Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

κατεβασα την πανω πανω εκδοση και εχει θεμα . η πρωτη φωτογραφια που εβγαλα με επιλογη νυχτερινης σκηνης μεσα στο σπιτι εκανε πανω απο 1 λεπτο και το αποτελεσμα ηταν σαν να εχει πειραξει καποιος τα curves . ποια απ'ολες ειναι η πιο safe επιλογη με καλα αποτελεσματα ?

με ποιο ακριβως κινητο ?
αυτη ειναι για xiaomi mi note 10 pro (ισως και για το απλο mi note 10)

στο δικο μου PRO κανει περιπου 20"... ειπαμε ειναι αργος ο επεξεργαστης για τετοιες επεξεργασιες.

Καλο ειναι επισης να υποεκθετεις λιγο, γιατι το παρακανουν με το night mode και βγαινουν πολυ πιο φωτεινες απ οτι ειναι στη πραγματικοτητα.

πχ ενα δειγμα μολις τωρα.... με default εκθεση βγαινει πολυ πιο φωτεινη απ οτι ειναι αυτη τη στιγμη.
Αριστερα default εκθεση , δεξια με λιγο υποεκθεση (οτι βλεπει το ματι)

με ποιο ακριβως κινητο ?
αυτη ειναι για xiaomi mi note 10 pro (ισως και για το απλο mi note 10)

στο δικο μου PRO κανει περιπου 20"... ειπαμε ειναι αργος ο επεξεργαστης για τετοιες επεξεργασιες.

20 sec'' σοβαρά?? Πάρα πολύ, φίλος πάντως που είχε το απλό note 10 το έδωσε λόγο επεξεργαστή και μέτριου βίντεο (στο βίντεο μου είπε αυτά που ανέφερες και εσύ Γιάννη), και με απέτρεψε από την αγορά του. Ο καθένας βέβαια έχει άλλα στάνταρντ και ανάγκες.

Υ.Γ. Προσωπικά σκέφτομαι να αλλάξω το Redmi note 8 pro Με ένα Lg G8s που το βρίσκω σε καλή τιμή κυρίως λόγο επεξεργαστή και βίντεο που είναι πολύ καλύτερα στο LG.

20 sec'' σοβαρά?? Πάρα πολύ, φίλος πάντως που είχε το απλό note 10 το έδωσε λόγο επεξεργαστή και μέτριου βίντεο (στο βίντεο μου είπε αυτά που ανέφερες και εσύ Γιάννη), και με απέτρεψε από την αγορά του. Ο καθένας βέβαια έχει άλλα στάνταρντ και ανάγκες.

Υ.Γ. Προσωπικά σκέφτομαι να αλλάξω το Redmi note 8 pro Με ένα Lg G8s που το βρίσκω σε καλή τιμή κυρίως λόγο επεξεργαστή και βίντεο που είναι πολύ καλύτερα στο LG.

ναι δυστυχως... ειναι το μονο σημαντικο μειον του τηλεφωνου για μενα.
Το xiaomi mi 10 pro ειναι αυτο που εχει στην ουσια οτι πρεπει (περιπου)... ιδιο hardware φωογραφικα, αλλα πολυ καλυτερο επεξεργαστη, ασυρματη φορτιση (που εβαλα κι εγω), αδιαβροχο, καλυτερη οθονη με 90Hz, και πιο καλο software στη φωτο.

Ισως το δοκιμασω καποια στιγμη, αλλα ειναι πολυ ακριβο τωρα και δεν το βρισκεις μεταχ/νο σε καλη τιμη.

TIP.... αν κανει καποιος υποεκθεση , οπως εκανα παραπανω με το Night mode, τοτε ο χρονος επεξεργασιας αλλα και ληψης , μειωνεται στο μισο περιπου!

ναι δυστυχως... ειναι το μονο σημαντικο μειον του τηλεφωνου για μενα.
Το xiaomi mi 10 pro ειναι αυτο που εχει στην ουσια οτι πρεπει (περιπου)... ιδιο hardware φωογραφικα, αλλα πολυ καλυτερο επεξεργαστη, ασυρματη φορτιση (που εβαλα κι εγω), αδιαβροχο, καλυτερη οθονη με 90Hz, και πιο καλο software στη φωτο.

Ισως το δοκιμασω καποια στιγμη, αλλα ειναι πολυ ακριβο τωρα και δεν το βρισκεις μεταχ/νο σε καλη τιμη.

TIP.... αν κανει καποιος υποεκθεση , οπως εκανα παραπανω με το Night mode, τοτε ο χρονος επεξεργασιας αλλα και ληψης , μειωνεται στο μισο περιπου!

Πράγματι το Mi 10 pro φαίνεται στα χαρτιά να τα έχει όλα, άλλα η τιμή του τσιμπάει πάρα πολύ, προς το παρών τουλάχιστον.

Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Το θόλωμα του φόντου Δημήτρη!

Επειδή ειμαστε στην φωτογραφική κατηγορία να σε διορθώσω γιατί υπάρχει πολύ σύγχυση στον συγκεκριμένο όρο και χρησιμοποιείται λάθος πολλές φορές και από φωτογράφους, όχι δεν είναι το θόλωσα του φόντου το bokeh , αυτό είναι το ρηχό βάθος πεδίου και μπορεί να παραχθεί από μεγαλύτερους αισθητήρες , από τηλεφακούς ή με επεξεργασία απο ειδικά προγράμματα στο πισι και στα κινητά τηλέφωνα.

Το bokeh είναι ο φωτογραφικός όρος που χρησιμοποείται για να προσδιορίσει συνήθως την ποιότητα εικονας και συγκεκριμένα του background μια φωτογραφίας, οφείλεται κατά κύριο λόγο στα ανώτερα σχεδιασμένα οπτικά και όχι στον αισθητήρα και είναι η ομαλή, απαλή διαβάθμιση στην εναλλαγή φωτεινών και σκοτεινών.

και για να το κάνω πιο κατανοητό σε μια φωτό μπορεί να εχουμε πολύ ρηχό βάθος πεδίου και απαίσιο bokeh και μια άλλη να έχει μεγαλύτερο βάθος πεδίου και πιο κρεμώδες ήσυχο bokeh. Τα χιλιάρικα στους φακούς πέφτουν γιαυτο ακριβώς το χαρακτηριστικό και μερικοί αναρωτιούνται για πιο λόγο ένας φακός στοιχίζει πολύ περισσότερα από έναν άλλο με ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά.

Re: Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Επειδή ειμαστε στην φωτογραφική κατηγορία να σε διορθώσω γιατί υπάρχει πολύ σύγχυση στον συγκεκριμένο όρο και χρησιμοποιείται λάθος πολλές φορές και από φωτογράφους, όχι δεν είναι το θόλωσα του φόντου το bokeh , αυτό είναι το ρηχό βάθος πεδίου και μπορεί να παραχθεί από μεγαλύτερους αισθητήρες , από τηλεφακούς ή με επεξεργασία απο ειδικά προγράμματα στο πισι και στα κινητά τηλέφωνα.

Το bokeh είναι ο φωτογραφικός όρος που χρησιμοποείται για να προσδιορίσει συνήθως την ποιότητα εικονας και συγκεκριμένα του background μια φωτογραφίας, οφείλεται κατά κύριο λόγο στα ανώτερα σχεδιασμένα οπτικά και όχι στον αισθητήρα και είναι η ομαλή, απαλή διαβάθμιση στην εναλλαγή φωτεινών και σκοτεινών.

και για να το κάνω πιο κατανοητό σε μια φωτό μπορεί να εχουμε πολύ ρηχό βάθος πεδίου και απαίσιο bokeh και μια άλλη να έχει μεγαλύτερο βάθος πεδίου και πιο κρεμώδες ήσυχο bokeh. Τα χιλιάρικα στους φακούς πέφτουν γιαυτο ακριβώς το χαρακτηριστικό και μερικοί αναρωτιούνται για πιο λόγο ένας φακός στοιχίζει πολύ περισσότερα από έναν άλλο με ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά.

+1...σωστός Κώστα.

Αυτό με το "bokeh" είναι και λίγο υποκειμενικό. Δεν αρέσουν σε όλους ακριβώς τα ίδια. Ούτε απαραίτητα πρέπει τα οπτικά να είναι "ανώτερα".
Μας το δείχνει αυτό και η σύγχρονη τρέλα με τους Trioplan.

Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Πολύ σωστά Chris, είναι υποκειμενικό και πολύ μάλιστα (π.χ. πολλοι ψάχνουν με μανία τις δημιουργικές swirled εκδόσεις των φθηνών Helios) αλλά ο βασικός λόγος της παρέμβασης μου στο νήμα ήταν να εξηγήσω τη διαφορά blur και bokeh.

Εγραψα επίσης οτι το bokeh οφείλεται κατά κύριο λόγο στο <ανώτερα> σχεδιασμένα οπτικά, δεν εννοϋσα απαραίτητα με το ανώτερα ότι είναι και ακριβότερα οπτικά (αν και συνήθως ισχύει), το ανώτερα κολλούσε κυρίως στην σχεδίαση , αυτή καθορίζει την ποιότητα αλλά και την ιδαιτερότητα του bokeh.

Σωστά Κώστα, ρηχό βάθος πεδίου είναι καλύτερα, απλά το μονολεκτικο bokeh είναι πιο εύκολο!
Από Wiki
cc517f32566e768b80c873b085e14e74.jpg

Στάλθηκε από το κινητό μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Για το πόσο αργεί στα 108mp τo απλό Μi Note 10 (όχι το pro)
το έχει φίλος ..( και θα το κληρονομήσω μόλις αλλάξει σε κάτι πιο δυνατό ;) .. μου έδειξε συνεχόμενα καρέ με διαφορά 4sec ..
έχει περασμένη την τελευταία αναβάθμιση global 11.1.1.0 με Android10 .. αν καί λέει δεν έχει προσέξει καμιά επιτάχυνση σε σχέση με το προηγούμενο λειτουργικό.

Μιλώντας για φωτο .. Η μανίσια εφαρμογή ακόμα και στα 108Mp υπολοίπεται της Gcam (που ανεβαίνει μέχρι τα 27Mp) αισθητά σε .. ευκρίνεια, θόρυβο δυναμική περιοχή κλπ .. μόνο στα χρώματα είναι λίγο πιο αξιόπιστη .. η Gcam τα χαλάει λίγο σε tungsten φωτισμό (WB) αλλά και σε κάποια χρώματα ημέρας (πχ κόκκινα λουλούδια ..)

Εχω κάποια δείγματα .. νά δω πότε θα τα ανεβάσω ..

η εστιακη παντα βγαινει στο διορθωμενο... οποτε 25 ειναι.

Για το χρονο που ειπα παραπανω εγω, μιλαγα για gcam και βραδυνη....οχι για τη στοκ εγαρμογη.
αυτη αργει πολυ..... λογω επεξεργαστη.

η στοκ κανει περιπου 5 δευτερα (και στα 2 κινητα, ιδιος επεξεργαστης ειναι).

φυσικα με gcam εξαρταται πολυ και τι ρυθμισεις εχεις... οπως ειπα αν τη ρυθμισεις με μειον 1 στοπ , ο χρονος πεφτει στο μισο περιπου.

ΥΓ... ο χρονος υπολογιζεται απο τη στιγμη που θα τελειωσει η εκθεση μεχρι να εμφανιστει στο gallery.

ΥΓ2... σε γενικες γραμμες ειμαι πολυ ευχαριστημενος στη φωτογραφια, ακομα και με τον υπερ ευρυγωνιο (ειδικα με Gcam ).
Στο βιντεο τα χαλαει δυστυχως....

Μα αν με το "βραδυνή" εννοείς HDR+extended = 27 καρε Χ 0,3 sec δεν έχει έννοια να χρονομετράς .. μόνο οι λήψεις πιάνουν 8sec + τα νεκρά διαστήματα απο λήψη σε λήψη + την επεξεργασία ..

Πάντως για ποιότητα εφάμιλη με high class compact (RX100ΙΙΙ) μονής λήψης .. δεν χρειάζονται 27 καρέ .. και τα 15 καρέ είναι αρκετά για να την ντροπιάσουν την RX100 .. άρα περίπου μισός χρόνος ;) .. και γλυτώνεις και τα κουνήματα ..

To φιλαράκι μου ανέφερε κάτι σε 10sec με Gcam HDR+ extended .. μάλλον θα χρησιμοποίησε την ρύθμιση με τα 15frame .. (όλα τα άλλα τα βάζει στο αυτόματο ;) )

Re: Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις.

Μα αν με το "βραδυνή" εννοείς HDR+extended = 27 καρε Χ 0,3 sec δεν έχει έννοια να χρονομετράς .. μόνο οι λήψεις πιάνουν 8sec + τα νεκρά διαστήματα απο λήψη σε λήψη + την επεξεργασία ..

Πάντως για ποιότητα εφάμιλη με high class compact (RX100ΙΙΙ) μονής λήψης .. δεν χρειάζονται 27 καρέ .. και τα 15 καρέ είναι αρκετά για να την ντροπιάσουν την RX100 .. άρα περίπου μισός χρόνος ;) .. και γλυτώνεις και τα κουνήματα ..

To φιλαράκι μου ανέφερε κάτι σε 10sec με Gcam HDR+ extended .. μάλλον θα χρησιμοποίησε την ρύθμιση με τα 15frame .. (όλα τα άλλα τα βάζει στο αυτόματο ;) )

οχι δεν εννοω αυτο το mode, εχει ειδικο night mode και μαλιστα λειτουργει και στις 5 καμερες, σε αντιθεση με την στοκ καμερα που ειναι για τη κυρια καμερα μονο.
αυτος ειναι και ολογος που εβαλα Gcam βασικα....

Το θεμα με το χρονο που κανει , ειναι οτι δεν μπορεις να δεις γρηγορα αυτο που τραβηξες...

Βασικά ο αργός επεξεργαστής και το βίντεο είναι τα μεγάλα προβλήματα αυτού του κινητού, για μένα είναι σημαντικά δυστυχώς και τα 2, σε φώτος πάντως πάει πολύ καλά από όσο έχω δει.