Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Το redmi note 8 με το pro έχει τόση διαφορά στις κάμερες που να αξίζει τα έξτρα χρήματα. Και η μετάβαση από redmi note 5 pro με gcam σε redmi note 8 θα έχει εμφανή διαφορά στις φωτογραφίες? Ρωτάω γιατί η d7000 όσο πάει και κάθεται λόγω βάρους. Όταν έχω λίγο όρεξη θα πάρω την a6000 και βλέπω ότι το κινητό με καλύπτει σε αρκετά σημεία.
Λίγο πολύ ότι λέτε εδώ μέσα εδώ και καιρό αλλά εγώ έλεγα ότι δεν θα έρθω σε αυτή την θέση 🤨

Το Note 8 pro πέρα από τις κάμερες είναι αρκετά ανώτερη σαν συσκευή από το Note 8, από τον επεξεργαστή και την μνήμη, μέχρι την κατασκευή του, την μπαταρία και την οθόνη, αξίζει κάθε χρηματική διαφορά. Οι κάμερες του είναι σίγουρα καλύτερες, τώρα με Gcam το note 8 δεν ξέρω αν πιάνει ή αν είναι καλύτερο από το pro. Πρέπει κάποιος να έχει και τα 2 δίπλα για να κάνει συγκρίσεις. Από το Note 5 pro σίγουρα οπτικά είναι καλύτερα και τα 2 Note 8 και έχον και υπερευρυγώνια κάμερα που δεν έχει το 5 pro.

Χοντρικά στα χρήματά του το note 8 pro είναι κατηγορία από μόνο του, όπως είπαμε πέρα από τις κάμερες και σαν συσκευή πλησιάζει αρκετά ανώτερες χρηματικά συσκευές και η συνολική εμπειρία του τηλεφώνου θυμίζει High end (ούτε καν Midrange τηλέφωνο) Και όχι low end.

Να και ένα σημερινό συγκριτικό ανάμεσα στην 48mp camera του Redmi note 8 και την 64mp camera του Redmi note 8 pro.
Αξίζει να αναφέρω ότι δεν έχω ξαναδεί τέτοια μπαταρία σε σύγχρονο smart τηλέφωνο.
Χρήση wifi και στο 15% το note 8 pro είναι στα στατιστικά οθόνη ενεργή με τη φωτεινότητα στη μέση πάνω από 10 ώρες!
Αντίστοιχα το note 8 είναι πάνω από 7 ώρες.

Redmi Note 8 Ship by thniakos2001, on Flickr
Redmi Note 8 Pro Ship by thniakos2001, on Flickr
Redmi Note 8 Landscape by thniakos2001, on Flickr
Redmi Note 8 Pro Landscape by thniakos2001, on Flickr

Κοιτώντας την μεγέθυνση στο flickr δεν μπορώ να διακρίνω διαφορές, πέραν της πιο θερμής απόδοσης χρωμάτων του απλού. Δεν ξέρω πιο είναι κοντύτερα στην πραγματικότητα, ίσως μπορείς να μας πεις εσύ Παναγιώτη...

Μέρα με νύχτα είναι ρε παίδες η ποιότητα (υπέρ του pro ακόμα και σε 100% view). Δές π.χ. τις ταμπέλες του φούρνου ... και όχι μόνο
Γενικώς πολύ halo στην εικόνα του απλού και σιδερωμένες-παραμορφωμένες-εξαφανισμένες λεπτομέρειες

Τι είναι αυτή η "ginkgo user ..." εφαρμογή που αναφέρεται στο exif του απλού ?. Λες αυτή να έκανε την ζημιά ?

Το άλλο παράδοξο είναι οτι στο απλό δείχνει 1/2000 f/1.8 ενω στο pro 1/474 @ f/1.9 .. !!! .. είναι πολλαπλή λήψη η φωτό του pro ??

Νομίζω οτι τουλάχιστον για το ένα απο τα 2 κυκλοφορεί Gcam ..
https://forum.xda-developers.com/re...oogle-camera-rn8pro-edition-wyroczen-t3990731
https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/dev-wyroczen/

Πιθανότατα για το απλό που έχει snapdragon θα δουλεύει η τελευταία Βραζιλιάνικη .. https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/dev-rz_end/#apk1492
η οποία μάλλον είναι και η πληρέστερη γiα το mi note 10 .. αν και παίζουν και άλλες με εξαιρετική ποιότητα αλλά δεν υποστηρίζουν καλά όλους τους φακούς ..

Έχεις δίκιο Ηλία, κατεβάζοντας τα .jpeg και κοιτώντας στο 100% τεράστια η διαφορά. Κάτι πρέπει να συμβαίνει, ακόμα και το γέρικο mi note 3 που έχω βγάζει καλύτερο μικροκοντραστ και λεπτομέρεια - και είναι 12mp...

Παντως θα το ήθελα να δω ακριβώς την ίδια φωτό με κινητό 1000+ ευρώ.

Γιατί? Μια απλή ημερήσια φωτό είναι σε normal φωτιστικές συνθήκες.

To WB σε κάποιο από τα δυο είναι off, μάλλον του απλού.

Last edited:
Παντως θα το ήθελα να δω ακριβώς την ίδια φωτό με κινητό 1000+ ευρώ.

Με το ιδιο σκεπτικο ομως, κι εγω θα ηθελα να δω διαφορά με μια φωτ. μηχανη crop ή FF των 2-3 χιλιαδων ευρω.

Θελω να πω με αυτο, οτι η μικρη εως ελαχιστη διαφορά που θα υπάρχει, αποκλειεται να είναι ανάλογη της οικονομικής διαφοράς των συσκευών! Οποτε ενα τέτοιο ερωτημα, δεν εχει και ιδιαιτερο νοημα.

Και οι 2 είναι με την μαμά εφαρμογή για την κάμερα.
Θα δω μήπως είχα κάποια έξτρα ρύθμιση πειραγμένη.
Ναι το απλό παίρνει gcam και την έχω περάσει αλλά ήθελα να κάνω συγκριτικό και για τα 2 με την ίδια εφαρμογή.
Δημήτρη η πραγματική χρωματική αποτύπωση είναι κάπου στον ενδιάμεσο των 2, δεν είναι fuji δυστυχώς κανένα από τα 2.

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Με το ιδιο σκεπτικο ομως, κι εγω θα ηθελα να δω διαφορά με μια φωτ. μηχανη crop ή FF των 2-3 χιλιαδων ευρω.

Θελω να πω με αυτο, οτι η μικρη εως ελαχιστη διαφορά που θα υπάρχει, αποκλειεται να είναι ανάλογη της οικονομικής διαφοράς των συσκευών! Οποτε ενα τέτοιο ερωτημα, δεν εχει και ιδιαιτερο νοημα.

Σε μέρα ελάχιστες διαφορές έχουν ένα κινητό όπως το Note 8 pro με ένα κινητό των 1.000 ευρώ και ακόμα και με μηχανή FF των 2.000 ευρώ...μην πω ότι λόγω των 64mp το Note 8 pro ίσως έχει και περισσότερη λεπτομέρεια από πολλές μηχανές.

Και οι 2 είναι με την μαμά εφαρμογή για την κάμερα.
Θα δω μήπως είχα κάποια έξτρα ρύθμιση πειραγμένη.
Ναι το απλό παίρνει gcam και την έχω περάσει αλλά ήθελα να κάνω συγκριτικό και για τα 2 με την ίδια εφαρμογή.
Δημήτρη η πραγματική χρωματική αποτύπωση είναι κάπου στον ενδιάμεσο των 2, δεν είναι fuji δυστυχώς κανένα από τα 2.

Είναι εντυπωσιακές πάντως, ειδικά του Note 8 pro, απίστευτο τι κάνει πλέον ένα κινητό, Παναγιώτη τράβα και σε σύγκριση με την Fuji X-T20 σε καλό φως θα εντυπωσιαστείς, θα δεις με τα 64mp λεπτομέρεια που δεν την έχεις με την Fuji. Αν βάλουν και σκόπευτρο και ένα grip στα κινητά θα πετάξουμε τις μηχανές στα σκουπίδια!!χαχα

Να και ένα σημερινό συγκριτικό ανάμεσα στην 48mp camera του Redmi note 8 και την 64mp camera του Redmi note 8 pro.
Αξίζει να αναφέρω ότι δεν έχω ξαναδεί τέτοια μπαταρία σε σύγχρονο smart τηλέφωνο.

Aυτη του Pro ειναι πιο δυνατη εννοεις ?

υγ

Κανε μια παλληκαρια και κανε το ιδιο συγκριτικο αν μπορεις και ψιλοσουρουπο να δουμε και απο θορυβο πως τα πανε .Πολυ καλη προσπαθεια παντως σε ευχαριστουμε.

Aυτη του Pro ειναι πιο δυνατη εννοεις ?

υγ

Κανε μια παλληκαρια και κανε το ιδιο συγκριτικο αν μπορεις και ψιλοσουρουπο να δουμε και απο θορυβο πως τα πανε .Πολυ καλη προσπαθεια παντως σε ευχαριστουμε.

Του pro η μπαταρία είναι απίστευτη, προσωπικά μου βγάζει άνετα 2 μέρες χρήσεις με ανοιχτή την οθόνη τουλάχιστον 5-6 ώρες ανά μέρα και με ανοιχτά συνεχώς Wifi/Bluetooth. Μπορεί να μου φτάσει κάποιες φορές και για τρίτη μέρα!!! Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο σε κανένα κινητό.

Το βράδυ έχει μέτρια αποτελέσματα, βοηθάει σε ένα βαθμό ο μεγάλος αισθητήρας άλλα δυστυχώς χωρίς OIS σκούρα τα πράγματα.

συγκριτικό του p30 pro με τον αντικαταστάτη του - δε βλέπω τρελές διαφορές, εκτός από συγκεκριμένες εφαρμογές (video με την ultrawide καμερα)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

συγκριτικό του p30 pro με τον αντικαταστάτη του - δε βλέπω τρελές διαφορές, εκτός από συγκεκριμένες εφαρμογές (video με την ultrawide καμερα)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Νομίζω ότι κάπου τα high end Κινητά το έχουν τερματίσει, λογικό είναι, έχουν φτάσει πλέον σε ένα υψηλό επίπεδο και δεν θα βλέπουμε σημαντικές διαφορές κάθε χρόνο όσον αφορά την ποιότητα εικόνας.

Eκ των προδιαγραφών του, το P40_Pro έχει ως πιο σημαντικά σημεία υπεροχής του οχι την κυρίως κάμερα αλλά τις tele (125mm) & "ultrawide" 18mm (τα εισαγωγικά διότι δεν είναι και τόσο ultra .. )

Είναι το 1ο S/Phone με παραπάνω απο αξιοπρεπή ultrawide .. το οτι είναι 18mm αντί των 13-15 του ανταγωνισμού κάπως ισοφαρίζεται απο το οτι έχει 3/2 αντι 4/3 λόγο πλευρών. Κύριο ατού φυσικά ο μεγάλος 1/1,54 αισθητήρας κόντρα στους αναιμικούς 1/3 - 1/4 που βρίσκαμε μέχρι τώρα στις υπερευρυγώνιες των smartphone..

Eκ των προδιαγραφών του, το P40_Pro έχει ως πιο σημαντικά σημεία υπεροχής του οχι την κυρίως κάμερα αλλά τις tele (125mm) & "ultrawide" 18mm (τα εισαγωγικά διότι δεν είναι και τόσο ultra .. )

Είναι το 1ο S/Phone με παραπάνω απο αξιοπρεπή ultrawide .. το οτι είναι 18mm αντί των 13-15 του ανταγωνισμού κάπως ισοφαρίζεται απο το οτι έχει 3/2 αντι 4/3 λόγο πλευρών. Κύριο ατού φυσικά ο μεγάλος 1/1,54 αισθητήρας κόντρα στους αναιμικούς 1/3 - 1/4 που βρίσκαμε μέχρι τώρα στις υπερευρυγώνιες των smartphone..

Σωστός, έδωσαν έμφαση στην Ultrawide γιατί εκει είναι η αλήθεια ότι υστερούσαν αισθητά τα κινητά, η βασική κάμερα στα περισσότερα κινητά είναι πλέον το λιγότερο αξιοπρεπής.
Η ultrawide από την άλλη ακόμα και σε ακριβά κινητά που έχω δοκιμάσει όπως p30pro και iphone 11 pro είναι στην καλύτερη μετριότατη και για light χρήση, ελπίζουμε εδώ να δούμε επιτέλους μια καλή ultrawide.

για μενα ειναι μεγαλο ατου , το 10χ οπτικο του p40 pro plus, αλλα δεν ερχεται Ελλαδα (και να ρχοτανε δηλ. αμα δεν εχεις google, αστο καλυτερα).
Μακαρι να βγει και καποιο αλλο με τετοιο οπτικο ζοομ.

Γιάννη, 5Χ είναι το οπτικό (2Χ25 = 125mm) ... μάλλον εννοείς το υβριδικό 5Χ + 2Χ σοφτγουερικό ... τα δείγματα 10Χ στο GSMarena δεν μου γέμισαν το ματι.
Mονο αν δουλέψει συνδυαστικά το 5Χ + super resolution της Gcam δίνω ελπίδες να γίνει καλό ..