Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Γιάννη δεν μου λές κάτι καινούργιο, να σου θυμίσω ότι είμαι απο τους ελάχιστους εδώ μέσα που δεν βάζω χέρι σε FF (με τα χρήματα που εχω δώσει θα ειχα αγοράσει αρκετά σώματα) και έχω επενδύσει χρόνια τώρα σε μικρό αισθητήρα, γιατι για εμένα είναι υπεραρκετός σε IQ και θέλω την καλύτερη δυνατή φορητότητα στο σύστημά μου χωρίς να χάνω όμως σε εργονομία. Και θέλω να το χρησιμοποιώ και για snapshot όποτε έχω ανάλογη όρεξη αλλά για κάτι περισσότερο. Σε καμία περίπτωση ένα κινητό δεν θα με καλύψει σε όλα. Οπως και χιλιάδες αλλους χρήστες που έχουν ίδιες σκέψεις άσχετα τί θα κάνουν σε λίγα χρόνια τα κινητά.
Αντίθετα θα με υπερκαλύψει και θα με χαροποιήσει υπέρμετρα το μικρότερο σε μέγεθος φωτογραφικό συστημα (όποιο και να είναι αυτό) που θα εκπαιδευτεί ανάλογα απο την τεχνολογία των κινητών και θα εκτοξεύσει τις επιδόσεις σε όλους τους τομείς που υπολείπονται οι συγχρονες φωτογραφικές μηχανές (π.χ. άμεση διασύνδεση με δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, μεγαλύτερη και ευκρινέστερη οθόνη κλπ.)

εγω παλι σκεφτομαι αναποδα.... αφου τα κινητα εχουν βελτιωθει πολυ (και θα βελτιωθουν κι αλλο) , δεν υπαρχει λογος πια να παω σε μικρους αισθητηρες .
Μονο κινητο και FF, το καθενα για τη δουλεια του.

Πχ αν θελω μικρο DOF , μονο σε FF το βρισκω, το ιδιο και το πολυ καλο Low light.
Σε m43 δε γινεται αυτο, εκτος αν παω σε πολυ ακριβους και μεγαλους φακους με ΠΟΛΥ μεγαλο διαφραγμα και φυσικα παλι το κοστος, ο ογκος και το βαρος εκτοξευεται !
Το m43 (για μενα παντα), οπως και το APSC ειναι παλι συμβιβασμος.

Επισης, παλι πρεπει να κουβαλαω πολλους φακους για να καλυψω αυτα τα μηκη και αν δε μπορω να δω ευκολα διαφορα με FF, φαντασου με m43....αλλα οπως ειπες γουστα ειναι αυτα!

ΥΓ... δεν μου απαντησατε ομως οι περισσοτεροι, ποια διαφορα βλεπετε στις παραπανω φωτο που εβαλα στο VS και ποσο σημασια εχει για σας αυτη η διαφορα ?

ΥΓ2... δεν ειναι θεμα για μενα το μεγεθος του αισθητηρα στη τελικη, αφου οι m43-APSC εχουν φτασει στο μεγεθος των FF και για να εχεις αντιστοιχο αποτελεσμα σε DOF και Low light , θελεις μεγαλους, βαρυς και ακριβους φακους!

ΥΓ3...παλι ξεφυγαμε λιγο....δε πειραζει (ελπιζω) ! :p

Οι δεξιες φωτογραφίες δείχνουν ελαφρώς καλύτερες, αλλά οι διαφορές που διεκρινα ήταν ελάχιστες και φαίνονται μόνο αν ζουμαρεις.

Να πω εδώ ότι προσωπικά έχω πουλήσει τον εξοπλισμό που είχα διότι λόγω κινητού σταμάτησα να τον χρησιμοποιώ εδώ και καιρό, δεν είμαι επαγγελματιας απλά κάποιες φορές έκανα χρήση του εξοπλισμού για λήψη βίντεο κυρίως και λιγότερο φωτογραφίας για ιστοσελίδες και διαφημίσεις στα social.
Τώρα όλα αυτά γίνονται αποκλειστικά με κινητό.

Αργά (λόγω κόστους) αλλά σταθερά οι τεχνολογίες θα περάσουν και πιο ψηλά απο τα κινητά, άρα γιατι να επενδύεις σε ενα συστημα FF που πάντα ο τηλεφακος θα είναι μπαζούκα? αφού και το πολύ ρηχο dof με καλό IQ (που να ξεχωρίζει απο τα κινητά ή απο μηχανές με μικροτερο αισθητηρα και φωτεινους φακούς) θελει υπερφωτεινους ακριβους FF φακούς? εδώ ανεκτό DOF τωρα πέρνεις softwerika και με τα κινητά :flipout: γιατι δεν θα πάρεις με μεγαλύτερο αισθητήρα π.χ. 1" και με ενα καλό software ?

Να πω εδώ ότι προσωπικά έχω πουλήσει τον εξοπλισμό που είχα διότι λόγω κινητού σταμάτησα να τον χρησιμοποιώ εδώ και καιρό, δεν είμαι επαγγελματιας απλά κάποιες φορές έκανα χρήση του εξοπλισμού για λήψη βίντεο κυρίως και λιγότερο φωτογραφίας για ιστοσελίδες και διαφημίσεις στα social.
Τώρα όλα αυτά γίνονται αποκλειστικά με κινητό.

ενταξει , εσυ το τερματισες! :p

Δεν προκειται να δωσω την sony a7r II για κανενα κινητο...αλλωστε δεν ειπαμε κατι τετοιο ποτε, το ξαναλεω.
Αν φυσικα εσενα σου αρκει , εμας μας περισσεύει...ειναι αλλωστε κι αυτο μια αποδειξη ποσο βοηθανε σημερα τα κινητα.

Ετσι είναι, σε χαμηλό iso και φως πολύ δύσκολα διακρίνεις διαφορές, ακόμα και με το αρχαίο Microsoft 950xl που χρησιμοποιώ δύσκολα διακρίνω διαφορές σε φώτος από τις μηχανές μου, και υπάρχουν στιγμές που σκέφτομαι για πιο λόγο κουβαλάω ακόμα μηχανή!!

Υ.Γ. Γιάννη είναι μια σκέψη ο συλλογισμός σου, απλά με το m4/3 κρατάω μαζεμένο το σύστημα αισθητά, προφανώς αν θες DOF με διαφράγματα 1,2 ξεφεύγεις, προσωπικά δεν έχω τέτοιες ανάγκες και έχω 3-4 λιλιπούτεια φακουδάκια f1,8 με εξαιρετική εικόνα. Μην το αναλύσουμε άλλο ότι αρέσει τον καθένα.

Re: Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Αργά (λόγω κόστους) αλλά σταθερά οι τεχνολογίες θα περάσουν και πιο ψηλά απο τα κινητά, άρα γιατι να επενδύεις σε ενα συστημα FF που πάντα ο τηλεφακος θα είναι μπαζούκα? και το πολύ ρηχο dof με καλό IQ θελει υπερφωτεινους ακριβους φακούς? εδώ DOF πέρνεις softwaerika με τα κινητά :flipout: γιατι δεν θα πάρεις με μεγαλύτερο αισθητήρα π.χ. 1" και με ενα καλό software ?

με την α7ρ ιι εχω τους παλιους μου minolta πχ τον 50mm f1.7 με την εικονα που ακριβως θελω (με αστειο κοστος)
Το ιδιο και με εναν Voiglander 50mm f1.1 που τον ειχα παρει σε επισης τρομερη τιμη μεταχ/νο
Kαι τελος με 2 παμφηνους φακους ζοομ με AF (70-210 f4 kai 17-35 f/2.8)

Τη μηχανη φυσικα κι αυτη τη πηρα στο 1/4 της αρχικης, οποτε δε μιλαμε για τις πραγματικες, αρχικες τιμες...

Ο λογος που θελω FF ειναι κυριως το DOF , το DR και η δυνατοτητα για απεριοριστο πειραγμα στα RAW !

τεσπα...ξεφυγαμε, ο καθενας οπως τη βρισκει.

Το θέμα είναι να ξεκουνηθούν οι κλασσικοί παίκτες και να ρίξουν κάμποση τεχνολογία στις φωτογραφικές. Χαρακτηριστικά αναφέρω την sony που ΕΧΕΙ ΗΔΗ ένα σωρό apps που κάνουν "παπάδες" αλλά πρέπει να κάνεις εγγραφή, να τις κατεβάσεις - τις περισσότερες επί πληρωμή - Α και ξέχασα στην χώρα μας ΔΕΝ παίζουν γιατί... έτσι!

Καιρός να τα ξεχάσουν αυτά...

Αυτο περιμενουμε απο τις εταιρειες, αλλα σε λογικα κοστη.

αν ειναι να πρεπει να δινω χιλιαδες ευρω για σωματα και αλλα τοσα για φακους....αστο καλυτερα!

Re: Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Αργά (λόγω κόστους) αλλά σταθερά οι τεχνολογίες θα περάσουν και πιο ψηλά απο τα κινητά, άρα γιατι να επενδύεις σε ενα συστημα FF που πάντα ο τηλεφακος θα είναι μπαζούκα? και το πολύ ρηχο dof με καλό IQ θελει υπερφωτεινους ακριβους φακούς? εδώ DOF πέρνεις softwaerika με τα κινητά :flipout: γιατι δεν θα πάρεις με μεγαλύτερο αισθητήρα π.χ. 1" και με ενα καλό software ?

Ετσι είναι Κώστα, το θέμα είναι ότι οι εταιρίες κινητών βγάζουν τρελά χρήματα και επενδύουν τρελά ποσά για εξέλιξη με αποτέλεσμα να κάνουν κάθε χρόνο σημαντικά βήματα μπροστά. Στις φωτογραφικές μηχανές έχει βαλτώσει η κατάσταση, μικρά μικρά βηματάκια που και αυτά όσο μειώνεται η πίτα τόσο πιο μικρά θα είναι....εδώ δεν μπορούν να βάλουν μια σοβαρή οθόνη σε φωτογραφικές μηχανές, βλέπω την οθόνη της Sony A6400 και μου έρχεται να βάλω τα κλάματα, οθόνη κινητού δεκαετίας είναι....προφανώς θα μπουν πολλά ηλεκτρονικά καλούδια και στις μηχανές, άλλα μέχρι να γίνει αυτό σε πιο σημείο θα έχουν φτάσει τα κινητά??? Φτάσαμε σε σημείο ένα κινητό το p30 να έχει εύρος 16mm-125mm που δεν υπάρχει πουθενά στην αγορά των φωτογραφικών μηχανών με ένα σώμα και ένα φακό. Του χρόνου μπορείς να μας βγάλει το p40 με εύρος 15-200 και έχτρα και φακό macro!!! Εχει ξεφύγει η κατάσταση και οι φωτογραφικές εταιρίες αδυνατούν να ακολουθήσουν βλέποντας και τις πωλήσεις τους να πέφτουν συνεχώς.

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Το θέμα είναι να ξεκουνηθούν οι κλασσικοί παίκτες και να ρίξουν κάμποση τεχνολογία στις φωτογραφικές. Χαρακτηριστικά αναφέρω την sony που ΕΧΕΙ ΗΔΗ ένα σωρό apps που κάνουν "παπάδες" αλλά πρέπει να κάνεις εγγραφή, να τις κατεβάσεις - τις περισσότερες επί πληρωμή - Α και ξέχασα στην χώρα μας ΔΕΝ παίζουν γιατί... έτσι!

Καιρός να τα ξεχάσουν αυτά...

και επίσης σε πολλές νέες μηχανές ΔΕΝ παίζουν πλέον...π.χ. η rx100VA δεν δέχεται τις εφαρμογές ενώ τις δεχόταν η rx100V....ότι ναναι πραγματικά!!

Επιμένω: το ζουμί είναι στο λογισμικό... κι αυτό είναι (σχετικά) εύκολο, αλλά κάνουμε αμάν να πάρουμε ένα firmware update που (συνήθως) διορθώνει προβλήματα...

να πω επισης, επειδη παρακολουθω και πολλους επαγγελματιες φωτογραφους-βιντεοληπτες στο εξωτερικο λογω δουλειας, οτι και αυτοι εχουν πια τα social media στη πρωτη σχεδον γραμμη!

Πολλοι εχουν μαζι τους ενα ipad για προχειρο viewing - επεξεργασια και sharing στα social media, οχι μονο για διαφημιση , αλλα και μετα απο απαιτηση των πελατων τους!
Θελουν να δουν (και να δειξουν !) αμμεσα τη δουλεια τους οι πελατες (πχ απο γαμους και βαφτησια) και οι επαγγελματιες το εχουν σαν προτεραιοτητα.

Κι επειδη ειπωθηκε οτι πολυ ευκολα μπορεις να διακρινεις κινητο απο φωτογραφικη, δειτε ενα προχειρο τεστ που μολις εκανα (JPG), μεταξυ Note 8 - 12MP (οχι κατι σπουδαιο) και μια απο τις καλυτερες ισως φωτογραφικες αυτη τη στιγμη Sony A7R II 42 MP (εχουν ιδιο αισθητηρα με τη καινουργια A7R III)...κοστους οταν βγηκε μαζι με τον φακο 5000 ευρω!!!

ΥΓ... δεν κανω VS αυτη τη στιγμη, αν απαιτηθει ισως κανω :p
Απλα παραθετω 2 δειγματα για να δουμε τι γινεται ...βρειτε ποια ειναι ποια!

xdNrkL0.png

σε μεγεθυνση...

WRFHoWN.jpg

θα ελεγα δεξιά η sony ,αριστερά το note 8

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Επιμένω: το ζουμί είναι στο λογισμικό... κι αυτό είναι (σχετικά) εύκολο, αλλά κάνουμε αμάν να πάρουμε ένα firmware update που (συνήθως) διορθώνει προβλήματα...

Οι φωτογραφικές εταιρίες Δημήτρη δυστυχώς κοιτάνε πως θα βγάλουν νέα μοντέλα παρά να διορθώσουν, προσθέσουν πράγματα στα παλιά τους σώματα, υπάρχουν φυσικά εξαιρέσεις εδώ και εκει ειδικά σε διάφορα σώματα ακριβά άλλα μέχρι εκει. Πάντως να πω την αλήθεια νιώθω ότι υπάρχει και εκει μια κάποια βελτίωση, βλέπεις ακόμα και εταιρίες σαν τις Nikon, Sony που έδιναν updates με το σταγονόμετρο να κάνουν πλέον σημαντικά updates.

ναι , σωστα ...η δεξια ειναι η sony , απλα την εβαλα για να δουμε τι συμβαινει!

Εχω δοκιμασει και με βραδυνες και συμβαινει σχεδον το ιδιο αν χρησιμοποιησεις την GCAM ή RAW.

Το Note 8 δεν ειναι κατι ιδιαιτερο, του λειπουν αρκετα πραγματα που θα ηθελά, οπως ειπα.
Απλα τωρα δεν υπαρχουν χρηματα για αναβαθμιση.

Εχω δοκιμασει και με βραδυνες και συμβαινει σχεδον το ιδιο αν χρησιμοποιησεις την GCAM ή RAW.

Το Note 8 δεν ειναι κατι ιδιαιτερο, του λειπουν αρκετα πραγματα που θα ηθελά, οπως ειπα.
IPhone που έχει και σούπερ βίντεο

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Χεχεχε... τα samsung κάνουν μπαμ από τα υπερκορεσμένα χρώματα - τα πορτοκαλιά βγάζουν μάτι. Με άλλο κινητό ίσως δυσκολέψει η επιλογή...

Προσωπικά δεν με δυσκόλεψε καθολου να βρώ ποια είναι ποια! Αν τη χαρίζεις ακόμα την sony, εχω προτεραιότητα!!

Και για να πω τι βλέπω, στην αριστερή του κινητού βλέπω πολύ αυθημένο θόρυβο, υπερκορεσμενα χρώματα, έλλειψη fine detail, μικρή δυναμική περιοχή και ενα ελαφρύ blooming στα highlights λόγω του μικρού-φθηνού φακού.

Πάντως σε προπαραγγελία στα 950 ευρώ με δώρο το smart watch αξίας κανένα 200αρι αξίζει...βγαίνει το κινητό κανένα 750αρι όχι άσχημα για αρχή....