Κινηματογράφηση - Filming - shooting techniques - τεχνικές εικονοληψίας

Re: Sony α6500 Video

Δούλεψε οποιο σε βολεύει ή σου αρέσει...οι διαφορές αισθητικά είναι μικρές.
Απλά πρόσεχε τη ταχύτητα κλείστρου, να είναι σε 25, 50 κλπ λόγω ρεύματος στην Ευρώπη.
Ειδικά σε τεχνητό φωτισμό...γιατί αλλιώς μπορεί να έχεις flicker, banding κλπ

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Re: Sony α6500 Video

Αλήθεια, ποιά αίσθηση δημιουργείται στην εικόνα αν κάποιος δεν ακολουθήσει τον γνωστό κανόνα 25fps κλείστρο 1/25, 1//50, ... 30fps κλείστρο 1/30, 1/60 ... δηλάδη, τι "αίσθηση" (να το πω έτσι) δημιουργείται αν κάποιος τραβήξει ας πούμε video 25fps με ταχυτητα κλείστρου 1/70 για παράδειγμα ? (εκτός από το flickering του τεχνητού φωτισμού που στην ευρώπη είναι 50hz)

Απάντηση: Τεχνικές βίντεοληψίας

Τελικά είχαν μόνο για φωτογραφίες τράβηξα 24p super 35mm αλλα έκανα την βλακεία και είχα το κλείστρο στο 50 (κάπου τα μπέρδεψα)

Δεν έχω δει τι έβγαλα αλλά βλακια θα είναι.

Ευτυχώς που εκεί πήγα και τράβηξα επειδή εγώ ήθελα να τραβήξω και όχι επειδή μου το ζήτησαν αλλιώς θα έτρεχα σαν τον Βέγγο.

Τελικά είχαν μόνο για φωτογραφίες τράβηξα 24p super 35mm αλλα έκανα την βλακεία και είχα το κλείστρο στο 50 (κάπου τα μπέρδεψα)

Δεν έχω δει τι έβγαλα αλλά βλακια θα είναι.

Ευτυχώς που εκεί πήγα και τράβηξα επειδή εγώ ήθελα να τραβήξω και όχι επειδή μου το ζήτησαν αλλιώς θα έτρεχα σαν τον Βέγγο.
Μην σε νοιάζει αφού δεν είχαν φροντίσει το βίντεο δεν τους ενδιέφερε οπότε ότι και να τράβηξες καλό θα είναι.

Να πω ότι κουράστηκα να κρατάω την μηχανη.
Εκτός από τριποδο που δεν βόλευε εκεί τι άλλο θα μπορούσα να πάρω;

Re: Απάντηση: Τεχνικές βίντεοληψίας

Να πω ότι κουράστηκα να κρατάω την μηχανη.
Εκτός από τριποδο που δεν βόλευε εκεί τι άλλο θα μπορούσα να πάρω;

Μονόποδο, για τις γιορτές των παιδιών που πας και σε κανένα μυστήριο που δοκιμάζεις είναι το ιδανικό για να στήνεσαι εύκολα σταθερός χωρίς να ενοχλείς.

Ξεκόλλα από το NTSC και γύρισε την μηχανή στο PAL, θα χαλάσεις τσάμπα τα βίντεο από τα φώτα που θα αναβοσβήνουν.

Βάλε την ρύθμιση ποιότητας 1080p και αν είσαι σε καλό φωτισμό βάλε 50fps με shutter 1/100 και ανέβασε το διάφραγμα για να πετύχεις καλή έκθεση αν δεν έχεις ND φίλτρο. (Στην περίπτωση επεξεργασίας θα μπορείς να παίξεις με την ταχύτητα για slow motion).

Σε εσωτερικούς χώρους με δύσκολο φωτισμό μπορείς να κατέβεις στα 25fps για να βάλεις shutter 1/50 και με ανοιχτό διάφραγμα ώστε να είσαι πιο φωτεινός.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τεχνικές βίντεοληψίας

Μονόποδο, για τις γιορτές των παιδιών που πας και σε κανένα μυστήριο που δοκιμάζεις είναι το ιδανικό για να στήνεσαι εύκολα σταθερός χωρίς να ενοχλείς.

Ξεκόλλα από το NTSC και γύρισε την μηχανή στο PAL, θα χαλάσεις τσάμπα τα βίντεο από τα φώτα που θα αναβοσβήνουν.

Βάλε την ρύθμιση ποιότητας 1080p και αν είσαι σε καλό φωτισμό βάλε 50fps με shutter 1/100 και ανέβασε το διάφραγμα για να πετύχεις καλή έκθεση αν δεν έχεις ND φίλτρο. (Στην περίπτωση επεξεργασίας θα μπορείς να παίξεις με την ταχύτητα για slow motion).

Σε εσωτερικούς χώρους με δύσκολο φωτισμό μπορείς να κατέβεις στα 25fps για να βάλεις shutter 1/50 και με ανοιχτό διάφραγμα ώστε να είσαι πιο φωτεινός.

Έδωσα την A6000 πήρα την A6500 για να τραβάω 4k δεν βλέπω τον λόγο να γυρίσω σε 1080p

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τεχνικές βίντεοληψίας

Έδωσα την A6000 πήρα την A6500 για να τραβάω 4k δεν βλέπω τον λόγο να γυρίσω σε 1080p

Από όλα αυτά που έγραψα κόλλησες στην ανάλυση, δεν θυμόμουν την μηχανή σου, sorry. Αν θες να γράφεις 4Κ την αφήνεις μόνιμα στα 25fps με shutter στα 1/50.

Θέλω την Δευτέρα που γυρίζω Αθήνα να δω αυτό το 24p super 35mm που τράβηξα.
Ένα που πρόσεξα είναι ότι δεν κάνει αυτό το zoom που κάνει στις άλλες επιλογές.

Πώς μπορώ να κλειδώσω το κλείστρο στο 1/50 γιατί αν κουνήσω την ροδέλα στην 6500 αλλάζει.

το πατίνι όλα τα λεφτά... εκτος φακού :-)
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Filming - shooting techniques

Eνα βιντεο για το Motion control. Eναν τροπο δηλαδη να επαναλαμβανουμε την ιδια ακριβως κινηση της καμερας για να επιτυχουμε διαφορες καταστασεις που δεν γινονται σε μια μονον ληψη.

Last edited:
Απάντηση: Filming - shooting techniques

To ειδα χθες,
τρομερή δουλειά κάνει ο τύπος
με τα βίντεο που ανεβάζει.
Από τα λίγα πραγματικά αξιόλογα YouTube channels.

Απάντηση: Filming - shooting techniques

To πρώτο motion control που είχα δει ήταν πάνω από δεκαετία, ένα slow motion freeze time video της Philips νομίζω, και αρρώστησα :-)

Στον κοσμο του slow motion βασιλισσα στις καμερες ειναι η σειρα Phantom της Vision Research

Mε καμερες για κινηματογραφικη χρηση οπως αυτες που χρησιμοποιουνται σε παραγωγες οπως ο Σερλοκ Xολμς με αναλυση 4k και global shutter (εως 1000fps σε αναλυση 4k και περιπου 2000fps σε αναλυση 2k) αλλα και καμερες για αλλες χρησεις οπως βιομηχανικες ληψεις, ερευνητικες, πειραματικες κλπ οπου το ζητουμενο δεν ειναι απλα η τελεια εικονα αλλα τα αδιανοητα πολλα καρε ληψης.

Απολαυστε λοιπον ενα δειγμα τι κανει μια καμερα τετοιου ειδους εως τα 27000 fps.....

Last edited:
...πριν καμια δεκαετία που ήμουν πιο ενεργός στα vfx, ειχα δουλέψει με υλικό Weisscam,
νοικιασμένη ειχε έρθει απο Σερβία στο στούντιο Πετράκη στο Χαλάνδρι που το γυρίσαμε,
θυμάμαι πήγαινε ασυμπίεστο σε υπολογιστή κατευθείαν το υλικό μεσω μιας DeckLink και γέμιζαν οι Raid για πλάκα.
Άσε που χρειαζόταν τρελό φώς λόγω των 1000fps και ψηνόμασταν...