Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Για τον συγκεκριμένο mediatech πάντως μόνο καλά γράφονται.

εχουν πολλα θεματα σε πολλες εφαρμογες, οπως και οι exynos των samsung που εισαγονται στην Ελλαδα.
Πχ με τη filmic pro και αλλες...
Προσωπικα επειδη εχω επενδυσει σε πολλες εφααρμογες (πληρωμενες) και στα 2 συστηματα, δεν ξαναπαω σε τετοιους επεξεργαστες.

Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Δεν υπάρχει το Focos....!

A beetle near the grass by Iason Konstantzos, on Flickr

Πραγματι το εβαλα και στο iPad Pro, κάνει παπάδες ακόμη και στην free έκδοση. Σε απλό πορτρέτο που τραβήχτηκε με κανονική μηχανή με 1-2 κινήσεις αναγνώρισε πρόσωπο και ρύθμισα blur σε background

Last edited:
Ευτυχώς υπάρχουν και οι εφαρμογές...

Night mode με υπερευρυγωνιο!

Εδώ μαμά εφαρμογή, χωρίς night mode

Κι εδώ η neuralcam... https://neural.cam/

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Στο τελευταιο απντειτ το προσθεσαν και βελτιωσαν γενικα τη συμπεριφορα στον wide. Γιαννη συγκρινες καθολου ναιτ της εφαρμογης με μαμισιο ναιτ στον wide; Για να δουμε ποσο κοντα ειναι, το μαμισιο πιστευω τα παει καλυτερα.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Σαφώς, αλλά τίποτα που δε διορθώνεται με ελάχιστη επεξεργασία μετά. Γενικά νομίζω πως η σωστή στρατηγική για ψεύτικο bokeh είναι πιο κοντινά πορτρέτα. Αλλιώς, αν θες το θέμα ακριβώς όπως το θες, απλά έχεις λίγη δουλίτσα μετά.

Πάντως, όπως έχω ξαναγράψει εδώ, αυτά τα θέματα στο bokeh μου κάνει εντύπωση που δεν έχουν ακόμα ουσιαστικά βελτιωθεί από το πρώτο portrait mode 3 χρόνια πριν.

Εχουν γινει καποια βηματα, ειδικα με εφαρμογες οπως το Halide
https://halide.cam/

Δες εδω ποσο καλο ξεφονταρισμα εκανε σε μενα...

Στο τελευταιο απντειτ το προσθεσαν και βελτιωσαν γενικα τη συμπεριφορα στον wide. Γιαννη συγκρινες καθολου ναιτ της εφαρμογης με μαμισιο ναιτ στον wide; Για να δουμε ποσο κοντα ειναι, το μαμισιο πιστευω τα παει καλυτερα.

το μαμισιο night mode ειναι καλυτερο...αυτο το χρησιμοποιω μονο στον υπερ-ευρυγωνιο (ποου δεν εχει η μαμα εφαρμογη)

Εχουν γινει καποια βηματα, ειδικα με εφαρμογες οπως το Halide
https://halide.cam/

Δες εδω ποσο καλο ξεφονταρισμα εκανε σε μενα...

Η focos κανει κατι αντιστοιχο;

να πω οτι η μαμισια ειναι πολυ πιο γρηγορη (θελει σχεοδον μισο χρονο για το ιδιο αποτελεσμα).

εδω η neuralcam

nightcam

Ναι τοχω διαβασει για την ταχυτητα. Βασικα καμια λαμπα θελω να δω, καναν ουρανο κτλ. Εκει τα πηγαινε μετρια η neural και στις φωτεινες πηγες γενικοτερα αλλα με το τελευταιο απντειτ βελτιωθηκε παρα πολυ και πιστευω θα βελτιωθει κιαλλο. Γιαυτο αλλωστε απο τα 3,5ε πηγε στα 5,5ε που και παλι ταξιζει τελικα.

Ενα δειγμα στο χς μαξ. Ανεβασμενο και συμπιεσμενο απο ταπαταλκ με τα γνωστα αποτελεσματα στην ποιοτητα, το ανεβαζω απλα για να φανει το ναιτ.

7c83841996bac98dfe1ae7986ae92a49.jpg

63ebfcaa63dc6e2c2a20d53e04dd1ecf.jpg

Re: Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Πραγματι το εβαλα και στο iPad Pro, κάνει παπάδες ακόμη και στην free έκδοση. Σε απλό πορτρέτο που τραβήχτηκε με κανονική μηχανή με 1-2 κινήσεις αναγνώρισε πρόσωπο και ρύθμισα blur σε background

Κι αυτή που έβαλα εγώ με το κατσαριδακι είναι κανονική φωτό, από το iPhone μεν, χωρίς portrait mode δε. Και κυριολεκτικά με ένα κλικ βρήκε όλα τα επίπεδα βάθους, και αν δεις θολώνει περισσότερο όσο απομακρύνεται. Εντυπωσιακό.

Την pro έκδοση του Focos την έχει αγοράσει κανείς να πει εντυπώσεις; Αξίζει η και με την free κανείς τη δουλειά σου;

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Την pro έκδοση του Focos την έχει αγοράσει κανείς να πει εντυπώσεις; Αξίζει η και με την free κανείς τη δουλειά σου;

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Την τσίμπησα αμέσως αφού έπαιξα μερικά λεπτά με τη free. Όταν μιλάμε για τετοιου επιπέδου προγραμμα που προσφέρεται στην τιμή ενός καλού καφέ (κυριολεκτικά), τι να ψειρίσεις; Μόνο και μόνο το save σε high resolution αρκεί.

Αρα Focos για φωτο και Filmic για video????

Εξαρτάται τι βίντεο. Το στοκ πρόγραμμα είναι υπεραρκετό για καθημερινές λήψεις για να θυμάσαι στιγμές κλπ. Το Filmic προσφέρει αλλά πράγματα, που αν δεν τα χρειάζεσαι κάνεις τη ζωή σου πολύπλοκη χωρίς λόγο.

To Filmic είναι αρκετά εξειδικευμένο για απλές λήψεις οπως είπε και ο Maestro μια χαρά είναι η stock, αν κάποιος έχει όρεξη για πειραματισμούς και ώρα για "παιχνίδι" με το Filmic θα έχει καλύτερο αποτελέσμα, και για να μην υπάρξουν παρανοήσεις δεν εννοώ υψηλότερη ανάλυση κλπ μιλάω κυρίως για πιο cinematic καταστάσεις κλπ.

Πχ. ακολουθεί βίντεο εξ ολοκλήρου με iPhone 4 & Filmic, σίγουρα σε κάποιες στιγμές η ανάλυση δείχνει να είναι σαν κάμερα του 1980 αλλά μην ξεχνάμε ότι προκειται για iPhone 4.

https://www.youtube.com/watch?v=P4dw5-BkvSU

Re: Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Κι αυτή που έβαλα εγώ με το κατσαριδακι είναι κανονική φωτό, από το iPhone μεν, χωρίς portrait mode δε. Και κυριολεκτικά με ένα κλικ βρήκε όλα τα επίπεδα βάθους, και αν δεις θολώνει περισσότερο όσο απομακρύνεται. Εντυπωσιακό.

Δεν τα έχει κάνει σωστά, ουσιαστικά έχει ξεφοντάρει το πάνω μισό της φωτογραφίας πιάνοντας μάλιστα και τον καθρέφτη όπου κυριολεκτικά τον ''σκότωσε'''....δεν ξέρω σε άλλα δείγματα τι κάνει άλλα εδώ δεν τα κατάφερε πολύ καλά.