Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Καλά, μη το δένεις σκοινί-κορδόνι:

https://youtu.be/Plst3HLrs4Y

Πρώτον το p30pro έχει μεγαλύτερο ζουμ στον τηλεφακό, αυτό από μόνο του είναι λόγος να το επιλέξει κάποιος αν τον ενδιαφέρει ο τηλεφακός, πολύ χρήσιμο ειδικά αν έχεις παιδιά και θες να καταγράψεις γιορτές, θεατρικές παραστάσεις κλπ. Δεύτερον το Iphone είναι πιο καινούριο τηλέφωνο και με το διπλάσιο+ κόστος ε οκ προφανώς θα είναι καλύτερο σε κάποιους τομείς και ίσως συνολικά.

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Για να το ξεδιαλυνουμε λοιπον ανεξαρτητως χρηματων ειναι κορυφη το p30 pro στη φωτογραφια!!!
Αν ειναι να μιλησουμε για vfm , ας ανοιξουμε ενα αλλο θεμα να τα πουμε εκει .
Καποιος μπαινει εδω μεσα για να μαθει πιο ειναι το καλυτερο κι οχι ποιο ειναι πιο συμφερουσα αγορα.

Μα όλοι ξέρουμε ότι το P30 pro είναι ένα από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο φωτογραφικό κινητό της αγοράς, δεν περιμένει να μπει κάποιος εδώ μέσα για να το μάθει αυτό...αυτό που δεν ξέρει πολύς κόσμος είναι οι άλλες πιο φτηνές προτάσεις που αποδίδουν πολύ καλά και κατά πόσο στέκονται σαν φωτογραφικές μηχανές....αν είναι να μιλάμε μόνο για ναυαρχίδες των 1.000+ ευρώ δεν έχει νόημα, προφανώς θα είναι καλές με τα χρήματα που ζητάνε, αυτό έλειπε. Εξετάζουμε όλες τις λύσεις από την πιο φτηνή έως την πιο ακριβή, και πολλές φορές πίστεψέ με μερικά φτηνά κινητά π.χ. το Note 7 της Xiaomi των 150 ευρώ τα καταφέρνουν περίφημα σαν φωτογραφικό εργαλείο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Πρώτον το p30pro έχει μεγαλύτερο ζουμ στον τηλεφακό, αυτό από μόνο του είναι λόγος να το επιλέξει κάποιος αν τον ενδιαφέρει ο τηλεφακός, πολύ χρήσιμο ειδικά αν έχεις παιδιά και θες να καταγράψεις γιορτές, θεατρικές παραστάσεις κλπ. Δεύτερον το Iphone είναι πιο καινούριο τηλέφωνο και με το διπλάσιο+ κόστος ε οκ προφανώς θα είναι καλύτερο σε κάποιους τομείς και ίσως συνολικά.

Δεν μιλάμε εδώ για κόστος κλπ, απλά πιο είναι συνολικά καλύτερο. Από το παραπανω video φαινεται το iPhone, αλλα οπως ειπε και ο Γιαννης εξαρταται τις αναγκες του καθενος. Για εμενα πχ που θελω κορυφαιο video, το iPhone ειναι μονοδρομος ακομα και αν υπολειποταν στην φωτογραφια.

Εξαρτάται...δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Όπως και στις μηχανές , δεν είναι άσπρο, μαύρο.

Κάποιο κινητό έχει καλύτερο βραδυνη φωτό, άλλο ημερήσια, άλλο έχει καλύτερη ευρυγώνια κάμερα, άλλο έχει περισσότερο τελε, κλπ.
Το p30 είναι στα καλύτερα τηλέφωνα φωτογραφικά, όπως το pixel, τα note 10, το iphone κλπ.

Κι εξαρτάται που δίνει κάποιος βαρύτητα...
Αν για μένα πχ είναι προτιμότερη η ακριβής καταγραφή, θα προτιμήσω iphone και pixel.
Αν θέλω έντονα χρώματα και οξύτητα, Samsung...κλπ

Υπάρχουν πολλοί παράμετροι.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Προφανώς και δεν είναι όλα άσπρο μαύρο, απλά το P30 pro σαν πακέτο με αυτά που προσφέρει φωτογραφικά ίσως είναι το πιο ολοκληρωμένο της αγοράς καθώς έχει 4 φακούς πίσω και κάνει πολλές διαφορετικές δουλειές που σχεδόν κανένα άλλο τηλέφωνο δεν μπορεί, αν βάλουμε στην εξίσωση και το κόστος του που έχει πέσει αρκετά πλέον γίνεται πέρα από κορυφαίο φωτογραφικό κινητό και VFM σε ένα βαθμό.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Δεν μιλάμε εδώ για κόστος κλπ, απλά πιο είναι συνολικά καλύτερο. Από το παραπανω video φαινεται το iPhone, αλλα οπως ειπε και ο Γιαννης εξαρταται τις αναγκες του καθενος. Για εμενα πχ που θελω κορυφαιο video, το iPhone ειναι μονοδρομος ακομα και αν υπολειποταν στην φωτογραφια.

Αυτό το δεν μιλάμε για κόστος από που προέκυψε??, σαφώς και θα μιλάμε για κόστος όπως κάνουμε και σε όλα τα άλλα νήματα, αν ήταν έτσι θα έπρεπε να μιλάμε μόνο για leica και MD format μηχανές....δεν έχουμε τις ίδιες απαιτήσεις από ένα τηλέφωνο των 200 ευρώ και τις ίδιες από ένα των 1.500 ευρώ και ούτε όλοι έχουν και θέλουν να δώσουν χιλιάρικα για να πάρουν ένα τηλέφωνο, εξετάζουμε όλες τις λύσεις από την πιο φτηνή έως την πιο ακριβή και ο κάθε χρήστης κρίνει και αποφασίζει.....απλά πράγματα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Αυτό το δεν μιλάμε για κόστος από που προέκυψε??, σαφώς και θα μιλάμε για κόστος όπως κάνουμε και σε όλα τα άλλα νήματα, αν ήταν έτσι θα έπρεπε να μιλάμε μόνο για leica και MD format μηχανές....δεν έχουμε τις ίδιες απαιτήσεις από ένα τηλέφωνο των 200 ευρώ και τις ίδιες από ένα των 1.500 ευρώ και ούτε όλοι έχουν και θέλουν να δώσουν χιλιάρικα για να πάρουν ένα τηλέφωνο, εξετάζουμε όλες τις λύσεις από την πιο φτηνή έως την πιο ακριβή και ο κάθε χρήστης κρίνει και αποφασίζει.....απλά πράγματα.

Μιλούσαμε για το ποιο είναι το καλύτερο κινητό σε φωτογραφία, ανεξάρτητου τιμής, όχι το πιο value for money. Απλα πραγματα.
Και μην ξεχνάς ότι ένα κινητό δεν τραβάει μόνο photos η video, αλλα χρησιμοποιειται για ενα σκασμο πραγματα, οποτε εαν βαλεις μεσα και παραμετρους υπολογιστικης ισχυος, λειτουργικου συστηματος, ασφαλειας, ποικιλιας εφαρμογων κλπ τοτε εξηγειται ως ενα βαθμο και η διαφορα κοστους. Τεσπα, μεγαλη κουβεντα που ειναι ασχετη με το thread. Προτεινω να μεινουμε στα της φωτογραφιας.

Εμένα μ ενοχλεί η υπερβολική επεξεργασία που έχουν οι φωτό από τα huawei....δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι με τα τελευταία update.

Το καλό με την gcam είναι ότι έχει πολλές ρυθμίσεις, και η εικόνα είναι πιο φυσική, λιγότερα artifacts, λιγότερη συμπίεση κλπ.

Αν έμπαινε στο huawei, σε όλους τους φακούς, τότε σίγουρα θα μιλάγαμε για το καλύτερο κινητό φωτογραφικά.

Είχα το απλό p30, και η εικόνα του ήταν πολύ τεχνητή στα μάτια μου...

Εγω παλι εχω δει αρκετα βιντεο απο το p30 pro και σε μερικα παρατηρησα οτι τον ουρανο μερικες φορες τον κανει κυανο, οπως επισης καποιες σκηνες τις βγαζει με πολυ εντονο κοκκινο χρωμα. Ηταν σκηνες οπου το κοκκινο το εφαρμοζε και γενικοτερα στο καδρο και κοκκινιζε τα skintones.

Μιας και εχει διαφορετικης κατασκευης αισθητηρα, δεν ηξερα αν αυτος το προκαλει σε συνδυασμο με καποιο Bug στο software. Παντως εχω την αισθηση οτι αυτο δεν εχει λυθει ακομη. Κορυφαιο σε πληροτητα ναι, αλλα χρωματικη αποτυπωση με ακριβεια οταν το πιανει και κανει αυτα τα παραπανω, για εμενα ειναι ανασταλτικος παραγοντας φωτογραφικα. Περιμενα καποιο Update που να ελυνε το προβλημα, αλλα υστερα απο τοσο καιρο, τιποτα ακομα. (αντιθετως θυμαμαι και το one+7 pro, οπου συντομα μετα την κυκλοφορια του ειχε βγαλει fix update και η καμερα του εβγαζε πιο ευκρινεις φωτος και εφυγε μια θολουρα που ειχε)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Μιλούσαμε για το ποιο είναι το καλύτερο κινητό σε φωτογραφία, ανεξάρτητου τιμής, όχι το πιο value for money. Απλα πραγματα.
Και μην ξεχνάς ότι ένα κινητό δεν τραβάει μόνο photos η video, αλλα χρησιμοποιειται για ενα σκασμο πραγματα, οποτε εαν βαλεις μεσα και παραμετρους υπολογιστικης ισχυος, λειτουργικου συστηματος, ασφαλειας, ποικιλιας εφαρμογων κλπ τοτε εξηγειται ως ενα βαθμο και η διαφορα κοστους. Τεσπα, μεγαλη κουβεντα που ειναι ασχετη με το thread. Προτεινω να μεινουμε στα της φωτογραφιας.

Καλά δεν εξηγείται με την καμία η διαφορά κόστους (εξαιρώ την φωτογραφία) άλλα όπως είπες ας μείνουμε στα φωτογραφικά γιατί προβλέπω να κλειδώνεται το νήμα...

Εμένα μ ενοχλεί η υπερβολική επεξεργασία που έχουν οι φωτό από τα huawei....δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι με τα τελευταία update.

Το καλό με την gcam είναι ότι έχει πολλές ρυθμίσεις, και η εικόνα είναι πιο φυσική, λιγότερα artifacts, λιγότερη συμπίεση κλπ.

Αν έμπαινε στο huawei, σε όλους τους φακούς, τότε σίγουρα θα μιλάγαμε για το καλύτερο κινητό φωτογραφικά.

Είχα το απλό p30, και η εικόνα του ήταν πολύ τεχνητή στα μάτια μου...

Εχεις ένα δίκιο Γιάννη εδώ, βέβαια να πω την αλήθεια στις περισσότερες φωτογραφίες που έχω δει και βγάλει με τα κινητά έχουν την αίσθηση της επεξεργασμένης φωτογραφίας, του τεχνητού και βγάζουν μια σκληρή εικόνα και ''κομπακτίλα''..διαφέρει από κινητό σε κινητό άλλα το παρατηρώ (τουλάχιστον εγώ) και στην Gcam και στα Iphone....καλοί οι αλγόριθμοι κλπ. άλλα δεν μπορούν να καλύψουν πάντα τον μικρό αισθητήρα...από εκει και πέρα είναι και θέμα γούστου.

το iphone καιι το pixel (gcam) εχουν τη λιγοτερη επεξεργασια.... σε σχεση με ολα τα υπολοιπα.

ευτυχως που υπαρχει καιι η Gcam και μπαινει και σε αλλα κινητα.

αν θελεις κατι καλυτερο, τραβας με RAW...εγω αυτο κανω, RAW+JPG και εχω ετοιμο , καλο JPG και αν θελω ακομα κααλυτερο, λιγη επεξεργασια στο RAW.

Τελικά είναι λάθος ο όρος κινητό τηλέφωνο.
Με τόση τεχνολογία συγκεντρωμένη σε ένα μικρό πακέτο, με πολύ καλές φωτογραφικές επιδόσεις, συνδεσιμότητα κλπ κλπ.. δεν μπορούμε να το λέμε τηλέφωνο πια (σιγά την τεχνολογία πλέον) αλλά κάπως αλλιώς, flat camera ίσως ....δεν ξέρω.
Το "smartphone" όμως (εξυπνόφωνο ? :flipout:) είναι αφελές νομίζω το 2019

Προφανώς το τηλέφωνο πλέον είναι για ξεκάρφωμα. Αγοράζεις έναν υπολογιστή, που μάλιστα είναι αυτός που χρησιμοποιείς περισσότερο από κάθε άλλον, που μεταξύ άλλων παίρνει και τηλέφωνο. Να δείτε ότι κάποια εταιρία θα την κάνει την τρολιά σύντομα και θα βγάλει smartphone με το κλασσικό τηλέφωνο κλειδωμένο softwarικά.

Προφανώς το τηλέφωνο πλέον είναι για ξεκάρφωμα. Αγοράζεις έναν υπολογιστή, που μάλιστα είναι αυτός που χρησιμοποιείς περισσότερο από κάθε άλλον, που μεταξύ άλλων παίρνει και τηλέφωνο. Να δείτε ότι κάποια εταιρία θα την κάνει την τρολιά σύντομα και θα βγάλει smartphone με το κλασσικό τηλέφωνο κλειδωμένο softwarικά.

Πές το ψέματα, κάποτε κοιτάζαμε ποιότητα κλήσης, σήμα, μικρόφωνο, sar κλπ. πλέον ποιος τα κοιτάζει αυτά? Σχεδόν κανένας...μας νοιάζει ο επεξεργαστής, η κάμερα κλπ.

Υ.Γ. Πάντως αυτό που λες δεν είναι κακή ιδέα....θα έχουμε έναν υπολογιστή τσέπης και δίπλα ένα Νοκια 3310 για τηλέφωνο που θα κρατάει η μπαταρία του 1 εβδομάδα!!!

Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Προσωπικά έχω διαχωρίσει εδώ και χρονια τις συγκεκριμένες λειτουργίες. Το τηλέφωνο μου το χρησιμοποιώ αποκλειστικά και μόνο ως τηλέφωνο και το Ιpad pro που έχω μαζί μου με κάρτα 4g για ολα τα υπόλοιπα και πολύ πιο ευχάριστα (Mail, επεξεργασία, θέαση κλπ.). Και φυσικά για φωτογραφία δεν κάνω χρήση κανένα απολύτως από τα δυο εκτός αν θέλω κάτι γρήγορα να στείλω ως συνημμένο σε Mail. Αυτά όμως είναι προσωπικές επιλογές του καθενός μας, οι περισσότεροι θέλουν ΜΙΑ μόνο συσκευή για όλες τις καθημερινές τους ανάγκες (έστω και με κάποιους περιορισμούς).

Θαλεγα όμως να ξαναγυρίσουμε στο θέμα μας που είναι οι φωτο-βίντεο-γραφικές ικανότητες των <κινητών> και να περιμένουμε το μέλλον να μας δείξει πως θα καταλήξουν ως συσκευές παντός επιστητού. Είναι φανερό οτι οι κατασκευαστές κινητών τα έχουν δώσει ολα στους υπόλοιπους τομεις και πλέον έχουν ριξει το κύριο βάρος εξέλιξης στην φωτογραφία και στο βίντεο. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος ύπαρξης ξέχωρου νήματος εδώ στη φωτογραφική κατηγορία.

Last edited: