Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Η Xiaomi είναι συνώνυμο του VFM σχεδόν όλα τα κινητά της από το πάμφθηνο Redmi 7A των 80 ευρώ έως και το 9Τ Pro των 500 ευρώ προσφέρουν περισσότερα από τον ανταγωνισμό και ευτυχώς που υπάρχει και αυτή και σταμάτησε σε ένα βαθμό το ''άρμεγμα'' από Samsung και λοιπούς.
Αναμένουμε σε 2 μέρες και το Note 8, το μελλοντικό VFM της αγοράς, με υπερeυρυγώνια κάμερα και ξεχωριστή κάμερα για macro!!

Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

to 9t ειναι απρροσμενα καλο και σαν κινητο, οχι μονο σαν φωτογραφικη.
Πολυ καλη οθονη, χωρρις τρυπες και notches, γρηγορο, εχει ραδιοφωνο (ακουω ακομα :p) , mini jack, καλη ληψη κλπ

Για μενα ειναι μια μικρη εκπληξη....

ΥΓ... για οσους δεν αρρεσει το xiaomi UI , εγω βαζω παντα Nova launcher .

Έχω την εντύπωση πως εσύ ήσουν χρήστης iPhone ή κάνω λάθος;
Ρωτώ για να πεις άποψη σχετικά με το πως στέκεται η κάμερα των καλών xiaomi σε σχεση με ναυαρχίδες... μπορούν όντως να τις αντικαταστήσουν αξιοπρεπώς ως προς την κάμερα;

Re: Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Έχω την εντύπωση πως εσύ ήσουν χρήστης iPhone ή κάνω λάθος;
Ρωτώ για να πεις άποψη σχετικά με το πως στέκεται η κάμερα των καλών xiaomi σε σχεση με ναυαρχίδες... μπορούν όντως να τις αντικαταστήσουν αξιοπρεπώς ως προς την κάμερα;

ημουν απο την αρχη μεχρι προσφατα...για διαφορους λογους αναγκαστηκα "ν αποχωρησω" !

Ο αισθητηρας της κεντρικης καμερας (9t) ειναι ο ιδιος που χρησιμοποιουν και πολυ ακριβοτερα μοντελα, οπως το 9t pro, one plus 7 prro Κλπ

Με τη μονη διαφορα οτι δεν εχει 4κ 60π στο βιντεο... φωτογραφικα ειναι ο ιδιος.
Αν βαλεις μια Gcam και τη ρυθμισεις σωστα , παει κοντρα σε ακριβοτερα μοντελα ανετα, στη φωτογραφια κυριως.

Στο βιντεο , οχι δυστυχως... το Iphone παραμενει καλυτερο συνολικα, και ακολουθουν τα samsung, pixel, oneplus κλπ.

Στο βιντεο xiaomi kaii huawei εχουν ακομα δρομο....

κοιτα μια προχειρη φωτο, ποσο καλα εχουν βγει τα χρωματα και ποσο σωστη ειναι η εκθεση... με gcam (αλλα ειναι συμπιεσμενο το αρχειο)

mbG7w9j.jpg

Η καλή μου γλυκοκοιτά το 9t pro.. Τα αξίζει άραγε τα 500;
Στα 500 είναι υπερβολή. Στα 335 που τρέχει προσφορά από Κίνα ναι αλλά και πάλι με 250 πάντα από Κίνα παίρνεις το mi9t

Στάλθηκε από το MI PAD 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

ημουν απο την αρχη μεχρι προσφατα...για διαφορους λογους αναγκαστηκα "ν αποχωρησω" !

Ο αισθητηρας της κεντρικης καμερας (9t) ειναι ο ιδιος που χρησιμοποιουν και πολυ ακριβοτερα μοντελα, οπως το 9t pro, one plus 7 prro Κλπ

Με τη μονη διαφορα οτι δεν εχει 4κ 60π στο βιντεο... φωτογραφικα ειναι ο ιδιος.
Αν βαλεις μια Gcam και τη ρυθμισεις σωστα , παει κοντρα σε ακριβοτερα μοντελα ανετα, στη φωτογραφια κυριως.

Στο βιντεο , οχι δυστυχως... το Iphone παραμενει καλυτερο συνολικα, και ακολουθουν τα samsung, pixel, oneplus κλπ.

Στο βιντεο xiaomi kaii huawei εχουν ακομα δρομο....

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Προς το παρόν για μένα και τη σύζυγο παραμένω σε Samsung "ναυαρχίδες" διετίας και βάλε, με οπτική σταθεροποίηση, έχοντας πολύ ικανοποιητικές φωτογραφίες αλλά και βίντεο αξιοπρεπή.
Και δε βλέπω να αλλάζω εύκολα αυτή την τακτική, ειδικά για όσο ενημερώνεται το software, αλλά όλο και κάποιο νέο χρειαζόμαστε στην ευρύτερη οικογένεια και ήδη έχουμε δοκιμάσει κάποια ωραία xiaomi & oneplus, τα οποία βλέπω κι εγώ πως δεν είναι άσχημα, αλλά μένουν φωτογραφικά ένα βήμα πίσω απ' τα πολύ ακριβότερα...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Προς το παρόν για μένα και τη σύζυγο παραμένω σε Samsung "ναυαρχίδες" διετίας και βάλε, με οπτική σταθεροποίηση, έχοντας πολύ ικανοποιητικές φωτογραφίες αλλά και βίντεο αξιοπρεπή.
Και δε βλέπω να αλλάζω εύκολα αυτή την τακτική, ειδικά για όσο ενημερώνεται το software, αλλά όλο και κάποιο νέο χρειαζόμαστε στην ευρύτερη οικογένεια και ήδη έχουμε δοκιμάσει κάποια ωραία xiaomi & oneplus, τα οποία βλέπω κι εγώ πως δεν είναι άσχημα, αλλά μένουν φωτογραφικά ένα βήμα πίσω απ' τα πολύ ακριβότερα...
Τα σιαομι βέβαια κοστίζουν και το 1/3 από τις ναυαρχίδες της σαμσουγκ.
Αν ειχα σαμσουγκ ναυαρχίδα διετίας και δεν σερνοταν το κινητό με τον τρόπο που μόνο τα αιφον και τα σαμσουγκ ξέρουν(!) με το πέρασμα του καιρού , δεν θα άλλαζα κινητό του χιλιαρικου.
Από τότε που άφησα το νοτε 2 και το lg g3 ξέχασα τι είναι να σέρνεται το κινητό μετά από μερικούς μήνες χρήσης.
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Τα σιαομι βέβαια κοστίζουν και το 1/3 από τις ναυαρχίδες της σαμσουγκ.
Αν ειχα σαμσουγκ ναυαρχίδα διετίας και δεν σερνοταν το κινητό με τον τρόπο που μόνο τα αιφον και τα σαμσουγκ ξέρουν(!) με το πέρασμα του καιρού , δεν θα άλλαζα κινητό του χιλιαρικου.
Από τότε που άφησα το νοτε 2 και το lg g3 ξέχασα τι είναι να σέρνεται το κινητό μετά από μερικούς μήνες χρήσης.
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πάντως εγώ, από "ορκισμένος" εχθρός των παλαιών Samsung, δοκιμάζοντας πρώτα το S5 και μετά S7 και τη σειρά Note (αγοράζοντάς τα πάνω από χρόνο μετά την πρώτη κυκλοφορία στη μισή τιμή) δεν θεωρώ πλέον πρόβλημα το "σύρσιμο" περισσότερο από ότι σε άλλα κινητά. Το μόνο που κάνω είναι απενεργοποίηση ή μείωση των τιμών animation στο developer options, και φαίνεται πως μετά από κάθε καινούρια έκδοση android χρειάζεται μια εργοστασιακή επαναφορά. Και τα τηλέφωνα λειτουργούν μια χαρά για καιρό, έχοντας μακράν καλύτερες οθόνες και κάμερες με σταθεροποίηση και καλύτερο jpeg, από τα κινέζικα αντίστοιχου κόστους, που μπορεί να υπερτερούν αλλού, αλλά όχι στο τομέα φωτογραφία-βίντεο, όπως λένε και οι πιο έμπειροι. Ακόμη και η γυναίκα μου, που δεν είχε καμία γνώση φωτογραφίας ή προηγούμενη ενασχόληση, έχει αρχίσει να βγάζει ωραίες φωτογραφίες, μέχρι του σημείου να έχουν καλλιτεχνικό ερασιτεχνικό "ενδιαφέρον"...
Το σχόλιό μου σε αυτό αναφέρεται, πως τα οικονομικά κινέζικα είναι πολύ καλά πλέον σαν κινητά, αλλά ακόμη υστερούν λίγο φωτογραφικά σε σύγκριση ακόμη και με παλιότερες "ναυαρχίδες".

64mp αισθητήρα από την Xiaomi στο νέο Note 8 pro, ο αισθητήρας είναι και μεγάλος με διάσταση 1/1.7" κατασκευής samsung....το κινητό πάει εύκολα για Bestseller με το καλημέρα!!!
Βγήκε και το απλό note 8 με 4 κάμερες πίσω που η μια είναι αποκλειστικά για Macro....πολύ μπροστά....στα 200 ευρώ που θα έρθει θα γίνει χαμός!!

Note 8 pro
https://www.dpreview.com/news/7870165496/the-redmi-note-8-pro-is-the-first-smartphone-with-a-64mp-camera

Note 8
https://www.insomnia.gr/articles/hardware/xiaomi/redmi-note-8-and-redmi-note-8-pro-official/

Δεν είναι έτσι ακριβώς...δυστυχώς.

Γιατί το pro μοντέλο που μας ενδιαφέρει κυρίως, φοραει mediatek επεξεργαστή!
Κι αυτός είναι με διαφορά ότι χειρότερο...ειδικά σε υποστήριξη από Devs και mods.
Ξεχνάς τη gcam ξεχνάς εφαρμογές όπως filmic pro κλπ...έκανε πατάτα με αυτον η Xiaomi, δε ξέρω γιατί.

Αν βγει έκδοση με Snapdragon ,το ξανασυζηταμε...

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Δεν είναι έτσι ακριβώς...δυστυχώς.

Γιατί το pro μοντέλο που μας ενδιαφέρει κυρίως, φοραει mediatek επεξεργαστή!
Κι αυτός είναι με διαφορά ότι χειρότερο...ειδικά σε υποστήριξη από Devs και mods.
Ξεχνάς τη gcam ξεχνάς εφαρμογές όπως filmic pro κλπ...έκανε πατάτα με αυτον η Xiaomi, δε ξέρω γιατί.

Αν βγει έκδοση με Snapdragon ,το ξανασυζηταμε...

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Το pro όπως και το 7 Pro πριν παίζει να μην έρθει καν Ευρώπη οπότε μάλλον δεν μας αφορά....τώρα για το τσιπ θα δούμε, οι καιροί αλλάζουν, και τους Kirin τους κράζανε άλλα πλέον θεωρούνται καλοί, αξιόπιστοι και ίσως και καλύτεροι από τους αντίστοιχους snapdragon.

Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Το pro όπως και το 7 Pro πριν παίζει να μην έρθει καν Ευρώπη οπότε μάλλον δεν μας αφορά....τώρα για το τσιπ θα δούμε, οι καιροί αλλάζουν, και τους Kirin τους κράζανε άλλα πλέον θεωρούνται καλοί, αξιόπιστοι και ίσως και καλύτεροι από τους αντίστοιχους snapdragon.

Σε ενδιαφερει τελικα το pro η οχι;;;

Re: Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Σε ενδιαφερει τελικα το pro η οχι;;;

Με ενδιαφέρει άλλα στην Ελλάδα δεν ξέρω αν θα έρθει όπως δεν ήρθε και το Note 7 Pro.

Μιας και ήθελα και ένα κινητό με μεγάλη σχετικά οθόνη βρήκα και πήρα σε καλή τιμή το Honor 8X...Από όσο ξέρω το συγκεκριμένο κινητό είναι το Best seller της Honor έχοντας πουλήσει αρκετά εκ. κομμάτια και μάλλον όχι άδικα. Έχοντας λοιπόν το κινητό 3-4 μέρες μου έκανε πολύ καλή εντύπωση. Είναι πολύ όμορφο, με gorilla glass μπρος πίσω και μεταλλικό περίβλημα, σαφώς ανώτερο σχεδιαστικά άλλα και κατασκευαστικά από το Note 7....η οθόνη χορταστική και αρκετά καλή, η ταχύτητα λειτουργίας αστραπιαία (σαφώς πιο γρήγορο από το Note 7), έχει android 9.1 και θα πάρει από όσο ξέρω και την 10. Κλασσικά ram 4gb και εσωτερικό χώρο 64gb. Εχει και θύρα ακουστικών και ραδιόφωνο, σπάνιο στις μέρες μας!! Πολύ καλή μπαταρία, ακόμα και σε βαριές εφαρμογές και παιχνίδια ανταποκρίνεται πολύ καλά....συνολικά το βρήκα πάρα πολύ καλό.

Στα της φωτογραφικής μηχανής που μας ενδιαφέρει κιόλας, δεν περίμενα και πολλά, έχει το κλασικό πακέτο με τους 2 φακούς πίσω (1 φακός f1,8) και τον κλασικό βοηθητικό που χρησιμεύει για βάθος πεδίου. Θετικό ότι παίρνει gcam χωρίς rout και δουλεύει μια χαρά, άλλα την έβαλα μόλις εχτές οπότε δεν έχω ακόμα άποψη. Οι φωτογραφίες λοιπόν με την stock κάμερα κρίνονται αρκετά καλές. Εχει το λογισμικό της Huawei με το AI που κάνει καλή δουλειά στις φώτος αν και κάποιες φορές τις βγάζει υπερκορεσμένες...κάνει επίσης καλή δουλειά τόσο σε Hdr, όσο και σε πορτραίτα άλλα και σε βράδυ που το Night mode της Huawei δείχνει τα δόντια του. Δυστυχώς η κάμερα δεν έχει Ois άλλα σαν αποτέλεσμα είναι καλύτερο από αυτό που περίμενα. Δειγματάκια παρακάτω.

Στα του βίντεο, πολύ μέτρια πράγματα, δεν έχει 4Κ δυστυχώς άλλα το 1080p που έχει είναι πολύ τίμιο, εστιάζει σωστά και σε βράδυ ακόμα έχει όμορφα χρώματα και καλό Dynamic range και Iso....τίμια περίπτωση άλλα αν θες ois και 4Κ απλά κοιτάς αλλού...έναν μέσο χρήστη πάντως θα τον αφήσει ικανοποιημένο.

Συνολικά είναι αρκετά καλή περίπτωση κινητού με αρκετά καλά αποτελέσματα φωτογραφικά κάτι που δεν το περίμενα.,..θα επανέρθω και για την Gcam όταν την δουλέψω αρκετά.

3 δειγματάκια σε καλό φωτισμό.

48663607758_d8926bec2b_b.jpg
[/url]IMG_20190831_181801 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

48663606303_461116c3ca_b.jpg
[/url]IMG_20190901_174508 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

48664107917_0a8e1dc829_b.jpg
[/url]IMG_20190901_185952 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

Δείγμα HDR, αρκετά καλό, (τράβηξα την ίδια φώτο με την Fuji X-E3 που είχα μαζί μου και ήταν απλά άθλια και θέλει οπωσδήποτε επεξεργασία).

48663953111_82e65b7629_b.jpg
[/url]IMG_20190901_202953 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

Και ένα πορτρετάκι.

48664109167_2a76584d5d_b.jpg
[/url]IMG_20190901_174348 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

Και 2 δείγματα σε κακό φωτισμό νύχτα.

48664106742_f07007a71b_b.jpg
[/url]IMG_20190901_205722 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

48664107112_e4c22ac168_b.jpg
[/url]IMG_20190901_205702 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]