Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

μα αυτο κανουν ολα στην ουσια....pixel bining.
Δεν τραβαει κανεις 64-108 Mp , μονο την ημερα και αν.

Τα εχουν σαν ενα εμμεσο τροπο αυξησης μεγεθους του αισθητηρα.
Σε τοσο μικρα σωματα δεν μπορουν να βαλουν μεγαλους αισθητηρες, οποτε αυτο ειναι μια μεθοδος για να το πετυχουν με "πλαγιο" τροπο.

Παιδιά να ρωτήσω. Επειδή πήρα ένα φτηνιάρικο γιατί τα έπαιξε το GPS του LG που είχα. Ένα Meizu c9 pro, με επεξεργαστή Unisoc και 13mpixel κάμερα. 32 ρομ 3 ραμ, HD+ IPS με... 55 με τιμολόγιο!

Παίζει καμιά εφαρμογούλα για λίγο περισσότερο έλεγχο στη φωτό και στο βίντεο; Όχι ότι ασχολούμαι, για σκάνερ θα χρησιμοποιείται κυρίως η κάμερα, απλά τώρα με την κλεισούρα μπας και "παίξω" λίγο...

Υ.Γ Όσοι θέλετε ένα 2ο, προσωρινό, κάνετε συγκεκριμένη απλή χρήση όπως εγώ, ή κάτι φτηνό για παιδιά κλπ, πάει αέρα! Face unlock σφαίρα, notification led, pure android (ούτε ringtones δεν έχει μέσα).. Μην πω ότι τα "χώνει" σε ταχύτητα στο Honor της γυναίκας μου (οκ τα πλαστικά χάλια, γρατσούνισα την οθόνη με το... νύχι βγάζοντας τη ζελατίνα, αλλά who cares..)

Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Βαλε το LR Mobile free και τραβά από εκεί με την κάμερα σε manual ρυθμίσεις

Το κατεβάζω και θα το δοκιμάσω, απλά βλέπω ότι είναι.... 77ΜΒ! Συν του ότι φοβάμαι τα κατάλοιπα που σίγουρα θα αφήνει μέσα στο τηλέφωνο με τα previews κλπ.
Κάτι σε σκέτο κάμερα/video app παίζει;

edit: μπα κι αυτό τα ίδια με την default μου βγάζει, μόνο το WB. Διάφραγμα ταχύτητα, τσου...

Γιάννη έψαξα για τη cpu, δεν είναι αρχαία, τέλος 18 βγήκε. 4πύρινο και low end, αλλά σύγχρονο (πχ έπαιξε και H265!!) Δεν κολάει σαν εφαρμογή. Απλά την φορούν μόνο 2-3 κινητά, οπότε υποψιάζομαι είναι θέμα συμβατότητας. Θα είδε το lightroom Meizu, Unisoc, ε σου λέει ρε φίλε πλάκα μου κάνεις θες και Lightroom... Πάρε ένα white balance και πολύ σου είναι! Για την κάμερα εννοώ, ο editor έχει όλες τις επιλογές.

Εκτός κι αν θέλει να πληρώσω για την premium έκδοση...

δεν ειπα για ταχυτητα, αλλα συμβατοτητα.
GCAM ΚΛΠ παιζουν σε πολυ συγκεκριμενους επεξεργαστες, οπως και πολλες εφαρμογες...αυτο ειναι το θεμα με το android γενικα.

για να εχεις manual ρυθμισεις θελει το κινητο σου να υποστηριζει συγκεκριμενα προτωκολλα, που προφανως δεν υποστηριζει.

για βιντεο το καλυτρεο ειναι το filmic pro, αλλα δεν ξερω αν τρεχει σε σενα.
Γενικα αυτα τα κινητα ειναι ασυμβατα με τετοιες εφαρμογες.

Το filmic pro δεν με άφησε καν να το κατεβάσω... Για το gcam, ήθελε κάτι ξεκλειδώματα, app2 και λοιπά διαόλια, δεν ήθελα καν να μπω στη διαδικασία, χώρια που χλωμό να έτρεχε έτσι και αλλιώς.

Θυμάμαι από πολύ παλιότερα, για συμβατότητα με "περίεργες" εφαρμογές, πράγματι πας σε snapdragon cpu.
Anyway όπως είπα πριν, πιο πολύ για.. παιχνίδι ρώτησα, και να έτρεχαν όλα αυτά τι να κάνουν στην "σούπα" εικόνα ενός κινητού του 50άρικου... Και αυτά που δίνει πολλά είναι!

το lightroom πάντως το κράτησα μέσα. Ωραίο είναι. Ουσιαστικά θα με γλιτώσει από βήμα που έκανα παλιότερα στο pc, για βελτίωση ακόμα και απλών λήψεων "σκαναρίσματος" τιμολογίων, λοιπών εγγράφων κλπ. Με τα 8gb rom του προηγούμενου τηλεφώνου μου είχα χώρο μόνο για τα βασικά.

Ήμουν λίγο εκτός θέματος γιατί το νήμα αφορά κινητά με καλή απόδοση. Επειδή όμως αφορούσαν την κάμερα οι ερωτήσεις, είπα να σας κουράσω εδώ. Ευχαριστώ!

Ψάχνοντας λίγο σε ένα ρώσικο φόρουμ, κάποιος πρότεινε την εφαρμογή "hedgecam2"
Πράγματι δούλεψε και εμφάνισε δυνατότητες που δεν είχε το τηλέφωνο πριν. Παράδειγμα, κλείδωμα έκσεσης, denoising, HDR, bracketing, video stabilization (δεν ξέρω αν πράγματι δουλεύει), video bitrate.
Ειδικά για το βίντεο θέλω να δω τι κάνει, γιατί η ποιότητα του βίντεο της μαμά εφαρμογής είναι χειρότερη του 5ετίας LG μου.
Όποιος έχει κανα περίεργο τηλέφωνο σαν το δικό μου, μπορεί να την δοκιμάσει!

ανακοινώθηκε η νέα σειρά p40 της huawei, με το κορυφαίο μοντέλο p40 pro plus να έχει 4 κάμερες (2 tele) και 4k 60p HDR

τα πρώτα δείγματα μιλάνε για πολύ δυνατή απόδοση και στο ultra wide και στο tele

είναι πολύ κρίμα που για τους περισσότερους από εμάς έχει μόνο ακαδημαϊκό ενδιαφέρον...

Πήρα δώρο στη γυναίκα μου ένα Redmi Note 8 pro στα 212 ευρώ από Ελλάδα σε αντικατάσταση ενός Note 6 pro.
Μάλλον μιλάμε για το καλύτερο vfm φωτογραφικό κινητό αυτή τη στιγμή, δεν υστερεί πουθενά.
Ναι έχει lcd οθόνη, ναι έχει MediaTek, ναι είναι βαρούτσικο, ναι δεν παίρνει gcam, ναι υπάρχουν καλύτερα κινητά στα διπλά και τριπλά χρήματα
αλλά με 200 ευρώ τόσο γρήγορο κινητό , με τέτοια αυτονομία και σούπερ κάμερες δεν μπορώ να βρω.

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Πήρα δώρο στη γυναίκα μου ένα Redmi Note 8 pro στα 212 ευρώ από Ελλάδα σε αντικατάσταση ενός Note 6 pro.
Μάλλον μιλάμε για το καλύτερο vfm φωτογραφικό κινητό αυτή τη στιγμή, δεν υστερεί πουθενά.
Ναι έχει lcd οθόνη, ναι έχει MediaTek, ναι είναι βαρούτσικο, ναι δεν παίρνει gcam, ναι υπάρχουν καλύτερα κινητά στα διπλά και τριπλά χρήματα
αλλά με 200 ευρώ τόσο γρήγορο κινητό , με τέτοια αυτονομία και σούπερ κάμερες δεν μπορώ να βρω.

Καλορίζικο Παναγιώτη, για το κινητό αυτό το λέω καιρό ότι ''δεν υπάρχει'' στα χρήματα που ζητάει, είναι το απόλυτο VFM και ελάχιστα υστερεί ακόμα και από κινητά με τα διπλά και τα τριπλά χρήματα, να προσθέσω ότι ο επεξεργαστής του παρόλο Mediateκ, δεν θερμαίνεται ιδιαίτερα και έχει επιδόσεις snapdragon σειράς 8ΧΧ..

Y.G. Hμπαταρία του έχει την καλύτερη αυτονομία που έχω δει σε κινητό (και έχω δοκιμάσει πολλά!) εύκολα κιόλας, ενώ ο 64αρης αισθητήρας δίνει σε μέρα το καλύτερο αρχείο που έχω δει στα 64mp. Τρομερή ανάλυση και πληροφορία που δεν το πιστεύεις ότι έχει βγει από κινητό. Μπορεί να μην έχει το καλύτερο Dynamic range, iso κλπ. άλλα η ανάλυσή του είναι σε άλλο επίπεδο σε σχέση με τα περισσότερα κινητά και όχι μόνο.

και 1300 ευρω και βαλε....

η τιμή στα huawei ανέκαθεν έπεφτε αρκετά-πολύ γρήγορα....

και επίσης στα flagship έβγαζε συχνά promotions με καλά δώρα.... πήρα το p30 pro σε προσφορά 2 μήνες μετά το launch λίγο πάνω από 600 ευρώ και με 2ο κινητό δώρο (αξίας περίπου 200ευρώ)

και στο κάτω-κάτω, περιμένεις και σταδιακά μπορείς να το πάρεις σε ένα κλάσμα της τιμής launch

το πρόβλημα εδώ είναι ξεκάθαρα η google και το play store

η τιμή στα huawei ανέκαθεν έπεφτε αρκετά-πολύ γρήγορα....

και επίσης στα flagship έβγαζε συχνά promotions με καλά δώρα.... πήρα το p30 pro σε προσφορά 2 μήνες μετά το launch λίγο πάνω από 600 ευρώ και με 2ο κινητό δώρο (αξίας περίπου 200ευρώ)

και στο κάτω-κάτω, περιμένεις και σταδιακά μπορείς να το πάρεις σε ένα κλάσμα της τιμής launch

το πρόβλημα εδώ είναι ξεκάθαρα η google και το play store

συμφωνω..!!
παρα τις διαφορες επιβεβαιωσεις οτι θα κυλυσουν ολα ομαλα,προσωπικα δεν θα ρισκαρα με τιποτε 1000+ ακομα και εαν μπορουσα να τα διαθεσω.
κατ`αλλα μιλαμε οντως για μια εταιρια με κορυφαια τηλεφωνα,με αψογο hardaware,software,support,επιδοσεις.
για μενα εαν δεν υπηρχε αυτο το..περιεργο μπαν απο την google,θα επαιζε μονη της στην κατηγορια των premium συσκευων.

Αυτές οι 2 τρύπες της αβύσσου στην οθόνη του P40 με χαλάνε πιο πολύ από την τιμή.
Τέλος του χρόνου η Xiaomi θα κυκλοφορήσει κινητό με 1'' αισθητήρα.
Εκεί ίσως να μιλάμε ότι θα αξίζει τα 1000 ευρώ.

Το redmi note 8 με το pro έχει τόση διαφορά στις κάμερες που να αξίζει τα έξτρα χρήματα. Και η μετάβαση από redmi note 5 pro με gcam σε redmi note 8 θα έχει εμφανή διαφορά στις φωτογραφίες? Ρωτάω γιατί η d7000 όσο πάει και κάθεται λόγω βάρους. Όταν έχω λίγο όρεξη θα πάρω την a6000 και βλέπω ότι το κινητό με καλύπτει σε αρκετά σημεία.
Λίγο πολύ ότι λέτε εδώ μέσα εδώ και καιρό αλλά εγώ έλεγα ότι δεν θα έρθω σε αυτή την θέση 🤨