Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Θα είχε ενδιαφέρον πιστεύω εάν σχολιάζατε-προτείνατε κινητά με αξιοπρεπείς επιδόσεις στη φωτογραφία που ανήκουν και σε χαμηλότερες κατηγορίες τιμής. Πχ εάν αξίζουν στην κατηγορία των 200-300 ευρώ συσκευές τύπου Moto G7, Xiaomi Note 6-7, Honor 10. Στην κατηγορία των 300-400 ευρώ συσκευές τύπου Mi8 ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Εάν αξίζουν πρώην ναυαρχίδες που έχουν αντικατασταθεί και κυμαίνονται στα 400-500 ευρώ όπως τα Galaxy S8-S9 κλπ. Με δείγματα και εμπειρίες όπως γίνεται με τα ακριβά κινητά που ήδη παρουσιάζετε. Αλλιώς η συζήτηση θα μείνει για πάντα σαν νήμα μιας πχ A7R III. Ωραίο να διαβάζουμε δυό πράγματα εγκυκλοπαιδικά, αλλά στην τελική δεν ενδιαφέρει πραγματικά παρά λίγους, τόσο που κοστίζει. Βέβαια και στο υπόλοιπο φόρουμ υπάρχει μια τάση συζήτησης για πιο ακριβά-αιχμής μοντέλα φωτ. μηχανών και ανάλογους φακούς, οπότε μπορεί μόνο αυτό να ενδιαφέρει τους χρήστες εδώ οπότε πάω πάσο. Καλημέρα :)

Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Θα είχε ενδιαφέρον πιστεύω εάν σχολιάζατε-προτείνατε κινητά με αξιοπρεπείς επιδόσεις στη φωτογραφία που ανήκουν και σε χαμηλότερες κατηγορίες τιμής. Πχ εάν αξίζουν στην κατηγορία των 200-300 ευρώ συσκευές τύπου Moto G7, Xiaomi Note 6-7, Honor 10. Στην κατηγορία των 300-400 ευρώ συσκευές τύπου Mi8 ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Εάν αξίζουν πρώην ναυαρχίδες που έχουν αντικατασταθεί και κυμαίνονται στα 400-500 ευρώ όπως τα Galaxy S8-S9 κλπ. Με δείγματα και εμπειρίες όπως γίνεται με τα ακριβά κινητά που ήδη παρουσιάζετε. Αλλιώς η συζήτηση θα μείνει για πάντα σαν νήμα μιας πχ A7R III. Ωραίο να διαβάζουμε δυό πράγματα εγκυκλοπαιδικά, αλλά στην τελική δεν ενδιαφέρει πραγματικά παρά λίγους, τόσο που κοστίζει. Βέβαια και στο υπόλοιπο φόρουμ υπάρχει μια τάση συζήτησης για πιο ακριβά-αιχμής μοντέλα φωτ. μηχανών και ανάλογους φακούς, οπότε μπορεί μόνο αυτό να ενδιαφέρει τους χρήστες εδώ οπότε πάω πάσο. Καλημέρα :)

τσιλ άουτ μαη φρεντ!

ο Γιάννης ο Σπύρου δεν έβαλε φωτό από φτηνό του ζιαόμι με gcam?

Εγώ δεν έβαλα φωτό από xiaomi mi note 3 vs mirrorless olympus κλπ κλπ?

Εδώ γράφουμε εμπειρίες από πράγματα που έχουμε και μας ενδιαφέρουν.
Εδώ είναι forum.
Δεν "προτείνονται" κινητά και συσκευές.
Αν παρουσιάζονται ακριβά κινητά είναι γιατί αυτά έχουν οι χρήστες, οπότε για αυτά γράφουν.

Πης εντ λοβ.

Κακαλιός Στέργιος καλοπροαίρετη πρόταση έκανα. Στο φόρουμ (που από ότι λες είναι εδώ :p ) από όσο τουλάχιστον γνωρίζω επιτρέπεται να εκφράζει κανείς κόσμια τη γνώμη του και να κάνει και καμιά πρόταση (που και που). Σαφώς όποιος θέλει μπορεί να την αγνοήσει όπως κάνω κι εγώ κι εσύ και όλοι. Τσιλ ουτ κομπλίτλι, πης και τσιρς! :)

Έτυχε και τώρα συζητούσαν τα παιδιά για πιο ακριβές συσκευές.
Ο Γιάννης έχει ανεβάσει διαμάντια και από το xiaomi mi a1.

Φίλε μου αν κανεις τον κόπο και πας προς τα πίσω και διαβάσεις το νήμα εξαρχής θα δεις οτι υπάρχουν πολλές προτάσεις και για φθηνότερα κινητά που δέχονται και gkam και με αρκετά δείγματα. Μάλιστα τοτε που έγιναν οι παρουσιάσεις τα κινητά αυτά είχαν υψηλότερη τιμή. Προφανώς δεν μπορεί κανεις να αγορασει ολα τα κινητά και να τα αξιολογήσει, ούτε να τα κρατησει στην κατοχή του αιωνίως για να κάνει συγκριτικά για το φορουμ. Ο Σπυρου έχει κάνει τρομερή δουλειά στον τομέα αυτό αλλά και αλλά μέλη έχουν συνδράμει με δείγματα και συγκριτικά ακόμη και με DSLR.

Τα τελευταία post είναι εστιασμένο όντως στις ναυαρχιδες μιας και γίνονται συγκρίσεις στις νέες δυνατότητες που προσφέρουν. Αυτό είναι άλλωστε το αντικείμενο ενός τεχνολογικού φόρουμ, να παρακολουθεί τις εξελίξεις, να τις παρουσιάζει αν είναι δυνατόν και μέσα από δικά του review με δείγματα μελών του και να γίνεται ο απαραίτητος σχολιασμός.

Αν σε ενδιαφέρει όμως κάποιο/α συγκεκριμένο/α παλιό μοντέλο μπορείς να ρωτήσεις τα παιδιά να πάρεις πληροφορίες για τις φωτογραφικές του δυνατότητες εφοσον το έχουν χρησιμοποιήσει.

ΥΣ
στο φόρουμ δεν ασχολούμαστε μόνο με ακριβές FF μηχανές, δοκιμάζουμε, γράφουμε και σχολιάζουμε τα πάντα που έχει στην κατοχή του ένα μέλος, μερικες φορές μάλιστα mini review παλιών μηχανων μας ανοίγουν τα μάτια. Ένα απλό παράδειγμα μπες στα νήματα των 6χρονων Fuji ΧΤ1 , OLYMPUS EM1 και διάβασε.

Οι φωτογραφίες είναι χτεσινές στο ηλιοβασίλεμα χωρίς επεξεργασία με μια Canon M100 και ένα Nubia M2.
Η Canon είναι σε προτεραιότητα διαφράγματος 7,1 και όλα τα άλλα auto (και κάτι αυτόματες διορθώσεις έκθεσης είδα κτλ),
το κινητό είναι στο auto χωρίς καμία παρέμβαση.
Canon M100 by thniakos2001, on Flickr

Nubia M2 by thniakos2001, on Flickr

Εγώ σκέφτομαι να αγοράσω το LG V40 (πάντα ήθελα να δοκιμάσω την σειρά V της LG).

Η αλήθεια είναι ότι αρχικά σκεφτόμουν το Samsung Note 9, αλλά αφού το πήρε ένας φίλος και το είδα από κοντά μου φάνηκε κάπως "χοντροκομμένο".

Βρίσκω ποιό όμορφο το V40, με ποιό ωραίες γραμμές.

Επίσης αυτό το GCam από που το κατεβάζουμε; Είναι εύκολο να εγκατασταθεί;

Τέλος, αν με το V40 τραβάω RAW, μπορώ να τα επεξεργαστώ με κάποιο πρόγραμμα και να πάρω κάτι καλύτερο; Ή σε σχέση με τα RAW των φωτογραφικών μηχανών έχει πολλούς περιορισμούς;

Αυτά τα θέματα είναι μανούλα για κινητά. Εχουν ευρυγώνιο φακο, καλή ανάλυση, καλό HDR, δεν υπάρχει κίνηση, υπαρχει φως, δεν σε ενδιαφέρει το βάθος πεδίου. Ιδανικές συνθήκες.

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Οι φωτογραφίες είναι χτεσινές στο ηλιοβασίλεμα χωρίς επεξεργασία με μια Canon M100 και ένα Nubia M2.
Η Canon είναι σε προτεραιότητα διαφράγματος 7,1 και όλα τα άλλα auto (και κάτι αυτόματες διορθώσεις έκθεσης είδα κτλ),
το κινητό είναι στο auto χωρίς καμία παρέμβαση.

Τα κεφάλια μέσα τώρα Παναγιώτη...

Στάλθηκε από το G8341 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

εχω ανεβασει και φωτο με κινητο του κατοσταρικου!

Αλλωστε τα κινητα που εχω δοκιμασει προσφατα, δεν ειναι πολυ ακριβα, τα παιρνω μεταχ/να κυριως και μεσω ανταλλαγης κλπ

Πχ το LG V30 τρομερο VFM, εχει τα παντα σα κινητο, και υπερευρυγωνια καμερα και παιρνει ευκολα gcam.

Το βρισκεις μεταχ.νο στα 250 ευρω περιπου.

μα γι αυτο περιμενουμε.... εγω το p20 pro το πηρα 320 ευρω!

Eχω γνωστο που εχει μαγαζι και τα παιρνει μισοτιμης (με τιμολογια και εκπτωσεις με καρτες eurobank , προπαρραγελια με δωρο ρολοι smartwatch κλπ) και τα πουλαει σε τρελλες τιμες μετα (κυριως τα ανταλλασει).

Προφανως και δεν μπορω (και να θελω) να δωσω 700-1000 ευρω για κινητο, ουτε γι αστειο!

Γιάννη υπάρχει δυνατότητα νά αγοράσω κινητό μέ ρολόι προσφορά πού τρέχει σέ huawei από τόν γνωστό σου...έάν μπορείς στείλε πμ.Ευχαριστώ έτσι κ'αλλιώς γιά τά πληθωρικά σου reviews.

Last edited by a moderator:
Ναι αλλά μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για κινητά η μάλλον για ένα feature των κινητών..την κάμερα. Εκτός αν κάποιος το αγοράζει αποκλειστικά για αυτό (δεν νομίζω) υπάρχουν και άλλοι παράμετροι που πρέπει να κοιτάξει. Πχ παλαιότερα (δεν γνωρίζω τα τελευταία μοντέλα) υπήρχε θέμα με το bootlook (συχνές επανεκκινήσεις) στα lg. Επίσης τα Android δεν ξέρω κατά ποσο υποστηρίζονται με τις νεότερες εκδόσεις λογισμικού και τι υποστήριξη έχουν μιλάω για τα παλαιότερα μοντέλα.. Θέλω να πω ότι η ευκαιρία των 200-300 μπορεί να μην είναι και τόσο ευκαιρία όχι ότι δεν βρίσεις χαμηλά καλές συσκευές αλλά σήμερα για καλή κάμερα που να σου βγάλει και σε βάθος χρόνου θέλεις πάνω από 400

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

τα κινητα που εχω δοκιμασει, δεν ειχαν καποιο προβλημα, αλλιως θα το ανεφερα.

Το LG V30 οπως και το LG G6 που ειναι απο τα πιο VFM κινητα και για φωτογραφια, δεν ειχαν τετοια θεματα.

Φυσικα, δεν εξεταζω ολες τις παραμετρους σ αυτο το νημα, αλλα κυριως το φωτογραφικο κομματι.

για τα υπολοιπα υπαρχουν αλλα νηματα...

ΥΓ... αυτο που ειπα για γνωστο κλπ ισχυει επειδη τον ξερω χρονια, δε μπορει να κανει "διευκολυνσεις" σε ολους! :p

Bootloop eιχε το LG G4 αν δεν κανω λαθος και λιγο ελειψε να ειναι η ταφοπλακα της εταιρειας στα κινητα.

Κοιτώντας πιο αναλυτικά τις φωτογραφίες σου Γιάννη από το p30 μου άφησαν ανάμικτες εντυπώσεις. Ναι μεν το κινητό έχει τα πάντα πάνω από υπερευρυγώνιο μέχρι και τηλεφακό, ναι μεν το αποτέλεσμα είναι καλό για κινητό, άλλα μέχρι εκει. Οι φώτος μου βγάζουν μια ''κομπακτίλα'' και φαίνεται αυτό ειδικά σε μεγάλη οθόνη, επίσης σε contrast, χρώματα, θόρυβο, microcontrast κλπ. υστερούν, δεν σου βγάζουν αυτό το 3d pop που βλέπεις στις φώτος από μεγάλο αισθητήρα. Μου φαίνονται πως να το πω αδιάφορες. Το έγραψε πριν και ο Παναγιώτης (Tiniakos) καλές μεν άλλα μέχρι εκει. Τέλος ο υπερευρυγώνιος στα άκρα είναι λίγο ''ψιλοσούπα'', για πρόχειρη χρήση είναι οκ, άλλα για σοβαρές υπερευρυγώνιες φώτος δεν κάνει για μένα τουλάχιστον.
Ψιλοαπογοητεύτικα λίγο, θέλουν δουλειά ακόμα τα κινητά κατά την γνώμη μου. Προσωπική άποψη πάντα.

δεν τις κοιταω στον υπολογιστη , μονο για το φορουμ τα κανω αυτα! :p

Στα ταμπλετ, κινητα και τηλεοραση (που εκει τα βλεπουν οι περισσοτεροι, κι εγω τα δειχνω επισης), ειναι πολυ καλες...δε ζηταω τιποτα παραπανω, και το εχω παντα μαζι μου.

Αν θελω κατι καλυτερo εχω παντα την Α7r II... αν και πιανει σκονη τωρα πια!

Προσωπικα, μονο για εκδηλωσεις την εχω τη sony ...

Μα αυτο ειναι το Νο1 πρόβλημα για εμενα απο την χρήση ενός τοπ κινητού σε ένα ερασιτέχνη φωτογράφο, κοιτώντας την ευκολία του κυρίως να χάσει τις φωτογραφικές ευκαιρίες για πραγματικά καλές φωτογραφίες (αντάξιες των ικανοτήτων του) και να αποκτήσει την δυνατότητα για πολλές μέτριες, το ζύγι είναι του καθενός όμως,

αν η χρήση της μηχανής είναι για events μόνο (όπως αναφέρει ο Γιάννης) πάω πάσο αλλά για τα event δεν μου κολλάει πάλι να κοιτώ για μικρή ελαφριά ακάθρεπτη και 2-3 μικρους prime φακούς, εκεί δουλειά θες να βγεί και άλλες είναι οι απαιτήσεις.

Καλά προφανώς, ο καθένας μας βάζει τον πήχη εκει που θέλει και σύμφωνα με τις απαιτήσεις του, π.χ. προσωπικά στις φώτος μου θέλω να είναι καλές έως αρκετά καλές και θέλω και καλή εργονομία κλπ. συνολικά θέλω ''εμπειρία χρήσης'' και ας χάσω και μερικές φώτος.
Πάντως με μια μικρή Premium compact και μια μικρή Mirrorless με 2-3 μικρά φακουδάκια έχεις χοντρικά και ''το σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη!!''....
Συνολικά έχουν βελτιωθεί πολύ τα κινητά, απλά για μένα όχι ακόμα σε σημείο που θα με κάνουν να μην πάρω την φωτογραφική μηχανή μαζί μου.