Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Αν εννοεις να γυρίσεις το Dune με smartphone, όχι σε καμία περίπτωση, αλλά (ειδικά σε βίντεο) Γάμους, βαπτισεις, διαφημιστικά σποτ, μικρου μήκους ταινίες, εκδηλώσεις, τηλεταινιες, καμία low budget μίνι σειρά, μικρά project για πελάτες κλπ. Μπορείς μια χαρά με ένα καλο κινητό σε βίντεο όπως το iPhone 13 pro….

Μαλλον αεροξολιαδες εχετε κατα νου οποτε ενταξει ας μην το συνεχισουμε εχω εντελως διαφορετικη αποψη για το αντικειμενο της εργασιας ΜΟΥ.

Τι είναι οι αεροξολιαδες;

Oι πολυ μετριοι ως κακοι/κακιστοι επαγγελματιες της εικονας και του ηχου που κανουν τα απολυτως τυπικα για να κοψουν ενα τιμολογιο αγνοωντας ή αδιαφορωντας για την ποιοτητα της εργασιας που παραδιδουν.

Τετοιοι βρισκονται σε ολες τις κατηγοριες εργασιας μας. Ομοιως και οι κανονικοι επαγγελματιες .

Ξερω/ξερουμε επαγγελματιες της εικονας και του ηχου που αντιμετωπιζουν την εργασια τους με σεβασμο και παντα αναζητουν τον τροπο να παραδωσουν καλυτερη εργασια και στον αντιποδα ειναι και οι λεγομενοι αεροξολιαδες (εκ του αεροξολ ) ;)

248245752_4380414422014392_8502392423933277429_n.jpg

Last edited:
  • Like
Reactions: cyclades
Βγήκαν και τα πρώτα Reviews των Google Pixel 6 και οι πρώτες απόψεις δείχνουν ότι έχουν εξαιρετικές κάμερες, αν βάλουμε στην εξίσωση και τις Normal τιμές μάλλον μιλάμε για τα καλύτερα android τηλέφωνα εκεί έξω. Αντε να πιάσουμε στα χέρια μας κανένα!!

Ρο pro δε το χρέωναν δυομισι χιλιαρικα επειδη ειχε hdmi εισοδο - μονο με a7s3?

Το νέο pixel είναι πολύ καλό, αλλά δεν έχει macro , δεν διαφέρει πραγματικά πολύ από το προηγούμενο μοντέλο, και στο βίντεο και πάλι πίσω… δυστυχώς.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Τρομερό από ότι φαίνεται το νέο Sony Pro I, στην τιμή βέβαια έπεσα έξω, είναι ακόμα πιο ακριβό 1.800$ Βέβαια έχει αισθητήρα 1 ίνστας και δυνατότητα να αλλάζεις το διάφραγμα από f2 σε f4. Με την τιμή που έχει βέβαια μόνο για λίγους και εκλεκτούς.

Γιάννη για το Pixel έχει πολύ καλύτερο Hardware από το προηγούμενο 5 καμία σχέση βασικά, θέμα software είναι, θα πάρει και κάποια Updates (ετοιμάζεται ήδη update για τις κάμερες μέσα στις επόμενες μέρες) και θα στρώσει σιγά σιγά. Αναμενουμε, για την τιμή του πάντως δεν έχει ανταγωνισμό εκεί έξω, σε αυτά τα λεφτά (ειδικά το απλό pixel 6) παίρνεις μέτριο/καλό Android τηλέφωνο, σε Iphone άστο, οριακά κανένα 12 mini και αν.

Last edited:
καλο επισης το νεο sony, αλλα οχι τοσο ...

Πρωτον δεν εχει καθολου computational photograpy, που σημαινει οτι υστερει σε καποιους τομεις.
Δευτερον, δεν χρησιμοποιει ολο τον αισθητηρα , αλλα μερος αυτου!
Στην ουσια, εχει "μικροτερο" αισθητηρα τελικα απο το iphone....

το απλο 6 δεν εχει τηλεφακο, οποτε ακυρο εντελως.
Αμα δεν εχει ουτε macro, ουτε τηλεφακο τι να το κανεις το φτηνο, παιρνω και xiaomi!
Πρώτων τα Xiaomi σχεδόν όλα έχουν macro εδώ και χρόνια, τώρα το ανακαλυψε η Apple και ξαφνικά έγινε must που μέχρι 1-2 μήνες κανένας δεν το ζητούσε και ούτε και εσυ το είχες αναφέρει ποτέ…για τηλεφακο αν εννοείς π.χ. Τον 60-70mm σταθερό του iPhone πάω πάσο, γιατι για μένα δεν είναι τηλεφακούς αυτός, τηλεφακος είναι αυτο που έχει π.χ. Το Samsung s21 ultra, το Huawei p40 pro κλπ. Και την ίδια άποψη είχες και εσυ αν θυμάμαι καλά, θα δεις που του χρόνου θα βάλει περισκοπικο φακό με οπτικό ζουμ και το iPhone 14 και θα γίνει το νέο trend όπως έγινε φέτος το macro, εδώ θα είμαστε και θα το δεις τι θα γράφουμε πάλι εδω μέσα.

Και το ξαναλέω το pixel 6 στα ΛΕΦΤΑ του είναι εξαιρετικη περίπτωση, στα του iPhone που είσαι και φαν με το ζόρι το 12 mini παίρνεις που επίσης ούτε τηλεφακο έχει, ούτε macro και οθόνη μια σταλιά….μην το συγκρίνεις με το 13 pro που κάνει τα δίπλα λεφτά απο το pixel 6.

δεν με διαβαζεις μαλλον... φυσικα και ζητουσα το macro , οπως και τηλεφακο.
Δεν μπορει να ειναι πληρες μια καμερα χωρις αυτους.

Και μαλιστα ζηταω ακομα περισσοτερο ζοομ απο το Iphone, θα ηθελα ενα 4χ - 6χ, για να το θεωρησω πιο πληρες (οπως το S21 ultra)
το iphone τωρα εχει απο 13mm εως 77mm... αν παει στα 100-120mm ειμαι πληρως καλυμμενος.

Το google ειναι σαφως εξαιρετικο τηλεφωνο και με πολυ καλη καμερα, απλα οχι κατι τοσο ιδιαιτερο οσο παλια.

δεν με διαβαζεις μαλλον... φυσικα και ζητουσα το macro , οπως και τηλεφακο.
Δεν μπορει να ειναι πληρες μια καμερα χωρις αυτους.

Και μαλιστα ζηταω ακομα περισσοτερο ζοομ απο το Iphone, θα ηθελα ενα 6χ - 10χ, για να το θεωρησω πιο πληρες (οπως το S21 ultra)
Για το Macro δεν το θυμάμαι να πω την αλήθεια, για τον τηλεφακό όμως το αναφέρεις συνεχώς για αυτό μου κάνει εντύπωση πως καλύπτεσαι με τον ''τηλεφακό'' του Iphone 13 που μεταξύ μας δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, (είναι και πιο σκοτεινός νομίζω από του 12 pro max) nice to have, άλλα μέχρι εκει, του χρόνου θα φύγει σίγουρα από την μέση και θα μπει περισκοπικός. Βέβαια το ξεκαθάρισες οπότε πάω πάσο. Προσωπικά πάντως είμαι πολύ αυστηρός με το 13 pro γιατί μην ξεχνιόμαστε έχουμε δώσει 2 μηνιάτικά για να το πάρουμε με τα Ελληνικά δεδομένα. Δεν μπορώ να είμαι το ίδιο αυστηρός π.χ. με ένα Xiaomi, Huawei, oneplus κλπ. που κάνει πολύ λιγότερα.

Να σου δώσω ένα απλά παράδειγμα, η φώτο παρακάτω είναι με 12-13Χ ζουμ στα 300-330mm!!! με το Huawei p40 pro...ουσιαστικά έβγαλα το μπαλκόνι της απέναντι πολυκατοικίας λες και ήμουν δίπλα, δεν είναι κάτι τρομερό σαν φώτο και προφανώς δεν στέκεται για σοβαρή ανάλυση, άλλα είναι κάτι που είναι αδύνατον να τραβήξεις τέτοια λήψη με κινητό που δεν έχει περισκοπικό φακό.

IMG_20211026_120655.jpg

παντα θαυπαρχει ενα κινητο που κανει κατι καλυτερα απο ενα αλλο (οπως γινεται και με τις φωτογραφικες)

Το θεμα ειναι να ειναι οσο πιο πληρες γινεται , να ειναι σταθερο (να τραβαει παντα δηλ. καλα , κατω απο οποιαδηποτε συνθηκη ), αξιοπιστο, με μικρο shutter lag, και να εχει αρκετες εφαρμογες για πειραματισμο.
Ολ αυτα τα εχει το iphone (ισως και το samsung αλλα με πιο αδυναμο software ) .

Προφανως υπαρχει μεγαλυτερος τηλεφακος , καποια καλυτερη υπερ ευρυγωνια , καποιο καλυτερο macro κλπ.

Αλλα αν μιλαμε για συνολικη αποδοση , αυτη τη στιγμη δυσκολα βρισκεις.

Και αν βαλουμε και το βιντεο στην εξισωση.... δεν εχει αντιπαλο.

Φυσικα, πολυ θα ηθελα να δοκιμασω (οπως εκανα και με τα xiaomi, huawei, samsung ) το νεο pixel, αλλα δεν ερχεται Ελλαδα δυστυχως και δεν ξερω αν μετα θα φυγει ευκολα .

Ενδιαφερον εχουν τα νεα features, που πιστευω θα μπουν και σε αλλα κινητα συντομα...

ΥΓ... τα Huawei τα θεωρω πια τελειωμενη υποθεση για τη Δυση, οποτε δεν θ ασχοληθω πια .
Ακομα και τσαμπα να μου το δινανε ... θελω μια συσκευη οχι περισσοτερες .

Το δεν έχει αντίπαλο είναι σχετικό όπως είπαμε Γιάννη και ανάλογα με το τη ζητάς, όταν π.χ. το Huawei p40 pro με το 1/4 των χρημάτων έχει μακράν καλύτερο τηλεφακό, Καλύτερο Ultrawide και ισάξιο αποτέλεσμα σε Potratit και λήψεις με τον βασικό φακό (μέρα και νύχτα), ε δεν το λες ότι το Iphone 13 δεν έχει αντίπαλο που κοστίζει ένα σκασμό λεφτά παραπάνω...ακόμα και σε βίντεο, αν τραβήξεις νύχτα με τον Ultrawide και τον τηλεφακό του Iphone 13 κλαις, ενώ το p40 pro στέκεται σχετικά καλά με αυτούς τους 2 φακούς. Προφανώς και το Iphone 13 έχει καλύτερο συνολικά βίντεο (ειδικά σε μέρα), και καλύτερο Macro και περισσότερες εφαρμογές φωτογραφικές και άλλα, άλλα σαν πακέτο (φωτογραφικά πάντα μιλάμε) είναι πιο πίσω (για εμένα) από το πολύ πολύ φτηνότερο P40 pro.
Και το ξαναλέω το πρόβλημα με 13 pro δεν είναι ότι είναι κακό φωτογραφικά, το αντίθετο είναι εξαιρετικό, τα χρήματα που ζητάει είναι το μεγάλο αγκάθι και εκει είναι που χάνει για εμένα, καθώς ήθελα και άλλα από αυτό, δηλαδή περισκοπικό φακό και μεγαλύτερο αισθητήρα στον Ultrawide φακό που είναι μινιατούρα, πράγματα που θα δεις θα τα κάνει στο 14, θυμήσου το αυτό!!

Για μένα το Huawei p40 pro είναι η πιο VFM αγορά κινητού (με βάση την φωτογραφική απόδοση) που έχω πάρει ποτέ, θα παραμείνει μαζί με το Iphone 12 mini σαν τα 2 βασικά μου κινητά. Το iphone 13 pro ήδη συσκευάζεται και επιστρέφει αύριο πίσω στο Amazon και για το Xiaomi mi10 δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θα το πουλήσω ή θα το κρατήσω σαν Back up. Περιμένω και σε 3 εβδομάδες και το pixel 6 που θα το πάρω λόγω ταξιδιού στο Παρίσι. (Να ναι καλά η Aegean με τα 1+1 εισιτήρια!, έχω πάρει ένα σκασμό!!!)

Οτι αρέσει στον καθένα πάντως και όπως βολεύεται, υπάρχουν λύσεις για όλους, Οσο και αν ακούγεται παράδοξο, ευτυχώς που δεν έχουν Google (επίσημα!!) τα Huawei και μπόρεσα να πάρω σε τέτοια τιμή ένα κινητό σαν το P40 pro!!!χιχι

Απίστευτο το νέο Xperia pro I, τρομερά δείγματα, μάλλον ότι καλύτερο έχω δει σε Smartphones, έχει και δειγματάκια σε σύγκριση με Iphone 13. Ίσως τα πρώτα δείγματα που βλέπω από κινητό που δεν έχουν αυτό το compact, unatural, τεχνιτό και ψεύτικο look που βλέπεις από σχεδόν όλα τα κινητά, θυμίζουν δείγματα που έχεις πάρει από καλή Mirrorless. Μοιράζει πόνο η Sony άλλα πολλά τα λεφτά δυστυχώς.

Ετσι για όσους βαριούνται να διαβάσουν κάποιες σκόρπιες ατάκες.

''Just compare Sony's photos to ones from a recent iPhone or a Galaxy and you'd immediately notice how gentle is Sony with the intricate detail, and how abusive are Apple and Samsung with sharpening and processing.''

''Comparing the Xperia images to ones shot on the iPhone 13 Pro we can clearly see Sony's superiority in detail and color presentation - everything looks natural and colorful.''

''The low-light photos from the ultrawide camera are a lot better than most ultrawides we've captured, even with flagships.''

''The new Pro seems to be living up to the promises, and in addition to the cool technology, it also offers outstanding photo and video quality even when using Basic (all automatic) settings. And that's great!''

καλο επισης το νεο sony, αλλα οχι τοσο ...

Πρωτον δεν εχει καθολου computational photograpy, που σημαινει οτι υστερει σε καποιους τομεις.
Δευτερον, δεν χρησιμοποιει ολο τον αισθητηρα , αλλα μερος αυτου!
Στην ουσια, εχει "μικροτερο" αισθητηρα τελικα απο το iphone....

Δεν ξέρω που το διάβασες αυτό άλλα δεν είναι έτσι, το Xperia 1 Pro έχει αισθητήρα 1 ίντσας και χρησιμοποιεί περίπου το 1/1.33'', το Iphone 13 pro έχει αισθητήρα 1/1.65'' αισθητά μικρότερο ακόμα και αν δεν χρησιμοποιεί το Xperia όλη την επιφάνεια του αισθητήρα. Δεν ξέρω αν το λέει μέσα το βίντεο που έβαλες (δεν το είδα φυσικά) άλλα ανάθεμα αν έχει γράψει/πει έστω και μια φορά κάτι ο Northrup που να είναι σωστό.