Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Τα 60 τα εχουμε για 2 λογους.

Πρωτον ααν θελουμε να κανουμε slow motion και δευτερον αν θελουμε πιο ομαλη κινηση (κυριως για δραστηριοτητες -παιδια κλπ).

το βραδυ καλυτερα με 24...θελει λιγοτερο φως, γι αυτο.

Slow motion βλεπω 120 και 240.

Δε τοχουμε και μας μπερδεψες..

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

δοκιμασα για λιγο το oneplus 7 pro...τρομερο τηλεφωνο, πολυ γρηγορο, εντυπωσιακο!

ΑΛΛΑ , στη φωτογραφικη, μετριο.

Η στοκ εφαρμογη χαντακωνει το κινητο, και η gcam δυστυχως δεν υποσττηριζεται πληρως.
Υπαρρχει μεν, αλλα δεν λειτουργει με τους 3 φακους , μονο με το κυριο (αλλιως θελει root και πολυ δουλεια, με αμφιβολα αποτελεσματα).

Η σταθεροποιηση στο βιντεο μετρια κι αυτη, οπως και το ββιντεο γενικοτερα (πολλα motion artifacts , κυριως λογω κακης συμπιεσης)

Δεν μπορεις να τραβηξεις βιντεο με την υπερ-ευρυγωνια στα 4κ, ουτε με τον τηλεφακο .

Τα 4κ 60p εχουν κι αυτα χρονικο περιορισμο στα 5 λεπτα, και ουτε λογος για HDR.

Σαφως το γρηγοροτερο android που εχω πιασει στα χερια μου και με διαφορα...αλλα στη καμερα , θθελεουν δουλεια .

δοκιμασα για λιγο το oneplus 7 pro...τρομερο τηλεφωνο, πολυ γρηγορο, εντυπωσιακο!

ΑΛΛΑ , στη φωτογραφικη, μετριο.

Η στοκ εφαρμογη χαντακωνει το κινητο, και η gcam δυστυχως δεν υποσττηριζεται πληρως.
Υπαρρχει μεν, αλλα δεν λειτουργει με τους 3 φακους , μονο με το κυριο (αλλιως θελει root και πολυ δουλεια, με αμφιβολα αποτελεσματα).

Η σταθεροποιηση στο βιντεο μετρια κι αυτη, οπως και το ββιντεο γενικοτερα (πολλα motion artifacts , κυριως λογω κακης συμπιεσης)

Δεν μπορεις να τραβηξεις βιντεο με την υπερ-ευρυγωνια στα 4κ, ουτε με τον τηλεφακο .

Τα 4κ 60p εχουν κι αυτα χρονικο περιορισμο στα 5 λεπτα, και ουτε λογος για HDR.

Σαφως το γρηγοροτερο android που εχω πιασει στα χερια μου και με διαφορα...αλλα στη καμερα , θθελεουν δουλεια .

Γιάννη δεν έχω δουλέψει τι Onelplus 7 pro...άλλα το έχει συνάδελφός μου που ασχολείται και σοβαρά με την φωτογραφία και μου λέει πάνω κάτω ότι έγραψες και εσύ, σαν τηλέφωνο είναι ''διαστημόπλοιο'' σαν φωτογραφία/βίντεο απλά μέτριο.
Ενα κινητό που δεν το έχουμε αναφέρει εδώ και προσωπικά και εγώ το αγνοούσα και μου το ανέφερε χρήστης του Forum με PM, είναι το LG G8s...φαίνεται πολύ καλή περίπτωση και κακώς δεν το έχουμε αναλύσει....πέρα από ότι σαν τηλέφωνο είναι τούμπανο με amoled οθόνη, αδιάβροχη καλή κατασκευή, Snapdragon 855!!, 128mb χώρο...στα τις κάμερας που μας νοιάζει, έχει 2 κάμερες μπροστά για selfies και πίσω το κλασικό τρίο πλέον (κανονική, υπερευρυγώνια, τηλεφακός) άλλα το σημαντικό (για μένα τουλάχιστον) είναι ότι η κανονική κάμερα και ο τηλεφακός έχουν OIS!!!!...τραβάει και 4Κ σε 60p!! ενώ λόγω snapdragon παίρνει και πανεύκολα gcam....νομίζω στα 400 ευρώ που κάνει αξίζει να του ρίξουμε μια ματιά...Θα ήθελα να το δω από κοντά.

Υ.Γ. Φίλος επίσης μου ανέφερε το Honor 20 Pro με την βασική του κάμερα να έχει φακό f1,4 κάτι που δεν ξέρω αν έχει άλλο τηλέφωνο, με συνολικά 4 κάμερες πίσω, (κανονική, υπερευρυγώνια, τηλεφακός, macro) με τις 2 να έχουν και ois....αν έχει κάποιος το τηλέφωνο θα ήθελα να ακούσω κάποια άποψη.

Υ.Γ. Με τόσα κινητά που βγαίνουν συνεχώς χάνεις κυριολεκτικά την ''μπάλα''.

ειιχα σχεδον ολα τα LG μεχρι το LG V30 , δεν θθα ειχα θθεμα να το δοκιμασω κι αυτο.... αν το βρω !

YG... OIS εχει μονο στη κυρια καμερα, οχι στη telephoto

μμμμ μου το χάλασες τώρα Γιάννη...πάντως έχοντας δουλέψει και δει πάρα πολλά κινητά προσωπικά δεν θα ξαναγόραζα τηλέφωνο πάνω από 150-200 ευρώ αν δεν έχει OIS τουλάχιστον στον βασικό φακό (αν και θέλω και στον τηλεφακό), η διαφορά με OIS είναι τεράστια τόσο σε βίντεο (Gimbal ούτε για πλάκα δεν κουβαλώ, αν είναι να κουβαλώ gimbal παίρνω μαζί και την μηχανή μου) άλλα και σε φώτος.....

Υ.Γ. Ύστερα και από την τριβή μου και με το Iphone 11 pro, συνεχίζω να πιστεύω ότι το p30 pro είναι το καλύτερο φωτογραφικό κινητό στην αγορά....έχει τα πάντα και ειδικά ο τηλεφακός του με ois σου ανοίγει νέους ορίζοντες, το είχα χρησιμοποιήσει να τραβήξω βίντεο και φώτος σε θεατρική παράσταση από μακριά και τα αποτελέσματα βγήκαν πολύ καλά (για κινητό πάντα)....δεν υπάρχει κινητό που κάνει κάτι τέτοιο, ενώ είναι και το μόνο κινητό στην αγορά που μπορεί να τραβήξει καθαρό βίντεο και σε κακό φωτισμό, ο αισθητήρας 1/1,7 με το f1,6 του φακού και το ois του είναι game changer....το iphone 11 pro παρεπιπτόντως ενώ βγάζει ίσως πιο καθαρό αρχείο σε βίντεο, το βράδυ σε βίντεο απλά δεν την παλεύει, ότι και να κάνεις με τους αλγόριθμους ο μικρός αισθητήρας και το f1,8 δεν μπορούν να υποστηρίξουν επαρκώς βίντεο το βράδυ. Μάλλον με βλέπω να το ξαναπαίρνω το p30 pro όταν βρω και το απαιτούμενο ποσό (και πέσει και άλλο η τιμή του). Δεν είναι ακόμα σε ποιότητα εκει που θέλω άλλα είναι το μόνο κινητό που πλησιάζει τόσο μια φωτογραφική μηχανή, τόσο σε ποιότητα εικόνας όσο και σε δυνατότητες ζουμ.

Y.Γ. Δείτε βραδινό δείγμα από το Gsmarena του p30 pro....σχεδόν ανύπαρκτος θόρυβος.

[video=youtube;3ONzG96XE34]https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=3ONzG96XE34[/video]

αν δεν ειχαν γινει ολ αυτα με τη huuawei, θα το δοκιμαζα.

Απο την αλλη με πειραζει που δεν παιρνει gcam (για μεναα Must για android ) και το βιντεο σε 4κ ειναι μονο 30p και χωρις σταθεροποιηση.
To matte 30 pro ισως εχει λυσει αρκετα θεματα απ αυτα, αλλα δεν ερχεται Ευρωπη.

τεσπα.... συνεχιζουμε.

αν δεν ειχαν γινει ολ αυτα με τη huuawei, θα το δοκιμαζα.

Απο την αλλη με πειραζει που δεν παιρνει gcam (για μεναα Must για android ) και το βιντεο σε 4κ ειναι μονο 30p και χωρις σταθεροποιηση.
To matte 30 pro ισως εχει λυσει αρκετα θεματα απ αυτα, αλλα δεν ερχεται Ευρωπη.

τεσπα.... συνεχιζουμε.

Γιάννη κανονικά έχει σταθεροποίηση σε 4Κ, και μάλιστα κάνει καλή δουλειά, ενώ σε 1080p ίσως έχει την καλύτερη σταθεροποίηση που έχω δει μαζί με το Iphone 11.
Η gcam είναι σίγουρα πολύ καλή, άλλα κάνει και τρομερή δουλειά και η Huawei, ειδικά σε νυχτερινά θέματα η Huawei δεν έχει αντίπαλο.

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

https://www.androidpit.com/lg-g8s-thinq-review

https://www.phonearena.com/phones/compare/LG-G8-ThinQ,LG-G8S-ThinQ/phones/11095,11200

Στα παραπανω link αναφερεται πως το LG G8s διαθετει OIS τοσο στην Main camera, οσο και στην telephoto camera.

Αυτό είδα και εγώ άλλα δεν ξέρω κάποιον που να το έχει και να μας το επιβεβαιώσει. Ευχαριστώ πάντως για την πρόταση του Lg G8s....το αγνοούσα το τηλέφωνο και ειδικά αν έχει και OIS στον τηλεφακό φαίνεται εξαιρετική λύση.

αλλοι λενε οτι εχει και αλλοι οχι!
Δεν ξερω κι εγω κανενα να το επιβεβαιωσει.

Αυτο που με προβληματισε περισσοτερο ειναι οτι δεν υπαρχει καποια Gcam ειδικα γι αυτο...

Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Για να καταλαβω , τωρα που επεσε η τιμη απο το p30 pro , ειναι κορυφη στη φωτογραφια , αλλα πριν απο 2-3 μηνες που σας το ελεγα , λεγατε οτι ειναι ακριβο γαι αυτα που προσφερει και μιλουσατε για xiaomi κλπ;;;;;;
Να το επαναλαβω λοιπον οτι το p30 pro που το ειχα επι 5 μηνες κι οχι για 5 ημερες , ειναι το κορυφαιο κινητο οσο αφορα τη φωτογραφια , αλλα πασχει στο βιντεο!!!
Βιντεο στο οποιο υπερεχει το iphone 11 , το οποιο εχω 20 ημερες περιπου .
Ανεξαρτητως αν ειναι ημερα η νυχτα.

Κανείς δεν είπε ότι το p30pro δεν είναι το κορυφαίο κινητό όσον αφορά την φωτογραφία, άλλο αν εμένα προσωπικά για τα δικά μου δεδομένα δεν με καλύπτει όσο θα ήθελα. Απλά λέγαμε ότι όταν έκανε 900-1.000 ευρώ ότι είναι πολλά και καλύπτεσαι μια χαρά με ένα π.χ. xiaomi mi9 στα 300-350....καθώς δεν δικαιολογείται η τόσο μεγάλη διαφορά τιμής. Τώρα όμως που το p30pro έπεσε κάτω από 600 και σύντομα θα το βρίσκεις και στο 500αρικο, αυτομάτως αποκτά άλλη αξία και άλλο VFM...πλέον δεν είναι τόσο ''έξυπνες'' αγορές ένα π.χ. Xiaomi mi9Τ.
Σε βίντεο συνολικά είναι καλύτερο το Iphone 11 pro, αν και το βράδυ μου τα χάλασε, είναι πιο sharp από το p30 pro άλλα με ενοχλεί ο θόρυβος που βγάζει...βέβαια προσωπικά το βίντεο το βάζω σε δεύτερη μοίρα.
Χοντρικά για μένα όλα είναι θέμα χρημάτων και έτσι κρίνω ένα προϊόν, το iphone 11 pro κανείς δεν είπε ότι είναι κακό σαν τηλέφωνο άλλα όταν ζητάς 1.300 ευρώ για το pro max (το 5,8 απλά δεν το κοιτάζω πολύ μικρή οθόνη για μένα) με μόλις 64gb χώρο και χωρίς έχτρα SD, ε συγγνώμη είναι το λιγότερο εξωφρενική τιμή που για μένα δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση, το ίδιο ίσχυε και για το p30 pro...πλέον με την τιμή που έχει αποκτά νέο νόημα η αγορά του. Βέβαια περί ορέξεως...

Για να το ξεδιαλυνουμε λοιπον ανεξαρτητως χρηματων ειναι κορυφη το p30 pro στη φωτογραφια!!!
Αν ειναι να μιλησουμε για vfm , ας ανοιξουμε ενα αλλο θεμα να τα πουμε εκει .
Καποιος μπαινει εδω μεσα για να μαθει πιο ειναι το καλυτερο κι οχι ποιο ειναι πιο συμφερουσα αγορα.

Εξαρτάται...δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Όπως και στις μηχανές , δεν είναι άσπρο, μαύρο.

Κάποιο κινητό έχει καλύτερο βραδυνη φωτό, άλλο ημερήσια, άλλο έχει καλύτερη ευρυγώνια κάμερα, άλλο έχει περισσότερο τελε, κλπ.
Το p30 είναι στα καλύτερα τηλέφωνα φωτογραφικά, όπως το pixel, τα note 10, το iphone κλπ.

Κι εξαρτάται που δίνει κάποιος βαρύτητα...
Αν για μένα πχ είναι προτιμότερη η ακριβής καταγραφή, θα προτιμήσω iphone και pixel.
Αν θέλω έντονα χρώματα και οξύτητα, Samsung...κλπ

Υπάρχουν πολλοί παράμετροι.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Για να το ξεδιαλυνουμε λοιπον ανεξαρτητως χρηματων ειναι κορυφη το p30 pro στη φωτογραφια!!!
Αν ειναι να μιλησουμε για vfm , ας ανοιξουμε ενα αλλο θεμα να τα πουμε εκει .
Καποιος μπαινει εδω μεσα για να μαθει πιο ειναι το καλυτερο κι οχι ποιο ειναι πιο συμφερουσα αγορα.

Καλά, μη το δένεις σκοινί-κορδόνι:

https://youtu.be/Plst3HLrs4Y