Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Καλά μιλάμε για 180 μοίρες αντίθετες απόψεις. Ο ένας λέει κορυφαίο κι ο άλλο λέει πάτος.

Τελικά εκτός από Χαβάϊ και Iphone, ποιό είναι κορυφαίο φωτογραφικά αυτή την στιγμή που να τα συνδυάζει όλα; (ζουμ, πρωί, βράδυ, φωτό, βίντεο) . Υπάρχει;

Καλά μιλάμε για 180 μοίρες αντίθετες απόψεις. Ο ένας λέει κορυφαίο κι ο άλλο λέει πάτος.

Τελικά εκτός από Χαβάϊ και Iphone, ποιό είναι κορυφαίο φωτογραφικά αυτή την στιγμή που να τα συνδυάζει όλα; (ζουμ, πρωί, βράδυ, φωτό, βίντεο) . Υπάρχει;
Οχι, υπαρχουν trade offs. Πχ το iphone κραταει τα megapixels χαμηλα αλλα εχει μεγαλυτερα pixel οποτε καλυτερο low light. Το samsung εχει πολλα megapixels και πολυ μεγαλυτερο zoom , αλλα λογω των μικροσκοπικων πιξελ, χρειαζεται να κανει binning για να εχει καλη αποδοση στο low light ριχνοντας την αναλυση στα 12 mpixel.

• Like
Reactions: anderm
Εγώ το είχα το s21 ultra, μια χαρά ήταν…Στο βίντεο φυσικά το iphone παραμένει το καλύτερο κινητό συνολικά.

Η υπέρ ευρυγώνια ήταν καλή του s21 , όχι κορυφαία , αλλά καλύτερη του iphone

Τα huawei απλά τ αναφέρω, δεν τα υπολογίζω πια λόγω έλλειψης g services .

Η άποψη μου είναι το s21 ultra…. αφού huawei όπως είπα δεν τα υπολογίζω.

Εναλλακτικά πας σε xiaomi mi 11 ultra plus, αν το βρεις πουθενά, με 10χ ζουμ

Αλλιώς το απλό xiaomi mi 11 ultra με 5χ ζουμ .

Υπάρχει και πολύ καλό Sony Xperia αλλά είναι κυρίως για ψαγμένους με τη Φωτο και το βίντεο, όχι γι αυτούς που θέλουν κάτι έτοιμο.
Τραβάει καλές φωτό και είναι γρήγορο , αλλά θέλει δουλειά στη λήψη και στην επεξεργασία μετά.

Σωπα ρε συ που δεν μπαινει το s21 ultra στη δεκαδα! Τι υπερβολες ειναι αυτες!

Ετσι πρόχειρα.

Huawei p40 pro
Huawei p50 pro
Huawei mate 40 pro
Huawei mate 40 pro+
Xiaomi mi11 ultra
Xiaomi mi10 ultra
Oppo Find x3 pro
Honor 30 pro
Honor 30 pro+
και πιθανότατα και τα Iphone 12 pro max και 13 pro max και δεν ξέρω και τι παίζει με το Xperia 1III

Ολα αυτά χωρίς πολύ ψάξιμο είναι καλύτερα από το S21 Ultra ειδικά στον Ultrawide το ξεσκίζουν όλα τους...αρκετά από αυτά και στον βασικό αισθητηρα, οπότε όχι το s21 ultra ούτε 10αδα δεν μπαίνει.

Δεν είσαι fan άλλα αν δεις και το dxo με το ζόρι στην 20η θέση το βάζει κάτω και από το s20 Ultra ακόμα!!!...δεν τα παίρνουμε όλα τις μετρητοίς φυσικά από όσα λέει άλλα βγάζεις μια άποψη. Το έχουν και 2 γνωστοί μου, ο ένας το έδωσε και πήρε Xiaomi mi11 Ultra και ο άλλος βρίζει συνεχώς με τις φώτος που βγάζει ειδικά όπως είπα του Ultrawide που είναι χάλια μαύρα άλλα και του τηλεφακού κατά περιπτώσεις.

Y.Γ. Ο βασικός φακός του επίσης (έχω τον ίδιο στο Xiami mi10) είναι soft στα άκρα και σε πολλές περιπτώσεις καταστρέφει τις φώτος...

Τελείως αυθαίρετα τα παραπάνω και ειδικά αν η πηγή είναι το παντελώς αναξιόπιστο DXO…
Άλλωστε, πέραν του Hardware, έχει τεράστια σημασία το optimized software, όπου μόνο 3 εταιρίες ασχολούνται σοβαρά: Apple, Google, Samsung.

• Like
Reactions: airb and anderm
Ετσι πρόχειρα.

Huawei p40 pro
Huawei p50 pro
Huawei mate 40 pro
Huawei mate 40 pro+
Xiaomi mi11 ultra
Xiaomi mi10 ultra
Oppo Find x3 pro
Honor 30 pro
Honor 30 pro+
και πιθανότατα και τα Iphone 12 pro max και 13 pro max και δεν ξέρω και τι παίζει με το Xperia 1III

Ολα αυτά χωρίς πολύ ψάξιμο είναι καλύτερα από το S21 Ultra ειδικά στον Ultrawide το ξεσκίζουν όλα τους...αρκετά από αυτά και στον βασικό αισθητηρα, οπότε όχι το s21 ultra ούτε 10αδα δεν μπαίνει.

Δεν είσαι fan άλλα αν δεις και το dxo με το ζόρι στην 20η θέση το βάζει κάτω και από το s20 Ultra ακόμα!!!...δεν τα παίρνουμε όλα τις μετρητοίς φυσικά από όσα λέει άλλα βγάζεις μια άποψη. Το έχουν και 2 γνωστοί μου, ο ένας το έδωσε και πήρε Xiaomi mi11 Ultra και ο άλλος βρίζει συνεχώς με τις φώτος που βγάζει ειδικά όπως είπα του Ultrawide που είναι χάλια μαύρα άλλα και του τηλεφακού κατά περιπτώσεις.

Y.Γ. Ο βασικός φακός του επίσης (έχω τον ίδιο στο Xiami mi10) είναι soft στα άκρα και σε πολλές περιπτώσεις καταστρέφει τις φώτος...

Δεν θα σχολιάσω το dxomark, αλλά ενημερωτικά, δεν φέρει το xiaomi σου τον ίδιο φακό με τα samsung. Πρόκειται για ένα variant του σένσορα, το οποίο μάλιστα δεν είναι και το ίδιο με αυτό που μπαίνει στα flagship της. Τα soft άκρα που παρατηρείς, είναι θέμα του φακού, ο οποίος, προφανώς, δεν είναι αντίστοιχης ποιότητας με αυτόν που μπαίνει στα samsung.

Για τις Ultrawide που αναφέρεις, στα Iphone και τα Samsung έχουν το πιο ευρύ fov. Προφανώς και θα παραμορφώνουν, ωστόσο κατά τα άλλα, τα S20 πχ, είχαν ως ultrawide τον βασικό σένσορα του note 10, ο οποίος μια φορά κακός δεν είναι.

Το ''κορόιδα'', εγώ πήρα την ίδια φωτογραφική απόδοση στο 1/3 της τιμής, πίστευα πως το είχαμε ξεπεράσει.

Δεν θα σχολιάσω το dxomark, αλλά ενημερωτικά, δεν φέρει το xiaomi σου τον ίδιο φακό με τα samsung. Πρόκειται για ένα variant του σένσορα, το οποίο μάλιστα δεν είναι και το ίδιο με αυτό που μπαίνει στα flagship της. Τα soft άκρα που παρατηρείς, είναι θέμα του φακού, ο οποίος, προφανώς, δεν είναι αντίστοιχης ποιότητας με αυτόν που μπαίνει στα samsung.

Για τις Ultrawide που αναφέρεις, στα Iphone και τα Samsung έχουν το πιο ευρύ fov. Προφανώς και θα παραμορφώνουν, ωστόσο κατά τα άλλα, τα S20 πχ, είχαν ως ultrawide τον βασικό σένσορα του note 10, ο οποίος μια φορά κακός δεν είναι.

Το ''κορόιδα'', εγώ πήρα την ίδια φωτογραφική απόδοση στο 1/3 της τιμής, πίστευα πως το είχαμε ξεπεράσει.
Έχω δουλέψει note 20 και μάντεψε είναι soft στα άκρα ισως και πιο πολύ από το mi10 που έχω, ο αισθητήρας δε είναι ακριβώς ο ίδιος όπως και αυτός στο s21 ultra, και ίσως έχουν διάφορες στον φακό. Ο μεγάλος αισθητήρας δημιουργεί παραμορφώσεις στα άκρα σε όλα τα τηλέφωνα που χρησιμοποιούν τον 108mp 1/1.33 αισθητήρα της Samsung Και αυτό είναι γεγονός.

Για τον ultrawide αν ητην μόνο οι παραμορφώσεις δεν θα έλεγα τίποτα, η εικόνα είναι soft σε όλο το κάδρο, τεχνουργήματα κλπ. τα έγραψα πριν μην τα επαναλαμβάνω πάλι.

Το mi11 ultra έχει και αντιστοιχο εύρος πεδίου στον ultrawide με αυτά ανέφερες και αισθητά καλύτερη απόδοση. Μη αποδεκτή για μένα βέβαια και αυτο.

Και δεν ειπα τίποτα για κορόιδα, το mi 11 ultra που είναι μάλλον το καλύτερο φωτογραφικό κινητό της αγοράς είναι πανάκριβο και ξεπερνάει τα 1.000 ευρώ.

Σχολιασα ενα απλό γεγονός το s21 ultra δεν είναι ούτε και ήταν ποτέ το κορυφαίο φωτογραφικό κινητό, είναι πολύ καλο μεν αλλά μέχρι εκεί, ούτε σχολίασα την τιμή του.

• Like
Reactions: Lobo10
Μάλιστα.

Εάν θεωρείς πως αυτό είναι soft ακρο, εμένα με ξεπερνά.

PXnary1.jpg

Είναι από αυτή την εικόνα crop και συμπιεσμένο:

0LX7DEN.jpg

εγω κοιταω το συνολο, εσυ κοιτας καποιες λεπτομερειες που πιθανον να ειναι σημαντικες για σενα.

Σαν συνολο ομως ανηκει στα κορυφαια, οπως το Iphone, to huawei kai to xiaomi που ανεφερα.

Πχ αν καποιος δινει σημασια στο βιντεο , τοτε τα huawei ειναι στο πατο και τα xiaomi απλα καλα....οποτε οπως βλεπεις, ειναι τι ψαχνει ο καθενας.

Ομως για μενα, τα iphone ειναι κορυφαια στο βιντεο (σαν κινητα παντα) , και σε φωτο , τα πιο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ειναι τα iphone και απο android το S21 ultra, Xiaomi mi 11 Ultra plus ((δεν ερχεται Ευρωπη με 10χ ζοομ).

Τα huawei δεν τα υπολογιζω πια και τα sony einai για ειδικους σκοπους και ψαγμενους χρηστες.

ΑΝ καποιος θελει να δωσει χιλιαρικο... μονο iphone kai Samsung ομως.... μιας κι αλλιως θα χασει πολυ απο την αξια τους σε πολυ μικρο χρονικο διαστημα.

• Like
Reactions: takisot and anderm
Δεν βγάζει προφανώς πάντα soft άκρα παίζει ρόλο η απόσταση από το θέμα που θα εστιάσει κλπ. Επίσης soft είναι κυριως στα αριστερά και στα δεξιά σε wide κάδρο και όχι στο κάθετο που έβαλες. Το είχα το κινητό και το ξέρω μια χαρά τι κάνει. Το ξαναλέω σε όλα τα κινητά που έχει χρησιμοποιηθεί αυτός ο αισθητήρας υπάρχουν θέματα στα άκρα που κάποιες φορές κρύβονται κάποιες φορές χαλάνε τις φωτός, τόσο απλά. Μεγάλος αισθητήρας και φωτεινός φακός χωρίς να κλείνει το διάφραγμα σημαίνει soft άκρα, απλοί νόμοι φυσικής. Πάμε παρακάτω.

Last edited:
  • Like
Reactions: vasilisl11
Επίσης να ξέρετε ότι μ' αυτά και μ' αυτά δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλει άκρη ενας υποψηφιος αγοραστής....
Σαν τις δημοσκοπήσεις των κομματων ένα πράγμα που όλοι νικάνε.....

Κλειδώνω το νήμα να πάρετε μια ανάσα.

Οταν θα ξαναγράψετε θα ήθελα να λείπουν οι αντιπαραθέσεις σε προσωπικό επίπεδο.

Το νήμα ξεκλείδωσε αλλά παρακαλούμε θερμά να συνεχίσουμε χωρίς ακραίους χαρακτηρισμούς και αντιπαραθέσεις επί προσωπικού - ειδάλλως θα κλειδώσει επ' αόριστο...

...Και ένα νυχτερινό δείγμα από το poco f3 με τον στάνταρ φακό, iso 1000, 1/33sec:

IMG_20210911_203223 - Copy.jpg

...Την άποψή μου την γνωρίζετε, τα κινητά ΔΕΝ είναι φωτογραφικές - είναι πολυεργαλεία τσέπης, με βασική χρήση την επικοινωνία, και δεύτερη σημαντικότερη ως υπολογιστές τσέπης. Όταν τα πράγματα σοβαρέψουν όμως χρειάζεσαι κάποια κανονικά (ή σχεδόν) εργαλεία: ένα laptop (ή μεγαλούτσικο ipad), μια φωτογραφική κ.λπ.

Οι φωτογραφίες που έβαλα και πιο πριν, είναι πολύ καλές για καθημερινή χρήση, social media, ακόμα και για εκτύπωση σε νορμάλ μεγέθη που μπορούν να μπουν σε οικογενειακά άλμπουμ, μικρές κορνίζες κ.α. Αν τις δεις βέβαια σε μεγάλη οθόνη 1:1 μοιάζουν με ότι παίρνεις από μια σύγχρονη compact 1/2,33" - με καλύτερη επεξεργασία των jpeg σε κάποια σενάρια. Αυτά που θέλει δηλαδή το 90% του κόσμου...

• Like
Reactions: tiniakos
Το νήμα ξεκλείδωσε αλλά παρακαλούμε θερμά να συνεχίσουμε χωρίς ακραίους χαρακτηρισμούς και αντιπαραθέσεις επί προσωπικού - ειδάλλως θα κλειδώσει επ' αόριστο...

...Και ένα νυχτερινό δείγμα από το poco f3 με τον στάνταρ φακό, iso 1000, 1/33sec:

View attachment 185468

...Την άποψή μου την γνωρίζετε, τα κινητά ΔΕΝ είναι φωτογραφικές - είναι πολυεργαλεία τσέπης, με βασική χρήση την επικοινωνία, και δεύτερη σημαντικότερη ως υπολογιστές τσέπης. Όταν τα πράγματα σοβαρέψουν όμως χρειάζεσαι κάποια κανονικά (ή σχεδόν) εργαλεία: ένα laptop (ή μεγαλούτσικο ipad), μια φωτογραφική κ.λπ.

Οι φωτογραφίες που έβαλα και πιο πριν, είναι πολύ καλές για καθημερινή χρήση, social media, ακόμα και για εκτύπωση σε νορμάλ μεγέθη που μπορούν να μπουν σε οικογενειακά άλμπουμ, μικρές κορνίζες κ.α. Αν τις δεις βέβαια σε μεγάλη οθόνη 1:1 μοιάζουν με ότι παίρνεις από μια σύγχρονη compact 1/2,33" - με καλύτερη επεξεργασία των jpeg σε κάποια σενάρια. Αυτά που θέλει δηλαδή το 90% του κόσμου...

Δεν συμφωνω με το τελευταιο, υπο συνθηκες τα καλα κινητα μπορουν να παραγουν ανταξιες (ή και καλυτερες) φωτος με μια καλη mirrorless με κορυφαιους φακους, οπως φανηκε και στο συγκριτικο που ειχα ανεβασει παλαιοτερα:
https://avclub.gr/index.php?threads/Συγκριτικό-sony-a6500-vs-iphone-12-pro-max.173375/

Αναφέρομαι στα σχετικά "φθηνά" κινητά για καθημερινή χρήση - όπως το δικό μου (300€), από το οποίο είναι τα δείγματα. Για τα υπόλοιπα τα έχουμε πει κατ' επανάληψη: καλή απόδοση αλλά εμπειρία χρήσης...

PXL_20210825_184630011.NIGHT.jpgΝυχτερινός ουρανός πάνω από την Κρήτη. Καμμία ρύθμιση, μόνο τρίποδο για να βγει η επιλογή astrophotography. Pixel 4a 5g.
Είμαι τελείως άσχετος από ρυθμίσεις, συγγνώμη αν είναι κακή η φωτογραφία αλλά μου άρεσε πολύ.