Κεφαλή μας άφησε χρόνους..Αναζήτηση νέας

Σ'ευχαριστώ Jadisboy.
Στον ήχο είδα ότι η Shelter κοστίζει 840..ο Supersonic είχε γράψει 540!!!
Πρέπει να πάρω την αντιπροσωπεία να δω..
Είναι το aquarius hi-fi στα εξάρχεια

Πριν ένα δύο χρόνια τόσο έβρισκες τη Shelter απ' έξω με την τότε ισοτιμία Δολλαρίου - Ευρώ. Τώρα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα.

Με βάση αυτά που γράφει ο φίλος, θα έλεγα ότι μάλλον πρέπει να παραμείνει πιστός στην ortophon. Ειδικά αν μπορέσει να βρει κάποιο ξεχασμένο κομμάτι contrapunkt A (προσοχή, μόνον Α) θα μείνει πολύ ευχαριστημένος.

Σε σχέση με τον ήχο της ortophon τώρα θα πω και τη γνώμη μου για κάποιες αντίστοιχης τιμής. Πολύ κοντά στον ήχο της Rondo θα έβαζα την ace η οποία έχει πιο καθαρό και στρωτό ήχο. Ένα σκαλί πιο πάνω οι Shelter και Zyx με τη shelter πιο "γενικών εφαρμογών" και τη zyx πιο "ευγενική".

Μετά βάζω την karat η οποία κατά τη γνώμη μου είναι παράδειγμα προς αποφυγήν για όποιον μαθαίνει hifi μάρκετινγκ (μαζί με τον Rega RB250), είναι δηλαδή απίστευτη για το κόστος της. Προσωπικά τη θεωρώ καλύτερη και από την te kaitora της ίδιας εταιρείας που κοστίζει 5 φορές παραπάνω... αλλά γούστα είναι αυτά. Τρομερή στα χαμηλά και ο ορισμός της ουδετερότητας, αν βέβαια σου αρέσει η ουδετερότητα.

Μία προσωπική μου πρόταση που δεν είδα να γράφει κάποιος άλλος σε χαμηλό σχετικά κόστος (300-400 Ευρά) είναι η Audio Technica AT-OC9 II, Πολύ ουδέτερη και συγχωρεί τους παλιούς δίσκους.

Για τις Clearaudio, παρότι κάτοχος πλατώ της εταιρείας έχω μικτή και "παράξενη" άποψη. Πρώτα απ όλα να πω πως δεν έχω ακούσει καμία από τις κεφαλές της νέας σειράς της εταιρείας, Από τις παλιές μου άρεσαν οι "φτηνές" Maestro wood (MM) και Sigma (MC). Αντίθετα σε μία πολύωρη ακρόαση μίας accurate με πικάπ υψηλής τιμής μου φάνηκε πολύ κουραστική με έλλειψη χαμηλού και έντονα πρίμα.

Το θέμα βέβαια (το οποίο έχω διαβάσει πολλές φορές για τις κεφαλές της εταιρείας) είναι ότι πήγα στο σπίτι του φίλου για "ν'ακούσω παπάδες". Όταν είπα τη γνώμη μου (και όχι μόνον εγώ) ο φίλος προβληματίστηκε. Μετά μερικές μέρες έμαθα ότι η κεφαλή "έστρωνε" γι αυτό είχε μεγάλο VTA και μετά το στρώσιμο θα έπαιρνε το σωστό VTA. Τότε προς τι η πρόσκληση; Τέλος πάντων. Για μένα αυτή η φάση με τις Clearaudio με κουράζει (Αν παίζουν καλά είναι καλές, αν δεν παίζουν είναι άστρωτες, κακορυθμισμένες, φταίει το VTA, το αζιμούθιο κλπ λες και οι άλλες κεφαλές δεν έχουν τις ίδιες ρυθμίσεις).

Και επειδή πολλά από τα παραπάνω σίγουρα ανήκουν στα "περί ορέξεως" ας γράψω και κάτι άσχετο, που μου έκανε πολύ θετική εντύπωση. Στο τεστ της κεφαλής της EMT που έκανε ο Δ.Σταματάκος στο avmentor παρατίθενται και μερικά αρχεία υψηλής ανάλυσης με ψηφιοποιημένα δείγματα από την κεφαλή του τεστ και την γνωστή Linn Karma για σύγκριση εδώ.

Διότι μία συγκριτική ακρόαση δύο κεφαλών είναι καλύτερη από χίλιες γνώμες.

Εμένα πότε δεν κατάφερε Dynavector να με συγκινήσει και ας είμαι φανατικός γιαπωνεζόφιλος.
Φίλε pelopis85 για να μην τρελλαθείς απο τις δικαιολογημένα (λόγω διαφορετικών γούστων) διαφορετικές απόψεις προτείνω να προσπαθήσεις να ακούσεις όσο περισσότερες απο αυτές σου προτείναμε, έστω και σε διαφορετικό πικάπ στον εκάστοτε αντιπρόσωπο, έτσι για να πάρεις άρωμα... και να ξεκαθαρίσουν στο μυαλό σου κάποια πράγματα.
Πάντως άμα σου άρεσε η Orthophon τόσο πολύ προτείνω να αγοράσεις την Bronze που έχω ακούσει και είναι εξαιρετική για να τελειώνεις και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Εάν πάλι κάτι δεν σου πολυ έκανε κλίκ θα ζήσεις μια μικρή περιπέτεια μέχρι να καταλήξεις.
Τέλος μία εγγυημένη λύση για pro-ject είναι και οι Sumico απορώ πως δεν τις έχεις σκεφτεί αφού είναι λύση μπαλαντέρ για τα συγκεκριμένα πικάπ με μεγάλη ποικοιλία σε τιμές/ποιότητες για να διαλέξεις.
Αυτά αν ενδιαφέρεσαι να τελειώνεις στα "σίγουρα" που λένε αν πάλι έχεις διάθεση (και χρήμμα) για να "παίξεις" τότε καλή διασκέδαση...

και κατά τύχη τις πουλά ο ιδιος αντιπρόσωπος

Η αλήθεια είναι ότι έμεινα πολύ ευχαριστημένος από την κεφαλή...
Και θυμάμαι ότι είχα προτιμήσει την ορτοφον από τη Σουμικο..
Το μειονέκτημά μου είναι ότι δεν έχω πολλά ακούσματα από διάφορες μάρκες κεφαλών..Αύριο θα δοκιμάσω να ακούσω Dynavector για να εντοπίσω τον ήχο της.

Με βάση αυτά που γράφει ο φίλος, θα έλεγα ότι μάλλον πρέπει να παραμείνει πιστός στην ortophon. Ειδικά αν μπορέσει να βρει κάποιο ξεχασμένο κομμάτι contrapunkt A (προσοχή, μόνον Α) θα μείνει πολύ ευχαριστημένος.
Η Κontrapunkt υπερέχει της Rondo Bronze?
Η ατυχία είναι ότι λογικά δε θα μπορώ να τις ακούσω αφού δεν είναι και φθηνές κεφαλές:bigcry:

Μετά βάζω την karat η οποία κατά τη γνώμη μου είναι παράδειγμα προς αποφυγήν για όποιον μαθαίνει hifi μάρκετινγκ (μαζί με τον Rega RB250), είναι δηλαδή απίστευτη για το κόστος της. Προσωπικά τη θεωρώ καλύτερη και από την te kaitora της ίδιας εταιρείας που κοστίζει 5 φορές παραπάνω... αλλά γούστα είναι αυτά. Τρομερή στα χαμηλά και ο ορισμός της ουδετερότητας, αν βέβαια σου αρέσει η ουδετερότητα.
Ερώτηση αρχάριου αλλά πρόθυμου να μάθει-bye-
Τι εννοούμε ουδετερότητα και πώς θα το προσδιορίζατε σε σύγκριση με το γνώριμο για μένα ήχο της Ortofon???
Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια

ακου φίλε
θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις μερικά πράγματα στο μυαλό σου
και αυτό γιατί ολες οι κεφαλές στην ιδια κατηγορία τιμής
παίζουν το ιδιο περίπου
το πως θα ακούσεις εσύ την τάδε η δείνα κεφαλή εξαρτάται απο το δικό σου και μόνο προσωπικό παράγοντα και τα μηχανήματα που έχεις...
μην σε παραμυθιάζει ο κάθε ένας απο εμάς
γιατί κανένας μας απο όσους γράφουν στο παρόν forum δεν είναι σε θέση να κρίνει το πως ακουγεται πραγματικά μία κεφαλή

ακου φίλε
παίζουν το ιδιο περίπου
το πως θα ακούσεις εσύ την τάδε η δείνα κεφαλή εξαρτάται απο το δικό σου και μόνο προσωπικό παράγοντα και τα μηχανήματα που έχεις...
γιατί κανένας μας απο όσους γράφουν στο παρόν forum δεν είναι σε θέση να κρίνει το πως ακουγεται πραγματικά μία κεφαλή
Μακάρι να μπορούσα να τις πάρω όλες στο σπίτι μου και να τις άκουγα..Αυτό θα ήταν το ιδανικό!!

Ερώτηση αρχάριου αλλά πρόθυμου να μάθει-bye-
Τι εννοούμε ουδετερότητα και πώς θα το προσδιορίζατε σε σύγκριση με το γνώριμο για μένα ήχο της Ortofon???
Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια

Με τον όρο ουδετερότητα εννοώ το να μην τονίζεται ιδιαίτερα (ούτε να υποβαθμίζεται) κάποιο μέρος του φάσματος.

Ο ήχος της Ortofon (στην κατηγορία που μιλάμε) έχει λίγο μαζεμένες τις χαμηλές και ελαφρό roll off στα πρίμα σε τέτοιες δόσεις ώστε και ευχάριστος να είναι και να μην κρύβει πολλή πληροφορία. Συνήθως όσο ανεβαίνει η κατηγορία τιμής, το χαρακτηριστικό αυτό μειώνεται χωρίς όμως να εξαφανιστεί. Κάτι που γίνεται στην 17D.

Γι αυτό άλλωστε έγραψα ότι προτιμώ την contrapunkt A από τις ακριβότερες Β και C. Διότι οι δύο τελευταίες κυνηγούν αυτό που πετυχαίνει η Dynavector σε χαμηλότερο κόστος και μάλιστα μόνο στα πρίμα. Το σφιχτό χαμηλό της karat δεν το έχουν.

και κατά τύχη τις πουλά ο ιδιος αντιπρόσωπος

:laugh: Καλώστον.

Καθόλου κατα τύχη η pro-ject συστήνει sumico ενώ η orthophon είναι ήδη γνωστή στον φίλο που άνοιξε το post.

τώρα το οτι "γκούχγκούχ" έτυχε να τις αντιπροσωπεύει και ο καλύτερος αντιπρόσωπος στα πικάπ με τεράστια πείρα και απίστευτη εξυπηρέτηση τουλάχιστον κατα την άποψη μου ίσα ίσα που θα τον βολέψει γιατι δεν θα τρέχει πέρα δώθε...
Τώρα αν λέω μπαρούφες ένας τρόπος υπάρχει να διαπιστωθεί, μια βόλτα στα μαγαζιά.

Last edited:
ακου φίλε
παίζουν το ιδιο περίπου

+1000

Aν δεν τρέξεις/ρισκάρεις λιγάκι κιαπο μόνος σου μην περιμένεις να καταλήξεις σε ασφαλή συμπεράσματα απο εδώ.
Το θέμα επιλογής κεφαλής πέρα απο αυστηρά προσωπικό είναι και πολύ πολύπλοκο απο την φύση του και το να ρωτάς πως ακούγεται μια κεφαλή κάποιον που δεν ξέρεις ούτε τον ίδιο αλλα ούτε πως του αρέσει να ακούει
είναι σαν να ένας κουφός να ζητάει να του περιφράψουν την εμπειρία μιας ακρόασης, αλλοι θα τουπουν οτι τους άρεσε άλοι το αντίθετο τελικά πάντως ο ίδιος ποτέ δεν θα μπορέσει να σχηματίσει ιδίαν άποψη.

Φιλική συμβουλή.
Μήν τρελαίνεσαι στα λευτά που πάς να δώσεις είναι σχεδόν αδύνατον να μην πάρεις αξιόλογο αποτέλεσμα.

Βρε παιδιά δεν τον παραμυθιάζουμε τον άνθρωπο.
Εντυπώσεις μεταφέρουμε και γνώμες λέμε...

Εντυπώσεις.

Είχα DL103 & DL103R. Καλές για τα λεφτά τους παρόλο που θα προτιμούσα μια Sumico. Δεν έχουν όμως θέση σ ένα σύστημα αξιώσεων. Την απλή την κατέστρεψα απ τις άπειρες δοκιμές μπας και την κάνω "giant killer" όπως αναφέρεται γενικώς. Δεν, με τίποτα. Την R την χάρισα γιατί δεν ήθελα να την βλέπω.

Εχω την 17D3. Ευχαριστημένος.

Ο έρωτας μου προς το παρόν, η αρχαία Supex 900 Super που έχει πάει για ανακατασκευή.

Απάντηση: Re: Κεφαλή μας άφησε χρόνους..Αναζήτηση νέας

Καμιά Benz πώς και δε μου έχει προτείνει κανείς????

Είχα 2,5 χρόνια την Glider.
Τιμή γύρω στο 750άρι.
Εξαιρετική κεφαλή γιά τα λεφτά της, και πολύ καλύτερη σε χαμιλοέξοδη έκδοση.

Την άλλαξα με την Denon304 γιά τα περιφίμα μεσαία της αλλά δεν...
1000 φορές την Glider.

Επίσης πολύ καλές οι εντυπώσεις μου από Benz AceLow σε φίλους γιά τα λεφτά τους.
Πολύ τίμιες κεφαλές
-bye-

ακου φίλε
παίζουν το ιδιο περίπου

Η αλήθεια είναι πως με τις κεφαλές
δεν μπορεί να βγάλει κανείς ασφαλή συμπεράσματα και να είναι
100% σίγουρος ώστε να την προτείνει ανεπιφύλακτα..
Και αυτό γιατί η υπόλοιπη αλυσίδα-πικάπ, βραχίονας, phonostage-
είναι συνήθως διαφορετικά...
Πάντως παραμύθιασμα δεν υπάρχει.Γνώμες και προσωπικές εμπειρίες
μεταφέρει ο καθένας μας...

:laugh: Καλώστον.

Καθόλου κατα τύχη η pro-ject συστήνει sumico ενώ η orthophon είναι ήδη γνωστή στον φίλο που άνοιξε το post.

τώρα το οτι "γκούχγκούχ" έτυχε να τις αντιπροσωπεύει και ο καλύτερος αντιπρόσωπος στα πικάπ με τεράστια πείρα και απίστευτη εξυπηρέτηση τουλάχιστον κατα την άποψη μου ίσα ίσα που θα τον βολέψει γιατι δεν θα τρέχει πέρα δώθε...
Τώρα αν λέω μπαρούφες ένας τρόπος υπάρχει να διαπιστωθεί, μια βόλτα στα μαγαζιά.

Σαν τα χιόνια!!!!
δηλαδή έχεις την εντύπωση οτι δεν ξέρω την project -την sumico και τον εδώ αντιπρόσωπο
και ολοι περιμέναμαι το δικό σου σχόλιο

+1000

Aν δεν τρέξεις/ρισκάρεις λιγάκι κιαπο μόνος σου μην περιμένεις να καταλήξεις σε ασφαλή συμπεράσματα απο εδώ.
Το θέμα επιλογής κεφαλής πέρα απο αυστηρά προσωπικό είναι και πολύ πολύπλοκο απο την φύση του και το να ρωτάς πως ακούγεται μια κεφαλή κάποιον που δεν ξέρεις ούτε τον ίδιο αλλα ούτε πως του αρέσει να ακούει
είναι σαν να ένας κουφός να ζητάει να του περιφράψουν την εμπειρία μιας ακρόασης, αλλοι θα τουπουν οτι τους άρεσε άλοι το αντίθετο τελικά πάντως ο ίδιος ποτέ δεν θα μπορέσει να σχηματίσει ιδίαν άποψη.

Φιλική συμβουλή.
Μήν τρελαίνεσαι στα λευτά που πάς να δώσεις είναι σχεδόν αδύνατον να μην πάρεις αξιόλογο αποτέλεσμα.

ευτυχώς το κατάλαβες το λάθος σου

Η αλήθεια είναι πως με τις κεφαλές
δεν μπορεί να βγάλει κανείς ασφαλή συμπεράσματα και να είναι
100% σίγουρος ώστε να την προτείνει ανεπιφύλακτα..
Και αυτό γιατί η υπόλοιπη αλυσίδα-πικάπ, βραχίονας, phonostage-
είναι συνήθως διαφορετικά...
Πάντως παραμύθιασμα δεν υπάρχει.Γνώμες και προσωπικές εμπειρίες
μεταφέρει ο καθένας μας...

Το παραμυθιασμα είναι σχετικό και ξέρω οτι γίνεται απο ενθουσιαμό και μόνο!!!
ολων των φιλων που γράφουν στον χώρο
δεν είπα οτι γίνεται απο εσένα γιά κάποιο λόγο

Το παραμυθιασμα είναι σχετικό και ξέρω οτι γίνεται απο ενθουσιαμό και μόνο!!!
ολων των φιλων που γράφουν στον χώρο

Ετσι είναι..

δεν είπα οτι γίνεται απο εσένα γιά κάποιο λόγο

Φυσικά, άλλωστε δεν είχα γράψει άλλο πόστ στο παρόν tread!