Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Έχουν και οι μηχανές απλά στα κινητά είναι μεγαλύτερη η διορθωση γιατί είναι μικρά τα οπτικά και πιο αδύναμα.

ΥΣ
καδρο στο άπειρο αποκλείεται να δεις συγκλίνουσες , το πρώτο κάδρο σου ήταν αντιπροσωπευτικό γιατι είχε δεξιά αριστερά και πολύ πιο κοντά τέτοιες γραμμές. Υπάρχει περίπτωση βέβαια να το έθαψες άθελα σου το κινητό αλλάζοντας ελαφρως τη γωνία προς τα κάτω, εκεί ναι λόγω προοπτικης μπορεί να έδωσε χειρότερα αποτελέσματα.

το αποτελεσμα μετραει Κωστα.

Για την ακριβεια παιρνω πισω οτι ειπα και με βαση αυτο το δειγμα , ειναι σαφως καλυτερο το κινητο σε παραμορφωση προσωπων και με διαφορα !!

Σαφως μπαινει για αγγελια ο samyang μετα απο απαιτηση της γυναικας μου , που τη παχαινει πολυ ! :p

Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Χα χα , ναι θαλεγα οτι εχεις δίκιο. ο SAMYANG διορθώνει προς τα έξω το κάδρο ενω το κινητό μαζεύει προς τα μέσα το κορμί και βγαίνει πιο σωστό

Ζημιά μας έκαναν τα άτιμα τα κινητά!!!χαχα...όπως το πάμε θα δώσουμε όλο τον εξοπλισμό μας για αυτά. Η αλήθεια είναι ότι πέρα από την εμπειρία χρήσης, κράτημα, σκόπευτρο κλπ. σε ποιότητα εικόνας είμαι ευχαριστημένος με τα Note 8 pro Και Iphone 8 se, ακόμα και σε βράδυ στέκονται αξιοπρεπέστατα, σε βίντεο δε το iphone SE είναι ανώτερο αισθητά από οτιδήποτε έχω σε φωτογραφική μηχανή ειδικά σε καλό φως, σε βίντεο οι μηχανές ακόμα παλεύουν με crop σε 4Κ, με μέτρια εστίαση και φυσικά 4Κ60p μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις...ντροπή πραγματικά.

Ξέρω και κάποια μέλη εδώ μέσα που δεν γράφουν πολύ πλέον λόγω ότι με τα κινητά έχουν ψιλοπαρατήσει τις μηχανές, δεν θέλω να αναφέρω ονόματα.

Στα του Note 10 για μένα όπως έχουμε πει αρκετές φορές το θέμα μου είναι κυρίως ο αδύναμος επεξεργαστής και το μέτριο στην καλύτερη βίντεο, σε όλα τα άλλα είναι ένα εξαιρετικό και αξιόλογο κινητό.

Βλέποντας τα δίπλα δίπλα, στο μόνιτορ, οι διαφορές είναι πολύ μικρές όπως είπα.
Αν τραβάς με gcam έχεις και πολύ λεπτομέρεια και μεγάλο dynamic range.
Αν τις επεξεργαστείς και λίγο , οι διαφορές είναι ασήμαντες σε νορμάλ θέαση.
Παραμόρφωση έχει πολύ λίγη μετά την αυτόματη διόρθωση, και τα πρόσωπα όπως έδειξα φαίνονται καλύτερα με το κινητό.
Επειδή εγώ τραβάω πολύ εκδηλωσεις, πρόσωπα κλπ δεν μου προσφέρει κάτι παραπάνω ο samyang.

Επίσης έχω λίγο μεγαλύτερο κάδρο που πολλές φορές είναι σημαντικό...τα 2mm διαφορά είναι αρκετά σε ευρυγώνιο πλάνο.

Για να πας σε κάτι πραγματικά καλύτερο σε 16mm και κάτω και μάλιστα οπτικά διορθωμένο , θέλεις πολλά χρήματα και με manual εστίαση, κάτι σε laowa 15mm που κοστίζει όσο 2 κινητα !

https://www.galaiosphoto.gr/product_info.php?products_id=8658

Ζημιά μας έκαναν τα άτιμα τα κινητά!!!χαχα...όπως το πάμε θα δώσουμε όλο τον εξοπλισμό μας για αυτά. Η αλήθεια είναι ότι πέρα από την εμπειρία χρήσης, κράτημα, σκόπευτρο κλπ. σε ποιότητα εικόνας είμαι ευχαριστημένος με τα Note 8 pro Και Iphone 8 se, ακόμα και σε βράδυ στέκονται αξιοπρεπέστατα, σε βίντεο δε το iphone SE είναι ανώτερο αισθητά από οτιδήποτε έχω σε φωτογραφική μηχανή ειδικά σε καλό φως, σε βίντεο οι μηχανές ακόμα παλεύουν με crop σε 4Κ, με μέτρια εστίαση και φυσικά 4Κ60p μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις...ντροπή πραγματικά.

Ξέρω και κάποια μέλη εδώ μέσα που δεν γράφουν πολύ πλέον λόγω ότι με τα κινητά έχουν ψιλοπαρατήσει τις μηχανές, δεν θέλω να αναφέρω ονόματα.

Στα του Note 10 για μένα όπως έχουμε πει αρκετές φορές το θέμα μου είναι κυρίως ο αδύναμος επεξεργαστής και το μέτριο στην καλύτερη βίντεο, σε όλα τα άλλα είναι ένα εξαιρετικό και αξιόλογο κινητό.

λογικο να παμε προς τα εκει..
εγω πηρα πριν λιγο καιρο mirrorless canon με 250 ευρω.
εαν αυτο στο ελεγα(οχι παραπανω)πριν 3 χρονια,θα με ελεγες ψευτη..
βεβαια εννοειται οτι οι διαφορες μια κανονικης και σοβαρης φωτογραφικης,εχουν σημαντικη διαφορα,
αλλα βλεπουμε οτι καθε χρονο η ψαλιδα κλεινει με αλματωδης ρυθμο...

Εμένα για το μέσο χρήστη μια χαρά μου φαίνονται οι φωτογραφίες του Γιάννη.
Νικόλα αναμένουμε δείγματα από iphone αν θες και έχεις όρεξη.

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Εμένα για το μέσο χρήστη μια χαρά μου φαίνονται οι φωτογραφίες του Γιάννη.
Νικόλα αναμένουμε δείγματα από iphone αν θες και έχεις όρεξη.

σαφως..!!!
και μαλιστα ειναι και αριστες στην εκτυπωση,τουλαχιστον μεχρι 13Χ18...

και μια σε εσωτερικο χωρο, φυσικος φωτισμος (λιγος) .....

Μονο σε 100% μεγεθυνση μπορω να καταλαβω ποια ειναι ποια, και οχι ευκολα!

ΥΓ... οχι δε πουλαω τη sony a7 iii + tamron 28-75 της δοκιμης (ακομα) :p

xiaomi

Sony

να υπενθυμισω οτι ειναι ο μεγαλυτερος αισθητηρας μεχρι τωρα σε κινητο, ο ιδιος με αυτον του νεοτερου xiaomi mi 10 pro, και στο μεγαλο Samsung s20 ULTRA !

Οσο τον ψαχνω, τοσο εντυπωσιαζομαι....

Δειτε σε ελαχιστο φωτισμο απο το παραθυρο, ποσο καλα γραφει σε σχεση με την κορυφαια A7 II + tamron .

Απιστευτα μικρες διαφορες, το χρωμα ερχεται σχεδον στα ιδια, η λεπτομερεια πολυ κοντα, και σε 100% δυσκολευομαι αρκετα να δω διαφορες (κυριως στα πολυ σκοτεινα , οπου η σονυ δινει ρεστα).
Αλλα μιλαμε για μια μηχανη πολλαπλασιου κοστους και σαφως απο τις κορυφαιες μηχανες στην αγορα, με ισως το καλυτερο αισθητηρα.

xhnFAF0.jpg

XIAOMI

sony a7

Σε βλέπω Γιάννη να πουλάς την μηχανή και να μένεις με τι κινητό στο τέλος.χαχα
Πέρα από την πλάκα προσωπικά ο βασικός λόγος που έχω μηχανές είναι τα κλασικά σκόπευτρο, εργονομία, κράτημα και δυνατότητα να αλλάζεις φακούς, αν κάποιον δεν τον ενδιαφέρουν τόσο πολύ αυτά και απλά κάθεται με έναν κιτ φακό τότε καλύτερα θα καλυφθεί με ένα καλο κινητό. Ειδικά ο βασικός φακός των κινητών δίνει παρά πολύ καλά αποτελέσματα ακόμα και σε βράδυ πλέον. Σε βίντεο δε πολλά κινητά είναι ανώτερα σε ποιότητα και δυνατότητες σε σχέση με πολλές μηχανές...

Υ.Γ. Άσχετο αλλά ασχολείσαι και με τηλεκατευθυνόμενα βλέπω...μπράβο..έχω και εγώ κάμποσα, συμπτωματικά μόλις τώρα γύρισα από τρεξίματακι που κάναμε με φίλους, έχω ένα τούμπανο traxxas 1/10 που πάει φοβερά.

Σε βλέπω Γιάννη να πουλάς την μηχανή και να μένεις με τι κινητό στο τέλος.χαχα
Πέρα από την πλάκα προσωπικά ο βασικός λόγος που έχω μηχανές είναι τα κλασικά σκόπευτρο, εργονομία, κράτημα και δυνατότητα να αλλάζεις φακούς, αν κάποιον δεν τον ενδιαφέρουν τόσο πολύ αυτά και απλά κάθεται με έναν κιτ φακό τότε καλύτερα θα καλυφθεί με ένα καλο κινητό. Ειδικά ο βασικός φακός των κινητών δίνει παρά πολύ καλά αποτελέσματα ακόμα και σε βράδυ πλέον. Σε βίντεο δε πολλά κινητά είναι ανώτερα σε ποιότητα και δυνατότητες σε σχέση με πολλές μηχανές...

Υ.Γ. Άσχετο αλλά ασχολείσαι και με τηλεκατευθυνόμενα βλέπω...μπράβο..έχω και εγώ κάμποσα, συμπτωματικά μόλις τώρα γύρισα από τρεξίματακι που κάναμε με φίλους, έχω ένα τούμπανο traxxas 1/10 που πάει φοβερά.
Ασχολλιομουν πολύ πριν πολλά χρόνια και σε πρωτάθλημα κλπ
τώρα είναι πια διακοσμητικά....
Μόνο με τα drone ασχολούμαι.λιγο.

Την α7, αν δεν υπάρξει σοβαρός λόγος δε τη δίνω...προφανώς.

Εντυπωσιακό !

Και κάποια νυκτερινή φωτογραφία παρακαλώ εαν είναι εύκολο

και μια νυχτερινη.

Εδω εχουμε μια μικρη υπεροχη της σονυ στα πολυ σκοτεινα (εχει περισσοτερη λεπτομερια), αλλα χανει πολυ στα highlights!
Το χιαομι ειναι σε night mode φυσικα, γι αυτο κερδιζει πολυ στα highlights.

εξισου εντυπωσιακη αποδοση για μενα και στα νυχτερινα.

UM2eYku.jpg

Xiaomi

Sony