Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Χαχα κοίτα που όλοι μας τα έχουμε απο κοντα τα κινητά και ας δεν το λέγαμε.

To lg v30 δεν έχει διαφορά σε απόδοση σε σχέση με το lg v20 . Οπότε αν η κάμερα είναι το ζητούμενο μάλλον δεν αξίζει να δώσεις τα υπερδιπλάσια. Φυσικά κόντρα στα κινητά του χιλιάρικου θα είναι λίγο πίσω σε πραγματικών συνθηκών τεστ . Στα τεστ βέβαια που έχω δει εγώ σε στουντιο καταστάσεις δεν θα το έλεγα ότι μένει πίσω. Σαν lg βέβαια παραμένει δίλημμα η αντοχή στο χρόνο και η αξιοπιστία. Για τα χρήματα του όμως μάλλον θα το κάνω δώρο στον εαυτό μου στις γιορτές αφού το nokia 930 άρχισε να έχει σοβαρά θέματα.

Πέραν από τα τελευταία iPhone (το x είναι σε άλλο επίπεδο) των Samsung από s7 και μετά, το note8 και από ότι λένε το pixel.. τα υπόλοιπα είναι πολύ μα πολύ πίσω

Sent from my iPhone using Tapatalk

Πέραν από τα τελευταία iPhone (το x είναι σε άλλο επίπεδο) των Samsung από s7 και μετά, το note8 και από ότι λένε το pixel.. τα υπόλοιπα είναι πολύ μα πολύ πίσω

Σιγα το αλλο επιπεδο του x ρε ικαρε, αλλο επιπεδο μαρκετινγκ ναι. Πολυ κοντα στο 7 plus ειναι. Και υπαρχουν πολλα δυνατα φωτογραφικα κινητα πλεον, καποια huawei, lg κτλ μη πω και xiaomi. Επαψαν ακομη και οι αντροινταδες τελευταια να κοκορευονται οσο παλια για ram etc (φάιναλι) ας ασχοληθουν λιγο με την καμερα των σμαρτφονς μιας και εκει βρισκεται μεγαλο ποσοστο του φωτογραφικου μελλοντος βεβαιως βεβαιως.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

στην ακριβη κατηγορια, τα πραγματα ειναι σχετικα απλα.

Ειτε θες iOS (iphone 8 plus - iphone X) , ειτε θες Android (Νote 8, HTC U11 plus, Huawei matte 10 pro , Google 2 Pixel XL κλπ ) , θα εχεις μια παρα πολυ καλη φωτογραφικη (για κινητο παντα).
Στο βιντεο υπερτερει το Iphone Λιγο, κυριως λογω της σταθεροτητας του βιντεο και του 4Κ 60p, Κι επισης των εφαρμογων που υπαρχουν γι αυτο.

Το θεμα ειναι τιο γινεται στα χαμηλα και μεσαια βαλαντια... πχ μεχρι 300-400 ευρω.

Το νεο One plus 5T που ειναι στα 500 ευρω , δεν ειναι τοσο καλο (χωρις να ειναι κακο φυσικα) και οι μονες (?) λυσεις προς το παρον φαινεται να ειναι καποια LG , ισως και Xiaomi (και καποια μεταχ/να βεβαιως)

Νομίζω μέχρι τα 400 ευρώ ίσως η καλύτερη λύση φωτογραφικά να είναι το Xiaomi Mi Note 3, δεν το έχω δοκιμάσει άλλα όσα έχω διαβάσει για αυτό λένε τα καλύτερα όσον αφορά την κάμερα...

Για την ακριβή κατηγορία οκ, καλές χρυσές οι κάμερες στα κινητά άλλα συγνώμη αν είναι να δώσω 1.000 ευρώ για κινητό αγοράζω ένα Xiaomi Mi Note 3 με κάτω από 400 ευρώ ή π.χ. ένα LG G6, και με την διαφορά (600+ ευρώ) παίρνω και μια καλή Dslr/Mirrorless ή μια καλή Premium compact....Στην τελική πόσο καλύτερη είναι η κάμερα των κινητών των 1.000 ευρώ σε σχέση με το Xiaomi Mi note 3? Μην αναφέρω το γεγονός ότι μέσα στον επόμενο ένα χρόνο θα έχουν βγει καλύτερα φωτογραφικά κινητά και τα σημερινά κινητά των 1.000 ευρώ θα είναι ήδη ''ξεπερασμένα''...

Μην γράφεις σε τέτοιο φόρουμ τέτοιους ισχυρισμούς χωρίς στοιχεία.
Δοκίμασα το p10 monochrome δίπλα από το ασπρόμαυρ φίλτρο του note 8 και όπως είναι φυσιολογικό για τεχνικούς λόγους το p10 ήταν καλύτερο.
Διάβασε λεπτομέρειες και γιατί κάποιοι λένε για κορυφαίο note 8. Για το ζουμ κυρίως. Αν αφαιρέσεις αυτό είναι σχεδόν ίδια με άλλα 5 κινητά σε απόδοση.

Τα Huawei έχουν σαφώς καλή καμερα, αλλά οχι βίντεο.
Αναφέρομαι και στα 2 προσωπικά...και δίνω το ίδιο βάρος.

Δεν είπα ποτέ φυσικά ότι είναι τα μόνα, για αυτό έχουμε το θέμα, να πουν κι άλλοι ,ειδικά αν έχουμε δείγματα συγκριτικά, τη γνώμη τους.

Sent from my Pixel XL using Tapatalk

Εγω πάντως μετά την μετάβαση σε xiaomi είπα ότι δεν θα ξαναφύγω. Εχω το redmi note 3 pro και αν εξαιρέσω την κάμερα είναι η καλύτερη αγορά που εχω κάνει μέχρι τώρα. ( galaxy s3 - htc m8) η να το πω καλύτερα η ποιο value for money αγορα που έκανα μέχρι τώρα. Αν υπάρχει ενα xiaomi δικαρτο πανω απο 5.5 με δυνατότητα κάρτα μνήμης έστω και με κόλπο που να έχει καλη καμερα και καλό βίντεο θα το πάρω άμεσα... Αν είχε και μια amoled.....
😁

Ας μην ξεφύγουμε από τη ν κάμερα που είναι το θέμα μας. Εγώ σχολίασα τον Ίκαρο που χρησιμοποιεί εκφράσεις ότι τα άλλα είναι πολύ πίσω που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Εγω πάντως μετά την μετάβαση σε xiaomi είπα ότι δεν θα ξαναφύγω. Εχω το redmi note 3 pro και αν εξαιρέσω την κάμερα είναι η καλύτερη αγορά που εχω κάνει μέχρι τώρα. ( galaxy s3 - htc m8) η να το πω καλύτερα η ποιο value for money αγορα που έκανα μέχρι τώρα. Αν υπάρχει ενα xiaomi δικαρτο πανω απο 5.5 με δυνατότητα κάρτα μνήμης έστω και με κόλπο που να έχει καλη καμερα και καλό βίντεο θα το πάρω άμεσα... Αν είχε και μια amoled.....

Δες mi max 2 που οι αντροινταδες βαζουν hdr+ και εχω δει πολυ καλα φωτογραφικα δειγματα για τα λεφτα του παντα.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Ας μην ξεφύγουμε από τη ν κάμερα που είναι το θέμα μας. Εγώ σχολίασα τον Ίκαρο που χρησιμοποιεί εκφράσεις ότι τα άλλα είναι πολύ πίσω που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Καλησπέρα
Σχολιάζω βάση στοιχείων τουλάχιστον στα μάτια τα δικά μου.. Έχω συγκρίνει αρκετά τα εξής
iPhone 6s Plus, 4s (δικά μου), Samsung s6, A3,A5 (οικογένειας), g5 (κάποτε της γυναίκας)
Με
S7 κουνιάδας, note8, iPhone 8+ κολλητών
Τα πρώτα ήταν εμφανή χειρότερα σε απόδοση κάμερας από τα δευτερα τόσο σε πρωινές αλλα κυρίως σε βραδινές..
Για το x και pixel που έγραψα διάβασα αρκετά reviews δεν μπορεί να κάνουν λάθος όλα. Οκ συγνώμη δεν τα έχω δοκιμάσει..
Τώρα αν πραγματικά εσυ ξέρεις κάποιο όχι ναυαρχίδα που να έχει καλύτερη απόδοση πρώτον με γλυτώνεις από ενα σκασμό λεφτά που θα έδινα για αναβάθμιση και δεύτερον θα σε παραδεχτώ σαν καλύτερο γνωστη

Μα συγκρίνεις λοιπόν με κινητά προηγούμενης γενιάς.
Σου ανέφερα ήδη το δικό μου το p10 με διπλή κάμερα δίπλα από το note 8. Άρα θεωρώ ότι υπάρχουν και άλλα αυτής της γενιάς που είναι στα ίδια.
Το p10 plus λογικά είναι και στα νυχτερινά έγχρωμα ισάξιο με το note 8 λόγω φωτεινού φακού.
Θεωρώ ότι πολλά ακόμα θα έχουν αυτές τις επιδόσεις.
Αν δεις στο dxomark για να έχουμε και μια τρίτη πηγή πέρα από τη συνολική βαθμολογία έχει και επιμέρους.
Αν και το note 8 έχει κορυφαία, μόλις πας στα επιμέρους βλέπεις ότι στη φώτο καθαρά κέρδη πάνω από αλλά δεν έχει.
Note 8
https://www.dxomark.com/samsung-galaxy-note-8-best-smartphone-zoom/
P10
https://www.dxomark.com/huawei-p10-mobile-review-top-performer/
Mate 10 pro
https://www.dxomark.com/huawei-mate-10-pro-oustanding-still-image-performance/
LG g6
https://www.dxomark.com/lg-g6-mobile-review-punchy-pictures/

Κτλ κτλ.
Και ξαναλέω ακόμα και το dxomark δεν φαίνεται να αναλύει ξεχωριστά το monochrome της huawei /Leica που θεωρώ ότι είναι τρελό advantage.
Πληρώνουν χιλιάρικα για monochrome σε κανονική φωτογραφική.
Κάτσε με τσιτωσες να κάνω ένα τεστ και με τις φωτογραφικές μου

εντάξει βρε παιδιά, γιατί τόσος ντόρος για b&w φωτογράφηση?
και αν το κάνει καλά το p10, τι σημαίνει αυτό? θα παίρνουν οι επαγγελματίες ένα ρ10 για ασπρόμαυρα?