ΚΕΡΑΤΕΑ - 2010 - ΧΥΤΑ in Greece...

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι καταλαβαίνω απόλυτα να λεει κάποιος ότι δεν θέλει τα σκουπίδια κοντά του (πολύ λογικό και όλοι το ίδιο θα λέγανε) αλλά το να επικαλείται...αναδάσωση μου φαίνεται γελείο, ειδικά για την Αττική όπου έχουν αφήσει να καταπατηθούν τα πάντα!
 
Re: Απάντηση: ΚΕΡΑΤΕΑ - 2010 - ΧΥΤΑ in Greece...

Εγω μπορω σχεδόν να στοιχηματίσω ότι θα πάνε στην Βοιωτία τελικά γιατι δύσκολα θα βρεθεί στην Αττική μέρος με "μικρή αξία Γης"...

Μεγαλο κοστος μεταφορας ρε συ δεν ειναι αυτο ? Οχι οτι η κερατεα ειναι εδω διπλα δηλαδη...
 
Re: Απάντηση: ΚΕΡΑΤΕΑ - 2010 - ΧΥΤΑ in Greece...

Μεγαλο κοστος μεταφορας ρε συ δεν ειναι αυτο ? Οχι οτι η κερατεα ειναι εδω διπλα δηλαδη...

Ειναι σίγουρα μεγαλύτερο κόστος αλλά αφού παντού θα έχουν τις ίδιες αντιδράσεις...who cares!
Ειμαι περίεργος να δω στην Μύκονο που πετούν τα σκουπίδια, αν για κάποιο λόγο κλείσει η χωματερή τους είμαι σίγουρος ότι θα προτιμούν πληρώνουν ακριβά την μεταφορά σε διπλανό νησάκι, παρά να...απαξιωθούν τα οικόπεδά τους! Να βρούν νέα χωματερή στο νησί πιστευω πως θα ειναι πολύ δύσκολο!
 
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι καταλαβαίνω απόλυτα να λεει κάποιος ότι δεν θέλει τα σκουπίδια κοντά του (πολύ λογικό και όλοι το ίδιο θα λέγανε) αλλά το να επικαλείται...αναδάσωση μου φαίνεται γελείο, ειδικά για την Αττική όπου έχουν αφήσει να καταπατηθούν τα πάντα!

Μου αρέσει που κολλήσατε στην αναδάσωση.....

Άρα ας καταπατηθούν και τα υπόλοιπα.....τι μου θυμίζει αυτή η λογική....μμμ..:flipout:
 
Παντως εχει πολυ ενδιαφερον το οτι οι ΧΥΤΑ αναφερονται σαν τον μονο τροπο αντιμετωπισης των αποβλητων...

Δηλαδη η εκτεταμενη ανακυκλωση, ειτε σε δημοτικο ειτε σε εθνικο επιπεδο, θεωρειται παρωχημενη;
Ασε που θα κανει και τους ΧΥΤΑ obsolete.

Εχω και μια ερωτηση φιλε Sotos. Αν η πολιτεια αποφασιζε οτι συμφερει να ριχνουν τα σκουπιδια της Αθηνας στα Χανια προφανως θα συμφωνουσες. Αφου ετσι αποφασισαν μαλλον δικιο θα εχουν...
 
Απάντηση: Re: ΚΕΡΑΤΕΑ - 2010 - ΧΥΤΑ in Greece...

Παντως εχει πολυ ενδιαφερον το οτι οι ΧΥΤΑ αναφερονται σαν τον μονο τροπο αντιμετωπισης των αποβλητων...

Δηλαδη η εκτεταμενη ανακυκλωση, ειτε σε δημοτικο ειτε σε εθνικο επιπεδο, θεωρειται παρωχημενη;
Ασε που θα κανει και τους ΧΥΤΑ obsolete.

Εχω και μια ερωτηση φιλε Sotos. Αν η πολιτεια αποφασιζε οτι συμφερει να ριχνουν τα σκουπιδια της Αθηνας στα Χανια προφανως θα συμφωνουσες. Αφου ετσι αποφασισαν μαλλον δικιο θα εχουν...

Όχι δεν θα συμφωνούσα, τουλάχιστον αν δεν υπήρχε κάποια σοβαρή αιτιολόγηση για το γεγονός. Κι αυτό γιατί τα Χανιά μετά από πολλά χρόνια ταλαιπωρίας, αντίστοιχων αντιδράσεων και γενικής άρνησης, και μετά από πρόστιμα της ΕΕ κατάφεραν να έχουν ένα αρκετά καλό ΧΥΤΑ σε συνδυασμό με εργοστάσιο επιλογής και ανακύκλωσης του χρήσιμου υλικού.

http://www.dedisa.gr/

Δεν ξέρω γιατί υπάρχει αυτή η εντύπωση (μάλλον γιατί έτσι εξορκίζεται το "κακό" των χωματερών), αλλά δεν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κάποια εκτεταμένη ανακύκλωση να κάνει obsolete τους ΧΥΤΑ, δεν ανακυκλώνονται δυστυχώς όλα τα υλικά....
 
Όχι τίποτα άλλο, αλλά επειδή ζητήθηκαν και λύσεις.....

Ας πούμε και μερικές...

γενικές προτάσεις
Μεταξύ των άλλων προτάσεων που θα μπορούσαν να γίνουν για την επίτευξη ενός υγιούς, αειφόρου, κοινωνικά αποδεκτού και βιώσιμου σχεδιασμού είναι ενδεικτικά, και όχι περιοριστικά, οι εξής:

# Επικαιροποίηση του Εθνικού Σχεδιασμού σε πραγματικά εθνική βάση

# Να καταργηθεί το πολιτικό "δόγμα" "όχι στην εξαγωγή των σκουπιδιών". Ποια Οδηγία της Ε.Ε. το επιβάλλει; Τίνος "εφεύρεση" είναι;

# Να εφαρμοσθεί η προβλεπόμενη από το Νόμο δια-Περιφερειακή συνεργασία κατά την επιλογή βελτίστων θέσεων χωροθέτησης και για την Αττική, όπως γίνεται π.χ. μεταξύ των Ιονίων νήσων και της Περιφέρειας Ηπείρου (στην Ε.Ε. επιτρέπεται η αποστολή από χώρα σε χώρα, π.χ. από Ιταλία, Γερμανία σε Πολωνία, μεταξύ Γαλλίας - Ισπανίας κλπ.)

# Να θεσμοθετηθεί η δημιουργία Ενιαίων Συνδέσμων Δήμων και Κοινοτήτων μεταξύ γειτονικών (ή και πέραν αυτών) Περιφερειών για την ενιαία διαχείριση Σ.Α., (π.χ. δημιουργία ενός Ενιαίου Συνδέσμου Στερεάς Ελλάδος, περιλαμβανομένης της Αττικής).

# Να επιλεγούν με πραγματικά ορθολογικά κριτήρια 8-10 θέσεις ανά την επικράτεια ώστε να επιτευχθεί οικονομία κλίμακος, με παράλληλη δυνατότητα αποκατάστασης-ανάπλασης χώρων, όπως λιγνιτωρυχεία ΔΕΗ, ανενεργά ορυχεία π.χ. βωξίτου, μεγάλης έκτασης ανενεργά λατομεία κ.λπ. (Πολυτεχνείο Κρήτης).

# Θεσμοθέτηση νέων τεχνολογιών (π.χ. θερμικής επεξεργασίας για παραγωγή ενέργειας) με παράλληλη δυνατότητα εγκατάστασής των σε βιομηχανικές περιοχές, ή πλησίον εργοστασίων ΔΕΗ (για τη μείωση κόστους υποδομών) και με βάση τη διεθνή πρακτική "νέες τεχνολογίες - νέες χωροθετήσεις".

# Να θεσμοθετηθεί η δυνατότητα χρησιμοποίησης τυποποιημένου προϊόντος, δηλ. συγκεκριμένων κλασμάτων Σ.Α., ως καύσιμη ύλη ("συναποτέφρωση") σε κλιβάνους τσιμέντων (πρόταση Α.Ε. ΤΙΤΑΝ, κ. Κων/νος Συμεωνίδης, Δ/ντης Περιβάλλοντος, Φεβρουάριος 2005), ή στην ΔΕΗ (πρόταση ΠΑΝΕΠ. ΚΡΗΤΗΣ, καθηγ. κ. Οικονομόπουλος, Δεκεμβριος 2004)

# Επιδίωξη χρησιμοποίησης σιδηροδρομικής μεταφοράς Σ.Α. με κλειστά containers, και απεξάρτησης από οδικές μεταφορές.

# Οι Δήμοι και Κονότητες να πληρώνουν με βάση τους τόνους των Σ.Α. που απορρίπτουν, και όχι με σταθερό ποσοστό επί των Δημοτικών εσόδων (π.χ. 6% στην Αττική), όπως γίνεται σήμερα. Έτσι θα έχουν κίνητρο για τη μείωση των απορριμμάτων τους και την προώθηση της Ανακύκλωσης.

# Αποφυγή των κοινωνικών αντιδράσεων, των περιβαλλοντικών καταστροφικών επιπτώσεων στην υγεία - ανάπτυξη - οικονομικό μέλλον πολυάριθμων (120), θέσεων στην επικράτεια εξαιτίας ενός ανορθολογικού, ξεπερασμένου, μη βιώσιμου σχεδιασμού, όπως είναι ο κατ' επίφαση σημερινός "Εθνικός Σχεδιασμός"

# Αναδιαπραγμάτευση με την Ε.Ε. για τη διάθεση των εγκεκριμένων μέχρι τώρα κονδυλίων για τη δημιουργία ΧΥΤΑ, με βάση τις παραπάνω κατευθύνσεις.
 
Και συγκεκριμένα...

#
λεπτομερείς προτάσεις
Υπάρχουν τρεις διαφορετικές λύσεις για το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων: η μεταφορά σε ΟΕΔΑ (Ολοκληρωμένες Εγκαταστάσεις Διαχείρισης Απορριμμάτων) (πρόταση Πολυτεχνείου Κρήτης), η χρήση νέων τεχνολογιών "θερμικής επεξεργασίας" (καύση, πυρόλυση) και, κυρίως, η πρόληψη και ανακύκλωση. Παρακάτω, περιγράφονται αναλυτικά οι μέθοδοι αυτές.
Μεταφορά σε ΟΕΔΑ
Ο Ενιαίος Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ) ανέθεσε το 2003 στο Πολυτεχνείο Κρήτης, Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος (καθηγητής κ. Αλέξανδρος Οικονομόπουλος) τη μελέτη διακίνησης (Σταθμοί Μεταφόρτωσης κ.λ.π) των Σ.Α. Αττικής. Η μελέτη, πέραν των Σταθμών Μεταφόρτωσης, προχώρησε ένα ακόμα βήμα και διαπίστωσε ότι "μία βέλτιστη οικονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά λύση είναι η μεταφορά των απορριμμάτων ακόμα και σε μεγάλες αποστάσεις σε μεγάλες Ο.Ε.Δ.Α (Ολοκληρωμένες Εγκαταστάσεις Διαχείρισης Απορριμμάτων). Η επιτυγχανόμενη οικονομία κλίμακας υπερκαλύπτει το κόστος μεταφοράς και οδηγεί σε άμεσο οικονομικό όφελος των εμπλεκόμενων δήμων, αλλά και αναδεικνύει τα 'σκουπίδια' σε μία πλουτοπαραγωγική πηγή, σε μία 'πρώτη ύλη', οι δε 'κεντρικές εγκαταστάσεις' επεξεργασίας αποτελούν εκ των πραγμάτων μεγάλες βιομηχανικές μονάδες. Ο βέλτιστος εθνικός σχεδιασμός οδηγεί κατά συνέπεια στην ίδρυση ενός υγιούς βιομηχανικού κλάδου, με μέγεθος οικονομικής δραστηριότητας που τον κατατάσσει ανάμεσα στους μεγαλύτερους, όχι πολύ πίσω από τους κλάδους παραγωγής ηλεκτρισμού, διύλιση πετρελαίου και παραγωγής τσιμέντου".

Το παραγόμενο RDF μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν καύσιμο στη ΔΕΗ, ακόμα δε, και υπό προϋποθέσεις, σαν δευτερογενές καύσιμο στις εγκαταστάσεις τσιμέντου.

Σύμφωνα με τη Μελέτη, 8-10 κεντρικές ΟΕΔΑ σε όλη τη χώρα, σε απομακρυσμένες θέσεις (ανενεργά λιγνιτωρυχεία ΔΕΗ, λατομεία βωξίτη κ.λπ.) επιλύουν με τον οικονομικότερο τρόπο έναντι όλων των άλλων λύσεων "νέων τεχνολογιών", λόγω της "οικονομίας κλίμακος", το πρόβλημα της διαχείρισης Σ.Α. της χώρας. Αποδεικνύονται οικονομίες εκατοντάδων εκατ. ευρώ ετησίως έναντι των λύσεων "θερμικής επεξεργασίας" (βλ. και παραπάνω). Η πρόταση αυτή εξάλλου συνάδει περισσότερο από όλες τις άλλες με τη λύση "διαλογή στην πηγή - Ανακύκλωση".
Νέες τεχνολογίες
Οι λεγόμενες 'Νέες τεχνολογίες' έχουν αντικείμενο τη 'θερμική επεξεργασία' (καύση, πυρόλυση) των Σ.Α, με μεγαλύτερη ή μικρότερη επιτυχία. Καίριο σημείο είναι η επιτυχής αντιμετώπιση, με την κατάλληλη τεχνολογία, των εκπομπών αερίων ρύπων (διοξίνες) που είναι εξαιρετικά επιβλαβείς για τη δημόσια υγεία. Η Ε.Ε έχει θέσει αυστηρά όρια και στους κόλπους της, αλλά και εκτός Ε.Ε, λειτουργούν σήμερα επιτυχώς πολλές τέτοιες εγκαταστάσεις. Τα θέμα είναι μεγάλο και ξεφεύγει η πλήρης διερεύνησή του των ορίων του παρόντος. Αν και για τη μέθοδο της πυρόλυσης υπάρχουν από πολλές πλευρές έντονες ενστάσεις, μπορούμε να επισημάνουμε γενικότερα τα εξής:

# Θέση χωροθέτησης

Οι εγκαταστάσεις καύσης με παραγωγή ενέργειας χωροθετούνται κατά τη διεθνή πρακτική και εμπειρία στα όρια ή εντός των εξυπηρετούμενων δήμων. Τα παραδείγματα είναι πολλά (Βιέννη, Brescia, κ.λ.π). Ο λόγος είναι ότι το θερμό νερό που προκύπτει σαν 'παραπροϊόν' της λειτουργίας διατίθενται δωρεάν στους κατοίκους με σύστημα τηλεθέρμανσης. Οι δημότες 'γλιτώνουν' τις δαπάνες της Κεντρικής Θέρμανσης (θερμοσίφωνα ή boiler), ενώ μειώνονται οι αέριοι ρύποι από τα καυσαέρια των καυστήρων κεντρικής θέρμανσης. Το Καλοκαίρι, με αναστροφή κύκλου, παρέχεται ψύξη.

# Φορέας Διαχείρισης

Φορέας διαχείρισης είναι οι ίδιοι οι δήμοι. Η Ε.Ε έχει χρηματοδοτικά προγράμματα για το σκοπό αυτό (και μάλιστα, όχι μόνο προς κράτη-μέλη). Οι δήμοι κερδίζουν αφενός από το κόστος μεταφοράς, αφετέρου ωφελούνται από τη διάθεση της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας. Οι δημότες ελέγχουν τη σωστή λειτουργία της εγκατάστασης μέσω της ψήφου τους. Οι δήμαρχοι είναι άμεσα ελεγχόμενοι από τους δημότες τους για τις σωστές εκροές αερίων, σε αντίθεση με την ιδιωτική εταιρεία που θα αναλάβει την κατασκευή μίας τέτοιας εγκατάστασης και τη λειτουργίας της για 40-50 χρόνια (μέθοδος Σ.Δ.Ι.Τ).

# Βιομηχανικές Περιοχές

Μία ακόμα ορθή χωροθέτηση είναι η θέση της εγκατάστασης (εργοστασίου) σε βιομηχανική περιοχή. Εκεί, το θερμό νερό μπορεί να διατίθενται για τη θέρμανση αλλά και βιομηχανικές ανάγκες σε θερμό νερό των βιομηχανιών της περιοχής, η δε ηλεκτρική ενέργεια θα διατίθεται στο δίκτυο της ΔΕΗ ή άμεσα στην υπόψη ΒΙ.ΠΕ.
Πρόληψη-ανακύκλωση
Όπως αναφέρεται και αλλού, πάγια θέση της ΕΕ αποτελεί ότι η λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων βρίσκεται στην αρχή της πρόληψης, και όταν η δημιουργία των αποβλήτων είναι αναπόφευκτη, ακολουθεί η αξιοποίησή τους μέσα από ανακύκλωση, ανάκτηση και κομποστοποίηση. Δυστυχώς στη χώρα μας το θέμα 'πρόληψη' είναι σε σφαίρα του ιδεατού, η δε 'ανακύκλωση' είναι σε 'εμβρυακή κατάσταση', κυρίως όσον αφορά τα Αστικά Στερεά Απόβλητα.


Μία σημαντική αιτία είναι ότι οι δήμοι, που θα έπρεπε να πρωτοστατήσουν στα προγράμματα Ανακύκλωσης μάλλον οδηγούν (μόνο από αδιαφορία;) στην απαξίωσή τους. Πρόσφατο δημοσίευμα έγκριτης εφημερίδας (Παντελή Μπουκάλα, 'Ανακυκλωμένη απρονοησία', ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 7 Δεκεμβρίου 2006 σελ.12) περιγράφει το πρόβλημα ως εξής: "... Την εντύπωση της μισής δουλειάς δίνει το πρόγραμμα ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων. Μιλώ για τους μπλε κάδους ... Ο κόσμος ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό ... να αποθέτει τα ανακυκλώσιμα στους νέους κάδους. Τη δεύτερη μέρα ... βρήκε το κάδο φισκαρισμένο. Και φισκαρισμένο, από τις πρώτες, τις αρχικές σακούλες. τον βρήκε και στη βδομάδα πάνω. Και αμήχανος και ενοχλημένος, έριξε τη σακούλα (Σημ. με τα ανακυκλώσιμα) στον παραδοσιακό γκρίζο κάδο. Δηλαδή ... η απαράσκευη δημοτική αρχή του έκοψε την όρεξη ... Αν πάρουμε το μάθημα, απλώς θα βρούμε την εξήγηση γιατί παραμένουμε οι τελευταίοι στην Ευρώπη στην ανακύκλωση ..."
Το Κράτος - τροχοπέδη
Τι γίνεται, όμως, όταν το Κράτος όχι απλά δεν είναι αρωγός, αλλά αποτελεί τροχοπέδη στις προσπάθειες για βελτίωση της κατάστασης; Για παράδειγμα, έχουμε μια μικρή κοινότητα του Βαρνάβα της Αττικής. Ξόδεψε 7 εκατομμύρια δραχμές για αμοιβή μιας ολοκληρωμένης μελέτης για την διαχείριση των σκουπιδιών της (1,5 μόλις τόνο την ημέρα), για να μην έχει πια το στίγμα της "ανεξέλεγκτης χωματερής."

Την υπέβαλε εμπρόθεσμα στο Υπουργείο για την υπαγωγή της σε ένα πρόγραμμα επιδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Της την επέστρεψαν με ένα "μπράβο" για την μελέτη και ένα "λυπούμαστε, δεν θα δώσουμε". Ο λόγος; Η κοινότητα Βαρνάβα έχει κάνει το θανάσιμο λάθος να μη δέχεται να "συναινέσει στη 'φιλοξενία' 900 τόνων σκουπιδιών του Δήμου Αθηναίων, ούτε δέχεται από το μοναδικό στενό και ακατάλληλο για βαριά κυκλοφορία δρόμο της να περνάνε καθημερινά εκατοντάδες σκουπιδιάρικα για να φέρουν στην αυλή της τα δικά σκουπίδια του.

Ο Βαρνάβας όμως επιμένει, και στους μπλε κάδους που αγόρασε η Κοινότητα συγκεντρώνουν τα χαρτιά, το γυαλί, τα τενεκεδάκια και τα πουλάνε, αλλά κυρίως ξεκινούν στο μέτρο του δυνατού την ανακύκλωσή τους. Οι μεγάλοι Δήμοι τι κάνουν;
ποιοι συμφωνούν μαζί μας
Τι λέει για το θέμα ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Νικήτας Κακλαμάνης;

'Πολιτικό' χαρακτήρισε το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων του λεκανοπεδίου Αττικής ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας στο 'Σκάι'. Εκανε μάλιστα γνωστό ότι, μόλις αναλάβει τα καθήκοντά του, θα ζητήσει να πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για την αντιμετώπισή του.

Ο κ. Κακλαμάνης έβαλε κατά του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων - Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ), λέγοντας ότι επιμένει σε παλιές τεχνολογίες, με αποτέλεσμα τα σκουπίδια της Αττικής να είναι σήμερα τα ακριβότερα στην Ευρώπη, γιατί δεν κάνουμε ανακύκλωση στη βάση.

Οπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Ν. Κακλαμάνης, ο ΕΣΔΚΝΑ έχει ως κορωνίδα της πολιτικής του τους Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ), όταν το 2008 λήγει η προθεσμία που έχει και η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ενωση να περάσει από τους ΧΥΤΑ στα εργοστάσια ανακύκλωσης.

Διαφορετικά, τα πρόστιμα του Κουρουπητού θα είναι πταίσματα μπρος στα πρόστιμα που θα πέσουν. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι, πριν αναλάβει τα καθήκοντά του, έχει ήδη προτάσεις από μεγάλες εταιρείες, ελληνική και ξένες, να κάνουν με αυτοχρηματοδότηση το εργοστάσιο ανακύκλωσης και να το εκμεταλλεύονται για κάποια χρόνια, διότι, όπως είπε, με τα έσοδα που θα έχουν από την εκμετάλλευση της ενέργειας, συμφέρει να το κάνουν ακόμη και με αυτοχρηματοδότηση.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 19/12/2006
http://www.oxistoxyta.gr/proposal.htm

Υ.Γ Προσέξτε την ημερομηνία του άρθρου.....

Ας σταματήσουμε λοιπόν να κυνηγάμε αποδιοπομπαίους τράγους και ας ενώσουμε τις φωνές μας εναντίον του κράτους που μεροληπτεί υπέρ κάποιων και ψάχνει στα άχυρα να βρει βελόνες....

Το είπα και απο την αρχή, σε ένα οργανωμένο κράτος που λειτουργεί με γνώμονα τον άνθρωπο, με κατασκευές που δεν μολύνουν, με ενημέρωση αμερόληπτη, τα πάντα ΓΙΝΟΝΤΑΙ.....

Καλημέρα σας....
 
Last edited:
Λήγει η προθεσμία για τις παράνομες χωματερές

Λήγει σήμερα το τελεσίγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το κλείσιμο των παράνομων χωματερών στη χώρα μας, η οποία απειλείται με υψηλό πρόστιμο.

Το ημερήσιο πρόστιμο ανά χωματερή φτάνει τα 30.000 ευρώ, ποσό που σε ετήσια βάση σημαίνει 2,7 δισ. ευρώ....

Υ.Γ Πόσα είπαμε κόψανε από τους συνταξιούχους?
 
Ναι το ακουσα και εγω αυτο με τα προστιμα. Για ενα χρονο καθυστερησης κατασκευης των ΧΥΤΑ θα χασουμε παραπανω απο τα χρηματα που κοψαμε απο τους συνταξιουχους.

Οκ κοινωνικος εκβιασμος ειναι αλλα προσωπικα τσιμπαω ασχημα οσο το σκεφτομαι.
 
ΠΑΝΤΩΣ ΑΠ ΟΣΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΙ ΧΥΤΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΕ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΧΥΤΗ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΕΙΜΑΤΩΝ. ΟΠΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ Η ΦΑΣΑΡΙΑ ΓΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΥΤΑ. ΥΠ ΟΨΙΝ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ 2000 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΖΩΗΣ.
 
Last edited:
Δεν πρόσεξα κάποια αναφορά για λίγο που είδα, πάντως αυτά που αναφέρει το ειρηνοδικείο είναι πολύ σωστά, αλλά δεν έχουν και μεγάλη σχέση με τις αιτιάσεις των κατοίκων που δεν θέλουν ουσιαστικά καθόλου τον ΧΥΤΑ στην περιοχή...
 
Re: Απάντηση: ΚΕΡΑΤΕΑ - 2010 - ΧΥΤΑ in Greece...

Δεν πρόσεξα κάποια αναφορά για λίγο που είδα, πάντως αυτά που αναφέρει το ειρηνοδικείο είναι πολύ σωστά, αλλά δεν έχουν και μεγάλη σχέση με τις αιτιάσεις των κατοίκων που δεν θέλουν ουσιαστικά καθόλου τον ΧΥΤΑ στην περιοχή...

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Είσαι θεός τελικά.....:a0210: