Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Λογικά συζητάμε για κινητά με καλή κάμερα αλλά όταν μπαίνει και ο παράγοντας vfm πρέπει να κοιτάμε και άλλα πράγματα, οπότε παρασυρομαστε πάνω στην συζήτηση και συνεχίζουμε.....

Η αξιοπιστία του τηλεφώνου και η ποιότητα κατασκευής είναι σημαντικά στοιχεία που πρέπει να λαμβάνονται υπόψην στην αγορά ειδικά αν προτείνεται μια συσκευή ως VFM για την καλή απόδοση της στον τομέα της φωτογραφίας.

H τιμή πάντως σε όλα τα καταναλωτικά προϊόντα είναι η αρχή κάθε συζήτησης.
Και επίσης αναρωτιέμαι αξίζει η διαφορά μιας τοπ ναυαρχίδας με ένα vfm κινητό. Σίγουρα στα του τηλεφώνου όχι και στη φωτογραφική δε νομίζω τόσο πολύ.

Αν βάλεις τη τιμή πρώτο κριτήριο όλα αλλαζουν.... εγώ πχ λόγω κόστους είχα για πολύ καιρό οικονομικό android και δεν είχα πολλά προβλήματα στο θέμα φωτό.
Σε βίντεο πολύ περισσοτερα όμως .

Επέστρεψα για άλλους λόγους και η τιμή προφανώς είναι τεράστιο θέμα.

Εδώ όμως μπορούμε , και αυτό κάνουμε, να λέμε τις εντυπώσεις μας και ο καθένας αξιολογεί ανάλογα

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Να πω και μερικά βασικά ένα iphone εδώ στην Ελλάδα κρατάει άνετα 5 χρόνια μέχρι να αντικατασταθεί.
Xiaomi; 2 έτη, το πρώτο πράγμα που πεθαίνει είναι οι μπαταρίες, έχουν δει τα μάτια μου φουσκωμένα, στραβωμένα, με εξανθήματα.
Αμ το bloatware που έχουν που το βάζεις; Περισσότερα είναι τα bloatware από τις κανονικές εφαρμογές. Κάτι προσπαθεί να γίνει με το Android One τώρα αλλά είμαστε ακόμα σε φάση όπως ήτα τα Windows Xp στα Android. Να βάζεις αντιικά, να κοιτάς πόση ram σου τρώει, να σκέφτεσαι αν έχω αυτή την εφαρμογή θα κάτσει με την άλλη κλπ κλπ.
Εμένα με ανησυχούν και πολλά άλλα πραγματάκια. βλέπεις το πλαστικό της Xiaomi από μέσα είναι άβαφο λες και είναι από καλούπι παιχνιδιού του Jumbo, τα προστατευτικά των καμερών του ελέους, έτσι και σου κάτσει λίγο στο αυτοκίνητο στον ήλιο ξέρω εγώ αν μεταβάλεται η διαφάνεια και η καθαρότητα σαν να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα.
Δεν γίνοναι θαυματα κάθε πράγμα έχει το τίμημα του.

Χωρίς να το κάνουμε vs έτσι πρόχειρα θα σου πω, Huawei 3Χ, 5 ετών το έχω ακόμα λειτουργεί άψογα χωρίς θέματα. Xiaomi mi9 (Ναι αυτά που έχουν προστατευτικά του ελέους στις κάμερες) έχει class leading shaphire glass στις κάμερες. LG G7 προστασία και σε πτώσεις μέχρι 1,5 μέτρο....μην μπω στην διαδικασία να μιλήσω για ελλείψεις και θέματα σε Ios (που δεν τα έχει ούτε το symbian 15ετίας) και σπασμένες οθόνες και κατεστραμένες μπαταρίες σε Iphone γιατί θα γράφω μέχρι αύριο...πάμε παρακάτω.

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

H τιμή πάντως σε όλα τα καταναλωτικά προϊόντα είναι η αρχή κάθε συζήτησης.
Και επίσης αναρωτιέμαι αξίζει η διαφορά μιας τοπ ναυαρχίδας με ένα vfm κινητό. Σίγουρα στα του τηλεφώνου όχι και στη φωτογραφική δε νομίζω τόσο πολύ.

Δεν αξίζει με την καμία Παναγιώτη και στο υπογράφω. Κάπως πρέπει να βγάλουν λεφτά και οι Samsung, Apple κλπ. Δεν είναι τυχαίο εδώ που έφτασαν οι Huawei και Xiaomi, ήδη η Xiaomi με το mi9 χτυπάει τις υπερκοστολογημένες ''ναυαρχίδες'' και σε ποιότητα κατασκευής και σε κάμερες με τα μισά λεφτά, θα δούμε πολλά πράγματα στο μέλλον!!
Επειδή έχω και το πάμφθηνο Xiaomi note 7, πραγματικά δεν το πιστεύεις πόσο ''πολύ'' τηλέφωνο παίρνεις με αυτά τα χρήματα, πολύ γρήγορο, πολύ καλή μεταλλική κατασκευή και με gcam τρομερή κάμερα από τον μεγάλο 1/2 της ίντσας αισθητήρα sony που έχει πάνω, και με τιμή όσο άλλοι πουλάνε ακουστικά ασύρματα, ονόματα δεν λέμε!!!

Επίσης προφανώς όλα τα κρίνουμε με βάση τα χρήματα, αν δεν τα κοιτάμε έ τότε στα φωτογραφικά να μιλάμε μόνο για Fuji GF, Leica κλπ. Δεν κατάλαβα από που προέκυψε ότι εδώ στα κινητά πρέπει να γράφουμε μόνο για τα καλύτερα και πιο ακριβά τηλέφωνα.

Sorry αλλά αυτά που γράφεις είναι ανακριβη. Άλλο το value for money που προσφέρουν τα φθηνά κινεζικά και άλλο οι απόλυτες επιδόσεις στους επιμέρους τομείς ενός smartphone επιπέδου iPhone/ galaxy (πχ οι επιδόσεις CPU ενός iPhone έχουν φτάσει σε επίπεδα intel i5 και άνω- στα έγραψε και ο Γιάννης).
Δεν θα συνεχίσω όμως γιατί αφενος είμαστε off topic και αφετέρου έχω βαρεθεί τα flame threads.

Πάμε παρακατω.... μην επανερχόμαστε στα ίδια και τα ίδια.
Κανείς εδώ Νίκο δεν είπε ότι μιλάμε μόνο για ακριβά κινητά...που το είδες αυτό;
Εδώ έχω βάλει τόσα δείγματα από πολύ οικονομικά κινητά, και μάλιστα έχω πει τα καλύτερα για μερικά απ αυτά.

Αυτό όμως δεν είναι το ίδιο με το να λέμε ότι ολα είναι ίδια ... σε όλους τους τομείς .

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Καθομαι και διαβαζω τοση ωρα και πραγματικα δε καταλαβαινω που αποσκοπει ολη αυτη η συζητηση-αντιπαραθεση.

Θα αφησω ολα τα αλλα στην ακρη και θα μεινω λιγο στο θεμα τιμων που αναφερετε καποιοι. Πραγματικα, να τα διαβαζα αυτα σε ενα forum για μαγειρικη, θα λεγα ΟΚ, αλλα σε ενα τεχνολογικο forum να επιμενουν καποιοι οπωσδηποτε να βγαλουν αχρηστα και σορυ για την εκφραση "χαζους" αυτους που τα σκανε και παιρνουν τις ναυαρχιδες, και μαλιστα να θεωρουν τα ζιαομι ισαξια με τα μηλα και τα samsung αυτο πραγματικα με ξεπερναει!

Καταρχην:
1) αν εσεις που μπαινετε σε αυτη τα διαδικασια συγκρισης και θεωρειτε "πεταμενα λεφτα" το χιλιαρικο που εσκασε ο γειτονας για να παρει το s10, εχετε αναρωτηθει αραγε ΠΟΣΟΙ ειναι αυτοι που θα βαλουν τα γελια (μεχρι κλαματος ομως) αν τους πειτε οτι εχετε 5 φωτογραφικες και καμερες που κοστιζουν τα διπλα, ή εχετε σκασει τα δεκαπλασια για φακο-ους και μαλιστα χωρις καν να ειστε επαγγελματιες αλλα μονο για το χομπι σας, απλα ερασιτεχνικα??????
Δηλαδη ειναι πεταμενο το χιλιαρικο του φιλου που πηρε το τελευταιο μηλαρακι, αλλα του αλλου φιλου που πηρε την Α73 για να τραβαει τον σκυλο του ολα ΟΚ ετσι?? (και μετα να την πουλαει με 2Κ κλικς γιατι θελει το επομενο μοντελο που τραβαει 85mp) .

2) οπως λοιπον η νεα sony ή canon επειδη ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ειναι καινουριο μοντελο ειναι πανακριβη γιατι προσφερει καποιες νεες (τροπος του λεγειν γτ η τεχνολογια στις καμερες ειναι καραστασιμη) καινοτομιες, ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ και το νεο μηλαρακι- το νεο γκαλαξυ κτλ επειδη ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ειναι το νεο μοντελο,,, μαντεψτε! Θα ειναι κι αυτο πανακριβο! Αυτος ειναι ο νομος της αγορας, και μου κανει τεραστια εντυπωση πως ενω εισαστε μεσα στην αγορα, τον αγνοειτε. Θελεις ΝΕΟ μοντελο? Θα το πληρωσεις!! Αλλιως βολεψου με το παλιο. ΕΙτε αυτο ειναι καμερα ειτε smartphone ειτε ποδηλατο.

3) για την συγκριση ζιαομι με απλ και γκαλαξυ δεν θα μπω στην διαδικασια να σχολιασω γτ θα γινω καυστικος και δεν το θελω, με εχουν καλυψει καποιοι φιλοι παραπανω. Μου θυμιζει κατι παππουδες που κοιτανε ενα mercedes και ενα ford, αφου και τα δυο ειναι αυτοκινητα, και τα δυο το ιδιο τρεχουν, τους ιδιους χωρους εχουν. Αρα τι? Ειναι ιδια. Οχι, νομιζω πως αλλα τα ματια του λαγου και αλλα της κουκουβαγιας.

Σορυ για το μακροσκελες post αλλα σε ενα forum τεχνολογικο δεν μπορω να βλεπω τετοιες αποψεις!

τωρα που ειναι καλοκαιρι και πολλοι θα πανε διακοπες , ταξιδια , εκδρομες κλπ καλο θα ηταν να βαλουμε μερικα δειγματα ο καθενας απο το κινητο του και μαζι με τις (φωτογραφικες) εμπειριες του να μας δωσει ενα συνολικο αποτελεσμα , να μας πει τι του ελλειψε , τι τον ενθουσιασε και τι τον απογοητευσε .

Μονο ετσι εχει νοημα αυτο το νημα και το φορουμ...οχι αντιπαραθεση μετρησεων και αναφορα σε site με συγκριτικα.

Εμεις πρεπει να δωσουμε το καλο παραδειγμα και να βοηθησουμε αυτους που θελουν να επιλεξουν κατι , να παρουν τη σωστη αποφαση.
Να βαζουμε οσο γινεται περισσοτερα δειγματα και να σχολιασουμε πανω σ αυτα...

Ας σταματησουμε λοιπον την αντιπαραθεση ... παμε παρακατω παρακαλω!

ΥΓ.. ειχα κανει αυτο το πειραμα πριν μερικα χρονια, να εχω δηλ. μονο ενα κινητο μαζι μου σε καποιια ταξιδια και ετσι καταλαβα τι μου ελλειψε, τι θελω πραγματικα, τι με καλυπτει και τι οχι.
Καντε το φετος και φερτε πισω εντυπωσεις και παραδειγματα.

Γιάννη μετράνε πολύ τά όμορφα πλάνα καί ή άγάπη σου γιά τήν φωτογραφία καί μέ τό xiomi τό αποτέλεσμα είναι πολύ ωραίο...αλλά στά χέρια σου καί μέ τίς γνώσεις πού κατέχεις φαντάζομαι ότι θά είχες κάτι πολύ διαφορετικό μέ τήν sony σου καί έναν καλό φακό.Πρακτικά μέν τά κινητά αλλά...
.νομίζω γνωρίζεις πολύ καλά τί παίζει.

προφανως θα ειχα καλυτερο αποτελεσμα με τη sony...δεν μπορουσα ομως να την εχω μαζι μου .
Κουβαλαγα ηδη αρκετο εξοπλισμο για τη δουλεια μου και δεν ηθελα κι αλλο βαρος-ογκο.

Δεν συγκρινω το αποτελεσμα ...ακομα κι ετσι ευχαριστημενος ειμαι.

Ξερω τι μου ελλειψε...κυριως μια πιο ευρυγωνια καλυψη και ενα μικρο τελε...με τα νεα κινητα εχουμε επαρκη καλυψη σε εστιακα μηκη και ακομα καλυτερα αποτελεσματα .

Σε 1-2 γενιες δε νομιζω οτι θα κουβαλαω πια την οποια μηχανη θα εχω, μονο σε πολυ δυσκολες συνθηκες, εκδηλωσεις κλπ

Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Παιδιά το νήμα καθαρίστηκε από τα περισσότερα offtopic με υπερωρίες του Cacau, φροντίστε να μην χρειαστει ξανά. Το νήμα έχει ξεκάθαρη θεμεατολογία, μην το τεντώνουμε και μας βάζετε σε δύσκολη θέση.

iphone 5ετίας αξιοπρεπέστατο ακόμη την μέρα. Γέρος σκύλος όπως το λεω εδω και καμποσα χρονια.

Γιαννη καμια νυχτερινη της προκοπης εβγαλες;

LONDON by Pas Mal, on Flickr

Δύο ενδιαφέροντα βίντεο από το ντουέτο του dpreview:

Ο Jordan αγοράζει κινητό...

https://youtu.be/nKGmeZpCY8g

...και τα δυό googloτηλέφωνα:

https://youtu.be/gus87TjOu3M

δυστυχώς στο πρόσφατο ταξίδι μου δεν είχα καταφέρει να εγκαταστήσω την gcam στο κινητό μου, θα είχε ενδιαφέρον μια σύγκριση με την LX10...

Χτες είδα φωτογραφίες με Gcam από το Note 7 του φίλου και μέλους του φόρουμ του Μάκη και το αποτέλεσμα ήταν παραπάνω από καλό.