karamela
AVClub Fanatic
- 6 November 2013
- 14,850
οι ερωτησεις σου εχουν απαντηθει (απο μενα) πολλες φορες και φυσικα δεν αφορουν ολους οι απαντησεις.
Εχω sony μηχανη για φωτο και βιντεο (με εκπληκτικα αποτελεσματα) , αλλα δεν την εχω παντα μαζι μου και δεν θελω να κουβαλαω παντα μια μηχανη με φακους κλπ.
ακομα κι αν παρω τη μηχανη, προτιμω να εχω μονο το κινητο για editing ή ενα ipad , που με την ελευση του νεου ios 13 αποκταει τεραστιες δυνατοτητες.
Δεν υπαρχει υπερτιμημενο μηχανημα για μενα, αν αυτο σου εξασφαλιζει αυτο που θες, καλο και γρηγορο αποτελεσμα, με αξιοπιστια και κυριως ψυχικη ηρεμια!
Ειναι ομως αλλη κουβεντα και δεν γινεται εδω, και μαλιστα σε λιγες γραμμες.... ισως σε καποιο cafe !![]()
Αφού σε ενδιαφέρει το βίντεο και δεν θες να κουβαλάς γκουμούτσες, πας στην rx100VA, μικρή, χωράει σε τσέπη, σφαίρα εστίαση, κανονικό φακό ζουμ, σπαστή οθόνη, σκόπευτρο και τεράστιος αισθητήρας σε σχέση με οποιοδήποτε κινητό!!!
Υ.Γ. Κάτι άσχετο άλλα ένα τεράστιο αρνητικό για μένα των κινητών είναι ότι επειδή δεν έχουν σπαστή οθόνη, αν τραβάς κάτι από χαμηλά π.χ. παιδιά είναι πάρα πολύ δύσκολα σε χρήση, σε σημείο που σου σπάει τα νεύρα, τουλάχιστον για μένα.
Υ.Γ. Πραγματικά πως κάνεις editing σε βίντεο από κινητό???? Πραγματικά Ηρωας!!! Εδώ σε υπολογιστή με 27αρα οθόνη και μου φαίνεται μικρή για να μην πω ότι χρειάζομαι και δεύτερη οθόνη και σίγουρα κάποια εξειδικευμένη κονσόλα/πληκτρολόγιο κλπ. που δεν έχω!! Σε tablet είναι καλύτερα κάπως τα πράγματα, άλλα επειδή δεν μπορώ ούτε για αστείο χωρίς πληκτρολόγιο αν είναι να κουβαλάω και tablet και πληκτρολόγιο, ε κουβαλώ το ultrabook και τέλος!!