Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Δυστυχώς δεν έχω δει κάποιο αξιόλογο σαν αυτό που περιγράφεις Νίκο μέχρι 300 ...

Δημήτρη πολύ καλή προσφορά καί μέ google services..τό πήρε φίλος τότε πού κυκλοφόρησε πρίν λίγο καιρό 499 ...σήμερα στά 249 είναι καλή ευκαιρία.
https://www.skroutz.gr/s/20906687/Huawei-Nova-5T-6GB-128GB-Midsummer-Purple.html

Καί μιά παρουσίαση.
https://youtu.be/3HZ96shJ1mk

Είναι καλή λύση πράγματι, ουσιαστικά το τηλέφωνο είναι ένα rebrand του honor 20 που κυκλοφορεί εδώ και κανένα χρόνο τουλάχιστον. Στην πράξη πάντως στα φωτογραφικά που μας ενδιαφέρουν εδώ ο κύριος αισθητήρας δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με το Xiaomi Note pro 9. Επίσης και το βίντεο είναι λίγο soft. Δεν μπορείς να βάλεις και gcam. Το κύριο πλεονέκτημα του κινητού αυτού είναι ο επεξργαστής που είναι εξαιρετικός.

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Πάνο δεν είναι GLOBAL έκδοση μη και υπάρχει πρόβλημα;
Στο eglobal υπάρχει στην απίστευτη τιμή των 230 ευρώ το Nokia 9 αν θυμάμαι καλά είχε βάλει δείγματα φωτογραφικά ο Γιάννης.
https://www.eglobalcentral.eu/nokia-9-pureview-ta-1082-6gb-128gb-single-sim-midnight-blue-1.html

Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Δημήτρη πολύ καλή προσφορά καί μέ google services..τό πήρε φίλος τότε πού κυκλοφόρησε πρίν λίγο καιρό 499 ...σήμερα στά 249 είναι καλή ευκαιρία.
https://www.skroutz.gr/s/20906687/Huawei-Nova-5T-6GB-128GB-Midsummer-Purple.html

Καί μιά παρουσίαση.
https://youtu.be/3HZ96shJ1mk

Το πήρε μια φίλη, οπότε ελπίζω να μπορέσω να το δουλέψω λίγο, ίσως και να πάρω κάποια δείγματα...

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

επειδη προσφατα αναβαθμιστηκα σε miui 12 και εια καλυτερα αποτελεσματα απο τη μαμισια καμερα πως κανω long exposure photo χωρις να παω απο την ΠΡο επιλογη να επιλεξω μεγαλη ταχυτητα ?

Δεν είναι διαθέσιμη επιλογή σε όλα τα κινητά....αν δε στο βγάλει, δεν υποστηρίζεται.

Ίσως σε κάποια μελλοντική αναβάθμιση....ούτε στο δικό μου k20 pro την έχει.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

τελικα χτες πηρα το Redmi 9 pro .. εξαιρετικη κατασκευή με θηκη μεσα και ένα φορτιστη τουμπανο ! φωτογραφικα δειγματα σιγα σιγα ..

Έχω εδώ και μερικές μέρες τo Xiaomi Mi8, τηλέφωνο 2+ ετών πλέον, οι τιμές που τo δίνουν πλέον είναι χώμα και έτσι είπα να το δοκιμάσω, πέρα από τα κλασικά που δεν μας απασχολούν σε αυτό το thread (το κινητό έχει Amoled οθόνη, μεταλλική κατασκευή, γρήγορο επεξεργαστή Snapdragon 845, face unlock, 6gb ram κλπ.) στα των φακών έχει 2 μόλις πίσω, έναν κανονικό και έναν τηλεφακό. Ενας από τους βασικός λόγος που το επέλεξα ήταν το OIS της βασικής μηχανή που κάνει πράγματι τρομερή δουλειά το βράδυ και σε βίντεο παρόλο το σχετικά μικρό βασικό αισθητήρα.
Βλέποντας λοιπόν τι μπορεί να κάνει ακόμα και ένα τηλέφωνο 2+ ετών που πλέον φτάνει στο σημείο να στο χαρίζουν, μπαίνω σε πολλές σκέψεις για το μέλλον των φωτογραφικών μηχανών και αν έχει νόημα να κουβαλάμε μηχανή γενικότερα μαζί μας.

Παρακάτω 3 δείγματα low light κατευθείαν από την μηχανή jpeg χωρίς καμία επεξεργασία από την πλευρά μου.

50179715127_7d27859c6d_b.jpg
[/URL]IMG_20200801_212227 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]
50179464261_684befba61_b.jpg
[/URL]IMG_20200801_210304 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]
50179714872_9b80719813_b.jpg
[/URL]IMG_20200801_212429 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

Δείγμα και από την τηλεφακό που είναι αρκετά αξιόλογος με 55mm εστιακό μήκος.

50178929593_76368261ce_b.jpg
[/URL]IMG_20200801_202515_1 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

Και πορτρετάκι και σε καλό φωτισμό, άλλα με σκιές που το HDR τις ''σιδέρωσε'' μια χαρά.
IMG_20200801_152511 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr

Και το εντυπωσιακό και βραδινό πορτρέτο με το portrait mode της μηχανής, δεν το περίμενα ακόμα και σε κακό φωτισμό να ανταπεξέρχεται σε portrait mode Μια χαρά.

50179465456_bb3339c968_b.jpg
[/URL]00100sPORTRAIT_00100_BURST20200801211048681_COVER by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

Επίσης για βίντεο, θα βάλω αργότερα δείγματα, είναι πραγματικά εντυπωσιακό, τραβάει πολύ καλό 4κ60p, το ΟIS κάνει δουλίτσα, στέρεο ήχος, άψογη εστίαση και χρώματα, dynamic range Κλπ. στο υψηλότερο επίπεδο. Εχει και αρκετά αξιόλογο Slow motion.

Ειλικρινά πάντως πείτε μου, αν ένα κινητό 2ετίας με βασικό αισθητήρα μόλις 2,55 της ίντσας, Και με όχι τα καλύτερα οπτικά που μπορείς να βρεις σε κινητό, μπορεί να κάνει αυτά τα πράγματα, το μέλλον είναι πολύ σκοτεινό για τις μηχανές. Γενικότερα η Computerized photogrpahy κάνει πλέον θαύματα και το μέγεθος του αισθητήρα σιγά σιγά περνάει σε δεύτερη μοίρα.

Υ.Γ. Να προσθέσω ότι είχα μαζί μου και την Fuji X-E3 με τον 15-45 στην βραδινή βόλτα και απλά πέρα από την δυσκολία εστίασης το βράδυ, οι φώτος που πήρα ήταν γεμάτες θόρυβο και αισθητά χειρότερες από του κινητού, προφανώς με photoshop Κλπ. μπορεί να γίνουν καλύτερες από ότι του κινητού άλλα σαν έτοιμα αρχεία το κινητό είναι απλά ανώτερο σε βραδυνές καταστάσεις από μηχανή με κιτ φακό. Η μηχανή μπήκε στην τσάντα και το κινητό πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Άντε μετά να πείσεις τον απλό χρήστη να αφήσει το κινητό και να πάρει μηχανή.
Δείτε εδώ τη macro camera του Poco f2 που θεωρώ αυτή τη στιγμή το πιο vfm κινητό της αγοράς σε όλες τις κατηγορίες και μάρκες.
https://www.youtube.com/watch?v=T9SQZNPcrxM
https://www.youtube.com/watch?v=E7Cwi_NE1JE

Ετσι είναι Παναγιώτη, και το θέμα δεν είναι να πείσεις κάποιον απλό χρήστη να αφήσει το κινητό, εδώ και εμείς που ασχολούμαστε πιο πολύ με την φωτογραφικά αρχίζουμε και αναθεωρούμε, για μένα πλέον πέρα από την εμπειρία χρήσης μιας μηχανής (κράτημα, σκόπευτρο, ροδέλες, εναλλαγή φακών κλπ.) σε ποιότητα αρχείων τα κινητά έχουν φτάσει στο κατώφλι των μηχανών. Ενώ σε βίντεο είναι και ανώτερα πολλά από αυτά από αρκετές μηχανές.

Το Poco απλά δεν υπάρχει, τρομερό, ειλικρινά ας μας πει κάποιος πόσα χρήματα θέλει κάποιος (μηχανή και φακός) για να τραβήξει τέτοια βίντεο macro με την μηχανή του αντίστοιχα με του Poco?

Υ.Γ. Στα δείγματα που έβαλα επέλεξα μόνο σχετικά δύσκολες κατηγορίες , Low light, πορτρέτο, Low light πορτρέτο κλπ. σε καλό φως δεν το συζητάμε δεν απέχει το κινητό από μηχανή με κιτ φακό ούτε στο ελάχιστο, ίσως είναι και ανώτερο μάλιστα σε Dynamic range. Οι εποχές αλλάζουν.

Ναι αυτό είναι το μέλλον καλώς ή κακώς, κι εγώ έχω μείνει μόνο με την rx100 6 και μια rx1r και βλέπω την πρώτη να τη σπρώχνω σιγά σιγά και να πάρω μια νεα ναυαρχίδα μαλλον προς samsung note 10+ ή note20 αν και ήδη το note 8 τρία χρόνια τώρα δε με κρέμασε πότε και είναι πολύ καλό φωτογραφικά, αλλά τα τελευταία smartphones έχουν ξεφύγει εντελώς. Έχει ένας φίλος το mi9t με gcam και κάναμε πειράματα τις προάλλες ακόμα και σε low light Και τριβαμε τα μάτια μας. Πολύ κοντά στην rx1r που ειναι FF και με φοβερό φακό!

Αν φτιάξουν καμία ναυαρχίδα με zoom οπτικό γύρω στα 200mm και με ελεγχο στο βάθος πεδίου (για να μην είναι ολα flat) εκεί θα μπει και η ταφόπλακα για πολλά συστήματα. Γιατί ουσιαστικά σχεδόν αυτός είναι ο μόνος λόγος να κουβαλάς μια dslr πλέον (πλην εξεζητημένων περιπτωσεων).

Στάλθηκε από το SM-N950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Έτσι είναι. Πάντως και σε αυτά που ζητάς σκέψου ότι πλέον οι ναυαρχίδας φτάνουν τα 100-120mm και σύντομα πιστεύω θα πλησιάσουμε και το φράγμα των 200mm με οπτικό ζουμ φυσικά. Για το ρηχό βάθος πεδίου ήδη τα κινητά με την computerised photography κάνουν καλή δουλειά και βελτιώνονται συνεχώς. Επίσης κάποιοι αισθητήρες ήδη έχουν καλο σχετικά real bokeh, π.χ. Ο μεγάλος 108mp αισθητήρας της Samsung που φοράει το galaxy s20 και το Xiaomi mi note 10....και εδώ φυσικά χρόνο με τον χρόνο έχουμε βελτιώσεις και τα κάστρα των μηχανών πέφτουν το ένα μετά το άλλο.
Προσωπικα φεύγοντας για δεύτερο γύρο διακοπών από αύριο σκέφτομαι για πρώτη φορά να μην πάρω μηχανή μαζί μου αλλά μόνο κινητό με ένα quick charge powerbank για φόρτιση on the go. Δεν ξέρω αν θα μου βγει αλλά θα είναι ένα καλο τεστ και θα δείξει αν θα συνεχίσω να έχω μηχανές ή όχι στο μέλλον. Προσωπικα δύσκολα με βλέπω να ξανά επενδύω σε μηχανή, μόνο σε καλο κινητό.