ΚΕΡΑΤΕΑ - 2010 - ΧΥΤΑ in Greece...

Αν συμφωνείτε όλοι εδώ μέσα να μην γίνει πιθανόν να έχετε δίκιο.

XYTA δεν θέλουν να κάνουν;
Είναι καλύτερες οι απλές χωματερές από τους ΧΥΤΑ;

Καλά βρε παιδιά χωρίς να ξέρετε πως έχετε και γνώμη;

Τέλος πάντων καλύτερα είναι να μην ασχολούμαι και πολύ.

Θα τα πούμε εκ των υστέρων.

Πως φαντάζεται κάποιος από εσάς την υπόθεση ότι θα καταλήξει;
Θα έχει ένα τέλος που θα αξίζει;
Γενικά λέω με τα σκουπίδια που θα καταλήξουν;

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω παρακολουθήσει την ιστορία απ'την αρχή, οπότε δεν ξέρω κατά πόσο οι κάτοικοι έχουν δίκιο. Προφανώς κανείς δε θα ήθελε ΧΥΤΑ στη γειτονιά του, απ'την άλλη μεριά, κάπου πρέπει να γίνει ο ΧΥΤΑ. Επίσης, τι είδους ΧΥΤΑ θα είναι αυτός; Αν είναι εντός προδιαγραφών, τότε δεν έχουν να ανησυχούν για τίποτα, αν όχι τότε πρέπει να τον διώξουν πάση θυσία. Το ρέμα που είναι από κάτω, έχει προβλεφθεί στον σχεδιασμό; Αν ναι, δεν έχει κανέναν κίνδυνο, οι στεγανώσεις είναι αποτελεσματικότατες, ακόμη και σε βάθος χρόνου. Αν όχι, τότε ζήτω που καήκαμε. Τέλος, που ακριβώς θα γίνει ο ΧΥΤΑ; Εντός κατοικημένης περιοχής; Εντός περιοχής φυσικού κάλλους; Και αν είναι τέτοια περιοχή, γιατί έχει οικισμό; Επειδή είναι αυθαίρετος; Έχει τελικά δικαιώματα αυτός που χτίζει αυθαίρετα; Πολλές ερωτήσεις, που δεν έχω χρόνο να ψάξω για τις απαντήσεις τους, κάποιες από τις οποίες μάλιστα είναι μια μεγάλη συζήτηση από μόνες τους.

Ανεξαρτήτως των παραπάνω, η κατάσταση στην Κερατέα παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, αφού είναι ένα crash test εν'όψει πολλών ανάλογων καταστάσεων που θα προκύψουν όσο βαθαίνει η κρίση. Οι πολίτες εναντίον του κράτους. Η περίφημη αυτοοργάνωση που τόσο καιρό ονειρευόμαστε αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά, και μάλιστα να παλεύει σώμα με σώμα με το "καθεστώς".

Για τον παραπάνω λόγο και μόνο, είμαι μαζί με τους κατοίκους στην προσπάθειά τους, ακόμη κι αν δε μ'έχουν πείσει. Πλέον, οποιαδήποτε συλλογική προσπάθεια που οργανώνεται από μόνη της, είναι αξιέπαινη. Έχω σκεφτεί πολλές φορές όσο είμαι έξω να πάω να αράξω και με τα παιδιά που είναι στα "χαρακώματα", δυστυχώς ως στρατιώτης αν γίνει η στραβή και με προσάγουν, την έχω πατήσει πάρα πολύ άσχημα...

Last edited:
Απάντηση: Re: ΚΕΡΑΤΕΑ - 2010 - ΧΥΤΑ in Greece...

Δεν είμαστε άξιοι ούτε τα σκουπίδια μας να μαζέψουμε.
Κάθε ένας από εμάς παράγουμε 5 -10 κιλά σκουπίδια την μέρα.

Αποφασίστε κάθε ένας τι θα τα κάνουμε.

Κάντε ένα δημοψήφισμα για τα σκουπίδια.

Μπορείτε να κάνετε και μια επανάσταση.

Συζητήστε ώρες, μήνες, χρόνια, δεκαετίες.

Αλλά βρομιάρηδες θα παραμείνουμε.

Στην πραγματικότητα βρομιάρηδες και πιο πολύ στο μυαλό μας και στις ιδέες μας.

Ρε αντε γειά γιατί παράγινες,μέ τίς μπούρδες πού τσαμπουνάς μιά γιά γύφτους,μιά γιά Γιαπωνέζους πού πρέπει νά εξαφανιστούν και άλλες δέκα πού και καλά μάς διηγείσαι ''προσωπικές ιστορίες'' γιά νά μάς ''πείσεις''..

Αν νοιώθεις βρωμιάρης νά μιλάς γιά παρτη σου και μονον.

θυμάμαι έναν φίλο Βέλγο που μου έλεγε οτι καθώς στο Βέλγιο δεν έχουν θάλασσα να πετάνε τα σκουπίδια ούτε και τις απέραντες εκτάσεις για χωματερές το σύστημα αποκομιδής ήταν πολύ συγκεκριμένο αλλά και αυστηρό ..

η αποκομιδή γινότανε σε διαφορετικές ημέρες για διαφορετικά σκουπίδια που οι πολίτες τα τοποθετούσανε σε διαφορετικές σακούλες,..
φυσικά και τα περισσότερα κατέληγαν σε ανακύκλωση ενώ υπήρχαν πρόστιμα τσουχτερά για τους παραβάτες και απαγορευότανε δια ροπάλου να ρίξουν λάδι, μαγειρικά λίπη κλπ στα σιφώνια ..

όλα αυτά πολλά χρόνια πριν ...

φυσικά εδώ το θέμα της ανακύκλωσης περνάει ακόμα παιδικές ασθένειες και είναι άγνωστο το πότε και αν θα ενηλικιωθεί ....
ταυτόχρονα βιομηχανίες μολύνουν τον Ασωπό, ξενοδοχεία πετάνε τα άπλυτα τους στη θάλασσα και άλλα όμορφα ....

τη στιγμή που υπάρχουν ολόκληρες πόλεις στην Ευρώπη που με την καύση των σκουπιδιών τους παράγουν ρεύμα σε σημείο σχεδόν αυτάρκειας , στην Ελλάδα τα πρόστιμα για τις παράνομες χωματερές (μόνο για τον Κουρουπητό πληρώσαμε πάνω από 5 εκ ευρώ) έπεφταν βροχή ...

άραγε πότε θα αποφασίσουν κάποιοι να κοιτάξουν το πρόβλημα στη ρίζα του (μείωση σκουπιδιών - ανακύκλωση - εκμετάλλευση) ??? και όχι να βρούνε ένα ακόμα χαλί (Κερατέα) για να κρύψουν τα κακά της γάτας και τις ευθύνες τους .......

επίσης αν κάποιος ξέρει λεπτομέρειες για την αποτελεσματικότητα του επιχειρήματος στους Ταγαράδες καλό θα ήταν να μας ενημερώσει ...

από τα λίγα που γνωρίζω , η μονάδα καύσης σκουπιδιών εγκαινιάστηκε το 2006 με ικανότητα καύσης 350 τόνων ημερησίως, το 2008 η χωματερή στους Ταγαράδες φράκαρε ...
από οτι είχα διαβάσει έχει πολλά έσοδα/κέρδη ...

Last edited:
Αναγάγω το θέμα σε απλά κατανοητά πράγματα:

Υπάρχουν οι απλές χωματερές ΧΑΔΑ (ΧΩΡΟΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ)

Μετά οι ΧΥΤΑ (Χώροι Υγειονομικής Ταφής) και οι Χ.Υ.Τ.Υ. (Χώροι
Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων)

Φυσικά υπάρχουν και τα ειδικά εργοστάσια επεξεργασίας απορριμάτων (προφανώς) ο κώλος μας δεν είναι έτοιμος για τέτοια μεγαλεία το έτος 2011.
Οι ΧΥΤΑ επιχορηγούνταν με τρομερά κονδύλια από τους Ευρωπαίους (δεν ξέρω αν επιχορηγούνται ακόμα).
Η ιστορία είναι ότι μας έδιναν δωρεάν τα χρήματα τόσα χρόνια να διαχειριστούμε τα σκουπίδια μας αλλά δεν τα θέλαμε γιατί......
γιατί....
βαριέμαι δεν έχει νόημα να γράφω.
Πηγαίνετε να παίξετε με τα ΜΑΤ με τον Παπανδρέου με τους Κερατιώτες η ζωή είναι ωραία....

Προφανώς Σπύρο Σούρλα θέλεις να με bannαρεις.
Τα σκουπίδια σου όμως έστω τα 5 κιλά κάθε μέρα σε ποιόν θα τα φορτώσεις σήμερα; χτες, αύριο;
Εκτός από την συλλογική ευθύνη υπάρχει και η ατομική για κάθε ένα.

γιατί....
βαριέμαι δεν έχει νόημα να γράφω.
Πηγαίνετε να παίξετε με τα ΜΑΤ με τον Παπανδρέου με τους Κερατιώτες η ζωή είναι ωραία....

Αν βαριέσαι, μην γράφεις, βρε αδερφέ...

Αν, όμως, δεν βαριέσαι, να μην χρησιμοποιήσεις ξανά δεύτερο πληθυντικό μιας και δεν ξέρεις κανέναν εδώ μέσα, ούτε σου έχει δώσει κανείς το θάρρος. Οπότε, το ποιος παίζει ή δεν παίζει, άσε να το γνωρίζει ο ίδιος...

Τα σκουπίδια σου όμως έστω τα 5 κιλά κάθε μέρα σε ποιόν θα τα φορτώσεις σήμερα; χτες, αύριο;

Δεν υπάρχει μορφή συλλογικής ευθύνης με την έννοια της υπαιτιότητας......σταμάτα όσο το δυνατόν νωρίτερα να ακούς Πάγκαλο!!!

Μου αρέσει που θίγεστε κιόλας! Τόσα χρόνια δεν καταφέρατε ούτε το στοιχειώδες να μαζέψετε τα σκουπίδια σας αλλά σας φταίνε όλα όλοι και εγώ μαζί.

Μου αρέσει που θίγεστε κιόλας! Τόσα χρόνια δεν καταφέρατε ούτε το στοιχειώδες να μαζέψετε τα σκουπίδια σας αλλά σας φταίνε όλα όλοι και εγώ μαζί.

Την επόμενη φορά που θα τσουβαλιάσεις έτσι πάλι με β' πληθυντικό δεν θα έχεις πρόσβαση στο φόρουμ για ένα τριήμερο.

Επαναλαμβάνω..
Αν θεωρείσαι βρωμιάρης νά γράφεις γιά την πάρτη σου ''Ειμαι Βρωμιάρης''.

Τούς πληθυντικούς απέξω..

Την γλύτωσες ήδη μιά φορά πού ευχόσουν νά εξαφανισθούν ολοι οι Ιάπωνες..Αλλη δεν έχει..

Άμα είναι να φάω 3 μέρες ban επειδή θα σε πω βρωμιάρη δεν θα σου κάνω την χάρη.
Προφανώς και είσαι καθαρός και ξέρεις να διαχειρίζεσαι τα σκουπίδια σου.

Last edited:

Άμα είναι να φάω 3 μέρες ban επειδή θα σε πω βρωμιάρη δεν θα σου κάνω την χάρη.

Οτι θέλω μπορεί νάμαι..

Εσύ ξέρεις.................................αλλά και εγώ ξέρω τί ακριβώς πράττεις εδώ και μέρες,οπότε χα-λα-ρά.

Αλλως τε μέ κανά κοψιδάκι πάνε κάτω τά φαρμάκια...γενικώς....-bye--bye--bye-

άραγε πότε θα αποφασίσουν κάποιοι να κοιτάξουν το πρόβλημα στη ρίζα του (μείωση σκουπιδιών - ανακύκλωση - εκμετάλλευση) ??? και όχι να βρούνε ένα ακόμα χαλί (Κερατέα) για να κρύψουν τα κακά της γάτας και τις ευθύνες τους .......

Εδω ρε συ Δημητρη παμε για κοινωνικοοικονομικο κραχ με την ανακυκλωση θα ασχολουμαστε?
Σε λιγο αμφιβαλλω αν θα εχουμε οχηματα με ικανοτητα κινησης για την αποκομιδη τους....

Πιθανον η ενωση δημων να μπορεσει να απαιτησει μια πιο ποιοτικη λυση απο την πολιτεια μεσω των καλλικρατειων αρμοδιοτητων.

Ζήτω συγνώμη από τον Σπύρο ειδικά, αλλά και όλους παραφέρθηκα πραγματικά με την υπόθεση