Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

οχι δεν εννοω αυτο το mode, εχει ειδικο night mode και μαλιστα λειτουργει και στις 5 καμερες, σε αντιθεση με την στοκ καμερα που ειναι για τη κυρια καμερα μονο.
αυτος ειναι και ολογος που εβαλα Gcam βασικα....

Το θεμα με το χρονο που κανει , ειναι οτι δεν μπορεις να δεις γρηγορα αυτο που τραβηξες...

Γιάννη .. αν μαντεύω σωστά .. αυτή η καθυστέρηση πρέπει να είναι bug που εμφανίστηκε με το τελευταίο λειτουργικό .. δεν συνεργάζονται καλά οι Gcam με το λειτουργικό και Google Photos π.χ.

Νικο, Τα xml εννοείς ?

δημιουργείς (αν δεν υπάρχει ήδη) μέσα στον φάκελο gcam εναν υπο-φάκελο Configs7 και τα ρίχνεις μέσα. Για να τα χρησιμοποιήσεις κάνεις διπλό "ταπ" δίπλα στο κουμπί του κλείστρου και εμφανίζεται ενα (υποτυπώδες) μενού με τα διαθέσιμα xml.

πως τα βαζουμε αυτα στο κινητο ?
στις ρυθμίσεις ορίζουμε οτι επιτρέπεατι η εγκατασταση εφαρμογής μή επίσημης απο google play.
Βρίσκουμε ποια βερσιόν θέλουμε της εφαρμογής, και ειτε την περνάμε στο κινητό ή απο κάποιο cloud drive απο το file managment ανοίγουμε/ τρέχουμε το apk

δοκιμασα σημερα την gcam παλι στο mi note 10 pro, στον υπερ ευρυγωνιο φακο.
Εχουμε λιγο καλυτερη λεπτομερεια και κοντραστ, αλλα δυστυχως δεν εχει αυτοματη διορθωση παραμορωσης , ουτε διορθωση του CA.
για μενα αυτα ειναι σημαντικα και το ελαχιστο κερδος σε λεπτομερεια δεν αντισταθμισει αυτες τις ελλειψεις.

Την ημερα λοιπον, δεν αξιζει καποιος ν ασχοληθει με gcam στο συγκεκριμενο φακο, εκτος αν εχει τη διαθεση να παιξει μετα στο post και να διορθωσει οσο γινεται αυτες τις ελλειψεις .

Ενα δειγμα ....

στοκ εφαρμογη (δειτε τη παραμορφωση στα ακρα, κι αν θελετε κατεβαστε το αρχειο απο το λινκ για ναδειτε στα ακρα επισης το εντονο green/purple CA.)

gcam

Ισως να είμαι εγώ περίεργος άλλα βρε παιδί μου πολύ ''λάσπη'' τα δείγματα των υπερευρυγωνίων, τα άκρα απλά δεν βλέπονται άλλα ακόμα και το κέντρο σου βγάζει μαι άσχημη κομπακτίλα και μια θολούρα ακόμα και χωρίς μεγέθυνση....τουλάχιστον έτσι τα βλέπω εγώ και δεν τα μπορώ, με εξαίρεση τον ευρυγώνιο του Huawei p40 pro δεν έχω δει μέχρι τώρα δείγματα από ευρυγώνιο που να στέκονται αξιοπρεπώς. Πρέπει να περάσουν τουλάχιστον ακόμα 1-2 χρόνια για να έχουμε και εκει καλά αποτελέσματα όπως στους βασικούς φακούς.

παρομοια αποψη αποκομισα και για τους αλλους φακους την ημερα.

Εχουμε μεν λιγο καλυτερη λεπτομερεια, αλλα οχι σε τετοιο βαθμο που να σκεφτομαι την gcam .
Με τη gcam μ ενοχλει οτι δεν ειναι και τοσο σταθερη οσο η στοκ, αργει λιγο στη ληψη λογω πολλαπλων ληψεων σε μια κλπ.

Με λιγα λογια, για μενα παντα, η Gcam ειναι στο συγκεκριμενο κινητο, μονο για μειωμενο φως, για νυχτα και night shot, που η στοκ εφαρμογη δεν εχει τους υπολοιπους φακους εκτος του βασικου .

Ισως να είμαι εγώ περίεργος άλλα βρε παιδί μου πολύ ''λάσπη'' τα δείγματα των υπερευρυγωνίων, τα άκρα απλά δεν βλέπονται άλλα ακόμα και το κέντρο σου βγάζει μαι άσχημη κομπακτίλα και μια θολούρα ακόμα και χωρίς μεγέθυνση....τουλάχιστον έτσι τα βλέπω εγώ και δεν τα μπορώ, με εξαίρεση τον ευρυγώνιο του Huawei p40 pro δεν έχω δει μέχρι τώρα δείγματα από ευρυγώνιο που να στέκονται αξιοπρεπώς. Πρέπει να περάσουν τουλάχιστον ακόμα 1-2 χρόνια για να έχουμε και εκει καλά αποτελέσματα όπως στους βασικούς φακούς.

εγω δε βλεπω τοσο κακη ληψη στα δειγματα μου... δεν ειναι αριστα, αλλα για μενα πολυ ικανοποιητικα.

παρομοια αποψη αποκομισα και για τους αλλους φακους την ημερα.

Εχουμε μεν λιγο καλυτερη λεπτομερεια, αλλα οχι σε τετοιο βαθμο που να σκεφτομαι την gcam .
Με τη gcam μ ενοχλει οτι δεν ειναι και τοσο σταθερη οσο η στοκ, αργει λιγο στη ληψη λογω πολλαπλων ληψεων σε μια κλπ.

Με λιγα λογια, για μενα παντα, η Gcam ειναι στο συγκεκριμενο κινητο, μονο για μειωμενο φως, για νυχτα και night shot, που η στοκ εφαρμογη δεν εχει τους υπολοιπους φακους εκτος του βασικου .

Βασικά έχουν βελτιωθεί αρκετά οι stock εφαρμογές και έτσι όπως πάει σε λίγο καιρό δεν θα βλέπουμε και τίποτα συγκλονιστικό με τις gcam που δεν το έχουμε ήδη, αυτό που αναφέρεις ισχύει πλέον σε πολλά κινητά και το αναφέρουν αρκετοί χρήστες, μέχρι βέβαια να βγάλει τίποτα νέο η Google Και να τρέχουμε πάλι.

εγω δε βλεπω τοσο κακη ληψη στα δειγματα μου... δεν ειναι αριστα, αλλα για μενα πολυ ικανοποιητικα.

Κακές λήψεις δεν είναι προφανώς, άλλα προσωπικά δεν τα μπορώ, για μένα δεν στέκονται επάξια, ίσως μόνο για θέαση σε κινητό ή για social. Εντάξει ο καθένας το βλέπει και διαφορετικά βέβαια, για αυτό τον λόγω χρησιμοποιώ μόνο την μονή κάμερα του iphone SE και αποκλειστικά μόνο την βασική κάμερα του Redmi note 8 pro, καλές οι macro, ευρυγώνιες, τηλεφακούς κλπ. άλλα οι περισσότερες είναι κάτω από τα στάνταρντ και τον πήχη που έχω θέσει ως Minimum για να έχω φωτογραφίες αποθηκευμένες στον υπολογιστή μου. Θα προτιμούσα anytime να είχα OIS στην βασική κάμερα του note 8 pro, παρά όλες αυτές τις άσκοπες κάμερες για μένα.

για μενα (προφανως ο καθενας εχει αλλες αναγκες) ο υπερ ευρυγωνιος ειναι ο βασικος λογος να εχω το κινητο σαν φωτογραφικη.

Τετοιο εστιακο δε μπορεις ευκολα να εχεις στη μηχανη σου και μαλιστα ταυτοχρονα να φτανεις σε σχετικα μεργαλα εστιακα μηκη (στα 100mm περιπου το συγκεκριμενο κινητο, αλλα πανε ακομα περισοοτερο).

Στην Α7 εχω τον 18mm samyang , που δεν ειναι τοσο ευρυγωνιος και φυσικα ειναι prime .

Διπλα διπλα, βλεπεις καποιες διαφορες, αλλα οχι κατι συγκοονιστικο.... ειδικα σε κινητα, ταμπλετ, τηλεοραση και social media (Που ειναι το 90% της χρησης μου) , δεν μου λειπει κατι ιδιαιτερα.

Μονο σε θεαση 200% και πανω , στον υπολογιστη , μπορω να δω τις διαφορες...αλλα δεν το κανω αυτο ποτε, εκτος απο τις στιγμες των συγκριτικων .

δες για παραδειγμα ενα δειγμα και απο τις 2 μηχανες (minote 10 στοκ εφαρμογη kai sony)

Με gcam θα ειχα ακομα λιγο καλυτερη λεπτομερεια και αν ασχολιομουν στο ποστ, οι διαφορες θα ηταν ασημαντες!

SONY

MI NOTE 10

Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Γιάννη η φωτό από το τηλέφωνο είναι τόσο χάλια σε γεωμετρία που δεν θα ασχοληθεί κάποιος με τα υπόλοιπα. Είπαμε να έχουμε ευρυγώνιο φακό αλλά να τηρούνται τα βασικά. Ενταξει θα μου πεις διορθώνεται στο post αλλά τοτε καταργείς εν μέρη τον ευρυγώνιο και μιλάμε για άλλο concept.

Αν βγαίνουν έτσι ρουφηχτά τα κάδρα στο ευρυγώνιο έχουμε θεματάκι.

Εγώ πάντως θα βάλω τον samyang για πώληση....!

YΓ... γι αυτο ανεφερα Κωστα ΓΙΑ ΜΕΝΑ, δεν ασχολουμαι με αρχιτεκτονικη φωτογραφια, οποτε μικρο το κακο.
Εχω και το RAW αλλωστε αν χρειαστει (σε RAW ειναι 14mm περιπου, το 16 ειναι το "καθαρο".)

Re: Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Γιάννη η φωτό από το τηλέφωνο είναι τόσο χάλια σε γεωμετρία που δεν θα ασχοληθεί κάποιος με τα υπόλοιπα..

Εγω παλι πιστευω οτι το κοινο που προτιμα τα κινητα απο τις φωτογραφικες δεν δινει καν σημασια σε αυτα τα "θεματα".

εγω παντως εδω δε βλεπω ιδιαιτερη παραμορφωση, οι ευθειες στα ακρα ειναι οπως πρεπει....

YG... στο DXΟ επισης αναφερει ρητα οτι ειναι πολυ καλη η αποδοση στις γεωμετρικες παραμορφωσεις στον 16mm φακο (το P30 pro ειναι σαφως κατωτερο , αν και με λιγοτερο ευρυγωνιο καδρο!).
Μονο το νεο samsung ειναι καλυτερο σε super wide .

https://www.dxomark.com/xiaomi-mi-cc9-pro-premium-edition-camera-review/

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Ναι αλλά δίνουν χιλιάρικα μόνο για τη φωτογραφική κάμερα ενός τηλεφώνου, ας έχουν και τις ανάλογες απαιτήσεις . Τα τεστ στο DXO γιατί τα βλέπουν τοτε? Και όσο ασχολείσαι αρχίζεις και καταλαβαινεις.

Δεν αφορά μόνο αρχιτεκτονικο βρε Γιάννη , ένα πρόσωπο να τραβήξεις σε selfie με ασχημο γεωμετρικά ευρυγώνιο θα δεις παραμορφώσεις περίεργες ή σε ένα γκρουπ ανθρώπων που είναι στην άκρη κάποιος θα βγει αυτός τιραμόλα. Αν δεν ενοχλεί πάω πάσο, όμως αφού εδώ τα κρίνουμε για τις φωτογραφικές τους ικανότητες και όχι για τα υπόλοιπα πρέπει να λέμε και τα συν και τα πλην.

ΥΣ
εγω σχολίασα το κάδρο που ανέβασες ως συγκριτικό, αν συγκρίνει το DXO μεταξύ τους τι κάνουν τα τηλέφωνα στη γεωμετρία προφανώς η σύγκριση είναι τελειως άλλη.

μα με οποιον υπερευερυγωνιο φακο κι αν τραβηξεις ομαδικο προρτραιτο , τα ακρα θα ειναι παραμορφωμενα.

Επισης , το κινητο εχει και διορθωση γι αυτο, που δεν εχουν καν οι μηχανες!