Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Πολύ ωραίο και φυσικό και το bokeh , λόγω της κάμερας tof....


https://m.imgur.com/gallery/PWg7fNd


4coOpQ2.jpg





Sent from my iPad using Tapatalk Pro
 
ολα ειναι απο DNG (απο το LR mobile σε ipad)... πολυ ανωτερα απ οτι εχω δει μεχρι τωρα, απ οποιοδηποτε κινητο με RAW.

Αυτο υποτιθεται ειναι το δυνατο της χαρτι, η δυναμικη περιοχη και η λεπτομερεια.
Στα jpg γινεται εντονο sharpening που χαλαει για μενα το αποτελεσμα (για social media βεβαια ειναι οτι πρεπει)

Με 1 κλικ (μπορεις να εχεις ετοιμο preset στο LR mobile) εχεις πολυ καλυτερη (και φυσικοτερη) φωτο στη στιγμη.
Εφτιαξα ενα τετοιο στο κινητο-ipad και το εφαρμοζεις σε ολες τις φωτο ευκολα και γρηγορα.

ΥΓ... το μονο που με χαλαει ειναι ο μεγαλος χρονος αποθηκευσης των φωτο ,αλλα το συνηθισα και δεν τις κοιταω οταν τραβαω.
Αφηνω το κινητο στην ησυχια του να τις αποθηκευσει/επεξεργαστει ...:ernaehrung004:
 
Από τίς καλύτερες φωτογραφίες πού έχεις άνεβάσει...βέβαια οί δοκιμές άπό διάφορα κινητά πού άλλάζεις είναι καλό γιά όλους πού ψάχνουν στό νήμα.Φίλος φάν τής Νόκια σκέφτεται νά τό άγοράσει άπό eshop πού είναι σέ προσφορά άλλά θά χρειαστεί έπεξεργασία γιά καλό άποτέλεσμα καί δέν τόχει, μήπως είναι καλύτερα νά κοιτάξει κάπου άλλού; huawei p30pro ή samsung ακόμα καί i phone? δεν ύπάρχει όριο στό μπάτζετ άπλώς νά έχει καλό άποτέλεσμα εύκολα.Ανέβασε καί κανένα πορτραίτο έάν μπορείς καί ότιδήποτε είναι χρήσιμο γιά τά ύπέρ καί τά κατά
Να'σαι πάντα καλά Γιάννη πού μοιράζεσαι πάντα τίς γνώσεις σου.Νά ρωτήσω μέ ποιό ipad έκανες τήν έπεξεργασία; Ευχαριστώ έκ τών προτέρων.:ernaehrung004:
 
Από iPad Pro 10.5 .

Αν δε το χει με την επεξεργασια, τότε να κοιτάξει άλλου.

Αν θέλει καλό αποτέλεσμα χωρίς ν ασχοληθεί, τότε iphone 11.
Έχει και το καλύτερο βίντεο αν τον ενδιαφέρει.

Αν δε θέλει iphone, τότε google pixel 4, αν δε θέλει να μπλέξει με κινεζικά και gcam.

Τα huawei έχουν επίσης πολύ καλή εικόνα( huawei p30 pro) αλλα υπερβολική για τα γούστα μου, το ίδιο και τα Samsung.

Από xiaomi, τα νέα mi 10 pro έχουν τρομερή εικόνα επίσης, δεν έχουν έρθει ακόμα όμως....


Sent from my iPad using Tapatalk Pro
 
Και γιατί είναι πάντα πιο προβλέψιμο, σταθερό και αξιόπιστο.

Δεν χρειάζεται να κάνεις τιποτα για να πάρεις ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Είναι πολύ σημαντικό αυτό αν κάποιος δεν ασχολείται όπως εμείς με τα τεχνικά κλπ.


Sent from my Nokia 9 using Tapatalk
 
Πράγματι Γιάννη πολύ ωραία δείγματα, ακόμα και ο θόρυβος δείχνει '''όμορφος'', φιλμάτος, για την ταχύτητα του κινητού, είχα παρόμοια θέματα με το Nokia 808 που ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του και με τα αρχεία 42mp ζοριζόταν πολύ λόγο έλλειψης υπολογιστικής δύναμης. Αν έβγαινε τώρα το Nokia 9 ή σε λίγο καιρό σίγουρα θα πήγαινε καλύτερα με τους νέους επεξεργαστές.

Για το iphone Τα έχουμε πει, όσο είχα το 11 pro Max δεν με ενθουσίασε άλλα ούτε υστερούσε και κάπου, εξαιρετικό τηλέφωνο μεν, με τιμή που τσούζει δε. Η έκδοση με την μεγάλη οθόνη και τα 256gb, που τα θεωρώ minimim ειδικά αν τραβάς αρκετά βίντεο χτυπάει 1.400 ευρώ που είναι ιδιαίτερα πολλά..περι ορέξεως βέβαια.

Y.Γ. Προσωπικά περιμένω να πέσει λίγο η τιμή του Xiaomi Note 10, που ήδη με τις κάμερες που έχει πάνω είναι τρομερό κελεπούρι.
https://www.skroutz.gr/s/20888905/Xiaomi-Mi-Note-10-128GB.html

Υ.Γ. Και κάτι λίγο άσχετο, εντάξει όλα τα κινητά δίνουν έμφαση σε φωτογραφία, επεξεργαστές, οθόνη κλπ. πότε θα δώσουν έμφαση στον τομέα του ήχου με ισχυρούς ενισχυτές και καλά Dac??? Ακόμα και ακριβά τηλέφωνα όπως το iphone 11 και p30 που είχα ήταν κάτω του μετρίου και όχι για τα δικά μου γούστα, ένα απλό και ταπεινό Μp3 player όπως το Fiio M3k των 80 ευρώ ισοπεδώνει ότι υπάρχει εκει έξω σε κινητό όσον αφορά την ποιότητα αναπαραγωγής ήχου...δεν συζητάμε καν για ακριβά Mp3 players...κρίμα γιατί αναγκάζομαι να κουβαλάω είτε mp3 player όταν βγαίνω έξω ή έστω εξωτερικό ενισχυτή για το κινητό.
 
Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Καλο DAC ειχαν τα LG . Δεν ξερω αν το συνεχιζουν ακομη στα G8 και V50.

Εχουν πράγματι, άλλα το V50 δεν έρχεται επίσημα στην Ελλάδα, το G8 επίσης, υπάρχει μόνο το G8s που ίσως να αξίζει, άλλα δεν έχω βρει αναλυτικά reviews όσον αφορά τον ήχο....οπότε δύσκολα θα έδινα 400 ευρώ χωρίς να γνωρίζω αναλυτικά πως είναι όσον αφορά τον ήχο. Σχεδόν όλα τα reviews για κινητά ασχολούνται κυρίως με τις κάμερες και την ταχύτητα του επεξεργαστή, στον ήχο δεν δίνουν σχεδόν καμία σημασία.
 
Για τους Xiaomiδες: φτιάχτε έναν φάκελο lab_options_visible μέσα στον DCIM->Camera και κάντε επανεκκίνηση, η στοκ κάμερα ανάλογα με το μοντέλο θα σας βγάλει κάποια εξτραδάκια... ;)


...το δικό μου είναι παλιατζούρα κι έβγαλε λίγα, σε πιο φρέσκα μοντέλα έχει "ψωμί" ανάλογα και με ποιά rom φοράτε...
 
Για τους Xiaomiδες: φτιάχτε έναν φάκελο lab_options_visible μέσα στον DCIM->Camera και κάντε επανεκκίνηση, η στοκ κάμερα ανάλογα με το μοντέλο θα σας βγάλει κάποια εξτραδάκια... ;)


...το δικό μου είναι παλιατζούρα κι έβγαλε λίγα, σε πιο φρέσκα μοντέλα έχει "ψωμί" ανάλογα και με ποιά rom φοράτε...
Δεν μου έβγαλε τίποτα διαφορετικό . Note 5 με Android 9 και MIUI 11
 
Χμμ... Παλιατζούρα εννοώ το mi note 3 του 2017. Στις ρυθμίσεις μου πρόσθεσε το face detection ως προεπιλογή (ή όχι), με ορατό frame και προεπιλογή beautify ναι/όχι. Σε νεώτερα μοντέλα βγάζει κι άλλα...
 
... υπάρχει μόνο το G8s που ίσως να αξίζει, άλλα δεν έχω βρει αναλυτικά reviews όσον αφορά τον ήχο.....

Το G8s ΔΕΝ εχει το καλο DAC του G8.

Για τους Xiaomiδες: φτιάχτε έναν φάκελο lab_options_visible μέσα στον DCIM->Camera και κάντε επανεκκίνηση, η στοκ κάμερα ανάλογα με το μοντέλο θα σας βγάλει κάποια εξτραδάκια... ;)

Θα το δοκιμασω στο Mi A3 του πατερα μου.
Για να φτιαχτει αυτος ο φακελος χρειαζεται συνδεση με το Pc ή γινεται και μεσα απο το κινητο. ?
 
Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Το G8s ΔΕΝ εχει το καλο DAC του G8.



Θα το δοκιμασω στο Mi A3 του πατερα μου.
Για να φτιαχτει αυτος ο φακελος χρειαζεται συνδεση με το Pc ή γινεται και μεσα απο το κινητο. ?

Τώρα μας έκαψες..και είχα ελπίδες για το G8s....μόνη λύση mp3player ή αυτό....https://www.fiio.com/q1mkii σε σύνδεση usb με το κινητό για dac Και amplifier.