να «τρίβεις τα αυτιά σου» ..
Αν βάλεις δε και καλύτερη κεφαλή ...απογειώθηκες!...
Εγώ θα έβαζα και την απίστευτη maestro και θα είχα ένα αποτέλεσμα που πρέπει να χαλάσεις τα διπλάσια για να βελτιώσεις (χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος).
Ρώτα και πάλι στον orpheus που αντιπροσωπεύει αυτες τις εταιρίες και κάνει και την ανακαλωδίωση.

Last edited:
Kύριε Μιχαήλο την έχεις ακούσει την νέα Τalisman;
Έχω την παλιά που είναι τώρα στα καλύτερα της και ειμαι ενθουσιασμένος. Τι να περιμένω όταν θα έρθει η ώρα; Θα πλησιάσω το άπιαστο μου όνειρο την Stradivari;

Last edited:
Αν όμως πάρω Clearaudio δε θα έχω το 25% της αξίας της σπασμένης μου Rondo Red σε έκπτωση....
Ή όχι?

καλα σε βλεπω να μην παιρνεις τιποτα
οτι και αν κανεις απο τα παραπανω (ανακαλωδιωση -phono)θα δεις διαφορα με οτι και αν βαλεις
η shellter παιζει σαν κεφαλη 2 πλασιας αξιας η dynavector πιο πολυ εχει να κανει με το ποσο μονιτορε ειναι το συστημα σου
αλλα αν θες για ροκ -τζαζ shellter δαγκωτο
clearaudio εμενα δεν με εμπναιουν και πολυ χωρις βεβαια να λεω οτι ειναι κακες αλλα καλες ειναι μονο η μεγαλες πραγμα που δεν κοιτας
σε denon value for money αλλα ειναι πολυ λιγη αν θες να πεις οτι κανεις μια βελτιωση αυριο θα θες παλι να την ξανα αλαξεις
Α και πολυ τιμια ειναι η zyx 50 οπως σου χω πρωτοπει αλλα περιπου στα ιδια λεφτα με την shellter

Kύριε Μιχαήλο την έχεις ακούσει την νέα Τalisman;
Έχω την παλιά που είναι τώρα στα καλύτερα της και ειμαι ενθουσιασμένος. Τι να περιμένω όταν θα έρθει η ώρα; Θα πλησιάσω το άπιαστο μου όνειρο την Stradivari;

Δεν "παιζεται" στα χρηματα της ισως η καλυτερη κεφαλη. Ακομη περισσοτερα δυναμικα και λεπτομερεια απο την παλιοτερη!

Kαι γω για Clearaudio δεν είμαι πολύ ψημένος...
Ούτε τόσο για ortofon (μια αλλαγή βρε παιδί μου)
Μέχρι χτες το βράδυ ήμουν καθοδόν για Dynavector ή Shelter...
Αν και μέσα μου σκεφτόμουν και τη Denon DL 103 στα 140 ευρώ.

Μια εκ των Dynavector, Shelter συνεπάγεται αλλαγή πλατώ και φόνο σε απώτερη φάση.
Με τη Denon μένω όπως είμαι και αναβαθμίζομαι ολικά (πλατώ,κεφαλή,φόνο) σε ακόμα πιο μακρινή βάση.
Όπως το βλέπω τα λεφτά είναι τα ίδια...
Απλά το θέμα είναι πότε θα τα δώσω

http://www.needledoctor.com/Benz-Wood-SL-Phono-Cartridge?sc=2&category=364

http://www.needledoctor.com/Grado-Master-Wood-Body-Phono-Cartridge?sc=2&category=374

http://www.needledoctor.com/Lyra-Dorian-Cartridge?sc=2&category=377

Να προτεινω (ξανα) εκτος απ την Van Der Hul τις υπεροχες και μαλακες Grado οπως επισης την εξαιρετικη Βenz Wood και βεβαια να μη ξεχασουμε τις φανταστικες αν κ ευαισθητες Lyra.

η shellter παιζει σαν κεφαλη 2 πλασιας αξιας η dynavector πιο πολυ εχει να κανει με το ποσο μονιτορε ειναι το συστημα σου
αλλα αν θες για ροκ -τζαζ shellter δαγκωτο
Αυτό που λες για τη Dynavector δεν το καταλαβαίνω..
Τι εννοείς ακριβώς?
:frusty:

μιά χαρά σωστά την άκουσα, (όχι σε δικό μου σύστημα) και πολλές ώρες.

Παιδιά ο ήχος μιας κεφαλής είναι κυρίως θέμα γούστου και τί εκτιμάει ο καθένας στον ήχο, και εγώ "σιχαίνομαι" τις Grado δεν σημαίνει αυτό οτι είναι απαραίτητα κακές επειδη δεν μου αρέσουν εμένα.

Παιδιά ο ήχος μιας κεφαλής είναι κυρίως θέμα γούστου και τί εκτιμάει ο καθένας στον ήχο, και εγώ "σιχαίνομαι" τις Grado δεν σημαίνει αυτό οτι είναι απαραίτητα κακές επειδη δεν μου αρέσουν εμένα.

αυτό είπα. Δεν τις ευχαριστήθηκα.
Βέβαια πήρα αμέσως την απάντηση ότι "δεν τις άκουσα σωστά"...:bigcry:

(να συμπληρώσω: σε σύστημα στημένο από τον Ορφέα...)-bye-

Τι εννοείς ακριβώς?

Εμένα πότε δεν κατάφερε Dynavector να με συγκινήσει και ας είμαι φανατικός γιαπωνεζόφιλος.
Φίλε pelopis85 για να μην τρελλαθείς απο τις δικαιολογημένα (λόγω διαφορετικών γούστων) διαφορετικές απόψεις προτείνω να προσπαθήσεις να ακούσεις όσο περισσότερες απο αυτές σου προτείναμε, έστω και σε διαφορετικό πικάπ στον εκάστοτε αντιπρόσωπο, έτσι για να πάρεις άρωμα... και να ξεκαθαρίσουν στο μυαλό σου κάποια πράγματα.
Πάντως άμα σου άρεσε η Orthophon τόσο πολύ προτείνω να αγοράσεις την Bronze που έχω ακούσει και είναι εξαιρετική για να τελειώνεις και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Εάν πάλι κάτι δεν σου πολυ έκανε κλίκ θα ζήσεις μια μικρή περιπέτεια μέχρι να καταλήξεις.
Τέλος μία εγγυημένη λύση για pro-ject είναι και οι Sumico απορώ πως δεν τις έχεις σκεφτεί αφού είναι λύση μπαλαντέρ για τα συγκεκριμένα πικάπ με μεγάλη ποικοιλία σε τιμές/ποιότητες για να διαλέξεις.
Αυτά αν ενδιαφέρεσαι να τελειώνεις στα "σίγουρα" που λένε αν πάλι έχεις διάθεση (και χρήμμα) για να "παίξεις" τότε καλή διασκέδαση...

Last edited:
Τι εννοείς ακριβώς?
οτι ο ηχος τισ 17D3 ειναι πολυ αναλυτικος και αρκετα θα ελεγα κρυος με μειονεκτημα σε ισοροπια σε ολο το φασμα
η Shellter ειναι πιο analog
τωρα αν σου αρεσει η υπερβολικη διαφανεια στα ψηλα με μειονεκτημα στα χαμηλα και την χαμηλομεσαια περιοχη οκ
αλλα αν θες να ακους ηλεκτρικη κιθαρα και μποτα ξερη η shellter ειναι καλυτερη για αυτη την δουλεια