Κινέζος με 45

Και μια και θα κάνεις όλη την βαβούρα, αν κάθεται καλά στην πατούρα βάλε πάνω και το τουιτεράκι PL ...
Και μόνο από τον χαμηλότερο συντονισμό του κερδισμένος θα βγείς...

Attachments

• ScreenHunter_037.jpg
    ScreenHunter_037.jpg
    70.5 KB · Views: 27
εχω κι εγω καρφωτά Μ4 καπου αλλά πρεπει να γυρισω το σπιτι αναποδα για να τα βρω...

Και μια και θα κάνεις όλη την βαβούρα, αν κάθεται καλά στην πατούρα βάλε πάνω και το τουιτεράκι PL ...
Και μόνο από τον χαμηλότερο συντονισμό του κερδισμένος θα βγείς...

ναι αυτό ειναι ενα αλλο θέμα... σιγά μην καθότανε καλά.. περισευουν κι εκει 3 χιλιοστα...

κι εγω υπολογιζα αλλαζοντας τις μονάδες να φαω με το dremmel μονο τις πλευρες του tweeter που ακουμπανε στα woofer, να βιδώσω και να αρχισω με την μια μετρήσεις και εξομοιώσεις... στα διάλα...

Ρε συ Τζόν...αφού έτσι κι αλλιώς μαύρο χρώμα το πήρες...δεν έφτιαχνες ένα καινούργιο κουτάκι και να το βάψεις μαύρο ???
Λιγότερη βαβούρα θα έκανες και θα είχες όλη την ελευθερία κινήσεων να κάνεις ότι θέλεις...με καλό τριψιματάκι-υπόστρωμα και 2 χέρια θα γινότανε κούκλα - σιγά την φασαρία 10-12 λιτράκια κουτάκι είναι....

Να χρειαζόσουνα το "ξύλινο" look να το καταλάβω...αλλά αφού το πήρες μαύρο τελικά τι κέρδισες ??? :damnyou:

θα την βγαλω την ακρη, απλα ειχα ορεξη να κάνω κατι απευθείας δημιουργικο αποφευγοντας τις αγγαροδουλειές αν με πιάνεις, αλλα δεν μου εκατσε με την μια..

ειπα να γλυτώσω τα ρουταρισματα και τα βαψίματα...

Σιγά την δουλειά...Ένα ρουτάρισμα στο τουίτερ είναι...Τρύπα με ποτήρι Φ75 και μετά ένα πέρασμα στο ρούτερ με στάνταρ "φτερό" 15 χιλ.
Τα γούφερ έτσι κι αλλιώς είναι surface-mount και δεν θέλουν ρουτάρισμα... Αλλά δεν μ' ακούς... Παιδέψου τώρα για να μάθεις... :grandpa:

Στάκα να μπεί ο Μανώλης να στα χώσει κι αυτός..... :flipout:

εχμ..... βιάστηκα να τα χωσω στον κινέζο... κοιταζω τις διαστάσεις κανα δυο peerless που εχουν αντιστοιχο σχήμα και βλεπω τελικα οτι δεν ειναι ο kodaς που εχει διαφορετικες διαστασεις αλλα το συγκεκριμένο vifa !

Έχω την εντύπωση ότι όλα τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ σασί του ομίλου είναι τα ίδια αφού λογικό είναι να βγαίνουν από το ίδιο καλούπι...

Τώρα σε ελαφριά κράματα και λαμαρινένια σασί θα υπάρχει ποικιλία...

Είσαι σίγουρος ότι τα peerless που τσέκαρες είναι με πλαστικό σασί ή απλώς επειδή είναι φαλτσοκομμένα υπέθεσες ότι είναι ίδια ???

οχι ειναι με μεταλλικο σασι. Γενικα νομιζα ότι όλα τα φαλτσοκομμένα 13άρια θα εχουν ιδιες διαστάσεις, ολα τα 16.5αρια επισης κτλ. ισως το συγκεκριμένο vifa ειναι custom παραγγελία για κατασκευαστή και διαφέρει λιγακι ?

οχι ειναι με μεταλλικο σασι. Γενικα νομιζα ότι όλα τα φαλτσοκομμένα 13άρια θα εχουν ιδιες διαστάσεις, ολα τα 16.5αρια επισης κτλ. ισως το συγκεκριμένο vifa ειναι custom παραγγελία για κατασκευαστή και διαφέρει λιγακι ?

Γιαυτό δεν είναι ακριβώς τα ίδια...γιατί τα άλλα είναι με μεταλλικό σασί...

John...δεν είναι custom παραγγελία με την στενή έννοια του όρου, απλά αυτή η σειρά μεγαφώνων με τα νέα πλαστικά σασί δεν είναι ακόμα διαθέσιμα στο κοινό παρά μόνο σε κατασκευαστές με διάφορες διαθέσιμες παραλλαγές κώνων, αναρτήσεων, μαγνητών κλπ

Η vifa ψάχνει εδώ και χρόνια την ιστορία με τα πλαστικά σασί που προσφέρουν ΤΡΟΜΕΡΑ πλεονεκτήματα κόστους σε σχέση με τα ελαφριά κράματα, αν καταφέρουν να μειώσουν-εξαλείψουν τα όποια μειονεκτήματά τους...Στα πλαίσια του ομίλου πλέον, όποιο μεγάφωνο φοράει πλαστικό σασί (ασχέτως brand-name), θα φοράει το ίδιο για χάριν μαζικής παραγωγής και μείωσης κόστους...

αααα και κάτι άλλο....όπως θα είδες από την πίσω μεριά του σασί υπάρχει μια ενσωματωμένη λωρίδα σιλικόνης που στεγονοποιεί το μεγάφωνο με το βίδωμα...
Η σιλικόνη αυτή είναι μιας χρήσεως και συνήθως αν το μεγάφωνο ξεβιδωθεί τότε κόβεται και φεύγει από την θέση της...
Κάνε τις δοκιμές σου όπως είναι και μόλις φτάσει η ώρα για την τελική τοποθέτηση καθάρισε τα υπολείμματα της υπάρχουσας σιλικόνης και με ένα μικρό σωληνάριο με ψιλή μύτη γέμισε του λουκάκι με ένα νέο στρώμα...Με το βίδωμα θα σφραγίσει άψογα... αν χρειαστεί σου ανεβάζω και φωτό για το πως ακριβώς θα το κάνεις...

-bye- -bye- -bye-

ναι το διαπίστωσα ήδη, παρατηρώντας στην φωτογραφία σου να εχει συμβει ακριβώς το ίδιο οπως και με τα δικά μου.

thanks for everything

Σιγά την δουλειά...Ένα ρουτάρισμα στο τουίτερ είναι...Τρύπα με ποτήρι Φ75 και μετά ένα πέρασμα στο ρούτερ με στάνταρ "φτερό" 15 χιλ.
Τα γούφερ έτσι κι αλλιώς είναι surface-mount και δεν θέλουν ρουτάρισμα... Αλλά δεν μ' ακούς... Παιδέψου τώρα για να μάθεις... :grandpa:

Στάκα να μπεί ο Μανώλης να στα χώσει κι αυτός..... :flipout:

Εμ έχει δίκιο ο ΘεοΘάν

....την μιά φθηνό
..τήν άλλη ΘΑΑΑΑΑ το πειράξουμε να το φτιάξουμε
...οχι δέν μάς κάνει το τουϊτερ
...οχι το γούφερ δέν χωράει
....ωχ τι θα γίνει με τίς πατούρες
...προσοχή στο μιάς χρήσεως μονωτικό εφαρμογής
.....κλπ
....κλπ
...ρε μάνα μου τα λεφτά που γλύτωσες θα τα φάς υπερδιπλά και τρίδιπλα σε χρόνο ....και φυσικά αυτό με τήν περίθλαση ...δεν το κόβω να γίνεται ζάφτι εκτός κι να κάνεις κάνα οφσετ στο τουιτέρι ....:award: .:grinning-smiley-043

....φορτώστε ...και σώστε ... -bye- :flipout:

Βέβαια υπάρχει και η θετική πλευρά ..να ούμ .....δηλαδή η εμπειρία που θα κερδίσεις κάνοντας τον κινέζο , βελτιώνοντας ....και φυσικά θα γεμίσεις ΟΛΑ τα κενά απογεύματα ....θα το χαρείς και θα το διασκεδάσεις μάνα μου ......
Α και το χρωματάκι ωραίο είναι ......

:D :p :flipout: :violent-smiley-008:

Last edited:
ασε ρε μανωλη μας τα χει κανει τσουρεκια με το κεντιρκο του
εχουμε ετοιμα θωρακισμενα 6Κ4311Β να τον περιμενουν και μου λεει οτι ειναι μεγαλα
πηρε τον κοντα ναουμ τωρα και βλεπω να τον καιει στο τζακι

και μπαι δε γουει:

1)τζοντζον θα παραγγειλουμε ???

2) ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!

άψογη βίδα για διάφορες ξυλοκατασκευές...
μπορείς δηλαδή να την στερεώσεις απο μέσα να κλείσεις το ηχείο και μετά
να βάλεις την βίδα χωρίς να πέσει απο 'μέσα'?

Απάντηση: Re: Κινέζος με 45

.. το θέμα ειναι οτι οι τρύπες πεφτουν ακριβως διπλα απο τις παλιες και στην πρώτη προσπαθεια η βιδα θα κλωτσήσει στην διπλανή τρυπα.. α σι χτιρι...

νομίζω καλυτερα ειναι να γυρισεις το μεγαφωνακι 45ο και να ανοιξεις καινουριες τρουπες :captain:
(αφτοανόητο θα μου πεις αλλα ειχα καιρο να κανω ποστ και ειπα να γραψω κατι)
:bang:

το παξιμαδακι ξυλου θελει μια τρυπα μεγαλυτερη να ειναι ισα σια σφικτο (για να μη σου πεσει στο σφιξιμο και μια προεργασια πριν μπει το μεγαφωνο , δηλαδη να δοκιμαστουν ολες οι βιδες να ειναι κατακορυφες να εινια καθαρα τα σπειρωματα κλπ.
παντως το σφιξιμο δεν συγκρινεται με καμια ξυλοβιδα μετα (μεχρι που το παρακανεις και στραβωνεις σασι)

δυστυχως το γουφερακι ειναι φαλτσοκομμενο και δεν γυρναει...

To λοιπόν έχουμε και λέμε. Λεω να παίξω ολίγον τι με τις μονάδες του κινέζου.

Συνεδεσα λοιπόν τα δυο γουφερ σε σειρά (μη μπορώντας να κάνω αλλιώς εφόσον ειναι 4ohm) και πήρα μετρήσεις σύνθετης αντίστασης και κρουστικής απόκρισης α) του tweeter και β) των δυο γουφερ μαζί

Με βάση τις παραπάνω μετρήσεις, έκανα μια εξομοίωση και χωρίς πολλά πολλά κατέληξα στο συννημένο κύκλωμα

Attachments

• cross1.gif
    cross1.gif
    3.3 KB · Views: 46