Γιαννης Σπυρου
AVClub Fanatic
στη Δανια αυτα... εδω στο Ελλαδα δεν βλεπω πια
Κι αν δω καποιον ειναι θαυμα,τρεχω να του πιασω κουβεντα!
Στην Ελλάδα ούτε παλιά όμως έβλεπες Γιάννη, πήγαινα εκδρομή με την Nikon D300 Και με κοίταγαν όλοι σαν εξωγήινο, αυτό προσπαθώ να πω, ότι δεν έχει αλλάξει κάτι, δεν το έχουμε και πολύ στην Ελλάδα με την φωτογραφία, λίγοι ασχολούμαστε, έτσι ήταν παλιά, έτσι είναι τώρα έτσι θα είναι και στο μέλλον, απλά τα κινητά έβαλαν φωτογραφική μηχανή στα χέρια ανθρώπων που δεν είχαν καμία σχέση με το αντικείμενο.στη Δανια αυτα... εδω στο Ελλαδα δεν βλεπω πια
Για μας θα παραμεινει μια παλια αγαπη , που με το πεισμα μας κραταμε ζωντανη.
Γιάννη, η εφαρμογή αξιοποιεί το νέο LiDAR του 13pro, να δώσει καλύτερο αποτέλεσμα, η έχει ίδια απόδοση και με παλαιότερες συσκευές; Στο App Store δε λένε κάτι πάντως σχετικό.
Η πληροφορια υπαρχει και διορθωνεις πολλα ατοπηματα της βασικης εφαρμογης.Γιάννη, η εφαρμογή αξιοποιεί το νέο LiDAR του 13pro, να δώσει καλύτερο αποτέλεσμα, η έχει ίδια απόδοση και με παλαιότερες συσκευές; Στο App Store δε λένε κάτι πάντως σχετικό.
δε διαφωνουμε, ουτε λεω οτι θα εξαφανιστουν οι φωτογραφοι και οι εραστες της φωτογραφιας.
Προσωπικα ομως κουβαλαω ολο και λιγοτερο τη μηχανη μαζι μου, μονο για ειδικες περιπτωσεις.
ειναι ομως μια πολυτελεια, ακριβη μαλιστα, επειδη εμπλεκομαι και με το βιντεο.
Αλλα μ αρεσει και η προοδος στα κινητα, εχεις κι εκει τη δυνατοτητα για πειραματισμο παντως .... ειδικα με εφαρμογες οπως το focos .
Αν τη δουλεψει καποιος, ειναι λογος αποκτησης iphone!
Εγω την χρησιμοποιω συνεχως και βελτιωνει απιστευτα τις φωτο μου (ειδικα τα πορτραιτα που ειμαι και fan).
Την τυφλα τους δεν ξερουν με το συμπαθειο.
Σαν να μου λες οτι επειδη μια γενια παιδιων εχει πατινια και εχει ξεσαλωσει μαζι τους μιας και "Αυτα χρειαζονται" ειναι αχρηστα τα Gocarts.
Kαθε εργαλειο στην "χρηση" του.
εγω παλι ειμαι πολυ ευχαριστημ,ενος, δε γυρναω σε αλλο κινητο προς το παρον, ουτε φυσικα στο παλιοτερο 12
Το macro του ειναι πολυ καλο (για κινητο) , η υπε ευρυγωνια πολυ βελτιωμενη, και το βιντεο σε αλλο επιπεδο πια.
Ο τηλεφακος ειναι καλος αλλα οχι τοσο φωτεινος (δυσκολο αλλωστε σε κινητο) , αλλα για πορτραιτα ειναι οτι πρεπει .
Τεσπα... οτι βολευει το καθενα.
Εγώ έχω Γιάννη την ακριβώς αντίθετη άποψη, πάλι κακός/μέτριος υπερευρυγώνιος (βελτιωμένος μεν άλλα όχι όσο περίμενα), το macro μετριότατο, ο τηλεφακός επίσης, το Portrait mode το περίμενα καλύτερο (θα δώ και την εφαρμογή που έβαλες μήπως βελτιωθεί η κατάσταση) και πάλι μας μένει ο βασικός φακός που είναι ναι μεν πολύ καλός άλλα στην πράξη και σε αποτέλεσμα δεν διαφέρει σε κάτι στην ουσία από τον βασικό φακό του 12 mini. Για να το πω χοντρικά το Huawei p40 pro σαν πακέτο το θεωρώ όσο το δουλευω σαφώς ανώτερο φωτογραφικά, ειδικά ο τηλεφακός άλλα και ο Ultrawide (έστω και πιο στενός) είναι σε εντελώς άλλο Level, με έχει εντυπωσιάσει μέχρι τώρα, ειδικά στα λεφτά που παίζει τώρα στην αγορά είναι χώμα ακόμα και να μην το χρησιμοποιείς σαν κινητό και να το έχεις μόνο σαν φωτογραφική μηχανή. Βέβαια περι ορέξεως!!
Για εμενα τα πραγματα ειναι απλα. Το καλο smartphone ειναι ενα ακομα φωτογραφικο εργαλειο. Η διαφορα ειναι οτι αφενος το εχεις ανα πασα στιγμη στην τσεπη σου και αφετερου εχει βελτιωθει τοσο πολυ σε ποιοτητα εικονας που μπορεις να το χρησιμοποιησεις ακομα και επαγγελματικα (με καποιους βεβαια περιορισμους). Πριν μερικα χρονια αυτο ηταν αδιανοητο.Δεν νομιζω οτι το 99% των χρηστων ειναι χρηστες παλαι ποτε pocket ή απλα εχουν dslr για να βγαζουν κοινωνικες τους εκδηλωσεις και να παιζουν.
Μπερδευουμε το γεγονος οτι πολλοι χρηστες με την ευκολια του κινητου βγαζουν πλεον πολυ καλυτερες φωτογραφιες και ασχολουνται περισσοτερο απο το να ειχαν μια ξεχωριστη καμερα/καμερουλα πανω τους.
Αυτο ειναι η η μεγαλη διαφορα.
Οι χρηστες που εκαναν ερασιτεχνικη φωτογραφια ειτε καλλιτεχνικη ειτε τεχνικη (καλα για τους επαγγελματιες ας μην το αναφερουμε ξανα ειναι ανεκδοτο γενικως αυτες οι συγκρισεις για να περναμε την ωρα μας) παλι με κανονικες μηχανες θα ασκουν το χομπυ τους μιας και οι δυνατοτητες αλλαγης φακων και συστηματος ειναι κατι που δεν θα γινει ποτε με ενα τηλεφωνο οπως ομοιως δεν γινοταν ποτε και με μια pocket camera.
Καλος ο ενθουσιασμος με την προοδο της τεχνολογιας αλλα μην τα κανουμε ολα ισωμα.
διαφωνουμε, αλλα δε πειραζει... γι αυτο ειναι τα φορουμ!
Το huawei το ειχα δοκιμασει εκτενως και ημουν κι εγω πολυ ευχαριστημενος.
ΑΛΛα, εχει μετριο βιντεο (καμια σχεση με το Iphone) , ο ευρυγωνιος ειναι πολυ κλειστος (γι αυτο και καλυτερος) για μενα (οποτε σχεδον αχρηστος για τις αναγκες μου)
ειναι αλλο πραγμα να βαζεις 18mm και αλλο 13mm !
Δεν εχει επισης (απ οτι θυμαμαι macro) .
Και φυσικα δεν θελω να κουβαλαω 2 συσκευες ...αμα ηταν ετσι θα ειχα και μια μηχανη μαζιμου.
Για εμενα τα πραγματα ειναι απλα. Το καλο smartphone ειναι ενα ακομα φωτογραφικο εργαλειο. Η διαφορα ειναι οτι αφενος το εχεις ανα πασα στιγμη στην τσεπη σου και αφετερου εχει βελτιωθει τοσο πολυ σε ποιοτητα εικονας που μπορεις να το χρησιμοποιησεις ακομα και επαγγελματικα (με καποιους βεβαια περιορισμους). Πριν μερικα χρονια αυτο ηταν αδιανοητο.
Αν εννοεις να γυρίσεις το Dune με smartphone, όχι σε καμία περίπτωση, αλλά (ειδικά σε βίντεο) Γάμους, βαπτισεις, διαφημιστικά σποτ, μικρου μήκους ταινίες, εκδηλώσεις, τηλεταινιες, καμία low budget μίνι σειρά, μικρά project για πελάτες κλπ. Μπορείς μια χαρά με ένα καλο κινητό σε βίντεο όπως το iPhone 13 pro…..θα έλεγα υπό προϋποθέσεις και σε φωτογραφικά θα μπορούσες αλλά αν σκάσεις σαν φωτογράφος σε Γάμο με smartphone θα σε πάρουν με τις πέτρες, εκεί μετράει ο όγκος, όσο πιο μεγάλη μηχανή και φακοί τόσο καλύτερη εντύπωση δίνεις και τόσο καλύτερος επαγγελματίας..χαχαΣυμφωνουμε σε ολα εκτος απο την επαγγελματικη χρηση.
Αν μιλαμε για επαγγελματικη χρηση τωρα οχι για αεροξολιες![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.