Κινέζος με 45

Ποιο ειναι το προβλημα με τα 4ωμα σε σειρα και δεν τα θελουμε?
Που το βρηκες το ΚODA?

ε πως δεν τα χωράει.. "κουτί" τους έρχεται ..

βάλτα πρώτα να παίξουν αρκετή ώρα με κανένα χαμηλό ημίτονο ώστε να μαλακώσουν τα spider και η ανάρτηση να βρεί την κανονική της ενδοτικότητα και μετά βάλτα πάνω ....

......βάλε ρε μάνα μου το vifa

....Καλημέρα -bye-

να τα βάλω βεβαια, αλλά περιμένω μήπως κανένας χριστιανός που το όνομά του αρχίζει από Τ- και τελειώνει σε -ζωρτζάκης και που πάντα λειτουργεί την τελευταία στιγμή ως απο μηχανής θεός, μπορέσει να μου βρεί καπάκια θωράκισης .... -bye-

Re: Απάντηση: Κινέζος με 45

Ποιο ειναι το προβλημα με τα 4ωμα σε σειρα και δεν τα θελουμε?
Που το βρηκες το ΚODA?

εδω αντίσταση βαζεις σε σειρά και δημιουργείς προβλήματα... πόσο μάλλον κάτι που το ηλεκτρικό του ισοδύναμο γεμίζει μιση σελιδα A4.. το ερώτημα καλό θα ήταν να το απαντουσε ο Κος Τζωρτζακης ή ο Κος Βαλάκας βεβαίως βεβαίως..

Που βρήκα το Koda ? Το παρειγγειλα από κατάστημα ηλεκτρονικών, ολα συνεργάζονται με τον εισαγωγέα www.tele.gr

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κινέζος με 45

εδω αντίσταση βαζεις σε σειρά και δημιουργείς προβλήματα... πόσο μάλλον κάτι που το ηλεκτρικό του ισοδύναμο γεμίζει μιση σελιδα A4.. το ερώτημα καλό θα ήταν να το απαντουσε ο Κος Τζωρτζακης ή ο Κος Βαλάκας βεβαίως βεβαίως..

Που βρήκα το Koda ? Το παρειγγειλα από κατάστημα ηλεκτρονικών, ολα συνεργάζονται με τον εισαγωγέα www.tele.gr

Α, μαλιστα. Ετσι οπως το λες ακουγεται λογικο.

by the way, εχει κανείς ιδέα που μπορώ να βρω κιτ θωράκισης ?

Λογικά ο Μανώλης θα μπορεί να κάνει κάτι μιας και τα Σέας έρχονται με εξτρά κιτ θωράκισης...με καμμιά μοντιφιά κάποιο θα ταιρίαξει στην διάμετρο του μαγνήτη...η δουλειά διευκολύνεται από το γεγονός ότι τα Βίφα έχουν πλαστικό σασί και δεν διαρρέει από εκεί τίποτα...
Αν δεν τα καταφέρεις Ελλάδα ρίξε μια ματιά προς Ριβιέρα μεριά... έχει μαγνήτες σε διάφορες διαμέτρους που κολλούνται πάνω στον υπάρχοντα...στην ανάγκη στρώνεις και μια γαλβανιζέ λαμαρίνα από την μέσα μεριά του κουτιού και καθάρισες ...

Αλλά ρε Τζόν...αυτό το αντιμετωπίζεις στην πορεία...οι αλλαγές στο μαγνητικό σύστημα δεν θα επηρεάσουν την σχεδίαση του κρός... οπότε μπορεί να ξεκινήσεις την δουλειά....άιντε τεμπέλη..κουνήσου...:slapface:

Υ.Γ. πως κάνεις μωρέ έτσι με την θωράκιση...πάρε ρε τσιγκούνη μια LCD να τελειώνουμε... :flipout: :flipout: :flipout:

Last edited:
για να κάνω έτσι θα υπάρχει λόγος (crt + htpc..)

λαμαρίνα δεν παίζει στο κουτι γιατι ειναι ηδη συναρμολογημένο... από τις τρυπες των γουφερ ειναι κομματακι δυσκολο να γινει δουλεια, ασε που εσωτερικά δεν θα ήταν σκοπιμο να ντυθει το mdf με κάτι μη ηχοαπορροφητικό ετσι δεν ειναι?

θα δοκιμάσω να ξεκολλήσω τις θωρακίσεις από τα koda αλλα μου φαινεται κομματάκι δυσκολο..

κάτι αλλο... επειδή μάλλον θα καταργήσω και την προστατευτική σιτα του κουτιού, και επειδή τα vifa εχουν κάτι κολλες, σιλικόνες, τσιμέντα και αλλα οικοδομικά υλικά στον κώνο τους (ξέρεις εσύ...) άμα τα βαψω προσεκτικά με μαυρο spray, εκτός από την πολύ μικρή αυξηση της μάζας, θα κάνω ζημιά λες ?

Μην βάλεις σπρέι γιατί εκτός από τον κώνο θα πάει σε αναρτήσεις, θα περάσει στο πηνίο από τα πλάγκ...γενικά θα γίνει κ@λ@ς...

Νοτισμένο πανάκι και υπομονή-επιμονή θέλει για να καθαρίσουν....

πανάκι με τι διαλυτικό ? με σιλικόνη ειχες κολλησει τις μαζες ? με τι διαλυεται ?

Μην βάλεις σπρέι γιατί εκτός από τον κώνο θα πάει σε αναρτήσεις, θα περάσει στο πηνίο από τα πλάγκ...γενικά θα γίνει κ@λ@ς...

μπορω να μονώσω τα πάντα με χαρτοταινία. Γυρω απο το plug εχει χειλάκι ο κώνος και μπορει να μονωθεί άνετα. Και η ανάρτηση επίσης. Το θέμα ειναι αν θα γινει αλλαγή στην συμπεριφορά του κώνου πέρα απο το ελαχιστο χαμηλωμα του fs

Για βάλε επάνω στο tweeter ένα L-pad .και πες μας αν ηρέμισε . Aν θέλει κι αλλο ξετσίρισμα , μη διστάζεις να του βάλεις και ένα πηνιάκι αέρος γύρω στα 0,3-0,6 mH .

Ακου 45 ευρώ μαζί με τα μεγάφωνα . Από που το αγόρασες να πάρω κι εγώ μερικά ;

Όχι διαλυτικά και τέτοια πράγματα γιατί δεν ξέρω-εις πως θα αντιδράσει το φαίμπεργκλας...
Χλιαρό διάλυμα νερού με λίγο απορυπαντικό και με υπομονή θα γίνει σαν καινούργιο...αν υπάρχει κάπου λίγο υπόλλειμα σιλικόνης ξύστο προσεκτικά με ένα μαχαιράκι φροντίζοντας να υποστηρίζεις τον κώνο από την πίσω μεριά με τα δάχτυλά σου...αν τελικά μείνει πάνω μια ιδέα δεν τρέχει και τίποτα...

Τώρα αν επιμένεις να βάψεις, τι να σου πώ... η αλλαγή στο βάρος θα είναι αστεία και ίσως και επιθυμητή, αλλά δεν ξέρω αν το στρώμα μπογιάς θα αντέξει στον χρόνο ή μετά από λίγο θα αρχίσει να ξεφτάει και θα γίνει 3χειρότερο από πρίν....

Με ό,τι κι αν περαστεί ο κώνος, τελικά ακούγεται διαφορετικά... Η διαφορά μάζας είναι ασήμαντη αλλά ακούγεται αρκετά διαφορετικα. Την είχα πατήσει με vifa (κάτι p21 rex ήταν νομίζω) που τα γυαλίσανε με απλό διάφανο πλαστικό σπρέι. Άλλαξαν οι χροιές και χρειάστηκαν καθάρισμα με βενζινη για να επανέλθουν κάπως.

Τσαμπα την χαρά.. δεν θέλει να γίνει οπως το φαντάστηκα... έκανα το λάθος να νομίζω οτι ο κινέζος, εφόσον παράγει και το 99.999999% των μεγαφώνων διαφόρων γνωστών κατασκευαστών, θα χρησιμοποιήσει τα ετοιμα καλουπια με τις standard διαστάσεις για να φτιαξει ενα σασι.. αμ δε... τα εβαλα το vifa πάνω και ιδου.. περισευουν 3+ χιλιοστά γύρω γύρω... βρίσκεις ενα λαστιχάκι θα μου πεις και το χωνεις στο λουκι και καθάρισες.. το θέμα ειναι οτι οι τρύπες πεφτουν ακριβως διπλα απο τις παλιες και στην πρώτη προσπαθεια η βιδα θα κλωτσήσει στην διπλανή τρυπα.. α σι χτιρι...

Attachments

• Image1.jpg
    Image1.jpg
    65.6 KB · Views: 78
Πρώτα για την θωράκιση...

Κοίτα πως ο ίδιος κατασκευαστής έχει θωρακίσει το (ίδιο κατ' τάλλα) 6,5 στο καινούργιο του κεντρικό ηχείο...
Μόνο ένας μαγνήτης κολλημένος πάνω στο δικό του και βουαλά...μιλάμε για κεντρικό ηχείο που ακουμπάει πάνω στην τηλεόραση...

Σε λίγο θα σου δείξω λύση για τις βίδες...

Attachments

• rrr.jpg
    rrr.jpg
    74.5 KB · Views: 69
Last edited:
Χρησιμοποιώ συχνά αυτό το σύστημα στερέωσης...

Το ένα κομμάτι εισχωρεί στην τρύπα του ξύλου και καρφώνεται από την μέσα μεριά και μετά η βίδα βιδώνοντας μέσα του το σφίγγει και το κάνει ένα σώμα...
Πέρα το ότι δίνει λύση σε κλωτσημένες βίδες και ταλαιπωρημένα σπειρώματα, η ροπή σύσφιξης που μπορείς να εφορμόσεις είναι απίστευτη συγκριτικά με τις απλές νοβοπανόβιδες...

Βγαίνουν σε διάφορες διαστάσεις και τα είχα πάρει από ένα μαγαζί στην Ερμού-μοναστηράκι που λέγεται Βιδεμπορική...

Attachments

• P1042638.jpg
    P1042638.jpg
    71.5 KB · Views: 80