Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Όχι άλλο ibis ε Ois ήθελα να γράψω....
Κινηταρα το K20 pro είναι η πρώτη φορά που σκέφτομαι να δώσω πάνω από 200 ευρώ για κινητό.

Παναγιώτη κάνει πολύ μεγάλη διαφορά η έλλειψη OIS, καταρχάς το βίντεο θα είναι σαν shaker χωρίς αυτό. Στο 950XL που έχω με το ois και αν ενεργοποιήσεις και την digital σταθεροποίηση κυριολεκτικά περπατάς ή και πας γρήγορα και το βίντεο είναι σταθερό.
Στις φώτο δε έχεις μεγάλο θέμα το βράδυ και αναγκάζεσαι να κρατάς γρήγορες ταχύτητες. Εδώ δεν μιλάμε για φωτογραφικές μηχανές με μεγάλο αισθητήρα που έχεις το περιθώριο του υψηλού ISO.
Εχω και το Redmi note 7, ενώ ποιοτικά το βίντεο είναι καλό, η έλλειψη ois το χαντακώνει, η παραμικρή κίνηση των χεριών μεταφέρεται στο βίντεο πράγμα που για μένα είναι Non acceptable.
Οσο καλά specs και αν έχει το K20 Pro, δυστυχώς η έλλειψη OIS το χαντακώνει σαν φωτογραφικό κινητό.

ετσι ειναι δυστυχως.... εστω στη κυρια καμερα, το χρειαζοταν.

Ε μα, στην υπερευρυγώνια οκ δεν πειράζει και να δεχτώ και την έλλειψη στον τηλεφακό που τον χρησιμοποιείς πια σπάνια, άλλα στην κύρια κάμερα που θα τραβάς περισσότερο με αυτή άλλα και βίντεο απλά είναι τραγική έλλειψη...κρίμα

μια χαρα σαν τηλεφωνο, και οι καμερες αρκετα καλες.
Αν ειχε το OIS στη βασικη , θα ηταν πολυ καλη επιλογη (για φωτογραφιες και βιντεο).

Το P30 pro παντως το βρισκεις πια 650 καινουργιο ... πολυ καλη τιμη.

Ποιο δεν έχει OIS στην βασική? το P30 ?!

Το p30 pro εχει OIS , οπως και το p30 ...
Aυτο που δεν εχει ειναι το p30 lite...
Συμφωνα με το gsmarena...

Aπο τα iphone το 6 το 7 σε τι επίπεδο είναι συγκριτικά οι κάμερες τους με τα σημερινά android;

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Το p30 pro εχει OIS , οπως και το p30 ...
Aυτο που δεν εχει ειναι το p30 lite...
Συμφωνα με το gsmarena...
Όχι ακριβως... Το απλο P30 έχει ois μόνο στον τηλεφακό, όχι στη κυρία κάμερα.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Νέοι αλγόριθμοι έξυπνης διόρθωσης από ερευνητές της Google και MIT που δίνουν τη δυνατότητα σε ευρυγωνιους φακούς να χρησιμοποιούνται και για φωτό γκρουπ ακόμα και αν τα άτομα του γκρουπ ειναι στα άκρα. Λογικά πρώτη εφαρμογή τους θα δούμε στα κινητά αλλά θα είναι πολυ χρησιμο αν περάσουν και στο λογισμικό των φωτογραφικών μηχανων.

https://people.csail.mit.edu/yichangshih/wide_angle_portrait/#supp

Δοκίμασα το ΣΚ που μας πέρασε το Xiaomi mi 9 se φίλου και μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε. Η τιμή του στα 280 ευρώ τώρα στο Skrοutz είναι πάρα πολύ καλή για αυτά που προσφέρει. Πανέμορφο με γυαλί και μέταλλο, premium κατασκευή, εντυπωσιακή amoled οθόνη 6 ιντσών, σπάνιο για κινητό τέτοιου κόστους, γρήγορος επεξεργαστής και 6gb ram. Τρέχει και την τελευταία έκδοση Android. Στα τις κάμερας που μας ενδιαφέρει είναι super εξοπλισμένο, και κανονικό φωτεινό φακό f1,75 με τον κλασικό πλέον αισθητήρα της sony 48mp, και τηλεφακό άλλα και υπερευρυγώνιο. Η απόδοση από όσο είδα και στους 3 φακούς είναι πολύ καλή, εστιάζει αστραπή και τραβάει και 4Κ βίντεο. Δυστυχώς δεν έχει ois σε κανένα φακό άλλα δεν περίμενα κιόλας με τέτοια τιμή που έχει.
Ενα αρνητικό που βρήκα είναι ότι δεν παίρνει κάρτα μνήμης, οπότε αναγκαστικά περιορίζεσαι στα 64gb που έχει μέσα το κινητό.
Στα της λειτουργίας το κινητό είναι σφαίρα, όλα γίνονται ακαριαία και ανοίγει φώτος και βίντεο αμέσως.
Νομίζω πολύ καλή λύση και αξίζει να του ρίξετε μια ματιά ειδικά αν σας ενδιαφέρει υπερευρυγώνιος φακός άλλα και τηλεφακός...αξίζει.

Υ.Γ. Παίρνει και G Cam.
Υ.Γ. Η οθόνη του είναι απίστευτη, πανέμορφα χρώματα και βλέπεις άνετα κάτω και από ήλιο!

Καλημέρα.
Και εγώ εκεί έχω εστιάσει στο mi9 se η στο Mi 9,που στα γνωστά κινέζικα έχει πια 325 ευρώ.
Νίκο το Mi 9 se πρέπει να είναι και πολύ μαζεμένο στο μέγεθος.

Καλημέρα.
Εδώ και πολλά χρόνια είμαι υποστηριχτής της samsung. Ο λόγος είναι ένας: Η απίθανη οθόνη super amoled των προτάσεών της.

Κοντά στα 280 ευρώ βρίσκω το a70 : https://www.kimovil.com/el/khoro-agora-samsung-galaxy-a70
Ποια η γνώμη σας, σε θέμα photo, επίσης σε περίπτωση που γνωρίζετε κάποια εναλλακτική πρόταση κοντά στο παραπάνω κόστος, σημειώστε την (απαραίτητα όμως οθόνη τύπου oled).

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Καλημέρα.
Και εγώ εκεί έχω εστιάσει στο mi9 se η στο Mi 9,που στα γνωστά κινέζικα έχει πια 325 ευρώ.
Νίκο το Mi 9 se πρέπει να είναι και πολύ μαζεμένο στο μέγεθος.

Πράγματι είναι μαζεμένο, για μένα έχει το σωστό μέγεθος. Να προσθέσω ότι σε βίντεο το Mi 9 σύμφωνα με το DXO έχει το καλύτερο βίντεο της αγοράς. Λογικά παρόμοιες επιδόσεις θα έχει και το mi 9 se που έχουν τον ίδιο βασικό φακό και αισθητήρα.
Πάντως και στην Ελλάδα το Mi 9 se στα 280 ευρώ νομίζω είναι τρομερή πρόταση. Και όπως έγραψα πριν, πέρα από τις κάμερες, έχει φοβερή κατασκευή, μια από τις καλύτερες που έχω δει σε κινητό, ενώ η η οθόνη του είναι όλα τα λεφτά!!!

Από όσο είδα δουλεύει η gcam πέρα από τον βασικό φακό και στον ευρυγώνιο, για τον τηλεφακό δεν ξέρω δεν το δοκίμασα. 4k60p νομίζω δεν τραβάει, δεν το κοίταξα να πω την αλήθεια.

στην gcam δουλευουν ολοι οι φακοι ?
Στο βιντεο επισης μπορεις να τραβηξεις 4κ 60π και με ολους τος φακους ?

Στο mi9 η gcam υποστηριζει και τους 3 φακους.
Η στοκ και η gcam εφαρμογη για καποιον ανεξήγητο λόγο δεν υποστηρίζει εγγραφή βίντεο με τον Tele.