Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

To G7 όμως Νίκο έχει αυτό μήνα τα πρώτα του γενέθλια σαν λίγο παλιό ακούγεται.

Κοίτα και το Pocophone Που αναφέρεις βγήκε τον Αύγουστο του 2018, δεν το λες και αυτό φρέσκο (3 μήνες διαφορά έχουν με το G7)!! Σε κάθε περίπτωση το Lg G7 λόγω ότι έχει κλείσει ένα χρόνο έχει πέσει τόσο η τιμή του, αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση να έκανε κάτω από 500 ευρώ, φωτογραφικά έχει τα πάντα πάνω φωτεινή βασική κάμερα με OIS και υπερυρυγώνιο και παίρνει και GCAM πανεύκολα, ενώ σαν συσκευή τι να λέμε, κορυφαίο επεξεργαστή, τρομερή κατασκευή που αντέχει και οθονάρα από τις λίγες...Ειδικά την οθόνη του επειδή την είδα σήμερα πριν λίγες ώρες μου έπεσε το σαγόνι, ήταν συναδέλφου και δεν μπόρεσα να το δουλέψω, άλλα και η κατασκευή όπως είπα είναι απλά εντυπωσιακή.

Y.Γ. Η ηλικία δεν παίζει τόσο ρόλο, ακόμα έχω σαν βασικό κινητό το Microsoft 950ΧL 4ετίας και φωτογραφικά άλλα και σε βίντεο ακόμα σπέρνει τρόμο και πραγματικά χωρίς υπερβολή δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο τηλέφωνο ακόμα και σήμερα που με έναν φακό κάνει όσα το 950XL...μέχρι και 4 μικρόφωνα έχει πάνω για σωστή καταγραφή κρυστάλλινου ήχου. Εχει OIS που δουλεύει και σε 4Κ βίντεο, bitrate 60mp, Zeiss οπτικά, 3 RGB led για flash και τεχνολογίες HDR και με χρήση flash που δεν τις έχω δει ακόμα σε άλλο κινητό, ας όψεται που είχε Windows που πέθαναν, αν είχε Android η IOS ακόμα για αυτό θα μιλάγαμε. Απλά θέλω πλέον ένα κινητό με υπερευρυγώνιο φακό.
Δες παρακάτω τι έγραψε το gsmarena για την κάμερά του.
https://www.gsmarena.com/microsoft_lumia_950_xl-review-1349p9.php

Τα mimix 2s / 3 που είναι κινητάρες (και notchless!), έχουν OIS και gcam που δουλεύει υποδειγματικά.

Last edited:
Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Τα mimix 2s / 3 που είναι κινητήρες (και notchless!), έχουν OIS και gcam που δουλεύει υποδειγματικά.

Πολύ καλά κινητά και τα 2 άλλα δεν έχουν υπερευρυγώνια κάμερα (must για μένα), δεν έχουν αδιαβροχοποίηση και προστασία από πτώσεις, δεν έχουν την ίδια ανάλυση οθόνης με το Lg G7 Και το mi mix 3 χτυπάει τα 400 ευρώ, άλλη κατηγορία τιμής..όσο και να το ψάχνω δεν βρίσκω στα 300 ευρώ κάτι που να είναι συνολικά και ολοκληρωτικά καλύτερο από το LG G7.
Παρόλαυτά είναι αξιόλογες προτάσεις και τα 2 mix που ανέφερες.

Υ.Γ. Αυτό που μου κάνει εντύπωση π.χ. στο Mix 3 είναι ότι έχει 40mb bitrate σε 4Κ βίντεο την στιγμή που το αρχαίο μου 950XL 4ετίας έχει 52mb...πόσο μπροστά ήταν η Nokia/Microsoft..

Y.Γ. Να προσθέσω επίσης ότι το LG G7 έχει φοβερά dac μέσα που δίνουν εξαιρετικό ήχο κάτι που δεν βρίσκεις σε άλλα κινητά, αν ακούει κάποιος μουσική στο κινητό του μέσο ακουστικών είναι Must το συγκεκριμένο κινητό.

*flashback mode λογω καραμελα και 950

Ποσο μ@λακας είχα μεινει όταν ειχα πρωτοπιασει το sharp gx20 και ειχα δει τι φωτογραφιες εβγαζε. Πολυ μπροστα.:grandpa:

Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Ποσο μ@λακας είχα μεινει όταν ειχα πρωτοπιασει το sharp gx20 και ειχα δει τι φωτογραφιες εβγαζε. Πολυ μπροστα.:grandpa:

Τι μου θύμισες τώρα, το έχω ακόμα στο κουτί του πολύ καλές φωτογραφίες για την εποχή του.

Καλημέρα παίδες, έψαχνα κάτι αξιόλογο για τη μητέρα μ κ τσίμπησα LG G7 64gb 270 από Άγγλο eBay seller. Αν βάλω gcam θα έχει διαφορετικά apps για την κυρία κ την wide camera? Γιατί έχει δυο installers. Λίγο ταλαιπωρία αυτό αν ισχύει...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Πολύ καλά κινητά και τα 2 άλλα δεν έχουν υπερευρυγώνια κάμερα (must για μένα), δεν έχουν αδιαβροχοποίηση και προστασία από πτώσεις, δεν έχουν την ίδια ανάλυση οθόνης με το Lg G7 Και το mi mix 3 χτυπάει τα 400 ευρώ, άλλη κατηγορία τιμής..όσο και να το ψάχνω δεν βρίσκω στα 300 ευρώ κάτι που να είναι συνολικά και ολοκληρωτικά καλύτερο από το LG G7.
Παρόλαυτά είναι αξιόλογες προτάσεις και τα 2 mix που ανέφερες.

Υ.Γ. Αυτό που μου κάνει εντύπωση π.χ. στο Mix 3 είναι ότι έχει 40mb bitrate σε 4Κ βίντεο την στιγμή που το αρχαίο μου 950XL 4ετίας έχει 52mb...πόσο μπροστά ήταν η Nokia/Microsoft..

Y.Γ. Να προσθέσω επίσης ότι το LG G7 έχει φοβερά dac μέσα που δίνουν εξαιρετικό ήχο κάτι που δεν βρίσκεις σε άλλα κινητά, αν ακούει κάποιος μουσική στο κινητό του μέσο ακουστικών είναι Must το συγκεκριμένο κινητό.

Ναι αν θες super-wide τοτε πας σε LG σαφως! το G7 ειναι πολύ καλή συσκευή αν αντέχεις τις κομμένες οθόνες :) Η μονη μου ενσταση ειναι το αδιάφορο design (και καπως φτηνό look) και τα αργά updates της LG.

Για τα αργά updates έχεις δίκιο, για το design είναι θέμα γούστου, προσωπικά το βρίσκω αρκετά όμορφο το G7, για το φτηνό Look δεν κατάλαβα τι εννοείς, η κατασκευή του πάντως είναι μια από τις καλύτερες που έχω δει και δεν έχει σχέση με Xiaomi/Huawei κλπ. Ειδικά η προστασία που έχει σε πτώσεις είναι όλα τα λεφτά, καθώς όπως και να έχει κάποια στιγμή θα σου πέσει κάτω το τηλέφωνο.

Re: Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Τι μου θύμισες τώρα, το έχω ακόμα στο κουτί του πολύ καλές φωτογραφίες για την εποχή του.

Και εγώ το είχα, το εντυπωσιακό ήταν ότι είχες φωτογραφική μηχανή σε κινητό, από ποιότητα εικόνας όμως ήταν άθλιο, είχα τυπώσει τότε θυμάμαι μερικές φώτος και δεν βλεπόταν από τον θόρυβο και τα χοντρά Pixels, αιώνες χειρότερες από μια Compact Nikon που είχα τότε, απλά εντυπωσίαζε το γεγονός ότι είχες ψηφιακή μηχανή σε κινητό!!

Y.Γ. Αν θυμάμαι καλά είχε ανάλυση 0,3mp την στιγμή που η compact που είχα τότε ήταν 4mp με πολλά stop καλύτερο iso και Dynamic range.

Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Για τα αργά updates έχεις δίκιο, για το design είναι θέμα γούστου, προσωπικά το βρίσκω αρκετά όμορφο το G7, για το φτηνό Look δεν κατάλαβα τι εννοείς, η κατασκευή του πάντως είναι μια από τις καλύτερες που έχω δει και δεν έχει σχέση με Xiaomi/Huawei κλπ. Ειδικά η προστασία που έχει σε πτώσεις είναι όλα τα λεφτά, καθώς όπως και να έχει κάποια στιγμή θα σου πέσει κάτω το τηλέφωνο.
δεν θα συμφωνησω οτι οι Xiaomi/Huawei δεν εχουν καλη κατασκευη .....
πηρα ενα χιαομι ρεντμι 5 στη γυναικα μου απο εβαυ 154 ευρω....και επαθα πλακα απο την ποιοτητα του και την κατασκευη!!!

πηρα ενα χιαομι ρεντμι 5 στη γυναικα μου απο εβαυ 154 ευρω....και επαθα πλακα απο την ποιοτητα του και την κατασκευη!!!

Να προσεχεις παρα πολυ ποτε φορτιση σε κρεβατια και τετοια μονο πατωμα πλακακι. Έχω δει πάρα πολλά με φουσκωμένες μπαταρίες, και παραμορφώσεις, δεν είναι και πολύ του ποιοτικού ελέγχου η XIAOMI, δεν θέλω να δημιουργώ εντυπώσεις, επειδή τα βλέπω συχνά, άλλο XIAOMI άλλο Huawei πολλοί τα μπερδεύουν. Μόνο και μόνο να δεις τα πλαστικά το πως είναι τα modules καμερες, simreaders, βύσματα και πλακέτες μέσα βλέπεις ότι η Huawei έχει ρίξει έρευνα και χρήμα. Είναι ισάξια ποιοτικά των Samsung.

Δεν έγραψα ότι δεν έχουν καλή κατασκευή, άλλα ότι δεν είναι στα ίδια επίπεδα με κινητά σαν το Lg G7 που είναι σαν τανκ φτιαγμένο για να αντέχει χρόνια ακόμα και σε πτώσεις, χτυπήματα, νερό κλπ. Και το Xiaomi redmi Note 7 που πήρα πριν μέρες έχει καλή κατασκευή άλλα μέχρι εκει, θα συμφωνήσω με τον φίλο ''aikon'' ότι η Huawei έχει καλύτερη κατασκευή και δεν μιλάω μόνο για το εξωτερικό περίβλημα.
To pocophone που έχει αναφέρθηκε κάποιες φορές πριν είναι μια πλαστικούρα, το πιέζεις και λυγίζει, νιώθεις ότι αν το πιέσεις παραπάνω θα σπάσει στην μέση, καμία ενίσχυση εσωτερικά, καθαρά πετάξανε πάνω καλό επεξεργαστή/μνήμη κλπ. και τέλος.

Υ.Γ. Και εμένα παλιό Xiaomi Μου φούσκωσε στην πλάτη και έκανε καρούμπαλο, ενώ χάλασε και η υποδοχή φόρτισης.

Στα χρήματα που κοστίζει το g7 έχει καλή κατασκευή και καλές κάμερες....
Μέχρι εκεί όμως...
Αν κάποιος θέλει design ,είναι προφανές δεν θα έχει ανθεκτικότητα γιατί θα υπάρχει κατά πάσα πιθανότητα γυαλί παντού...
Όσο αφορά τις κάμερες και την ποιότητα των φωτογραφιών , χωρίς επεξεργασία όμως , ας ξεχωρίσουμε τι συζητάμε , κι αν βάζουμε το διλλημα , καλύτερη κάμερα ανεξάρτητως τιμής η αν μιλάμε για vfm..

Καλά ναι δεν έγραψα ότι το G7 είναι το καλύτερο τηλέφωνο που υπάρχει, αυτό έλειπε, άλλα στα λεφτά του (300 ευρώ) δύσκολα έως αδύνατον να βρεις κάτι τόσο ολοκληρωμένο όπως αυτό που να είναι καλό και σε οθόνη και σε κατασκευή και σε κάμερες και με γρήγορο επεξεργαστή. Οσα κινητά έχω δει σε αυτά τα χρήματα κάπου υπερέχουν κάπου χάνουν, δεν βρήκα το πακέτο που συνδυάζει το G7.
Σαφώς το design επηρεάζει την ανθεκτικότητα του κινητού, ο καθένας επιλέγει σε τι δίνει βάση.
Για τις κάμερες σαφώς το Huawei p30/p30pro είναι μάλλον οι καλύτερες λύσεις στην αγορά άλλα VFM δεν είναι, ακόμα και τώρα που έπεσαν λίγο, το p30 (Και χωρίς ois) ξεπερνάει τα 500 ευρώ, ενώ το p30 pro ξεπερνάει τα 800 ευρώ. Νομίζω ποσά για λίγους και με την απαξίωση που έχουν τα κινητά δεν ξέρω αν αξίζει να δώσει κάποιος αυτά τα ποσά. Του χρόνου το καλοκαίρι θα βρίσκεις άνετα το P30 pro όχι πάνω από 400-450 ευρώ.

Y.G. Αυτή την εποχή νομίζω τρομερό VFM είναι το Redmi note 7, είναι το πιο δημοφιλές τηλέφωνο στο skroutz αυτή την στιγμή. Με 170 ευρώ παίρνεις μια αξιόλογη και ολοκληρωμένη συσκευή με σχετικά μεγάλο για τηλέφωνο 1/2 αισθητήρα πίσω και παίρνει εύκολα και απλά Gcam.

Και εγώ το είχα, το εντυπωσιακό ήταν ότι είχες φωτογραφική μηχανή σε κινητό, από ποιότητα εικόνας όμως ήταν άθλιο, είχα τυπώσει τότε θυμάμαι μερικές φώτος και δεν βλεπόταν από τον θόρυβο και τα χοντρά Pixels, αιώνες χειρότερες από μια Compact Nikon που είχα τότε, απλά εντυπωσίαζε το γεγονός ότι είχες ψηφιακή μηχανή σε κινητό!!

Y.Γ. Αν θυμάμαι καλά είχε ανάλυση 0,3mp την στιγμή που η compact που είχα τότε ήταν 4mp με πολλά stop καλύτερο iso και Dynamic range.

Ηταν εντυπωσιακα καλυτερο απο αυτα που κυκλοφορουσαν μεχρι τοτε. Οχι για συγκριση πριν 16 χρονια με compact, είπαμε χαχαχα (μπραβο σου που τυπωσες παντως, δε το τολμησα καν). Αλλα αυτοι που βλεπαμε μπροστα (σικ), καταλαβαμε τι θα γίνει με τα κινητα.:music-smiley-005:

Ηταν εντυπωσιακα καλυτερο απο αυτα που κυκλοφορουσαν μεχρι τοτε. Οχι για συγκριση πριν 16 χρονια με compact, είπαμε χαχαχα (μπραβο σου που τυπωσες παντως, δε το τολμησα καν). Αλλα αυτοι που βλεπαμε μπροστα (σικ), καταλαβαμε τι θα γίνει με τα κινητα.:music-smiley-005:

Καλά ναι σαν κινητό ήταν αιώνες μπροστά από ότι κυκλοφορούσε τότε!! Είχα τυπώσει γιατί είχα βγάλει κάποιες καλές, άλλα απλά δεν!! Σαν μουτζούρα ήταν τυπωμένη!! Στην μικρή και χαμηλής ανάλυσης οθόνη του κινητού ήταν ψιλό οκ, άλλα μέχρι εκει.
Πάντως ήταν κινητό που έδειξε το μέλλον και το τι θα ακολουθήσει!!

Εγώ θυμάμαι τα Sony-Ericsson T68i, Nokia 7650 και Panasonic X60 από τα πέτρινα χρόνια...

Του Nokia οι φωτό, κάπως βλεπόταν, αλλά η συσκευή ήταν πιο ογκώδης απο Cybershot της εποχής, που ήταν έτη φωτός μπροστά σε ποιότητα.

Το Panasonic ήταν λιλιπούτειο μεν, άθλιο σε φωτογραφική ποιότητα δε:

Ofrynio Sunset 2.jpg

My Yaris 1.jpg

EIKONA007.jpg

Πόσο δρόμο έχουμε διανύσει από τότε...

Εγώ θυμάμαι τα Sony-Ericsson T68i, Nokia 7650 και Panasonic X60 από τα πέτρινα χρόνια[/

Χαχα γελασα με τα πετρινα χρονια!

Εγω την εποχη της λειψυδριας προσπαθουσα να βγαλω φωτο με ενα 6610 και το παρακατω ματζαφλαρι, μιας και δεν ειχε ενσωματωμενη. Τα αποτελεσματα ηταν παρομοια με αυτα που υποσχονται κατι μαρκαδοροι για αφαιρεση γρατσουνιων..

ecbacba5a6ea1374ed2cac6ff730beb7.jpg

36dab573fa42d87c9c18c0112939f3b7.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro