vamvakoulas
Senior Member
- 30 April 2011
- 528
δεν υπαρχει συγκριση sony vs samsung . προσπαθησε να παρεις φωτο με το κινητο αυτο κατι εν κινηση και τα ξαναλεμε , ο νικητης ειναι η sony
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς, για ποια sony vs ποια samsung?
Εάν λοιπον μιλάμε για high end samsung (s21u,n20u κλπ) και sony compact rx100m6-, zv1, μια χαρά σύγκριση υπάρχει, μπορείς να διαβάσεις τα προηγούμενα post τι έχω αναφέρει. Και σε φωτο και σε βίντεο στο εστιακό μήκος του βασικού φακού, οι sony rx100's είναι συνήθως κατώτερες. Και δεν το λέω μόνο απο τα δικά μου τεστς (μιας και ήμουν για χρόνια κάτοχος, χρήστης και υπέρμαχος των rx100 ) αλλα υπάρχουν και αρκετά συγκριτικά στο διαδίκτυο.
Δείτε τα παρακάτω, είναι πολύ ενδιαφέρον και αξίζουν τον κόπο [ δεν έχω κανένα σκοπό να χαλάμε το topic και να το μετατρέπουμε σε vs (νομίζω υπάρχει και ανάλογο θέμα) - τα παραπάνω τα αναφέρω σαν παραδείγματα-συμπεράσματα για να δούμε σε τι επίπεδα έχουν φτάσει τα high end smartphones σήμερα)
Επίσης δεν μιλάμε για CAF όπως πολύ σωστά διόρθωσε ο φίλος νικος karamela, μιλάμε σαν μια overall χρήση και όχι εξεζητημένα πράγματα. Εν κινήσει βέβαια με τόσο μικρούς αισθητήρες αν δε σε ικανοποιεί η auto επιλογή που μέσω ai εντοπίζει την κίνηση και ρυθμίζει ανάλογα τo shutter speed, τότε πολύ απλά μπορείς να το δουλέψεις manual και ρυθμίσει ο χρήστης την ταχύτητα κλείστρου. Εξάλλου αν η απόσταση δεν είναι πολύ κοντινή, δεν τίθεται θέμα out of focus, είναι τα πάντα εστιασμένα.
Sorry αλλά όταν ακούω για αστραπιαία caf σε αισθητήρα μικρό όχι μόνο κινητού αλλά και ακόμα και 1" μου κάνει λίγο αστείο. Προφανώς και σαν τεχνολογία θεμιτό είναι να υπάρχει ακόμα και στα κινητά, αλλά προέχουν σημαντικότεροι τομείς για βελτίωση.