Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

δεν υπαρχει συγκριση sony vs samsung . προσπαθησε να παρεις φωτο με το κινητο αυτο κατι εν κινηση και τα ξαναλεμε , ο νικητης ειναι η sony

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς, για ποια sony vs ποια samsung?
Εάν λοιπον μιλάμε για high end samsung (s21u,n20u κλπ) και sony compact rx100m6-, zv1, μια χαρά σύγκριση υπάρχει, μπορείς να διαβάσεις τα προηγούμενα post τι έχω αναφέρει. Και σε φωτο και σε βίντεο στο εστιακό μήκος του βασικού φακού, οι sony rx100's είναι συνήθως κατώτερες. Και δεν το λέω μόνο απο τα δικά μου τεστς (μιας και ήμουν για χρόνια κάτοχος, χρήστης και υπέρμαχος των rx100 ) αλλα υπάρχουν και αρκετά συγκριτικά στο διαδίκτυο.
Δείτε τα παρακάτω, είναι πολύ ενδιαφέρον και αξίζουν τον κόπο [ δεν έχω κανένα σκοπό να χαλάμε το topic και να το μετατρέπουμε σε vs (νομίζω υπάρχει και ανάλογο θέμα) - τα παραπάνω τα αναφέρω σαν παραδείγματα-συμπεράσματα για να δούμε σε τι επίπεδα έχουν φτάσει τα high end smartphones σήμερα)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Επίσης δεν μιλάμε για CAF όπως πολύ σωστά διόρθωσε ο φίλος νικος karamela, μιλάμε σαν μια overall χρήση και όχι εξεζητημένα πράγματα. Εν κινήσει βέβαια με τόσο μικρούς αισθητήρες αν δε σε ικανοποιεί η auto επιλογή που μέσω ai εντοπίζει την κίνηση και ρυθμίζει ανάλογα τo shutter speed, τότε πολύ απλά μπορείς να το δουλέψεις manual και ρυθμίσει ο χρήστης την ταχύτητα κλείστρου. Εξάλλου αν η απόσταση δεν είναι πολύ κοντινή, δεν τίθεται θέμα out of focus, είναι τα πάντα εστιασμένα.
Sorry αλλά όταν ακούω για αστραπιαία caf σε αισθητήρα μικρό όχι μόνο κινητού αλλά και ακόμα και 1" μου κάνει λίγο αστείο. Προφανώς και σαν τεχνολογία θεμιτό είναι να υπάρχει ακόμα και στα κινητά, αλλά προέχουν σημαντικότεροι τομείς για βελτίωση.

Φέτος η Samsung έχει κάνει πραγματικά φοβερή δουλειά στον exynos και προσφέρει καλή αυτονομία επιτέλους,χωρίς τις θερμοκρασίες πού ανέβαζαν πέρυσι τα s20.
Επίσης παίζει στα ίσα με τον snapdragon στο θέμα επιδόσεων.
Αντιθέτως φέτος σε όποια συσκευή κι αν έχει μπει ο snapdragon 888,υπάρχει θέμα με τις θερμοκρασίες.
Μία φάση σαν τον αποτυχημένο 810 πού πριν χρόνια είχε κι αυτός θέματα με θερμοκρασίες και πείραζαν τους χρονισμούς του οι εταιρείες μπας και βγάλει λιγότερες θερμοκρασίες.

Οσο για τα s21.
Φέτος μόλις κυκλοφόρησαν πήρα το μικρό,μέχρι τώρα είναι άψογο.
Θα πάω όμως στο ultra αν κι έλεγα να μην το πάρω,καθότι αρκετά βαρύ.
όμως θα του δώσω την ευκαιρία λόγω των έξτρα πού προσφέρουν οι κάμερες.και βασικά ευελπιστώ στις νυχτερινές να μου δώσει καλύτερό αποτέλεσμά από το μικρό.20210811_233225.jpg

• Like
Reactions: cacau
Το s21 ultra έχει και τη δυνατότητα tracking, δεν την έχω δοκιμάσει όμως ακόμα.

Είναι όντως λίγο βαρύ σαν κινητό αλλά μπρος τα καλη ....

Οι βραδυνές θέλουν λίγη υπό έκθεση γιατί το κινητό εχει τη τάση να υπερφωτιζει.

Βάλε το official Camera App της Sony απο τις νέες Mk-III. Παίζει τέλεια στα Mk-II (εχουμε το ίδιο Xperia 5ii)

Είναι απίστευτο ειδικά το Pro mode.. τύφλα να έχουν οι SLR και τα GCAM.
Σε Xiaomi mi 9 παίζει ?

Λογικο δεν είναι βρε παιδιά;;; Το περίεργο είναι να δούλευε άλλου. Αν το θες αγοράζεις Sony κινητό, τόσο απλά.

Αρκετά καλές Γιάννη, μόνο του ultrawide κλασικά δεν μου άρεσαν, τρελή παραμόρφωση, θόρυβος, soft, χάλια άκρα, purple fringing. θελουν Πολύ δουλειά ακομα οι ultrawide φακοί, όπως και οι τηλεφακοι σε μικρότερο βαθμό βέβαια. Σε 2-3 γενιές πιστεύω θα έχουμε φτάσει σε καλο σημείο.

Και σε κανονική μηχανή, τέτοια εστιακα μήκη ultrawide, δύσκολα καλύπτονται...

Βρες πχ έναν καλό φακό 13mm αντίστοιχο σε FF, και θα κοστίζει μια περιουσία.

Για τα δικά μου γούστα είναι μια χαρά, ειδικά στις οθόνες που τα βλέπω πια.

Δεν χρησιμοποιώ σχεδόν καθόλου υπολογιστη, μόνο κινητά, ταμπλετ και τηλεόραση (για ποιο λόγο αλλωστε πέρα της τρέλας μας)?

Δεν κουβησα καμία μηχανή φέτος και δεν το βλέπω να κουβαλάω ούτε στο μέλλον.

Μόνο για καμιά εκδήλωση όπως είπα, όταν και αν επιτραπούν κάποια στιγμή.
Και για βραδυνα βίντεο με bokeh...γι αυτό κρατάω τη μηχανή.

Και σε κανονική μηχανή, τέτοια εστιακα μήκη ultrawide, δύσκολα καλύπτονται...

Βρες πχ έναν καλό φακό 13mm αντίστοιχο σε FF, και θα κοστίζει μια περιουσία.

Για τα δικά μου γούστα είναι μια χαρά, ειδικά στις οθόνες που τα βλέπω πια.

Δεν χρησιμοποιώ σχεδόν καθόλου υπολογιστη, μόνο κινητά, ταμπλετ και τηλεόραση (για ποιο λόγο αλλωστε πέρα της τρέλας μας)?

Δεν κουβησα καμία μηχανή φέτος και δεν το βλέπω να κουβαλάω ούτε στο μέλλον.

Μόνο για καμιά εκδήλωση όπως είπα, όταν και αν επιτραπούν κάποια στιγμή.
Και για βραδυνα βίντεο με bokeh...γι αυτό κρατάω τη μηχανή.

Δεν είναι ανάγκη να είναι 13mm ας είναι και 15mm η και 16mm….γούστα είναι αυτά ακόμα και σε tablet που τις βλέπω τις ultrawide όχι μόνο τις δικές σου αλλά και από αλλά κινητά, δεν βλέπονται. Και crop που έκανα κάποιες παλι άθλιες είναι.
Για την χρήση των συσκευων και εδώ είναι θέμα γούστου, προσωπικα όλες τις φωτό και βίντεο σχεδόν μόνο στον υπολογιστή τις βλέπω και δεν είναι καμία τρέλα, μου αρέσει ο υπολογιστής.
Προφανως ο καθένας μας έχει και άλλες ανάγκες, όσο καλές φωτός και να βγάζει ένα κινητό ( που δεν βγάζουν ακόμα) η έλλειψη σκοπεύτρου, εργονομίας και κρατηματος είναι πολύ σημαντικές ελλείψεις για μένα.

Υ.Γ. Συγγνώμη και οι macro που έβαλες δεν είναι καλές, κομπακτιλα, soft, τεχνουργήματα, άθλιo bokeh, τι να πιάσω και τι να αφήσω, έτσι είναι βέβαια όλες οι macro σε όλα τα κινητά, ακόμα και στο tablet που τις ειδα τώρα φαίνονται αυτά που περιγράφω, μη χρηστικές για μένα, δυστυχώς μόνο ο βασικός φακός βγάζει καλές φωτος (soft βέβαια και αυτός στα άκρα όπως και στο δικό μου Mi10), οι άλλοι είναι απλά για να υπάρχουν για μένα τουλάχιστον, μόνο ίσως των τηλεφακων υπό προϋποθέσεις και σε καλο φως βγάζουν ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα αλλά μέχρι εκεί.

Υ.Γ. Αν είναι να βλέπεις τις φωτός μόνο σε κινητά και τηλεόραση παίρνεις μια πάφτηνη πλέον Panasonic fz300 στα 200 ευρώ και έχεις 24-600mm με σταθερό f2,8, αδιάβροχη, σταθεροποίηση, 4Κ βίντεο, σφαίρα εστιαση κλπ…για οθονες κινητού και τηλεόραση βγάζει σούπερ αποτέλεσμα και ζηταει αστεία λεφτά. Σε υπολογιστη δεν είναι καλά τα αρχεία, αλλά αφού δεν χρησιμοποιείς θα σε καλυψει πλήρως, έχει και καλύτερο macro αλλά και bokeh σε μεγάλα εστιακά μήκη από οτιδήποτε βρεις σε κινητό.

Δεν θέλω πια να κουβαλάω τίποτα μαζι μου...προσωπικά μου είναι πια περριτες οι μηχανές για τέτοιες φώτο.

Όπως είπα, για μένα πάντα, μόνο για εκδηλώσεις και βραδυνές με εντονη κίνηση και bokeh ... κι εκεί μόνο με FF.

• Like
Reactions: mech_eng
Δεν είναι ανάγκη να είναι 13mm ας είναι και 15mm η και 16mm….γούστα είναι αυτά ακόμα και σε tablet που τις βλέπω τις ultrawide όχι μόνο τις δικές σου αλλά και από αλλά κινητά, δεν βλέπονται. Και crop που έκανα κάποιες παλι άθλιες είναι.
Για την χρήση των συσκευων και εδώ είναι θέμα γούστου, προσωπικα όλες τις φωτό και βίντεο σχεδόν μόνο στον υπολογιστή τις βλέπω και δεν είναι καμία τρέλα, μου αρέσει ο υπολογιστής.
Προφανως ο καθένας μας έχει και άλλες ανάγκες, όσο καλές φωτός και να βγάζει ένα κινητό ( που δεν βγάζουν ακόμα) η έλλειψη σκοπεύτρου, εργονομίας και κρατηματος είναι πολύ σημαντικές ελλείψεις για μένα.

Υ.Γ. Συγγνώμη και οι macro που έβαλες δεν είναι καλές, κομπακτιλα, soft, τεχνουργήματα, άθλιo bokeh, τι να πιάσω και τι να αφήσω, έτσι είναι βέβαια όλες οι macro σε όλα τα κινητά, ακόμα και στο tablet που τις ειδα τώρα φαίνονται αυτά που περιγράφω, μη χρηστικές για μένα, δυστυχώς μόνο ο βασικός φακός βγάζει καλές φωτος (soft βέβαια και αυτός στα άκρα όπως και στο δικό μου Mi10), οι άλλοι είναι απλά για να υπάρχουν για μένα τουλάχιστον, μόνο ίσως των τηλεφακων υπό προϋποθέσεις και σε καλο φως βγάζουν ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα αλλά μέχρι εκεί.

Υ.Γ. Αν είναι να βλέπεις τις φωτός μόνο σε κινητά και τηλεόραση παίρνεις μια πάφτηνη πλέον Panasonic fz300 στα 200 ευρώ και έχεις 24-600mm με σταθερό f2,8, αδιάβροχη, σταθεροποίηση, 4Κ βίντεο, σφαίρα εστιαση κλπ…για οθονες κινητού και τηλεόραση βγάζει σούπερ αποτέλεσμα και ζηταει αστεία λεφτά. Σε υπολογιστη δεν είναι καλά τα αρχεία, αλλά αφού δεν χρησιμοποιείς θα σε καλυψει πλήρως, έχει και καλύτερο macro αλλά και bokeh σε μεγάλα εστιακά μήκη από οτιδήποτε βρεις σε κινητό.

Σωστά όλα αυτά... αλλά (και σαν κάτοχος FF και κάποιων σοβαρών φακών) στην τελική η καλύτερη φωτογραφική μηχανή είναι αυτή που έχεις μαζί σου...
Και αν βγεις φωτό-βόλτα και πάρεις μαζί σου τρίποδα, σώματα, φακούς κ.λπ. έχει καλώς.
Το κινητό όμως το έχεις πάντα μαζί σου και αυτό είναι που το κάνει σπουδαίο σαν φωτογραφικό εργαλείο.

Και μερικές ακόμα σε διάφορα εστιακα μήκη....
Likes για τον τόσο κόπο που έχεις κάνει, τις φωτογραφίες καθαυτές και τις αγαπημένες μου γεύσεις παγωτού (σοκολάτα+φυστίκι).