Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

μα αυτο λεει... οτι δεν ειναι στην ουσια 1 ιντσα.
Ολοι το εχουν γραψει αυτο.

Δε λεω οτι δεν εχει καλη εικονα, αλλα ειναι πισω σε software.
Η δυναμικη περιοχη ειναι πολυ πισω, τα βραδυνα επισης (εκτος αν το βαλεις σε τριποδι).

Επισης το τελε ειναι λιγο για τις μερεςμας με μονο 2χ (50mm).

Το βιντεο πολυ καλο.

Δε λεω οτι δεν θα ηθελα να το δοκιμασω, αλλα οχι σ αυτη τη τιμη...

μα αυτο λεει... οτι δεν ειναι στην ουσια 1 ιντσα.
Ολοι το εχουν γραψει αυτο.

Δε λεω οτι δεν εχει καλη εικονα, αλλα ειναι πισω σε software.
Η δυναμικη περιοχη ειναι πολυ πισω, τα βραδυνα επισης (εκτος αν το βαλεις σε τριποδι).

Επισης το τελε ειναι λιγο για τις μερεςμας με μονο 2χ (50mm).

Το βιντεο πολυ καλο.

Δε λεω οτι δεν θα ηθελα να το δοκιμασω, αλλα οχι σ αυτη τη τιμη...

Δεν είναι πράγματι 1 ίντσας στην πράξη άλλα δεν είναι μικρότερο το real μέγεθος από του iphone, αυτό τόνισα ότι είναι λάθος που έγραψες πριν (''Στην ουσια, εχει "μικροτερο" αισθητηρα τελικα απο το iphone....'').

Τα δείγματα τα είδες από το Gsmarena και σε σύγκριση με του Iphone?, γιατί τα περισσότερα είναι καλύτερα από ότι του Iphone και σε βράδυ ακόμα και χωρίς να έχει όπως είπες καλύτερο software. Παρατήρησα πολύ αναλυτικά τις φώτος και το τονίζω ότι είναι μάλλον οι καλύτερες που έχω δει σε Smartphone ever, ρεαλιστικές χωρίς να θυμίζουν σε τίποτα ότι είναι τραβηγμένες από κινητό, ακόμη και του Ultrawide.

Για το τέλε θα συμφωνήσω (επιτέλους σε κάτι συμφωνήσαμε!!χαχα) σε αυτά τα λεφτά έπρεπε να έχει κάτι καλύτερο σε ζουμ.

Για βίντεο δεν έχω αναλυτική άποψη, τα περισσότερα smartphones μου φαίνονται ήδη πολύ καλά και με καλύπτουν απόλυτα.

Η τιμή είναι πράγματι εξωφρενική και σε αυτά τα λεφτά μόνο ακαδημαϊκό ενδιαφέρον έχει το τηλέφωνο.

καλο επισης το νεο sony, αλλα οχι τοσο ...

Πρωτον δεν εχει καθολου computational photograpy, που σημαινει οτι υστερει σε καποιους τομεις.
Δευτερον, δεν χρησιμοποιει ολο τον αισθητηρα , αλλα μερος αυτου!
Στην ουσια, εχει "μικροτερο" αισθητηρα τελικα απο το iphone....

Ο οποιος αισθητηρας του iphone 13 ποσος ειναι σε μεγεθος ? (τρεις διαφορετικους δεν εχει? )

Ο οποιος αισθητηρας του iphone 13 ποσος ειναι σε μεγεθος ? (τρεις διαφορετικους δεν εχει? )
Ο βασικός 1/1.65, οι άλλοι 2 μινιατούρες κάπου 1/3 της ίντσας και ίσως και πιο μικροί ακόμα. Βέβαια στα κινητά παίζει τεράστιο ρόλο το software, αλλά και το μέγεθος παίζει ρόλο οπως να το κάνουμε!

Μιλαμε για το 13 pro, τα απλά 13 έχουν ακόμα πιο μικρό βασικό αισθητήρα νομίζω γύρω 1/2 της ίντσας.

• Like
Reactions: Kosh
Μέχρι και το macrumors έβγαλε καλο το pixel 6 pro και ισάξιο χοντρικα (φωτογραφικά) με το iPhone 13 pro….μάλιστα στο portrait το θεωρεί και καλύτερο το pixel, πράγμα που είχα επισημάνει και εγώ ότι δεν είμαι και πολύ ευχαριστημένος με το πως αποδίδει τα πορτραιτα το iPhone, θέλει δουλειά ακόμα, χωρίς να είναι κακά πάντως, βοηθησε αρκετά η εφαρμογή που μας έβαλε ο Γιάννης πάντως παραπάνω.

Παντως, το iphone εχει εξαιρετικη αποδοση στο portrait φετος, κατι που τονιζεται στα περισσοτερα reviews. Δεν ξερω με τι το συγκρινες εσυ.
Το lidar βοηθαει παρα πολυ στον τομεα αυτο.

οταν βγαζεις τετοια πορτραιτα ( εχω πολυ καλυτερα απο εκδηλωση χωρις την φατσα μου , αλλα δε μπορω να τα βαλω εδω) , τι την θες τη μηχανη ? :p

Γιάννη πέρα από το μοντέλο που είναι Super δεν το συζητάω!!!χαχα, δεν μου αρέσει και πολύ η φώτο, πολλές χρωματικές εκτροπές (στο παντελόνι ειδικά) , χοντρά pixel (όπως είπε και ο Ναθ) και το ξεφοντάρισμα είναι μέτριο στη καλύτερη, αν δεις το πουκάμισο και το δεξί σου χέρι τα έχει κάνει ολίγον σαλάτα, και το σίδερο το έχασε ο αλγόριθμος και το έχει εστιάσει όλο, σε όλο το μήκος του που δεν θα έπρεπε, είναι και soft η φώτο (αυτό μάλλον οφείλεται στην συμπίεση του site), δεν είναι κακή σαφώς (ειδικά για smartphone) άλλα για κινητό που κάνει 1.000+ ευρώ περιμένω πολύ πολύ καλύτερο αποτέλεσμα!!

Π.Χ. δες εδώ σημερινή σε portrait mode μέσα σε σπίτι (με κακό φωτισμό) πόσο πιο ομοιόμορφα τα έχει καταφέρει το huwaei p40 pro, που δεν είναι και αυτή σαφώς άψογη άλλα μην ξεχνάμε πόσο στοιχίζει το P40 pro!!

IMG_20211027_100550.jpg

γουστα ειναι αυτα....

αλλωστε αυτο λεμε (δεν μιλαω μονο για το Iphone)... με τετοιες φωτο , ποιος τη θελει τη μηχανη ?

ΥΓ... συγκριτικο δεν ειδαμε ομως, δε μπορεις να κρινεις με 2 εντελως διαφορετικες συνθηκες κλπ.
Μονο στο ιδιο σημειο, την ιδια ωρα.
Αν εχεις καποιο τετοιο , να το δουμε ευχαριστως

Γιάννη πέρα από το μοντέλο που είναι Super δεν το συζητάω!!!χαχα, δεν μου αρέσει και πολύ η φώτο, πολλές χρωματικές εκτροπές (στο παντελόνι ειδικά) , χοντρά pixel (όπως είπε και ο Ναθ) και το ξεφοντάρισμα είναι μέτριο στη καλύτερη, αν δεις το πουκάμισο και το δεξί σου χέρι τα έχει κάνει ολίγον σαλάτα, και το σίδερο το έχασε ο αλγόριθμος και το έχει εστιάσει όλο, σε όλο το μήκος του που δεν θα έπρεπε, είναι και soft η φώτο (αυτό μάλλον οφείλεται στην συμπίεση του site), δεν είναι κακή σαφώς (ειδικά για smartphone) άλλα για κινητό που κάνει 1.000+ ευρώ περιμένω πολύ πολύ καλύτερο αποτέλεσμα!!

Π.Χ. δες εδώ σημερινή σε portrait mode μέσα σε σπίτι (με κακό φωτισμό) πόσο πιο ομοιόμορφα τα έχει καταφέρει το huwaei p40 pro, που δεν είναι και αυτή σαφώς άψογη άλλα μην ξεχνάμε πόσο στοιχίζει το P40 pro!!

View attachment 187293

Έχεις τόσο καιρό και τα δυο κινητά και δεν μπαίνεις στον κόπο να τραβήξεις μια συγκριτική φωτό;